Ochtend en Avondfotografie ||Morning and Evening Photography

Ochtend en Avond Fotografie

Ochtend en Avondfotografie ||Morning and Evening Photography

Hier beneden een voorbeeld van een les. Bekijk de ganse reeks via de knop onderaan het bericht

De vreugde van de vroege ochtend fotografie voor landschappen

Zonsopgang versus zonsondergang, wat het beste is voor landschapsfotografie? Het hangt ervan af. Echter, in het algemeen, geef ik de voorkeur zonsopgang om tal van redenen.

Mooi licht

Iets wat zowel zonsopgang en zonsondergang landschapsfotografie hebben gaan voor hen is het potentieel voor uitstekend licht. Voor zonsopgang, en na zonsondergang, u uitstekend blauw uur licht. Als de voorwaarden samenwerken, kan zonsopgang produceren vele uitstekende kleuren en mooie omstandigheden. De atmosfeer is meer kans om dikker bij zonsondergang, die kan resulteren in meer kleuren, maar dat wil niet zeggen dat zonsopgang niet het potentieel voor een kleurrijke hemel hebben.

Net als zonsondergang kan zonsopgang levendig en warm zijn.

Terwijl zonsopgang kan zeker bieden een verscheidenheid aan warme kleuren, kan het ook vaak bieden displays van koeler licht. Vooral bij het fotograferen met een polariserend filter en/of een gegradueerd neutraal dichtheidsfilter, kun je diepe blues vastleggen in je zonsopgangbeelden. Vooral in de zomermaanden, wanneer de lucht is hazier, zonsopgang biedt meestal diepere tinten dan zonsondergang.

Maar andere keren, en vaker dan zonsondergang, is het een beetje koeler van kleur.

Minder mensen

Hoewel er altijd uitzonderingen zullen zijn, is het mijn ervaring in de afgelopen tien jaar dat er minder mensen rond tijdens zonsopgang dan zonsondergang. Dit geldt zowel voor niet-fotografen als fotografen. Zelfs op populaire locaties is het niet ongebruikelijk om voor zonsopgang aan te komen en niemand in de buurt te zien.

Bij zonsondergang is dit veel minder waarschijnlijk het geval. Met minder mensen in de buurt, is het veel gemakkelijker om te werken. Als je andere mensen tegenkomt bij zonsopgang, is het waarschijnlijk dat ze collega-fotografen zijn die wederzijdse waardering en respect hebben voor zowel het gebied als andere fotografen.

Een goed voorbeeld daarvan zijn deze beelden van Bass Harbor Light in Acadia National Park. Deze locatie werkt goed bij zonsopgang (links) en zonsondergang (rechts), hoewel ik de richting van licht bij zonsopgang liever.

De zonsopgang beeld werd vastgelegd tijdens het toeristische seizoen. Ondanks dat, was ik helemaal alleen. Enkele weken later, bezocht ik Bass Harbor om te schieten bij zonsondergang, en er waren tientallen mensen rond. Op deze locatie, en vele anderen langs de kust, kan het een uitdaging zijn om te werken wanneer er mensen voortdurend komen en gaan.

Vroege vogels hebben meer mogelijkheden

Soms zijn de omstandigheden voor en tijdens zonsopgang gewoon niet uit te werken. Totdat er een waterdichte voorspelling voor grote fotografie voorwaarden, opvallend uit is slechts een deel van het proces.

Echter, een slechte zonsopgang betekent niet altijd slechte ochtend fotografie. Er zijn vele malen geweest wanneer een zonsopgang underwhelmed maar de rest van de ochtend gepresenteerd interessante fotografische mogelijkheden.

Als zonsondergang slecht is, heb je pech, tenzij je klaar bent voor nachtfotografie. Sommige locaties kunnen goed werken bij zonsopgang en zonsondergang, zodat u later die dag een tweede kans krijgen op prachtige opnamen.

Ik werd heel vroeg wakker om naar de kust te gaan om te fotograferen bij zonsopgang. Goede omstandigheden nooit gematerialiseerd bij zonsopgang, maar omdat ik al uit was, bezocht ik een lokale tuin voordat u naar huis. Uiteindelijk heb ik het vastleggen van dit beeld, dat blijft een van mijn favoriete foto’s. Als ik die ochtend niet vroeg was geweest voor zonsopgang, had ik dit beeld nooit kunnen vastleggen. Deze zelfde situatie is vele malen gebeurd door de jaren heen.

Een ander voordeel van het zijn uit voor zonsopgang is dat daarna, u de locatie scout in helderder licht om te zien of er misschien andere mogelijkheden voor een andere reis. Tegen de tijd dat het een paar uur na zonsopgang is, heb je hopelijk al een productieve dag gehad. Je krijgt naar huis te gaan met foto’s en nuttige scouting informatie als je geluk hebt. Na een zonsopgang foto-avontuur, heb je de rest van de dag voor je.

Ander weer

Er kunnen natuurlijk zeer winderige ochtenden zijn. Er kunnen ook wazige ochtenden zijn. Echter, in vergelijking met zonsondergang, in mijn ervaring, wind en nevel zijn veel minder waarschijnlijk tijdens de zonsopgang. Als je veel tijd besteedt aan het fotograferen van scènes met water, kunnen kalme omstandigheden prachtige reflecties produceren.

Verder, als u een beetje sfeer in uw beelden wilt, bent u meer kans om mist getuige in de ochtend.

De oceaan is zelden rustig langs de kust van Maine. Het was echter rustig op deze bijzondere ochtend.

Sommige locaties zijn beter bij zonsopgang

Met meer mensen fotograferen bij zonsondergang dan zonsopgang, soms grote zonsopgang locaties vliegen enigszins onder de radar. Het is ook mogelijk dat een locatie die je bij zonsondergang leuk vindt, een locatie is waar je graag zou houden bij zonsopgang. Mijn punt is eenvoudig – sommige plekken bieden meer gelegenheid met het licht uit het oosten.

Dit is Sandy Stream Pond in Baxter State Park in Maine. Het is een locatie die ik vele malen heb bezocht, waaronder soms bij zonsondergang. Het werkt alleen goed bij zonsopgang, wat betekent dat je heel vroeg opstaat.

Zonsondergang is ook geweldig, natuurlijk

Sommige locaties zijn beter bij zonsondergang dan zonsopgang. Zonsondergang heeft ook andere voordelen. De meest voor de hand liggende is dat het niet nodig om vroeg wakker te worden. Vooral in de zomermaanden is het niet gemakkelijk om vroeg op te staan om te reizen en zonsopgangfotografie op te zetten. Zelfs als ik opgewonden ben om foto’s te maken, kan het zeer uitdagend zijn om om 2 uur ’s nachts wakker te worden om op een locatie te zijn voordat de zon om 5 uur opkomt. Immers, als het gemakkelijk was, zouden locaties zo druk bij zonsopgang als ze bij zonsondergang zijn.

Samengevat

Ik geniet echt van zonsopgang fotografie om verschillende redenen:

  1. Ik geef de voorkeur aan het licht en de kleuren bij zonsopgang.
  2. In bijna alle gevallen zijn er veel minder mensen in de buurt, wat zorgt voor veel gemakkelijker e.a. en meer ontspannen fotografie.
  3. Als de omstandigheden bij zonsopgang niet goed zijn, heb ik nog steeds de hele dag voor me om te proberen voor betere beelden of op zijn minst scout locaties voor toekomstige beelden in het daglicht.
  4. ’s Ochtends zijn meestal minder winderig. Verder heb je meer kans op mooie mist (hoewel soms te veel mist) in de ochtend.
  5. Als een locatie niet goed werkt bij zonsondergang, is het de moeite waard om te overwegen of het misschien beter is bij zonsopgang.

Naast de fotografische voordelen die ik bij zonsopgang vind, is er ook iets te zeggen over buiten zijn en vroeg op de dag actief zijn. Ongeacht de uitkomst in termen van mijn beelden, het is ontspannend en rustig om naar de zonsopgang te kijken. Er is geen betere manier om de dag te beginnen.

Uit voor een rustige ochtend van fotografie is een geweldige manier om elke dag te beginnen.

Jeremy Gray

Jeremy Gray is een bekroonde landschaps- en natuurfotograaf gevestigd in Maine. Naast een time-out in het veld, jeremy is het schrijven over fotografie sinds 2014, met een focus op het testen van camera’s en lenzen.www.jeremypgrayphotography.com/

Bekijk al de cursussen fotografie

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%