Site pictogram #Theo-Herbots-Blogger & Fotograaf -Photographer

Theo-Herbots Wat me het meest bevalt aan mezelf || Theo-Herbots What I like most about myself

Dagelijkse schrijfopdracht
Wat bevalt je het meest aan jezelf?

Theo-Herbots Wat me het meest bevalt aan mezelf

Dat is een interessante vraag. Het antwoord kan verschillen van persoon tot persoon. Sommige mensen vinden het belangrijk om hun eigenwaarde te vinden, terwijl anderen het belangrijk vinden om hun passie of doel in het leven te ontdekken. Wat denk jij?


Theo-Herbots Wat me het meest bevalt aan mezelf, is mijn zoektocht naar volgende dingen

‘Hoe kan ik mijn eigenwaarde vinden’

  1. ‘Hoe kan ik mijn waarden ontdekken’
  2. ‘Hoe kan ik mijn relaties met anderen verbeteren’
  3. ‘Ik wil mijn relaties met anderen verbeteren’
  4. ‘Hoe ik dit (volgens mezelf), bereikt heb

‘Hoe kan ik mijn eigenwaarde vinden’

Er zijn verschillende manieren om je eigenwaarde te vinden en te versterken. Eigenwaarde is de evaluatie die men van zichzelf maakt en wordt vaak opgevat als zelfrespect1. Een gezond gevoel van eigenwaarde is meestal afhankelijk van vier factoren, waaronder iemands bekwaamheden, iemands relaties met anderen, iemands waarden en iemands perceptie van zijn eigen persoonlijkheid1.

Er zijn verschillende tips die je kunnen helpen om je eigenwaarde te ontwikkelen en te versterken. Enkele voorbeelden zijn: handel positief2, hanteer een motto dat je zelfvertrouwen geeft2, lach groots2, ontdoe je van spanning in je lijf2, dwing respect af (naar jezelf)2, stel doelen2, doe nieuwe dingen2, stimuleer sterk lichaamstaal2, doe aan lichaamsbeweging2 en praat positief tegen jezelf2.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en wat voor de een werkt, hoeft niet per se voor de ander te werken. Het kan nuttig zijn om verschillende dingen uit te proberen en te kijken wat voor jou het beste werkt.


1) ‘Hoe kan ik mijn waarden ontdekken’

Er zijn verschillende manieren om je waarden te ontdekken. Een manier om bevestigd te krijgen wat jouw waarden zijn, is door eens een dag te spenderen met het opletten wat jou raakt1. Je kunt ook je waarden testen door te kijken naar beslissingen die ze produceren1. Je kunt een definitieve lijst met persoonlijke waarden maken en letten op conflicterende waarden1.

Jouw waarden worden gevormd door onder andere jouw omgeving, ervaringen, gebeurtenissen, resultaten en kennis2. Iedereen ontwikkelt zo zijn eigen set met waarden. Wat deze waarden voor jou betekenen is persoonlijk2.

Het kan nuttig zijn om verschillende dingen uit te proberen en te kijken wat voor jou het beste werkt. Er zijn ook professionele tests beschikbaar die je kunnen helpen bij het ontdekken van je persoonlijke waarden3.


2)‘Hoe kan ik mijn relaties met anderen verbeteren

Er zijn verschillende manieren om je relaties met anderen te verbeteren. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen: probeer elke dag elkaar een vorm van waardering te geven1, maak tijd voor elkaar vrij1, zorg dat je in de ochtend altijd weet van je partner wat hij/zij gaat doen die dag1, kus elkaar, houd elkaar vast en toon genegenheid1, praat alles uit en laat elkaar uitpraten1, respecteer elkaar en geef elkaar aandacht1, wees de beste versie van jezelf1, werk aan je zelfvertrouwen1, doe samen nieuwe dingen1 en geef je behoeftes beter aan1.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en wat voor de een werkt, hoeft niet per se voor de ander te werken. Het kan nuttig zijn om verschillende dingen uit te proberen en te kijken wat voor jou het beste werkt.

Er zijn verschillende manieren om je waarden te ontdekken. Een manier om bevestigd te krijgen wat jouw waarden zijn, is door eens een dag te spenderen met het opletten wat jou raakt. Je kunt ook je waarden testen door te kijken naar beslissingen die ze produceren. Je kunt een definitieve lijst met persoonlijke waarden maken en letten op conflicterende waarden.

Jouw waarden worden gevormd door onder andere jouw omgeving, ervaringen, gebeurtenissen, resultaten en kennis. Iedereen ontwikkelt zo zijn eigen set met waarden. Wat deze waarden voor jou betekenen is persoonlijk.

Het kan nuttig zijn om verschillende dingen uit te proberen en te kijken wat voor jou het beste werkt. Er zijn ook professionele tests beschikbaar die je kunnen helpen bij het ontdekken van je persoonlijke waarden.


3)Ik wil mijn relaties met anderen verbeteren

Er zijn verschillende manieren om je relaties met anderen te verbeteren. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen: probeer elke dag elkaar een vorm van waardering te geven, maak tijd voor elkaar vrij, zorg dat je in de ochtend altijd weet van je partner wat hij/zij gaat doen die dag, kus elkaar, houd elkaar vast en toon genegenheid, praat alles uit en laat elkaar uitpraten, respecteer elkaar en geef elkaar aandacht, wees de beste versie van jezelf, werk aan je zelfvertrouwen, doe samen nieuwe dingen en geef je behoeftes beter aan.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en wat voor de een werkt, hoeft niet per se voor de ander te werken. Het kan nuttig zijn om verschillende dingen uit te proberen en te kijken wat voor jou het beste werkt.


4)Theo-Herbots Wat me het meest bevalt aan mezelf

is dat al wat ik hierboven beschreven heb via de video hier beneden.

Vergeet niet op het eind van de video:

  1. Op het icoon rechts beneden te drukken op mijn kanaal
  2. Op het icoon linksboven te drukken om gans het bericht te lezen


Mobiele versie afsluiten