De Taj Mahal,  Chichen Itza en Brandenburger Tor zijn voortaan in virtual reality te bezoeken. Google heeft het beeldmateriaal van deze en 24 andere erfgoedsites online geplaatst.

Nadat Google via zijn Arts & Culture de voorbije jaren al verschillende musea en beroemde kunstwerken digitaal ontsloot, voegt het internetbedrijf nu ook werelderfgoed aan zijn collectie toe. Via het Open Heritage-project kan je 27 sites uit 18 landen virtueel bezoeken.

Het idee om de erfgoedsites in 3D te ontsluiten komt van Ben Kacyra, die in 2001 op tv zag hoe de taliban eeuwenoude boeddhistische standbeelden vernietigden. Met CyArk  richtte hij een non-profitorganisatie op die beeldmateriaal van bedreigd erfgoed opslaat. Op die manier wilde hij monumenten voor eeuwig en altijd bewaren. Onder meer de tempels in Bagan in Myanmar zijn op deze manier gefilmd, kort voor ze door een aardbeving zwaar beschadigd werden.

Door een samenwerking tussen Google en Cyark wordt het digitaal archief nu ontsloten, enkele dagen voor Werelderfgoeddag. In het aanbod zitten ook nog het Mesa Verde National Park in de Verenigde Staten, het Piazza del Duomo in Pisa en het Al-Azem-paleis in de Syrische hoofdstad Damascus.

CyArk filmde de erfgoedsites onder meer met laserscans en drones die boven de monumenten vlogen. Je kan gewoon vanachter je computer of met je smartphone door de gebouwen navigeren en ondertussen de verhalen van de gebouwen beluisteren. De Virtual Reality-ervaring is beschikbaar via Google Daydream, Google Cardboard en HTC Vive.

Ik geef zodadelijk de link voor onmiddellijke toegang tot de prachtige 3D-beelden, maar eerst nog dit.

Zodra U toegang heeft tot de prachtige beelden, zou ik willen aanraden om eens van boven tot beneden te schrollen zodat U een totaal beeld heeft van wat U te zien krijgt.

Kies daarna de beelden die U het meest verkiest, wacht even, de beelden beginnen vanzelf af te spelen, U kan natuurlijk ook nog altijd eens proberen om met Uw cursor door de beelden te schrollen om alles te bekijken zoals U het zelf verkiest.

Succes

Ik stel Uw geduld niet langer op de proef bekijke nu de prachtige beelden KLIK ==>>HIER<<

Vriendelijke Groet en nog veel kijkgenot

Theo Herbots

Door Blogger-Network-Theo-Herbots

Beste lezer, Mijn naam is Theo-Herbots en ik ben een gepassioneerde blogger en fotograaf uit België. Ik heb altijd al een passie gehad voor het vastleggen van mooie momenten en het delen van mijn ervaringen met anderen. Op mijn blog schrijf ik over allerlei onderwerpen, zoals reizen, lifestyle, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om mensen te inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Naast mijn blog ben ik ook actief als fotograaf. Ik maak graag foto's van de natuur, steden en mensen. Mijn doel is om de schoonheid van het leven vast te leggen en anderen te laten zien hoe mooi de wereld kan zijn. Ik hoop dat je door het lezen van mijn blog en het bekijken van mijn foto's geïnspireerd raakt en geniet van al het moois dat het leven te bieden heeft. Met vriendelijke groet, Theo-Herbots Ps: Het zou Geweldig 👍zijn 1)indien U een reactie zou willen geven hier beneden 2) Mijn berichten zou willen delen op Sociale-Media met de Deelknoppen onder elk Bericht Alvast bedankt 😀💞

WEES NIET VERLEGEN, SCHRIJF HIER BENEDEN ⬇️⬇️ UW REACTIE ZIJ IS VAN HARTE WELKOM

Follow || Volg

Thanks || Bedankt

Follow us on Social Media

Ontdek meer van #Theo-Herbots-Blogger & Fotograaf -Photographer

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder