#Theo-Herbots-Blogger & Fotograaf -Photographer

Theo-Herbots-Zwart-wit-Fotografie ||Theo-Herbots-Black and white-Photography

Theo-Herbots-Zwart-wit-Fotografie

Theo-Herbots-Zwart-wit-Fotografie

Wat mij boeit aan zwart-wit fotografie is de manier waarop het de essentie van een moment kan vastleggen. Door het ontbreken van kleur wordt de aandacht gevestigd op de compositie, de lichtinval en de emotie die in het beeld wordt vastgelegd. Bovendien heeft zwart-wit fotografie een tijdloze kwaliteit, waardoor de beelden ook jaren later nog steeds indrukwekkend kunnen zijn. Het is interessant om te zien hoe fotografen met behulp van zwart-wit technieken een unieke sfeer kunnen creëren en hoe het medium kan worden gebruikt om een verhaal te vertellen. Kortom, zwart-wit fotografie is een fascinerende kunstvorm die nog steeds veel te bieden heeft.

Theo-Herbots-Zwart-wit-Fotografie

Hier beneden een video met mijn eerste Zwart-Wit-Foto’s

Een ander voordeel van zwart-wit fotografie is dat het de kijker dwingt om op een andere manier naar het beeld te kijken. Bij kleurenfoto’s wordt de aandacht vaak afgeleid door de felle kleuren, terwijl zwart-wit foto’s meer rust en balans uitstralen. Dit kan resulteren in krachtige en indrukwekkende beelden die de kijker emotioneel kunnen raken. Bovendien kan zwart-wit fotografie ook erg geschikt zijn voor het vastleggen van architectuur, landschappen en portretten. Door de nadruk te leggen op textuur en vormen, kunnen deze onderwerpen op een unieke manier worden vastgelegd. Al met al is zwart-wit fotografie een kunstvorm die nog steeds relevant en inspirerend is, en waarvan we nog veel kunnen leren.

Hier beneden nog een video met Zwart-Wit -Foto’s van een paar jaren geleden

Zwart-wit fotografie is niet alleen een kunstvorm die ons in staat stelt om de essentie van een moment vast te leggen, maar het kan ook bijdragen aan ons begrip van de geschiedenis. Veel historische foto’s zijn in zwart-wit genomen, waardoor ze een tijdloze uitstraling hebben en ons een beeld geven van hoe de wereld er vroeger uitzag. Bovendien kan zwart-wit fotografie ons helpen om onze eigen emoties en gevoelens te begrijpen en te uiten. Door de nadruk te leggen op licht en schaduw kan zwart-wit fotografie ons helpen om de schoonheid van de wereld om ons heen op een nieuwe manier te waarderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze kunstvorm nog steeds populair is bij zowel professionele als amateurfotografen over de hele wereld.

Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon geïnteresseerd bent in fotografie, zwart-wit fotografie is een waardevolle techniek om te leren. Het vereist een andere manier van kijken en denken dan bij kleurenfotografie, maar het kan resulteren in prachtige en krachtige beelden. Experimenteer met verschillende belichtingstechnieken, compositie en bewerking om je eigen stijl te ontwikkelen en ontdek de mogelijkheden van zwart-wit fotografie. Of je nu landschappen, portretten of abstracte beelden vastlegt, zwart-wit fotografie biedt talloze mogelijkheden om je creativiteit te uiten en je eigen unieke visie vast te leggen. Dus waar wacht je nog op? Pak je camera en ga op ontdekkingstocht in de wereld van zwart-wit fotografie!

Kapel van Onze Lieve Vrouw Ten Steen foto’s Tienen

De foto’s zijn misschien van mindere kwaliteit omdat ik ze heb gedownload van een account dat ik reeds geruime tijd niet meer gebruik, maar bij het downloaden hebben ze aan kwaliteit verloren.

Maar in elk geval, door tegenslagen (die ik hier niet ga beschrijven), heb ik lange tijd geen foto’s meer gemaakt. Dit is een pril begin om terug met mijn foto’s, onze prachtige Stad Tienen terug Wereldwijd in de aandacht te brengen op deze Blog

Kapel Onze-Lieve-Vrouw Ten Steen Onze-Lieve-Vrouw-ten-Steenkapel Met de kapel Onze-Lieve-Vrouw-ten-Steen beschikt Tienen over een internationaal vermaard bedevaartsoord. Deze gebedsplaats staat niet alleen bekend als het keerpunt van de pelgrimstocht ‘de dertien tijden’ van Hakendover. Sinds de oprichting is dat zo geweest

herbafittheoherbots@gmail.com

14 photos

Schrijf je in voor de wachtlijst

Voeg je bij honderden van onze abonnees en zorg dat je als eerste weet over nieuwe inhoud en speciale aanbiedingen.

Voeg je bij 18K andere abonnees

Mobiele versie afsluiten