Doe jij mee met de ‘Grote Lenteschoonmaak’ op 16/03?!

TRANSLATE THIS BLOG HERE

6 februari 2019

Een nette buurt is een fijne buurt. Daarom organiseert de stad Tienen op zaterdag 16 maart ’19 opnieuw een ‘Grote Lenteschoonmaak’ om het zwerfvuil op het hele grondgebied op te ruimen. Alle inwoners en verenigingen worden opgeroepen om mee de handen uit de mouwen te steken. Inschrijven kan t/m maandag 11 maart ‘19.

Afval op openbare ruimtes veroorzaakt niet alleen ergernis. Het is ook duur. In Vlaanderen gaat het over duizenden tonnen afval per jaar. Het opruimen van zwerfvuil kost meer dan 60 miljoen euro. Dat is bijna 10 euro per inwoner. Je afval in de vuilnisbak gooien, doe je dus niet alleen voor jezelf, maar ook voor alle andere mensen in je buurt. Een propere buurt is trouwens prettiger voor iedereen.

‘Mooimakers’ is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil. Het is een samenwerking van OVAM, Fost Plus en de lokale overheden. De stad Tienen schaart zich achter het project met o.m. de organisatie van een ‘Grote Lenteschoonmaak’ op zaterdag 16 maart ’19. Streefdoel is het volledige grondgebied zwerfvuilvrij te maken op één dag tijd.

Wie een handje wil toesteken bij deze opruimactie kan zich t/m maandag 11 maart ‘19 inschrijven via deze link of bij de dienst leefmilieu in het stadhuis (tel 016 80 57 92, leefmilieu@tienen.be). Men mag zelf het plein, de straat, het fiets- of wandelpad kiezen waar men aan de slag wil gaan. Enige voorwaarde is dat het om openbaar domein gaat. Mooimakers zorgt voor gratis opruimmateriaal voor de opruimers.

Het ingezamelde afval wordt op de verschillende opruimlocaties opgehaald door de technische dienst van de stad en naar containers aan het Vrijetijdscentrum gebracht. Op die manier is het resultaat van de ‘Grote Lenteschoonmaak’ meteen ook zichtbaar voor iedereen. Als bedankje worden alle helpers vanaf 16.30 uur uitgenodigd voor een afsluitmoment met een hapje en een drankje in CC De Kruisboog.

Vorig jaar namen meer dan 230 mensen deel aan de actie en werd er 1.780 kg zwerfvuil ingezameld.

RED DE AARDE VOOR ONSZELF EN DE KOMENDE GENERATIES

Bekijk de video hier beneden van voor tot het einde (na de muziek volgen er nog twee)

Voeg je bij 17K andere abonnees

HET ZOU GEWELDIG ZIJN

Als U ook eens een bezoekje zou willen brengen op onze Facebook-Fanpage

En als Je er dan toch bent, vergeet niet om een Like te geven

Het zou ook Fantastisch zijn indien U een review zou willen geven en de pagina delen met Uw Facebook-Volgers

Bedankt

Door Blogger-Network-Theo-Herbots

Beste lezer, Mijn naam is Theo-Herbots en ik ben een gepassioneerde blogger en fotograaf uit België. Ik heb altijd al een passie gehad voor het vastleggen van mooie momenten en het delen van mijn ervaringen met anderen. Op mijn blog schrijf ik over allerlei onderwerpen, zoals reizen, lifestyle, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om mensen te inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Naast mijn blog ben ik ook actief als fotograaf. Ik maak graag foto's van de natuur, steden en mensen. Mijn doel is om de schoonheid van het leven vast te leggen en anderen te laten zien hoe mooi de wereld kan zijn. Ik hoop dat je door het lezen van mijn blog en het bekijken van mijn foto's geïnspireerd raakt en geniet van al het moois dat het leven te bieden heeft. Met vriendelijke groet, Theo-Herbots Ps: Het zou Geweldig 👍zijn 1)indien U een reactie zou willen geven hier beneden 2) Mijn berichten zou willen delen op Sociale-Media met de Deelknoppen onder elk Bericht Alvast bedankt 😀💞

WEES NIET VERLEGEN, SCHRIJF HIER BENEDEN ⬇️⬇️ UW REACTIE ZIJ IS VAN HARTE WELKOM

Follow || Volg

Thanks || Bedankt

Follow us on Social Media

Ontdek meer van #Theo-Herbots-Blogger & Fotograaf -Photographer

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder