16 goede voornemens voor het nieuwe jaar voor het gezin ||16 New Year’s resolutions for the family

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar

Welkom bij Theo-Herbots ervaringsdeskundige mantelzorg en vrijwilliger gezondheidszorg

Een Bericht voor Mantelzorgers, vrijwilligers en Sympathisanten

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar

Voor U, Door U, Samen met U

Belangrijk

Lees dit bericht van boven tot beneden, vooraleer op de linken beginnen te klikken, zodat U geen belangrijke informatie mist.

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar voor het gezin

Door 

Leer je gezin gezonde eet- en kookgewoonten met een van deze goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ontdek nieuwe keukens, leer vaardigheden, plan maaltijden en word samen fit.

De start van het nieuwe jaar is het perfecte moment om samen te komen om positieve intenties voor jou en je gezin te stellen. Kies een resolutie die gezonde gewoonten rond koken en eten aanleert, en je zult ze voor de komende jaren instellen.

Word enthousiast over nieuwe gerechten en keukens, doe moeite om afval te verminderen en te recyclen, leer nieuwe vaardigheden in de keuken, betrek de kinderen bij het plannen, koken en opruimen van maaltijden. Leer de voordelen van een gezond ontbijt, eet duurzamer en experimenteer met vegetarische gerechten.

Bekijk hieronder onze 15 gezinsresoluties en blader vervolgens door onze gezonde familiereceptensnelle en gemakkelijke gezinsmaaltijden en gezonde lunches voor kinderen. Oud en nieuw thuis vieren? We hebben alle gezinsvriendelijke recepten om het speciaal te maken.

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar 1. Verander pizza-avond in ‘maaltijdontdekkingsavond’

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar Knapperige sesam citroen kip met noedels en lente-uitjes

Verbreed samen je foodie-horizon en reserveer elke week een avond om nieuwe smaken en keukens te ontdekken. Gebruik je maaltijden om de wereld rond te reizen en curriestajinestaco’s en gerechten te proeven, zoals onze knapperige sesam citroenkip met noedels in Chinese stijl. De kinderen zullen genieten van het gevoel van avontuur en je zult gegarandeerd een aantal nieuwe favorieten ontdekken.

Bekijk onze recepten voor familiemaaltijden voor meer ideeën.

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar 2. Streef naar 1 uur gezinsbeweging per week

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar Samen fietsen met het gezin

Rennen, wandelen, overslaan, fietsen, rolschaatsen, voetballen, hoola-hoepelen of yoga beoefenen… De lijst met manieren waarop je in beweging kunt komen is eindeloos, het enige wat je hoeft te doen is er een te kiezen en aan de slag te gaan. Zorg er wel voor dat je dingen licht, leuk en bemoedigend houdt. Verdeel het uur in sessies van 15 minuten, als dat handiger voor je is, of streef naar twee langere trainingen in het weekend.

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar 3. Begin de dag met een gezond ontbijt

16 goede voornemens voor het nieuwe jaarGezonde papkom gegarneerd met vers en gedroogd fruit

De dag beginnen met een voedzaam ontbijt is essentieel voor het kweken van lichaam en geest. Hoewel ontbijtgranen een gemakkelijke keuze zijn, zit het vaak vol met suiker en additieven. Begin hun dag goed met een gezond, gezond ontbijt van pap gegarneerd met fruit of, als je tijd nodig hebt, meng de avond ervoor overnight oats.

Blader door onze gezonde ontbijtrecepten en lees onze beoordeling van de beste gezonde ontbijtgranen om te kopen, waaronder muesli, muesli en zemelenvlokken.

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar 4. Leer een nieuwe vaardigheid

Kids Kitchen hakken video link

Laat kleintjes leren hoe ze een mes kunnen vasthouden en ingrediënten veilig kunnen snijden met onze kinderkeukenvideo’s. Als ze dat onder de knie hebben, kunnen ze doorgaan met andere fundamentele kookvaardigheden, zoals wegen en meten, zorgvuldig water koken en een koekenpan gebruiken, als ze oud genoeg zijn. Dit zal hen klaarstomen voor het leven en je zult opgelucht zijn als je weet dat ze de dingen goed doen.

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar 5. Ga één keer per week (of meer) vleesvrij

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar Gebakken tomaat, mozzarella &basilicum risotto in een ovenschotel

Een paar keer per week veggie gaan is gunstig voor de gezondheid van je gezin en de planeet. Probeer het eens met onze gebakken tomaat, mozzarella & basilicumrisotto met een gouden, knapperige topping en je kunt er zeker van zijn dat niemand het gevoel zal hebben dat ze iets missen.

Voor meer ideeën, bekijk onze eenvoudige vegetarische recepten.

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar 6. Geniet van een maandelijkse filmavond

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar Familie die popcorn heeft tijdens het kijken naar een film

Kruip op de bank, plak er een goede film op – en zorg dat je klaarkomt met heerlijke snacks. Kies om de beurt de film, of probeer er samen een af te spreken. We houden van Ratatouille, Willy Wonka &The Chocolate Factory en, voor oudere kinderen, Chef is een geweldige keuze.

Meer zoals dit

Gyoza op bord met saus

10 goede voornemens voor 2022

Lees onze gids over hoe u de ultieme familiefilmavond kunt hebben en blader vervolgens door onze filmavondrecepten om te eten terwijl u kijkt.

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar 7. Houd familiebijeenkomsten om maaltijden voor de week te plannen

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar Vistaart mac 'n' cheese met salade erbij

In plaats van de kinderen te vragen wat ze willen, of elke week dezelfde oude maaltijden te kopen, betrek ze bij de planning. Dat betekent aan gerechten denken, ingrediënten opzoeken, de kasten controleren en een lijstje maken. Laat de kinderen een beurt hebben bij het runnen van de vergadering, als dat nodig is, kun je zelfs een ‘pratende lepel’ opnemen, zodat iedereen zijn zegje kan doen.

8. Eet de regenboog

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar Worst &witte bonen ovenschotel geserveerd in een braadslee

Bouw gezonde voedingsgewoonten op door een resolutie te kiezen die bijdraagt aan uw dieet, in plaats van iets te beperken of weg te nemen. Moedig je familie aan om elke dag rood, oranje, geel, groen en paars voedsel te eten. Dit zal een leuke uitdaging zijn en hun voeding een boost geven.

Ontdek levendige gerechten in onze beste gezonde kleurrijke recepten, waaronder worst en witte bonen ovenschotelpindakaas regenboogrijst en quinoa-gevulde paprika’s.

9. Wees sluw en minimaliseer afval

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar Eierdoos schatkist

Moedig uw gezin aan om karton, eierdozen, jampotten en andere recyclebare huishoudelijke artikelen te verzamelen, zodat deze kunnen worden gebruikt voor ambachten. Het is een goedkope en vrolijke manier om de kleintjes bezig te houden en hun fantasie op gang te brengen.

Ga knutselen en probeer onze ideeën voor eierdozen eens, bekijk 15 van de beste binnenactiviteiten voor kinderen voor meer leuke ideeën.

10. Oefen met planten

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar

Maak elke week wat tijd vrij om kleine tuintaken uit te voeren. Overweeg het bouwen van een buitengroentetuin of een kleine binnenplantentuin. Dit zal kleine groene vingers aanmoedigen en kinderen helpen enthousiast te worden over waar hun voedsel vandaan komt.

Als je er een langere en creatievere activiteit van wilt maken, leer dan hoe je een bijenbloempot maakt.

11. Deel de klusjes

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar Stapel borden voor kinderen

Maak een takenschema dat iedereen omvat – zowel kinderen als volwassenen. Roteer dagelijks of wekelijks, zodat iedereen aan de beurt is met koken, tafel dekken en afwassen. Je kunt de hele week extra klusjes toevoegen, zoals planten water geven, de hond voeren of een wasbeurt aan de lijn ophangen, met prijzen voor iedereen die ze allemaal voltooit.

12. Maak gebruik van je keukengadgets

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar Slowcooker kip tikka masala met rijst, naanbrood en limoen

Of je nu een nieuw stukje kit hebt voor Kerstmis, of je hebt al een tijdje een ongebruikte gadget achterin je keukenkastje, maak er een punt van om het regelmatig te gebruiken. We hebben tal van recepten voor airfryer en slowcookers, waaronder deze weelderige slowcooker kip tikka masala.

13. Bezuinig op gezoete dranken

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar Jongen die verdund sap drinkt uit een helder glas

Het eten van te veel suiker is slecht voor onze gezondheid en het beïnvloedt onze energieniveaus en slaap – hetzelfde geldt voor kinderen. Doe een bewuste poging om te bezuinigen op sap, squash, hartelijke en koolzuurhoudende dranken, die allemaal bijdragen aan onze dagelijkse suikerinname. Overweeg om gezoete drankjes voor het weekend te bewaren of te beperken tot één per dag.

14. Probeer samen meditatie

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar Familie die thuis samen mediteert

Verwachten dat het hele gezin 20 minuten lang stilzit voor diepe meditatie, is in het begin misschien een beetje veel verwachten. Probeer eerst een paar minuten rustig te zitten met de benen gekruist en de ogen dicht. Geleidelijk aan kun je misschien opbouwen naar langere periodes.

Als alternatief kunt u mindful wandelingen in het park, ademhalingsoefeningen voor het slapengaan of een paar eenvoudige stretches in de ochtend proberen.

15. Wees duurzamer

16 goede voornemens voor het nieuwe jaar Heek &zeevruchten cataplana

Stel de intentie om waar mogelijk duurzame voedselkeuzes te maken. Denk hierbij aan het kiezen voor biologisch vlees en zuivel, het kopen van lokale groenten en fruit en het kopen van duurzamere vis. Praat met je visboer, ze zullen uitleggen hoe je je kunt vertakken van je gebruikelijke keuzes. Je zou bijvoorbeeld heek kunnen proberen als alternatief voor kabeljauw en schelvis. Bekijk voor inspiratie onze heekrecepten – we hebben er nog veel meer zoals deze heek – zeevruchtencataplana.

Lees bovendien onze deskundige gidsen over hoe je duurzaam vis kunt eten en of biologische producten gezonder zijn.

16. Steun dit initiatief

Heb je een voornemen voor je gezin ingesteld? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Uit het Engels vertaald:https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/15-family-new-years-resolutions?dicbo=v2-e2ffa3eb6567cca2752a0551c5ffe3d6

Op een link gedrukt? alles bekeken?,

kom dan terug naar deze pagina om de volgende link te openen

Blijf steeds als “ALLEREERSTE” op de hoogte van het allerlaatst op Deze Nieuwsbrief (Blog)

Vergeet niet om na het inschrijven naar uw mailbox te gaan om op de bevestigingslink te klikken, dit is zo ingebouwd om u te beveiligen tegen Spam.

Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

Voeg je bij 7.126 andere abonnees

Misschien bent U meer actief op Sociale-Media?

Dan kan U mijn berichten van deze Geweldige Blog ook daar volgen.

De snelste en eenvoudigste manier om mijn berichten te volgen (ook de leuke berichten van mijn andere Blogs)

Meteen kan U daar de berichten delen met Uw Volgers

Velen zullen U dankbaar zijn, want zij gaan die informatie ontvangen waar zij reeds lang naar op zoek zijn

Of ook op

Volg ook mijn YouTube-Kanaal

Theo-Herbots is ook aanwezig op andere Sociale Media

Het zou Geweldig zijn om U ook daar te kunnen ontmoeten

Uw reacties hier beneden zijn belangrijk om deze Blog nog te verbeteren

Ik respecteer dat de meningen van anderen me kunnen helpen een betere Mantelzorger en Vrijwilliger te worden en mogelijk dingen te zien waar ik zelf nooit aan had gedacht. Als ik bijvoorbeeld nog nooit iemand had laten reageren op mijn dienst in Het seniorenrestaurant, dan was ik bepaalde fouten blijven maken

Ik neem negatieve opmerkingen met een korreltje zout, want wat ik doe is vrijwillig en totaal belangeloos en niet iedereen wordt daarin begrepen.

Zeker niet in een maatschappij waar “BIJNA IEDEREEN”, verlangt om voor “ALLES” betaald te worden

Ik neem negatieve opmerkingen niet te hard op en laat mijn creativiteit en passie niet verstikken.

Geef er nu hier beneden een lap op en weest niet beschaamd om een reactie te geven

Creativiteit is Inteligentie die Gelukkig  maakt 

Deel dit bericht

Met Familie, Vrienden en Kennissen.

Velen zullen U dankbaar zijn, want zij gaan op deze “GEWELDIGE BLOG” die Informatie ontvangen waar zij reeds lang naar op zoek zijn

Deel op Sociale media Share on Social Media 

Met de deelknoppen hier beneden ⬇️⬇️

ps/ vergeet niet om meer te vernemen over mijn Vrijwilligerswerk

Theo-Herbots Gezondheid-Blog & Fotografie || Health-Blog & Photography

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil op deze Blog al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in categorieën alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

2 thoughts on “16 goede voornemens voor het nieuwe jaar voor het gezin ||16 New Year’s resolutions for the family

 1. shivatje 23 november 2022 at 21:23

  De belangrijkste goede voornemen is je zelf blijven en gezond te blijven

  Aum Shanti

  Beantwoorden
  1. Theo-Herbots Gezondheid-Blog & Fotografie || Health-Blog & Photography 23 november 2022 at 21:39

   Inderdaad https://wieistheoherbots.com/2022/11/01/zelfzorg-zorgen-voor-een-ander-self-care-taking-care-of-another/

   Beantwoorden

Geef een reactie

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag
Share on Social Media
%d bloggers liken dit: