• Vertalen ||Translate

 • Theo-Herbots-Freelance-Fotografie in #Tienen

  De wereld vanuit ieder perspectief
  Theo-Herbots-Freelance-Fotografie: avonturen mee naar huis brengen

  Waar ontdekking nooit stopt

  Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren.

Armoede in Vlaanderen | Deel 1 |Poverty in Flanders Part 1

“Omdat armoede een onrecht is dat iedereen kan overkomen”

Naar aanleiding van de dag der armoede van vorige week, heb ik hier beneden  een succesvol artikel dat ik enkele jaren geleden heb gepubliceerd, hier beneden terug boven gehaald

Ik ga de volgende dagen nog een artikel waar ik aan aan het werken ben bijvoegen “Armoede in Vlaanderen | Deel 2

Translate this Blog Here

Omdat armoede een “ONRECHT” is dat “IEDEREEN” kan overkomen

Dit artikel heb ik lang geleden geplaatst op Amnesty International Maar gezien er momenteel nog steeds veel onbegrip is voor armoede, heb ik dit artikel terug bovengehaald. Ik zal er later, uitgebreider op terugkomen; hoe er ook in #Tienen armoede is en welke initiatieven er kunnen genomen worden om deze armoede terug te dringen. watch-this-videoanimatie niet bewegend watch-this-videoanimatie niet bewegend Zelfs als jij vandaag een goed inkomen hebt, een zekere welstand….. Het noodlot kan altijd toeslaan.

Een beurscrisis

 

Jouw bedrijf dat sluit

Ziekte / ongeval van jezelf, je partner, jouw kinderen

 

Echtscheidingen

imagesvechtscheiding watch-this-videoanimatie niet bewegend en nog veel meer , het kan iedereen overkomen op een moment dat je je er niet aan verwacht Stel je voor dat jij jouw kinderen niet meer kunt geven wat noodzakelijk is, dat jij jouw kinderen moet weigeren wat hun vriendjes op school wel hebben. Niet allen doet het hun pijn, maar erger, zij worden vaak ook uitgesloten, vernederd, gepest door andere kinderen indexegoisme2
images Pesterijen“Geef een arme een vis en hij heeft eten voor één dag Leer hem vissen en hij heeft eten voor altijd”
Theo Herbots the voice from #Tienen Bron: Crisp Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren
Advertenties
Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

8 reacties op Armoede in Vlaanderen | Deel 1 |Poverty in Flanders Part 1

 1. perdebytjie zeggen:

  Dis n reuse probleem in SA.Party mense het nie eers kos of blyplek nie.Sosiale probleme is teusagtig as gevolg hiervan.Baie moeilik om dit te beheer,maar daar is altyd individue wat in hul klein omgewing probeer om ‘n verskil te maak.

  • Bedankt voor Uw reactie, hopelijk gaan er nog meer reacties binnenkomen en komt er een discussie op gang.
   Op die manier wordt de maatschappij misschien wakker geschud.
   Maar ik vrees dat vele armen niet durven reageren en diegenen die hun verantwoordelijkheid moeten nemen zeker niet.
   Maar ik zal NIET opgeven en blijven publiceren tot er toch reacties komeen EN MAATREGELEN;

 2. Africa Information Lead zeggen:

  Hi. Nice work here. Please check out out site http://www.africainfolead.com
  Thanks

 3. natuurfreak zeggen:

  Armoede is een onrecht en kinderen zijn de ergste slachtoffers.Zag nog een uitzending van panos en hoorde een jongetje zeggen dat hij zo graag eens naar een pretpark wilde maar dat het niet kon want mama had gezegd dat de centjes nodig waren voor eten te kunnnen kopen en dat dit belangrijker was.Een kind dat dus dagelijks geconfronteerd wordt met zo’n miserie en zulke uitspraken doet ,zal nooit kind geweest zijn..Hoe erg het is beseffen onze ministers niet.Ze zouden zich moeten schamen.Ze verdienen zoveel en toch laten ze dit onrecht bestaan .Hoorde ooit een welzijswerker antwoorden op iemand die meer geld vroeg om een stukje vlees en fruit te kunnen kopen:”Wat is er mis met confituur?

  • Hier in Tienen zijn we bezig met allerlei acties.
   Onder andere ’s morgens een ontbijt geven in de scholen aan “Alle ” kinderen.
   Ik zeg “alle” want er zijn tegenwoordig ook vele kinderen die niet in armoede zitten, maar waar de ouders ’s morgens geen tijd maken om de kinderen een ontbijt te geven. Dit was een intitiatief van de OCMW-Voorzitter Bram Delvaux en wordt betaald door het OCMW;
   Ik heb morgen een gesprek op het OCMW waant de kosten worden wel door hun gedragen, maar het werk wordt gedaan door vrijwlligers en ik heb me opgegeven als vrijwilliger.
   Bedankt voor jouw reactie, ik hoop dat er nog vele van dergelijke reacties volgen.
   Dat is trouwens de bedoeling van deze berichten, de mensen wakker schudden

 4. fietszwerver zeggen:

  ja dat zelfde zien wij hier ook
  en dan zeggen ze dat wij in een rijk land wonen
  nu ik een rijk land is geen voedselbak 🙁

  • Bedankt voor jouw reactie.
   Ik ben nu volop bezig met het voorbereiden van een kerstboodschap (wordt op 04 / 12/2018 gepubliceerd), maar na nieuwjaar doe ik verder met artikels rond dit thema, ook al weet ik dat ik op zere tenen trap van diegenen die hun verantwoordelijkheid ontvluchten.
   Groetjes
   Theo

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.