• Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  WORD LID 😀😍
  DOE MEE 💙
  Het heeft veel voordelen om lid te worden van deze Blog✅
  Wilt u weten wat ons bezighoudt? ✅.
  U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief. ✅
  We houden onze abonnees op de hoogte van Het laatste nieuws,✅
  Aankomende evenementen,✅
  Allerlei tips,✅
  speciale activiteiten✅
  En nog veel meer.✅
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U ✅
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden;✅
  U ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN ❗❗

  Voeg je bij 5.167 andere abonnees

10 dingen om te overwegen bij het fotograferen van kleurrijke landschappen

Juni staat in het verkleuring van kleurrijke landschappen bij Xpozer. Fotograaf Cuma Cevik is het jurylid van de 

Landschapsfotografie of Natuurfotografie

– Cuma Cevik

Landschapsfotografie is een van de meest geprefereerde takken voor beginners. Landschapsfotografie wordt vaak verward met natuurfotografie.

Natuurfotografie gaat over het fotograferen van het natuurlijke leven, en door de mens gemaakte elementen moeten worden vermeden in deze foto’s.

Landschapsfotografie bestrijkt echter een breder gebied dan natuurfotografie en kent geen scherpe grenzen.

Menselijke elementen zijn daarom toegestaan, omdat ze deel kunnen uitmaken van elk landschap.

Het nemen van foto’s is meestal het creëren van een compositie. Zelfs als we ons er niet van bewust zijn, is het iets wat we doen bij het maken van foto’s.

Degenen die nieuw zijn in de fotografie kunnen denken dat hun foto’s direct mooi zijn als ze de schoonheid van de natuur hebben vastgelegd in de natuur foto’s, of de aantrekkingskracht van het landschap in landschapsfoto’s.

Maar het maken van deze prachtige beelden is niet zo eenvoudig als je zou denken; het zijn de details die uw foto’s speciaal maken.

Dus, ik heb samengevat tien eenvoudige stappen over landschapsfotografie, dus je weet hoe ik ga beoordelen van de concurrerende foto’s in de Fotowedstrijd.

1. Verzamel wat informatie over de opnamelocatie

Het kennen van de locatie zal uw kansen op het nemen van betere foto’s te verhogen.

Door het doen van een beetje onderzoek op het internet, u informatie verzamelen, neem een kijkje op de eerder genomen foto’s van de locatie, en zelfs een korte virtuele tour van apps zoals Google Maps.

U komt met interessante composities die niet eerder zijn gebruikt, door het zien van de foto’s eerder genomen door anderen.

2. Maak foto’s op het juiste moment

Zonsopgang en zonsondergang zijn wat we noemen gouden uren voor warme kleurtinten en zachte lichtovergangen.

Het nemen van foto’s op de middag uit de verkeerde hoek zal het gevoel van diepte vernietigen in de foto en lichtfouten maken. Waar het om gaat is kwaliteit, zacht licht in plaats van hard licht dat je overdag zult vinden.

Als u op de fotoshoot locatie 30 minuten voor of na zonsopgang, of 1 uur voor zonsondergang, krijt U zeer mooie resultaten. Na het einde van het 

” _istranslated=”1″ style=”box-sizing: border-box; color: rgb(0, 0, 0) !important; text-decoration: none !important; transition: all 0.2s ease 0s; outline: none; background-color: transparent; border-bottom: 1px dotted rgb(0, 0, 0) !important;”>gouden uur bij zonsondergang begint het zogenaamde blauwe uur, en deze periode is ideaal voor het nemen van prachtige stadsgezichten.

Bijna alle landschapsfoto’s gepubliceerd in National Geographic magazine zijn foto’s genomen in gouden of blauwe uren. De essentiële truc om het nemen van mooie foto’s is om op weg te gaan voor zonsopgang of naar huis te gaan na zonsondergang.

3. Maak foto’s van boven en onder, niet alleen op ooghoogte

Het nemen van foto’s vanuit een andere hoek dan we zien in het dagelijks leven, zal ons in staat stellen om meer creatieve resultaten te bereiken. Vooral bij het fotograferen van landschaps- of natuurfoto’s krijg je betere resultaten vanuit een hoek lager dan ooghoogte, dichter bij een maaiveld. Perspectieven die verschillen van onze saaie ooghoogte zullen eindigen in goede resultaten.

10 Things to consider when shooting Landscapes

Sommige fotografen dragen kleine ladders met zich mee en bereiken betere resultaten door van bovenaf te schieten. Deze kleine details, zoals de verschillen in de hoek, zal leiden tot aanzienlijke veranderingen in de foto’s.

4. Controleer de weersomstandigheden van tevoren

Landschapsfotografie is niet alleen iets te doen bij zonnig weer. Eigenlijk, met wolken in de lucht zal de scène veel interessanter maken.

Veel verschillende foto’s bij regenachtig weer of na regen. Alle weersomstandigheden zijn mooi op verschillende manieren; fotografie is niet alleen over het nemen van foto’s bij zonnig weer.

Slecht weer zal een dramatischer effect creëren en het stelt je in staat om foto’s te maken met meer diepte.

U kan veel verschillende en kleurrijke landschapsfoto’s maken door steeds opnieuw te fotograferen in verschillende weersomstandigheden.

En vergeet niet om je te kleden volgens het weer.

5. Gebruik een statief

Met behulp van een statief geeft ons een groot pluspunt om scherpere foto’s te nemen in het geval onze handen wankelen.

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de voeten van het statief volledig op de grond zitten en dat het statief correct is afgesteld in een schuin gebied.

De kritische kwesties te overwegen bij de aankoop van een statief is dat het statief is van voldoende gewicht en niet beweegt in winderige omstandigheden.

Merken zoals Gitzo, Manfrotto en Vanguard hebben misschien de voorkeur voor duurzame en kwaliteitsstaventen.

6. Filters gebruiken

U zal veel betere resultaten behalen met behulp van filters zoals een polariserend filter*, een UV-filter en een ND-filter**. Zorg ervoor dat uw filter en lens schoon zijn tijdens het fotograferen.

10 Things to consider when shooting Landscapes

Polariserend filter: Hiermee u de hemel blauwer maken, meer verzadigde kleuren verkrijgen en reflecties in water voorkomen. Het creëert een gepolariseerd effect zoals de naam zegt en biedt niet-reflecterende beelden.

** ND-filter: Neutral Density filter. Het wordt gebruikt voor lange blootstelling bij daglicht. Het helpt de hoeveelheid licht die de camerasensor binnenkomt te verminderen en het bevriest bewegende objecten. Het kan worden gebruikt voor het fotograferen van rivieren, watervallen, lichte schilderijen, enz.

7. Gebruik natuurlijke frames

U omringende objecten gebruiken om een frame in uw foto te maken. Bijvoorbeeld, een compositie van achter de bladeren van een boom tijdens het fotograferen van een herfst landschap zou een perfecte natuurlijke frame

10 Things to consider when shooting Landscapes

8. Altijd schieten in RAW-formaat voor nabewerking

Als u uw foto’s later wilt verwerken, moet u zeker schieten in RAW-formaat, of RAW + Jpeg-formaat, om gegevensverlies te voorkomen. RAW-bestanden bieden meer gegevens. Dit maakt het bewerken een stuk eenvoudiger en gedetailleerder.

9. Leer je foto’s te bewerken

Het bewerken en wijzigen van wijzigingen in uw foto’s is misschien net zo belangrijk als het maken van de foto zelf. Dit is vooral duidelijker zichtbaar in landschapsfoto’s.

De kleur van de hemel, de wolken, de kleuren van de natuur, de balans van schaduw en licht of ongewenste objecten zijn waar je kan ingrijpen bij de computer.

Dus, welke programma’s moet je gebruiken? Er is veel software beschikbaar om uw foto’s te bewerken. Echter, ik kan aanbevelen drie veelgebruikte degenen. De eerste is Adobe Photoshop, zoals we allemaal weten, de tweede is Luminar 4 geproduceerd door Skylum, en de derde is Adobe Lightroom. Echter, u een beetje onderzoek doen op het internet en vind veel meer programma’s.

10. Bekijk veel foto’s en oefen!

Door succesvolle landschapsfoto’s van verschillende platforms te bekijken om te leren. Als de persoon die de foto heeft gemaakt de Exif-informatie van de foto heeft gedeeld, kan deze informatie een handleiding voor u zijn. Door ze te onderzoeken en na te bootsen, kun je in het begin een specifieke beheersing van landschapsfotografie krijgen en in de toekomst je eigen stijl creëren.

Wanneer we komen tot waar ik zal aandacht aan besteden bij het kiezen van de winnende foto voor deze wedstrijd; het moet vanzelfsprekend zijn dat uw beelden creatief moeten worden samengesteld, goed gericht en belicht, en genomen in mooi licht.

Foto’s met slechte techniek zal eindigen op de afwijzing stapel.

Zorg ervoor dat uw landschapsfoto’s origineel, kleurrijk en indrukwekkend zijn. Misschien zijn er duizenden mensen die dezelfde berg op dezelfde manier neerschieten. Hoe laat je die van jou er speciaal uitzien?

Kijkend naar het landschap vanuit verschillende hoeken, het vastleggen van details en geometrische vormen, het nemen van foto’s in het juiste licht, gericht op beweging, soms het breken van de regels en het bewerken van de beelden zal uw landschap foto’s er nog beter uitzien.

Succes!

Cuma Cevik Cuma Cevik

Cuma Cevik photo contest jury

CUMA CEVIK

Cuma Cevik is een professionele Turkse fotograaf en filmmaker gevestigd in Londen.

Hoewel Cuma geïnteresseerd was in olieverf, studeerde hij om een sociale studies leraar te zijn toen de kunstacademie te duur bleek.

Het was tijdens de universiteit dat hij fotografie als een creatieve uitlaatklep begon . Na zijn afstuderen begon Cuma de wereld rond te reizen om prachtige buitenscènes te schieten. Hij werd aangetrokken tot landschapsfotografie dankzij de rijke natuur die hij in de Turkse stad Bolu omringde en is nog dichter bij landschappen getrokken terwijl hij de wereld rondreisde.

Vandaag organiseert Cuma avontuurlijke reizen naar landen om ongelooflijke landschappen te fotograferen.

Bekijk meer over mijn Landschaps-Fotografie

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Welkom bij Theo-Herbots- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen 💙Mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.💥 Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal ik ook jouw eigen passies doen ontbranden.❤ VERGEET NIET HIER BENEDEN EEN REACTIE TE GEVEN ZODAT IK WEET WAT U HET MEESTE BOEIT EN WELKE AANPASSINGEN AAN DE BLOG KAN AANBRENGEN✅✅ EN OOK EENS VOLLEDIG NAAR BENEDEN TE SCHROLLEN, ZODAT U GEEN BELANGRIJKE INFORMATIE 💌 MIST THEO 😀😍

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt! Als ervaren en bedreven Fotojournalist streeft Theo-Herbots-Foto-Journalist er altijd naar om zijn services zo goed mogelijk te verbeteren. Feedback helpt Theo-Herbots-Foto-Journalist beter te begrijpen waar zijn Lezers naar op zoek zijn, zoals de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek. Gezondheid of eender wat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • MEER OVER MIJ

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 5.167 andere abonnees

 • MIJN BLOG IS MINDER LEUK ZONDER U
  IK BEN EEN STUDENT VAN HET LEVEN; IK ZIE SCHOONHEID IN DE NATUUR, MENSEN EN DE WERELD OM ME HEEN, KLEINE DETAILS EN COMPLEET ZICHT. 
  ZONDER HET VERMOGEN OM EEN IDEE OF CONCEPT TE VERWEZENLIJKEN, ZOU KUNST NIET BESTAAN. 
  MIJN WERK IS EEN CONSTANTE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE MANIER OM DE IDEEËN DIE IK HEB OVER MEZELF EN DE WERELD WAARIN IK LEEF TE INTERPRETEREN. 
  IK BEPERK ME NIET TOT ÉÉN MEDIUM, STIJL OF CONCEPT. 
  INSPIRATIE EN IDEEËN VERANDEREN. 
  MIJN KENNIS VERANDERT EN GROEIT. ELK STUK DAT IK MAAK, IS TEGELIJKERTIJD EEN VERLENGSTUK VAN HET VERLEDEN, WAAR IK VANDAAN KOM EN WAT IK HEB GELEERD, EN EEN VOORUITBLIK OP DE TOEKOMST, WAAR IK HEEN GA. 
  IK BESCHOUW MEZELF NIET ALLEEN ALS EEN FOTOGRAAF, ZOALS SOMMIGEN MISSCHIEN DENKEN ALS ZE NAAR MIJN WERK KIJKEN.
  IK BEN EEN SCHRIJVER, EEN FOTOGRAAF, EEN KUNSTENAAR EN GEZONDHEIDSADVISEUR. 
  ALS EEN BEZOEKER EVEN STILSTAAT OM EEN FOTO, EEN FOTOCOLLAGE OF EEN ANDER WERK DAT IK HEB GEMAAKT OP MIJN BLOG, TE BEKIJKEN EN EROVER NA TE DENKEN, DAN BEN IK IN MIJN WERK GESLAAGD.
  BEKIJK DIT HELE BERICHT AUB
 • BLIJF GEÏNFORMEERD

  ABONNEER JE OP DIT BLOG D.M.V. E-MAIL
  WILT U WETEN WAT ONS BEZIGHOUDT? .
  U KUNT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN VAN DEZE WEBSITE DOOR U AAN TE MELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

  WE HOUDEN ONZE ABONNEES OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANKOMENDE EVENEMENTEN, ALLERLEI TIPS, SPECIALE ACTIVITEITEN EN NOG VEEL MEER.

  WIJ HOUDEN EVENMIN VAN “SPAM” ALS U UW GEGEVENS WORDEN “NIET” GEDEELD AAN DERDEN

  VOEG JE BIJ DE MEER DAN 5.000 ANDERE ABONNEES

  DOE ZOALS ZIJ

 • IK HEB OOK REEDS IN DEZE GEPUBLICEERD

 • weinigen hebben er in geloofd

 • Meest recente berichten