Vind de voedingsbalans tijdens de feestdagen ||Find the nutritional balance during the holidays

Voedingsbalans tijdens de feestdagen

Kerst en Corona

Ook dit jaar kun je kerst vieren maar je zal wel een aantal maatregelen moeten nemen en je er van bewust zijn dat je niet in grote groepen kerstmis kunt gaan vieren. Wanneer je andere mensen buiten je eigen gezin/huishouden laat komen hou dan rekening met het maximaal aantal personen en houd afstand.

Momenteel is er een verschil in het aantal gasten dat je kunt hebben tussen Nederland en België.

België: maximaal 4 personen (boven 12 jaar) en houd 1,5m afstand
Nederland: maximaal 3 personen (boven 12 jaar) en houd 1,5m afstand

Klachten? Blijf thuis!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar bij klachten blijf je thuis. We snappen dat je graag iedereen wilt uitnodigen voor kerst. Toch is het belangrijk om te benadrukken dat iemand moet thuisblijven als hij of zij klachten heeft. Huisgenoten van deze vriend of familielid mogen dan helaas ook niet komen. Deze maatregel kan soms best pijnlijk zijn, want kerstmis zal toch anders zijn zonder hen.

Praktische tips om kerst te vieren

Samen kerstmis vieren met je dierbaren is toch wat de meesten willen. Gelukkig zijn er veel manieren om kerst ook in 2020 zo normaal mogelijk te vieren. Doe je inspiratie op met de onderstaande tips.

Kerstdiner op 1,5 meter afstand

Het kwam net al even voorbij: samen kerst vieren is mogelijk als jullie 1,5 meter afstand van elkaar houden en je maximaal 3 personen uitnodigt. Eventueel kun je de kersttafel nog iets verlengen met een extra tafel of meubels iets verder uit elkaar zetten. Met de juiste maatregelen en de eerder genoemde praktische tips hoeven jullie je geen zorgen te maken.

Om en om bij elkaar kerst vieren dit jaar

Wil je meer dan 3 personen uitnodigen met kerst? Dan kunnen jullie misschien helaas niet tegelijkertijd kerst vieren. Het is dan een goed idee om afwisselend bij elkaar op bezoek te gaan. Een schema klinkt wat praktisch, maar is wel heel handig om het overzicht te bewaren. Natuurlijk hoeven jullie niet per se tijdens op eerste of tweede kerstdag bij elkaar kerst te vieren tijdens corona. Een paar dagen ervoor of erna gezellig samen eten is ook een optie!

kerst vieren dit jaar

Vind de voedingsbalans dit feestelijke seizoen met Organo

Het feestelijke seizoen is hier,

Het feestelijke seizoen is hier,

U droomt en kwijlt over die grote traditionele kerstmaaltijd – en dat is ok! Zelfs als u gezondheidsbewust bent en actief werkt aan gewichtsbeheersing, kan u nog steeds genieten van al het voedsel waar u van houdt.

Het geheim is het vinden van de balans –

en je  OGXFenix.

Het mooie van het OGXFenix-systeem is dat het volwaardige maaltijden en supplementen aanbiedt die kunnen helpen om af en toe een beetje verwennerij te compenseren. Een dag van kalkoen en aardappelpuree zal je niet uit koers gooien – als je de balans de rest van de tijd.

Zo kan het OGXFenix-systeem u helpen.

Hoe OGXFenix System te gebruiken

deze kerst

Op de dag van de grote kerstmaaltijd, vervang uw andere maaltijden met een OGX FENIX™ Nutritional Shake. Dit zal u helpen uw calorie telling onder controle te houden – terwijl nog steeds het voeden van je lichaam. Geniet van een shake voor ontbijt en lunch en geniet vervolgens van die grote kalkoenmaaltijd wetende dat je al je voedingsstoffen hebt.

Andere manieren om

Evenwicht te vinden

Naast het OGXFenix-systeem zijn er nog een aantal andere dingen om in gedachten te houden bij het navigeren in die feestelijke maaltijden.

Sla geen maaltijden over 

Sla geen maaltijden over 

Het kan verleidelijk zijn om maaltijden over te slaan om meer te eten tijdens, maar deze tactiek kan averechts werken. Als je jezelf te hongerig laat worden, is het makkelijker om te veel te eten en te bingen bij je volgende maaltijd. Daarom is de volledige voeding van een OGX FENIX™ Nutritional Shake handig om het energieniveau gedurende de dag stabiel te houden.

Oefening. 

Wandel

De feestelijke feestdagen zijn een tijd om te ontspannen, maar dat betekent niet dat je alle fysieke activiteit moet uitsluiten.

Een post-maaltijd lopen kan een geweldige manier om uw spijsvertering te helpen en houd je bloed pompen.

Nodig vrienden en familie om ook te komen en het zal een geweldige manier om bij te praten!

Hier in België is door de beperkingen van COVID 19

Heel wat verboden bij de feestdagen.

Horeca is dicht, het aantal bezoekers is zeer beperkt, maar bij buitenactiviteiten is heel wat meer toegelaten.

Maar waarom niet deze combinatie in buitenlucht

Een fikse wandeling, met de nodige Social-distance

Daarna een winter BBQ

Daarna een winter BBQ

Ook dat kan met een beetje fantasie op een veilige en verantwoorde manier verlopen

Bij BBQ denk je waarschijnlijk eerder aan de zomer dan aan de winter. Maar waarom zou je in de winter niet gaan barbecuen? Heb je weinig ruimte in je huis, maar wel voldoende ruimte buiten? Kies er dan voor om een gezellige en sfeervolle winterbarbecue te houden. Houd er wel rekening mee dat je alsnog maximaal 3 personen mag uitnodigen. In de winter barbecueën kan trouwens ook wat fris zijn. Een overkapping is dan vaak wel zo fijn.

Zorg daarom ook voor voldoende heaters, vuurkorven en warme dekens. 

Blijf gehydrateerd. 

Blijf gehydrateerd.

Op de dag van een grote avond uit, en de dag erna, probeer 6-8 glazen water te drinken, of veel OG Thee en Koffie of verdund sap.

Zelfs milde uitdroging kan leiden tot hoofdpijn en in combinatie met de diuretische effecten van alcohol maakt het handhaven van uw vochtinname zo belangrijk.

Regelmatige thee en koffie kan meetellen voor uw vochtinname, maar meng het met cafeïnevrije opties ook.

Bekijk BLOG THEO-HERBOTS tot gans beneden

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%