Autovrije zondag op 17/09 – Stad Tienen

Autovrije zondag op 17/09

Bekijk eerst eens de video over de eerste Autovrije zondag

1
september
2017

Op zondag 17 september ’17 neemt de stad Tienen deel aan de ‘Autovrije zondag’. Bedoeling is iedereen even te laten stilstaan bij het gebruik van de wagen en de gevolgen hiervan voor de leefomgeving en het milieu. Daarom geven we de binnenstad voor één dag terug aan de wandelaars en fietsers met tal van activiteiten.

‘Autovrije zondag’ is al jaren een hoogdag voor zachte weggebruikers. Het initiatief wordt georganiseerd tijdens de ‘Week van de mobiliteit’ van 16 tot 22 september ‘17. Tienen springt mee op de kar en maakt op zondag 17 september ’17 een groot deel van het stadscentrum autovrij. Bewoners en bezoekers krijgen er alle ruimte om te fietsen, te skaten, of ontspannen te wandelen. Een stad zonder auto’s leeft, bruist en is verbazingwekkend aangenaam. Geniet daarom met volle teugen van deze speciale dag!

Grote Markt

Op de Grote Markt slaat Circusschool Salto haar tenten op. Leer jongleren, je evenwicht behouden op een bal of ton en voer kunstjes uit op een pedalo of eenwieler. Kom de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens ervaren, laat je fiets graveren, of test je behendigheid op een fiets- en voetbalparcours.

Wat op de zeedijk kan, kan ook in Tienen! Breng je eigen skeelers, gocart of fiets mee of ontleen deze gratis bij de infostand van de stad Tienen op de Hennemarkt. Om 14.15 uur vindt de groepsstart van het jogging- en skeelerparcours plaats op de Grote Markt.

Veemarkt

Op de Veemarkt kan je kennismaken met Japans drummen (Taikidoki’s en Tanuki’s) om 13.30 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. Taiko betekent letterlijk ‘grote drum’ in het Japans. Het bespelen van de gigantische trommels is spectaculair om naar te kijken. Kinderen kunnen van 10.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur verkleed deelnemen aan een piratentocht en kampen bouwen van 13.00 tot 14.30 uur. Daarnaast zijn er infostanden over autodelen en de Klimaatalliantie, de Kringwinkel Hageland, Repair Café en de Fietsersbond en is de politie present met een crashwagen. De jeugddienst heeft zijn grootste springkastelen uit de kast gehaald.

Pendeldienst

De brandweer Tienen houdt diezelfde dag een opendeur. Daarom wordt er een pendeldienst met een brandweerwagen en elektrische bus van Multiobus ingericht naar de brandweerkazerne. Je kan ook een ritje maken met de paardentram van de Tiense Koetsiers.

Garageverkopen

Naast de zondagsmarkt op het Sint-Jorisplein (tot 12.00 uur) zijn er ook garageverkopen in de autovrije zone: Academiestraat 17, Broekstraat 16, Grote Bergstraat 18 en 26, Kleine Bergstraat 24, Lombardstraat 37, Minderbroedersstraat 8, 14 en 41, O.L.V.-Broedersstraat 12 en Veemarkt 10.

LaMa

Op het Sint-Jorisplein kom je meer te weten over het LaMA-project, een participatief modeltraject dat vertrekt vanuit co-creatie en begeleid wordt door het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Uit dit participatietraject werden mobiliteitsoplossingen naar voren geschoven, waarvan een aantal in een testopstelling werden gegoten. De Rijschoolstraat wordt een schoolstraat, op de parking Kazerne+ wordt een Kiss ’n Ride-zone ingericht, er komt een afgebakende fietsstrook naast de Manege, een veiligere voetgangers- en fietsoversteek tussen de Manege en het Vrijetijdscentrum en een voetgangersdoorsteek tussen de parking, het Vrijetijdscentrum en het stadscentrum. Er wordt een picknickzone gemaakt in het Sint-Jorispark en in de groenzone wordt een speelzone ingericht. Hierover komt zeer binnenkort meer nieuws en een oproep tot participatie. Tot slot wordt plaatselijk ook een blauwe zone ingericht voor kortparkeren van max. 4 uur. Deze testopstelling loopt gedurende één maand en wordt dan geëvalueerd.

Verkeersmaatregelen

In de volgende straten geldt die dag van 07.00 tot 19.00 uur een rij- en parkeerverbod:

Lombardstraat, Torsinplein, Minderbroedersstraat, Oudekleerkopersstraat, Kleine Bergstraat, Grote Bergstraat, Beauduinstraat (tussen Veemarkt en Lombardstraat), Peperstraat, Veemarkt, Vrijthof, Kalkmarkt, Hennemarkt, Croonestraat, Wolmarkt, Trapstraat, O.L.V.-Broedersstraat, Ooievaarstraat, Grote Markt, Spiegelstraat, Nieuwstraat, Academiestraat, Alexianenweg (tussen Academiestraat en ingang PISO), Broekstraat (tussen Grote Markt en Danebroekstraat) en Gilainstraat (tussen Grote Markt en Waaibergstraat).

Wie toch de wagen nodig heeft, parkeert deze best tijdig buiten de autovrije zone. De parkings aan de Alexianenweg, het station en het ziekenhuis blijven bereikbaar.

Autovrije zondag
Zondag 17 september ‘17
10.00 tot 17.00 uur, stadscentrum Tienen

Bron: Autovrije zondag op 17/09 – Stad Tienen

Theo Herbots the voice from #Tienen

Bron: Sympathy

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%