Site pictogram #Theo-Herbots-Blogger & Fotograaf -Photographer

#Theo-Herbots Lid || Member internet defense league

-Herbots Lid || Member internet defense league


-Herbots Lid || Member internet defense league

De Internet Defense League is een organisatie en netwerk dat in maart 2012 is opgericht

met als doel het organiseren van protesten en andere reacties op waargenomen bedreigingen voor internetvrijheid en het open internet1. Het werd opgericht naar aanleiding van de protesten tegen SOPA en PIPA1. De website van de organisatie is een creatie van de non-profitorganisatie Fight for the Future, een groep die bekend staat om haar deelname aan de anti-SOPA-protesten van 2011, en mede-oprichter van Reddit, Alexis Ohanian. De IDL ging officieel van start op 19 juli 2012 en hield lanceringsevenementen in San Francisco, New York City, Washington, D.C., Londen en Ulaanbaatar


-Herbots Lid || Member internet defense league

Hoe werkt IDL om internetvrijheid te beschermen?

De Internet Defense League (IDL) is een organisatie die de online vrijheid wil beschermen1. Het werd gevormd door een groep online activisten, geleid door Tiffiniy Cheng van Fight for the Future en Reddit mede-oprichter Alexis Ohanian, met als doel internetgebruikers te waarschuwen voor schadelijke wetgeving die wordt opgesteld en website-eigenaren te organiseren om te protesteren in naam van internet vrijheid.

Het idee achter de IDL is vrij eenvoudig: iedereen met een website kan zich aanmelden met een e-mailadres, en wanneer er een stukje wetgeving opduikt dat het open web bedreigt, zal de IDL een stukje code vrijgeven dat webmasters op hun site kunnen insluiten. om een waarschuwingsbericht weer te geven. Opgemerkt moet worden dat het waarschuwingsbericht niet automatisch wordt weergegeven, aangezien de beslissing om deel te nemen aan elk protest bij de eigenaar van de site blijft.

De competitie vergelijkt zichzelf met een internetversie van het “bat-signaal”, met het idee om meer mensen op de hoogte te brengen en klaar te maken om actie te ondernemen1. Het bereik van hun bericht zal sterk afhangen van de webeigenschappen die het initiatief ondersteunen. Tot nu toe hebben WordPress, Reddit en het Cheeseburger-netwerk zich al aangemeld bij de competitie, en Wikipedia, dat een belangrijke rol speelde in het anti-SOPA-protest, overweegt ook lidmaatschap. Kleine website-eigenaren zijn natuurlijk ook welkom om mee te doen.

Zoals IDL het uitlegt: “Internetvrijheid en individuele macht veranderen de loop van de geschiedenis. Maar diepgewortelde instellingen en monopolies willen dat dit stopt. Verkozen leiders begrijpen het internet vaak niet, dus zijn ze gemakkelijk in de war of corrupt. […] De Internet Blackout was nog maar het begin. Samen kunnen onze websites en persoonlijke netwerken de planeet mobiliseren om het internet te verdedigen tegen slechte wetten en monopolies. Senaat.


‘doe mee met de internetverdedigingscompetitie’

De Internet Defense League (IDL) is een organisatie en netwerk dat in maart 2012 is opgericht met als doel protesten en andere reacties te organiseren op waargenomen bedreigingen voor internetvrijheid en het open internet1. Het werd opgericht naar aanleiding van de protesten tegen SOPA en PIPA1. De IDL had vanaf 2013 30.000 leden, bestaande uit organisaties, websites en individuen.

Volgens Tiffiniy Cheng, mede-oprichter van Fight for the Future, is het doel van de site van de Defense League om duizenden websites aan te melden, van grote organisaties tot bloggers, die indien nodig snel kunnen worden gemobiliseerd voor toekomstige protesten tegen piraterijwetgeving. Ze gebruiken een “kattensignaal”, geïnspireerd op het Bat-signaal. Toen Cheng tegen CNN sprak over waarom ze een kat als hun symbool kozen, zei hij: “Er is een academische theorie… Het digitale signaal wordt als een webwidget toegevoegd aan ondersteunende websites en vestigt de aandacht op de huidige protesten die worden ondersteund door de IDL.

U kunt lid worden van de IDL door hun website internetdefenseleague.org te bezoeken of door de website van Fight for the Future fightforthefuture.org te bezoeken, een groep die bekend staat om zijn deelname aan de anti-SOPA-protesten van 2011 en een van de makers van de IDL



Onze nieuwsbrief staat bomvol geweldige deals. Mis ze niet!

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor

  • toffe tips,
  • campagnes
  • belangrijke berichten
  • en nieuwe dingen.

Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden.

Vergeet niet om na inschrijving naar Uw mailbox te gaan om op de bevestigingslink te drukken. Dit is zo ingebouwd om U te beveiligen tegen Spam

Voeg je bij 18K andere abonnees


Wij zijn nu ook bereikbaar via Whatsapp

De Huidige moderne manier om “GRATIS” te communiceren

Heb je hulp nodig?


Graag Uw reactie hier beneden (onder de Sociale-media-knoppen en gerelateerde berichten)

Uw reactie is belangrijk voor het verbeteren van dit Magazine


Wij respecteren dat de meningen van anderen ons kunnen helpen om ons programma te verbeteren en mogelijk dingen te zien waar we zelf nooit aan hadden gedacht.


Wij zijn ook aanwezig op Sociale-Media Hier beneden ⬇️⬇️

Het zou Geweldig zijn indien we mekaar ook daar zouden ontmoeten

Meteen ook de snelste en eenvoudigste manier om mijn berichten te ontvangen. Bovendien kan U daar meteen ook mijn Berichten delen met Uw Volgers.


Graag Uw Steun

Het dagelijks “GRATIS” bijhouden van Nuttige informatie voor mijn vele Volgers vraagt -Energie -Tijd en -Geld U kan me hierin ondersteunen door een kleine bijdrage (10€ de prijs van twee koffie’s) U mag natuurlijk vrij het aantal keren bepalen dat U dit bedrag wilt betalen. Alvast bedankt in naam van mijn vele Volgers

€ 10,00

Klik hier om te kopen.
Mobiele versie afsluiten