TRANSLATE THIS BLOG HERE

 

gebied: Wereld

Internationale Dag ter voorkoming van Zelfdoding. Op 10 september is het ‘Wereld Suïcide Preventie Dag’ (World Suicide Prevention Day). Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding en voor geestelijke gezondheidsproblemen.

Mensen branden op 10 september om 20:00 voor het raam een kaars om steun te betuigen aan het voorkomen van zelfmoord, voor de dierbaren die door suïcide verloren zijn gegaan en voor de overlevenden van een zelfmoordpoging.

Zelfmoord is een van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld. Jaarlijks sterven een miljoen mensen door zelfmoord. Dat is meer dan het aantal mensen dat in oorlogen of bij terroristische aanslagen om het leven komt of vermoord wordt. In 2020 zal het aantal zelfdodingen tot 1,5 miljoen mensen per jaar zijn gestegen

En wat met de nabestaanden?

Als U een dierbaar iemand verliest door ziekte of ongeval, dan is dat zeer pijnlijk.

Evenwel iemand verliezen door zelfdoding weegt nog veel zwaarder door omdat men altijd met vragen en schuldgevoelens blijft zitten.

Ik kan er over mee-spreken. Zelfs als er vele mensen me zeggen: “Theo, maak U geen zelfverwijten, gij hebt alles gedaan wat mogelijk was voor M. en zij heeft er zelf voor gekozen”; toch zal ik de rest van mijn leven ergens met vragen blijven zitten.

Hoe diep die pijn na al die jaren blijft zitten kan U vinden in mijn artikel “Al wat ik mis is Liefde”==>>

Daarom deze Boodschap

Een) aan diegenen die het leven nietmeer zien zitten en overwegen om uit het leven te stappen, denk aan de pijn en het verdriet waar diegenen die achterblijven mee zitten

Twee) aan alle anderen, meestal geven mensen die suïcide willen plegen signalen dat zij hulp nodig hebben, negeer die signalen niet, U kan een leven redden

Drie) Negeer het gezegde :”iemand die zelfdoding wilt plegen,zegt dit niet op voorhand” In vele gevallen is dit een noodoproep en als deze noodoproep genegeerd wordt kan dit vaak aanleiding geven tot het effectief uitvoeren van de zelfdoding.

Vier) Ik wens veel sterkte toe aan de nabestaanden van Familie en Vrienden van iemand die zelfdoding hebben gepleegd, ik weet hoe hard en pijnlijk het is. mensen die dit niet hebben meegemaakt, kunnen er wel begrip (?) voor hebben voor hetgeen U meemaakt, maar het aanvoelen kunnen alleen diegenen die die pijn zelf hebben gevoeld.

Groetjes

Theo-Herbots

x

Door Blogger-Network-Theo-Herbots

Beste lezer, Mijn naam is Theo-Herbots en ik ben een gepassioneerde blogger en fotograaf uit België. Ik heb altijd al een passie gehad voor het vastleggen van mooie momenten en het delen van mijn ervaringen met anderen. Op mijn blog schrijf ik over allerlei onderwerpen, zoals reizen, lifestyle, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om mensen te inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Naast mijn blog ben ik ook actief als fotograaf. Ik maak graag foto's van de natuur, steden en mensen. Mijn doel is om de schoonheid van het leven vast te leggen en anderen te laten zien hoe mooi de wereld kan zijn. Ik hoop dat je door het lezen van mijn blog en het bekijken van mijn foto's geïnspireerd raakt en geniet van al het moois dat het leven te bieden heeft. Met vriendelijke groet, Theo-Herbots Ps: Het zou Geweldig 👍zijn 1)indien U een reactie zou willen geven hier beneden 2) Mijn berichten zou willen delen op Sociale-Media met de Deelknoppen onder elk Bericht Alvast bedankt 😀💞

Eén gedachte over “Wereld Suïcide Preventie Dag | World Suicide Prevention Day”
  1. Dankie vir die mooi woorde oor hierdie baie hartseer onderwerp. Gelukkig het ek nog nie ‘n geliefde op so ‘n manier verloor nie, maar dit het amper gebeur en ek kon betyds keer. Ek ken egter heelparty mense wat nie so gelukkig was nie. Mens moet altyd waak en op die uitkyk wees daarvoor. Ek brand my kersie vanaand vir jou ook, Theo.

WEES NIET VERLEGEN, SCHRIJF HIER BENEDEN ⬇️⬇️ UW REACTIE ZIJ IS VAN HARTE WELKOM

Follow || Volg

Thanks || Bedankt

Follow us on Social Media

Ontdek meer van #Theo-Herbots-Blogger & Fotograaf -Photographer

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder