Video's Gezond bewegen met Theo-Herbots
Video's Gezond bewegen met Theo-Herbots

Video’s Gezond bewegen met Theo-Herbots

Om de video’s hier beneden te ondertitelen in Uw Taal, volg deze eenvoudige stappen

  • klik op het tandwieltje onderaan de video
  • klik op automatisch vertalen
  • kies Uw taal
  • en alles wordt ondertiteld in de door U gekozen taal

Video’s Gezond bewegen met Theo-Herbots

In de video hier beneden heb ik de fout gemaakt om tijdens het pompen hardop te tellen, daardoor was ik op het eind van de video zo buiten adem

Ik ben er nu eenenzeventig en doe deze oefeningen nog minstens driemaal per week, wacht tien minuten, drink iets en doe er dan nog 60 gewone bij.

De verschillende oefeningen, zijn oefeningen die ik heb overgenomen uit de Verschillende vormen van oosterse Krijgskunsten die ik heb beoefend


Check al eens eerst bij jezelf of jouw buik naar voor beweegt als je inademt.

Hoe je dit controleert?

Leg je hand maar even op je buik… En adem eens in. Als jij wel al goed naar je buik inademt zou je buik wat moeten opzwellen.

Dat is nu eenmaal wat er gebeurt als je kan inademen via de zogenaamde buikademhaling.

Bij een buikademhaling zakt je diafragma (middenrif) naar beneden. Dit zorgt ervoor dat de ruimte in je borstholte groter wordt. Op die manier ontstaat er onderdruk en kan er lucht in onze longen worden gezogen. Door het zakken van je diafragma worden je organen wat naar voor toe gedrukt.

Als het je niet goed lukt om naar je buik in te ademen, moet die onderdruk (die dus nodig is om je longen te vullen) op een andere manier worden gecreëerd. Dit gebeurt dan door je schouders en borstkas omhoog te bewegen. Dit noemt men een borstademhaling.


De video hier beneden is een aanvulling op buikademhaling.

Door de verschillende manieren van stretchen wordt telkens een ander gedeelte van de longen opengetrokken


Nog een belangrijke video Do-In

Ik heb deze reeds eerder gepubliceerd, maar omdat hij heel goed past met wat voorafgaat, publiceer ik hem hier opnieuw.

Wat is Do-In en waar is het goed voor

Do-In, ook wel bekend als Do-In Yoga, daoyin of Dao Yin yoga, is een oud Japans systeem voor het bevorderen van gezondheid dat is ontstaan in China onder de naam Tao Yin . Het bestaat uit een bewuste opeenvolging van meridianen strekken, meditatie door beweging , zelf-acupressuur, ademhalingsoefeningen, meditatieve oefeningen en het versterken van het centrum van het lichaam: de Hara (buik) . Het is nauw verwant aan shiatsu en wordt ook wel ‘zelf-shiatsu’ genoemd.

Do-In is afgeleid van Shiatsu en gebaseerd op de theoretische principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde . Het kan je helpen je levensenergie – ki – te versterken door middel van meridiaanoefeningen, meditatie, voeding en leefstijl .

Wat is shiatsu?

Shiatsu is een vorm van Japans lichaamswerk waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke punten op het lichaam met behulp van de vingers, duimen en handpalmen . Het woord “shiatsu” betekent letterlijk “vingerdruk” in het Japans . Shiatsu is ontwikkeld in Japan door Tokujiro Namikoshi en later door zijn zoon Toru Namikoshi. Beiden ontwikkelden hun kennis met vallen en opstaan .

Shiatsu is gebaseerd op westerse kennis van anatomie en fysiologie maar niet op westerse vormen van therapie .

Wat zijn de voordelen van Shiatsu?

Shiatsu is een holistische vorm van therapie die de algehele gezondheid van een persoon verbetert door zijn interne energiesysteem te beïnvloeden.

Enkele voordelen van shiatsu kunnen zijn:

  • minder angstgevoelens,
  • minder pijn,
  • betere slaap en minder chronische pijn.
  • Het kan ook helpen de bloedsomloop te verbeteren en constipatie verminderen .

Wat is het verschil tussen shiatsu en massage?

Shiatsu is een vorm van massage die zijn oorsprong vindt in Japan en traditionele Japanse manuele therapieën zoals acupunctuur en anma integreert met westerse medische kennis Het is gebaseerd op het concept van qi, de vitale levenskracht die alle levensactiviteit aandrijft . Een shiatsutherapeut oefent druk uit op de meridianen van het lichaam, delen van het lichaam waarvan wordt aangenomen dat ze energiekanalen zijn, om de energiestroom in evenwicht te brengen of te deblokkeren (qi)

Wat zijn meridianen?

In de traditionele Chinese geneeskunde zijn meridianen kanalen die de stroom van energie door specifieke banen van het lichaam leiden . Het zijn paden waar de levensenergie die bekend staat als “qi” (ch’i) stroomt .

Hoe stroomt energie door meridianen?

Door de stroom van energie brengen meridianen balans in het lichaam. lichaam. Ze verwijderen energetische blokkades, excessen en onevenwichtigheden, reguleren de stofwisseling en ondersteunen de cellulaire gezondheid .

Hoeveel meridianen zijn er?

In de traditionele Chinese geneeskunde zijn er 12 hoofdmeridianen in het lichaam . Elke zijde van het lichaam wordt doorkruist door zes meridianen – drie yin en drie yang . Elke meridiaan correspondeert met een bepaald orgaan, maar omvat ook de grotere functies van dat orgaan als andere organen om hen heen .

Hoe breng ik mijn meridianen in balans?

Er zijn verschillende methoden die kunnen worden gebruikt om de energiestroom door de meridianen in evenwicht te brengen. Een van die methoden is acupunctuur, waarbij dunne naalden in specifieke punten langs de meridianen worden gestoken om de energiestroom in evenwicht te brengen . Een andere methode is acupressuur, waarbij druk wordt uitgeoefend op dezelfde punten met de vingers, duimen of handpalmen .

Qigong is een andere vorm van energiegenezing die kan helpen de meridianen in balans te brengen. Bij Qigong-meditatie helpen ademwerk en zachte bewegingen om de meridianen te reinigen, te versterken en in balans te brengen .

wat is yin en yang

Yin en yang is een Chinees filosofisch concept dat tegengestelde maar onderling verbonden krachten beschrijft . In de Chinese kosmologie creëert het universum zichzelf uit een primaire chaos van materiële energie, georganiseerd in de cycli van yin en yang en gevormd tot objecten en levens.

Wat zijn enkele voorbeelden van yin en yang?

Enkele voorbeelden van yin en yang zijn vrouw-man, donker-licht en oud-jong . Yin wordt geassocieerd met het donker, de kou en met stilte, innerlijke energie, negativiteit en water . Yang is gekoppeld aan licht, activiteit, uiterlijke energie, positiviteit, warmte en vuur .

Er zullen spoedig nog belangrijke

Video’s Gezond bewegen met Theo-Herbots in deze categorie

Gezond Bewegen met Theo-Herbots bijkomen.

Zoals oefeningen tegen rugklachten, oefeningen voor mensen die zittend werk doen en die niet veel tijd innemen om te doen tijdens het werk en toch heel efficiënt zijn.

Dat en nog veel meer



Reageer

Uw reacties hier beneden zijn belangrijk om deze Blog nog te verbeteren

Ik respecteer dat de meningen van anderen me kunnen helpen een betere Fotograaf, Blogger en Journalist, te worden en mogelijk dingen te zien waar ik zelf nooit aan had gedacht. Als ik bijvoorbeeld nog nooit iemand had laten reageren op een niveauhorizon, was het misschien iets dat ik niet had gecorrigeerd in de post of tijdens shoots.

Ik neem negatieve opmerkingen met een korreltje zout, want wat ik doe is een kunst en niet alle kunstenaars worden altijd begrepen. Ik neem negatieve opmerkingen niet te hard op en laat mijn creativiteit en passie niet verstikken.

Creativiteit is Inteligentie die Gelukkig  maakt 


Vergeet niet om de Homepagina te bezoeken

Door Blogger-Network-Theo-Herbots

Beste lezer, Mijn naam is Theo-Herbots en ik ben een gepassioneerde blogger en fotograaf uit België. Ik heb altijd al een passie gehad voor het vastleggen van mooie momenten en het delen van mijn ervaringen met anderen. Op mijn blog schrijf ik over allerlei onderwerpen, zoals reizen, lifestyle, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om mensen te inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Naast mijn blog ben ik ook actief als fotograaf. Ik maak graag foto's van de natuur, steden en mensen. Mijn doel is om de schoonheid van het leven vast te leggen en anderen te laten zien hoe mooi de wereld kan zijn. Ik hoop dat je door het lezen van mijn blog en het bekijken van mijn foto's geïnspireerd raakt en geniet van al het moois dat het leven te bieden heeft. Met vriendelijke groet, Theo-Herbots Ps: Het zou Geweldig 👍zijn 1)indien U een reactie zou willen geven hier beneden 2) Mijn berichten zou willen delen op Sociale-Media met de Deelknoppen onder elk Bericht Alvast bedankt 😀💞

WEES NIET VERLEGEN, SCHRIJF HIER BENEDEN ⬇️⬇️ UW REACTIE ZIJ IS VAN HARTE WELKOM

Follow || Volg

Thanks || Bedankt

Follow us on Social Media

Ontdek meer van #Theo-Herbots-Blogger & Fotograaf -Photographer

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder