• Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  WORD LID 😀😍
  DOE MEE 💙
  Het heeft veel voordelen om lid te worden van deze Blog✅
  Wilt u weten wat ons bezighoudt? ✅.
  U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief. ✅
  We houden onze abonnees op de hoogte van Het laatste nieuws,✅
  Aankomende evenementen,✅
  Allerlei tips,✅
  speciale activiteiten✅
  En nog veel meer.✅
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U ✅
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden;✅
  U ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN ❗❗

  Voeg je bij 5.168 andere abonnees

5 tips voor landschapsfotografie ||5 tips for landscape photography

Landschapsfoto’s zijn een manier voor drukke, moderne mensen over de hele wereld om verbinding te maken met Moeder Aarde. 

Er is echter een groot verschil tussen een originele, levendige landschapsfoto vol betekenis dan een foto die zonder liefde is gemaakt. We vroegen de bekroonde landschapsfotograaf Joseramos  of hij zijn beste tips voor het maken van landschapsfoto’s met fijne kunst kon delen. 

Geloof ons, dit wil je niet missen!

Death Falls van joseramos

1. Maak je niet al te veel zorgen over het “Fine Art” -concept

Er zijn eindeloze online discussies over het ware concept van beeldende kunst, waarvan vele gerelateerd zijn aan fotografie.

Zodra je zegt dat je foto’s “Fine Art” zijn, zul je negatieve kritiek horen, meestal gecentreerd rond de gedachte dat je elitair en ijdel bent door een dergelijke term te gebruiken.

Schilderijen of sculpturen hoeven meestal niet te worden bestempeld als “Fine Art”, omdat ze intuïtief als zodanig worden herkend, maar hoe zou je de miljoenen foto’s moeten noemen waar je zoveel moeite in hebt gestoken?

Er is geen goed antwoord, dus ik zou me niet al te veel zorgen maken over het label. Als je ervoor kiest om je te concentreren op het feit dat als je je ziel en visie in je werken plaatst en probeert de landschappen waarvan je getuige bent met de grootste impact en / of emotie te laten zien, je zeker “kunst” creëert, waarschijnlijk “kunst” die duidelijk “goed” is.

Betoverd door joseramos

2. Altijd om het weer te controleren

Volgens de vorige tip hangt het vinden van goed licht af van het kunnen verantwoorden van een groot aantal weersgerelateerde variabelen. 

Weersvoorspellingswebsites zoals Weather Underground zullen een van je beste vrienden zijn wanneer je een locatie kiest om op een bepaalde dag te fotograferen, niet alleen om te voorkomen dat je doorweekt wordt door zware regen, maar ook om te zoeken naar plaatsen met gedeeltelijk of volledig bedekte wolkenluchten, die meestal het meest dramatische en boeiende licht zal creëren.

Inspiratie door joseramos

3. Het zal altijd over het licht gaan

Je had deze tip vrij vaak moeten zien, maar het is nog steeds zo waar als de eerste keer dat het werd geschreven. 

Tenzij je het talent hebt van een landschapsschilder als Turner (en als je dat doet, waarom doe je dan aan fotografie?), Zul je altijd het best mogelijke licht moeten krijgen om alledaagse scènes om te zetten in opmerkelijke beelden. 

Speciaal licht zorgt voor bijzondere beelden, en dit geldt absoluut voor landschapsfotografie. 

Een prachtig landschap fotograferen onder fel licht en een heldere hemel zal een goede foto opleveren, maar zeker geen opmerkelijk en uniek beeld, omdat het contrast, diepte, toonbereik en emotie zal missen.

Kookpunt door joseramos

4. Geduld en volharding zullen altijd vruchten afwerpen

Landschapsfotografen werken met de meest koppige en onvoorspelbare lichtassistenten ooit, dus je moet klaar zijn om frustratie, kou, stress en fysieke pijn het hoofd te bieden.

Mensen beschouwen landschapsfotografie altijd als een zeer zen-achtige activiteit, maar als je de klus wilt klaren, wees dan klaar voor een heerlijke adrenalinestoot wanneer je probeert om te gaan met temperamentvolle uitrusting, zware omstandigheden, fysieke obstakels en snel veranderende licht, waar het beroemde gouden uur helaas “gouden minuten” genoemd moet worden.

U moet vrij vaak naar dezelfde plaats terugkeren en vaak naar huis terugkeren zonder interessante afbeeldingen.

U bent de eerste die arriveert of de laatste die uw locatie verlaat, en maaltijden worden waarschijnlijk overgeslagen of gemaakt tijdens de vreemde uren. Het is meestal niet romantisch of gemakkelijk, maar wanneer alle elementen samenkomen en je een geweldig beeld vastlegt, komt er niets in de buurt van dat gevoel van eenheid en zinvol doel!

Existential Divide door joseramos

5. Bewerk uw afbeeldingen

Ik kon deze niet weglaten, ook al ben ik het goede oude debat over nabewerking in de moderne tijd behoorlijk beu.

Ik zal vermijden mijn persoonlijke mening over dit onderwerp te geven, maar ik kan je zeker vertellen dat bewerken een absoluut essentieel hulpmiddel is om opmerkelijke afbeeldingen te maken. Iedereen die veel tijd op het veld doorbrengt, constant naar zijn LCD kijkt om beelden te bekijken, weet vanaf het begin dat zodra het licht de lens binnenkomt en de sensor raakt, alles verandert en een van de meest realiteitsveranderende processen zoals die al hebben plaatsgevonden: lichttransductie in een digitale vorm.

Dan kom je thuis met wat we een digitaal negatief zouden moeten noemen (en ja, je moet RAW gebruiken om het meeste uit je afbeeldingen te halen), waar het contrast laag is, schaduwen donker zijn en sommige highlights kunnen worden geblazen,onder andere aspecten die correctie nodig hebben, zoals witbalans, vibratie en andere.

Dit is het moment waarop je je creatie met liefde moet blijven voeden en de afbeelding naar wens kunt aanpassen, door het van rauw naar heerlijk gekookt te veranderen.

Er zijn eindeloze manieren om een ​​afbeelding te bewerken, en iedereen zal zijn eigen weg vinden om het te doen, van eenvoudige aanpassingen in Lightroom tot complexe Photoshop-bewerking, dus u moet er rekening mee houden dat u het meeste uit uw afbeelding moet halen om het visuele te maximaliseren en emotioneel potentieel.Houd er dus rekening mee dat u het meeste uit uw afbeelding moet halen om het visuele en emotionele potentieel te maximaliseren.

Houd er dus rekening mee dat u het meeste uit uw afbeelding moet halen om het visuele en emotionele potentieel te maximaliseren.

The Natural Networks IV door joseramos

Bezoek voor meer adembenemende foto’s die José heeft gemaakt zijn profiel  en Instagram .

Bekijk ook video’s mijn activiteiten landschaps-Fotografie

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Welkom bij Theo-Herbots- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen 💙Mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.💥 Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal ik ook jouw eigen passies doen ontbranden.❤ VERGEET NIET HIER BENEDEN EEN REACTIE TE GEVEN ZODAT IK WEET WAT U HET MEESTE BOEIT EN WELKE AANPASSINGEN AAN DE BLOG KAN AANBRENGEN✅✅ EN OOK EENS VOLLEDIG NAAR BENEDEN TE SCHROLLEN, ZODAT U GEEN BELANGRIJKE INFORMATIE 💌 MIST THEO 😀😍

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt! Als ervaren en bedreven Fotojournalist streeft Theo-Herbots-Foto-Journalist er altijd naar om zijn services zo goed mogelijk te verbeteren. Feedback helpt Theo-Herbots-Foto-Journalist beter te begrijpen waar zijn Lezers naar op zoek zijn, zoals de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek. Gezondheid of eender wat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • MEER OVER MIJ

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 5.168 andere abonnees

 • MIJN BLOG IS MINDER LEUK ZONDER U
  IK BEN EEN STUDENT VAN HET LEVEN; IK ZIE SCHOONHEID IN DE NATUUR, MENSEN EN DE WERELD OM ME HEEN, KLEINE DETAILS EN COMPLEET ZICHT. 
  ZONDER HET VERMOGEN OM EEN IDEE OF CONCEPT TE VERWEZENLIJKEN, ZOU KUNST NIET BESTAAN. 
  MIJN WERK IS EEN CONSTANTE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE MANIER OM DE IDEEËN DIE IK HEB OVER MEZELF EN DE WERELD WAARIN IK LEEF TE INTERPRETEREN. 
  IK BEPERK ME NIET TOT ÉÉN MEDIUM, STIJL OF CONCEPT. 
  INSPIRATIE EN IDEEËN VERANDEREN. 
  MIJN KENNIS VERANDERT EN GROEIT. ELK STUK DAT IK MAAK, IS TEGELIJKERTIJD EEN VERLENGSTUK VAN HET VERLEDEN, WAAR IK VANDAAN KOM EN WAT IK HEB GELEERD, EN EEN VOORUITBLIK OP DE TOEKOMST, WAAR IK HEEN GA. 
  IK BESCHOUW MEZELF NIET ALLEEN ALS EEN FOTOGRAAF, ZOALS SOMMIGEN MISSCHIEN DENKEN ALS ZE NAAR MIJN WERK KIJKEN.
  IK BEN EEN SCHRIJVER, EEN FOTOGRAAF, EEN KUNSTENAAR EN GEZONDHEIDSADVISEUR. 
  ALS EEN BEZOEKER EVEN STILSTAAT OM EEN FOTO, EEN FOTOCOLLAGE OF EEN ANDER WERK DAT IK HEB GEMAAKT OP MIJN BLOG, TE BEKIJKEN EN EROVER NA TE DENKEN, DAN BEN IK IN MIJN WERK GESLAAGD.
  BEKIJK DIT HELE BERICHT AUB
 • BLIJF GEÏNFORMEERD

  ABONNEER JE OP DIT BLOG D.M.V. E-MAIL
  WILT U WETEN WAT ONS BEZIGHOUDT? .
  U KUNT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN VAN DEZE WEBSITE DOOR U AAN TE MELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

  WE HOUDEN ONZE ABONNEES OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANKOMENDE EVENEMENTEN, ALLERLEI TIPS, SPECIALE ACTIVITEITEN EN NOG VEEL MEER.

  WIJ HOUDEN EVENMIN VAN “SPAM” ALS U UW GEGEVENS WORDEN “NIET” GEDEELD AAN DERDEN

  VOEG JE BIJ DE MEER DAN 5.000 ANDERE ABONNEES

  DOE ZOALS ZIJ

 • IK HEB OOK REEDS IN DEZE GEPUBLICEERD

 • weinigen hebben er in geloofd

 • Meest recente berichten