#Theo-Herbots-Blogger & Fotograaf -Photographer

Theo-Herbots mijn definitie van romantiek || my definition of romance

photo of couple hugging each other Theo-Herbots mijn definitie van romantiek

Theo-Herbots mijn definitie van romantiek

Dagelijkse schrijfopdracht
Wat is jouw definitie van romantiek?

Romantiek (stemming) Romantiek is de gemoedstoestand van mensen die op emotioneel en/of erotisch vlak geestverwantschap ervaren met elkaar. Deze gemoedstoestand kan opgeroepen worden door een context die beide personen stimuleert exclusieve aandacht aan de ander te besteden en waarin beide personen zich behaaglijk voelen.


‘romantiek definitie’

Romantiek kan verwijzen naar een hechte, meestal korte liefdesrelatie tussen twee mensen . Het kan ook verwijzen naar de gevoelens en het gedrag van twee mensen die een liefdevolle en seksuele relatie met elkaar hebben .

In de literatuur is romantiek een verhaal van liefde tussen twee mensen, vaak met spannende gebeurtenissen of magie .


‘romantiek versus liefde’

Liefde wordt gekenmerkt door wederzijds respect, vertrouwen en de bereidheid om compromissen te sluiten . Romantiek daarentegen is een emotionele en esthetische ervaring die gericht is op gevoelens van passie en opwinding. Romantiek gaat vaak gepaard met daden van genegenheid, zoals geschenken en gebaren, en is bedoeld om de band tussen twee mensen te versterken.

Hoewel liefde verschillende dimensies heeft en in verschillende contexten kan worden gebruikt, beperkt romantiek zich voornamelijk tot relaties tussen koppels. wil je nog iets weten?


‘hoe romantisch te zijn’

Er zijn veel manieren om romantisch te zijn. Enkele eenvoudige manieren zijn attent zijn, jezelf uiten, geschenken geven, de liefdestaal van je partner kennen, aandachtig luisteren en tijd vrijmaken voor je partner .

Je kunt bijvoorbeeld liefdesbriefjes achterlaten die je partner kan vinden, romantische sms’jes of e-mails sturen de dag, toon fysieke genegenheid of complimenteer je partner elke dag .

Romantiek hoeft niet veel tijd, geld of moeite te kosten .


‘hoe ontstaat romantiek’

Romantiek is een gemoedstoestand die kan ontstaan door een context die beide personen stimuleert exclusieve aandacht aan de ander te besteden en waarin beide personen zich behaaglijk voelen. Het is een gevoel van geestverwantschap op emotioneel en/of erotisch vlak tussen twee mensen.


‘Geschiedenis van het romantiekgenre’

De moderne romantische roman, of roman voor de massamarkt zoals we die vandaag kennen, vindt zijn oorsprong in de romantische fictie van de 18e en 19e eeuw. In romans als Pamela, of Virtue Rewarded van Samuel Richardson, de gotische romances van Ann Radcliffe en het werk van Jane Austen, maakten lezers kennis met een nieuwe vorm van fictie, een die zich voornamelijk richtte op de levens en worstelingen van vrouwelijke hoofdrolspelers.

Historisch gezien onderscheiden romantische romans zich van andere genres doordat ze voornamelijk zijn geschreven door vrouwen, voor vrouwen en over vrouwen . Vroege romantische romans bevatten heteroseksuele, blanke vrouwelijke hoofdrolspelers die ofwel sociale conventies tartten of persoonlijke worstelingen overwinnen bij het nastreven van hun eigen geluk.

ontwikkeling van een romantische relatie tussen twee (of meer) mensen – evenals een einde dat emotioneel bevredigend was (meestal gelukkig maar niet altijd) – werden de twee kernrichtlijnen die romantische romans tot op de dag van vandaag volgen .


‘wat is liefde’

Liefde is een complex en veelzijdig begrip. Het kan worden gedefinieerd als diepe acceptatie van en genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander, of eventueel zichzelf. Het kan ook betrekking hebben op een dier, zaak of voorwerp. Eveneens kan liefde gevoeld worden voor handelingen, zoals een ambacht, vak, sport en bezigheid .

Liefde is iets anders dan verliefdheid. Toch begint liefde vaak wel met verliefdheid. Als je verliefd bent, is je behoefte enorm op jezelf gericht. Bij liefde, daarentegen, geef je geen aandacht aan de ander omdat je iets terug wil. Bij liefde geef je affectie omdat je de ander dat gunt


‘verschil tussen liefde en verliefdheid’

Het verschil tussen liefde en verliefdheid is dat liefde gericht is op de ander, terwijl verliefdheid gericht is op jezelf. Liefde is een bewuste keuze van je hart, die je niet wilt ontkomen. Verliefdheid is een gevoel dat je overkomt, dat vooral gebaseerd is op fysieke aantrekkingskracht. Liefde omvat ook diepe genegenheid, zorgzaamheid en verbondenheid met de ander .

Verliefdheid is het gevoel dat na verloop van tijd verandert in houden van. Het is echter vaak zo dat deze twee gevoelens door elkaar lopen: al snel is er in een relatie sprake van beide .


‘Hoe kan ik mijn liefde uiten’

Er zijn verschillende manieren waarop mensen hun liefde uiten. Volgens een expert bestaan er vijf manieren waarop mensen hun liefde uiten: bevestigende woorden, handelingen, geschenken geven, quality time en fysieke aanrakingen .

Met bevestigende woorden bedoelt Chapman dat iemand graag uitspreekt hoe hij of zij over iemand denkt. De uitspraak daden zeggen meer dan woorden, past bij de liefdestaal handelingen. Een cadeautje ontvangen wordt door velen gezien als iets liefs, maar soms ook als een verkeerde manier van liefde uiten. Quality time is tijd die je samen doorbrengt en waarbij je echt aandacht voor elkaar hebt. Fysieke aanrakingen kunnen bestaan uit handen vasthouden, masseren, knuffelen, een kus geven, innig zoenen en ga zo maar door .


‘wetenschappelijke verklaring voor liefde en verliefdheid’

Verliefdheid wordt door de wetenschap vaak gezien als een ‘middel’ dat door de natuur is ontwikkeld om twee mensen sneller bij elkaar te brengen en te laten hechten waarna ze zich kunnen voortplanten. Ook is bekend dat er chemische stoffen vrijkomen in ons lichaam wanneer we verliefd worden. Dit worden ook wel de vier geluksstofjes genoemd: de twee sekshormonen testosteron en oestrogeen en de twee neurotransmitters dopamine en serotonine .

Er worden hormonen en neurotransmitters (onder andere: fenylethylamine, noradrenaline, adrenaline, endorfine, dopamine en oxytocine) in de hersenen aangemaakt als de persoon het doelwit van de verliefdheid ziet. De hormonen die vrijkomen zijn verslavend, waardoor de persoon de geliefde zo vaak mogelijk wil zien. Het is een emotionele reactie, vaak irrationeel en primitief .


Wat is de beste manier om te zorgen dat iemand verliefd op mij wordt?

Er is geen gegarandeerde manier om ervoor te zorgen dat iemand verliefd op je wordt. Verliefdheid is een complexe mix van emoties, chemie en timing die niet kan worden gecontroleerd of geforceerd. Het belangrijkste is om jezelf te zijn en oprechte interesse te tonen in de ander. Bouw een vriendschap op, leer elkaar kennen en laat de ander zien wie je bent. Als er een wederzijdse aantrekkingskracht is, kan er verliefdheid ontstaan. Maar onthoud dat niemand verplicht is om verliefd te worden en dat het belangrijk is om de gevoelens van de ander te respecteren.


Houd U van mij en mijn Magazine zoals zij?

Hou Jij van mij zoals zij?

Schrijf U dan in op Die Nieuwsbrief van mij

Schrijf Je dan in op die Blog van mij

En we worden allemaal tegelijkertijd Vrolijk en Blei

Door Jouw inschrijving en reacties ben Jij mijn grootste inspiratiebron.


Onze nieuwsbrief staat bomvol geweldige deals. Mis ze niet!

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor toffe tips, campagnes en nieuwe dingen.

Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden.

Vergeet niet om na inschrijving naar Uw mailbox te gaan om op de bevestigingslink te drukken. Dit is zo ingebouwd om U te beveiligen tegen Spam

Voeg je bij 18K andere abonnees

Wij zijn ook aanwezig op Sociale-Media

Het zou Geweldig zijn indien we mekaar ook daar zouden ontmoeten

Wij zijn nu ook bereikbaar via Whatsapp

Heb je hulp nodig?


Uw reactie is belangrijk voor het verbeteren van dit Magazine

Graag Uw reactie hier beneden (onder de Sociale-media-knoppen en gerelateerde berichten)


Wij respecteren dat de meningen van anderen ons kunnen helpen om ons programma te verbeteren en mogelijk dingen te zien waar we zelf nooit aan hadden gedacht.

Wij nemen negatieve opmerkingen met een korreltje zout, want wat wij doen is kunst en niet elke kunstenaar wordt daarin begrepen.

Wij nemen negatieve opmerkingen niet te hard op en laten onze creativiteit en passie niet verstikken.

Mobiele versie afsluiten