• Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  WORD LID 😀😍
  DOE MEE 💙
  Het heeft veel voordelen om lid te worden van deze Blog✅
  Wilt u weten wat ons bezighoudt? ✅.
  U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief. ✅
  We houden onze abonnees op de hoogte van Het laatste nieuws,✅
  Aankomende evenementen,✅
  Allerlei tips,✅
  speciale activiteiten✅
  En nog veel meer.✅
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U ✅
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden;✅
  U ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN ❗❗

  Voeg je bij 5.167 andere abonnees

Autovrije zondag op 17/09 – Stad Tienen

Autovrije zondag op 17/09

Bekijk eerst eens de video over de eerste Autovrije zondag

1
september
2017

Op zondag 17 september ’17 neemt de stad Tienen deel aan de ‘Autovrije zondag’. Bedoeling is iedereen even te laten stilstaan bij het gebruik van de wagen en de gevolgen hiervan voor de leefomgeving en het milieu. Daarom geven we de binnenstad voor één dag terug aan de wandelaars en fietsers met tal van activiteiten.

‘Autovrije zondag’ is al jaren een hoogdag voor zachte weggebruikers. Het initiatief wordt georganiseerd tijdens de ‘Week van de mobiliteit’ van 16 tot 22 september ‘17. Tienen springt mee op de kar en maakt op zondag 17 september ’17 een groot deel van het stadscentrum autovrij. Bewoners en bezoekers krijgen er alle ruimte om te fietsen, te skaten, of ontspannen te wandelen. Een stad zonder auto’s leeft, bruist en is verbazingwekkend aangenaam. Geniet daarom met volle teugen van deze speciale dag!

Grote Markt

Op de Grote Markt slaat Circusschool Salto haar tenten op. Leer jongleren, je evenwicht behouden op een bal of ton en voer kunstjes uit op een pedalo of eenwieler. Kom de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens ervaren, laat je fiets graveren, of test je behendigheid op een fiets- en voetbalparcours.

Wat op de zeedijk kan, kan ook in Tienen! Breng je eigen skeelers, gocart of fiets mee of ontleen deze gratis bij de infostand van de stad Tienen op de Hennemarkt. Om 14.15 uur vindt de groepsstart van het jogging- en skeelerparcours plaats op de Grote Markt.

Veemarkt

Op de Veemarkt kan je kennismaken met Japans drummen (Taikidoki’s en Tanuki’s) om 13.30 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. Taiko betekent letterlijk ‘grote drum’ in het Japans. Het bespelen van de gigantische trommels is spectaculair om naar te kijken. Kinderen kunnen van 10.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur verkleed deelnemen aan een piratentocht en kampen bouwen van 13.00 tot 14.30 uur. Daarnaast zijn er infostanden over autodelen en de Klimaatalliantie, de Kringwinkel Hageland, Repair Café en de Fietsersbond en is de politie present met een crashwagen. De jeugddienst heeft zijn grootste springkastelen uit de kast gehaald.

Pendeldienst

De brandweer Tienen houdt diezelfde dag een opendeur. Daarom wordt er een pendeldienst met een brandweerwagen en elektrische bus van Multiobus ingericht naar de brandweerkazerne. Je kan ook een ritje maken met de paardentram van de Tiense Koetsiers.

Garageverkopen

Naast de zondagsmarkt op het Sint-Jorisplein (tot 12.00 uur) zijn er ook garageverkopen in de autovrije zone: Academiestraat 17, Broekstraat 16, Grote Bergstraat 18 en 26, Kleine Bergstraat 24, Lombardstraat 37, Minderbroedersstraat 8, 14 en 41, O.L.V.-Broedersstraat 12 en Veemarkt 10.

LaMa

Op het Sint-Jorisplein kom je meer te weten over het LaMA-project, een participatief modeltraject dat vertrekt vanuit co-creatie en begeleid wordt door het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Uit dit participatietraject werden mobiliteitsoplossingen naar voren geschoven, waarvan een aantal in een testopstelling werden gegoten. De Rijschoolstraat wordt een schoolstraat, op de parking Kazerne+ wordt een Kiss ’n Ride-zone ingericht, er komt een afgebakende fietsstrook naast de Manege, een veiligere voetgangers- en fietsoversteek tussen de Manege en het Vrijetijdscentrum en een voetgangersdoorsteek tussen de parking, het Vrijetijdscentrum en het stadscentrum. Er wordt een picknickzone gemaakt in het Sint-Jorispark en in de groenzone wordt een speelzone ingericht. Hierover komt zeer binnenkort meer nieuws en een oproep tot participatie. Tot slot wordt plaatselijk ook een blauwe zone ingericht voor kortparkeren van max. 4 uur. Deze testopstelling loopt gedurende één maand en wordt dan geëvalueerd.

Verkeersmaatregelen

In de volgende straten geldt die dag van 07.00 tot 19.00 uur een rij- en parkeerverbod:

Lombardstraat, Torsinplein, Minderbroedersstraat, Oudekleerkopersstraat, Kleine Bergstraat, Grote Bergstraat, Beauduinstraat (tussen Veemarkt en Lombardstraat), Peperstraat, Veemarkt, Vrijthof, Kalkmarkt, Hennemarkt, Croonestraat, Wolmarkt, Trapstraat, O.L.V.-Broedersstraat, Ooievaarstraat, Grote Markt, Spiegelstraat, Nieuwstraat, Academiestraat, Alexianenweg (tussen Academiestraat en ingang PISO), Broekstraat (tussen Grote Markt en Danebroekstraat) en Gilainstraat (tussen Grote Markt en Waaibergstraat).

Wie toch de wagen nodig heeft, parkeert deze best tijdig buiten de autovrije zone. De parkings aan de Alexianenweg, het station en het ziekenhuis blijven bereikbaar.

Autovrije zondag
Zondag 17 september ‘17
10.00 tot 17.00 uur, stadscentrum Tienen

Bron: Autovrije zondag op 17/09 – Stad Tienen

Theo Herbots the voice from #Tienen

Bron: Sympathy

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Welkom bij Theo-Herbots- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen 💙Mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.💥 Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal ik ook jouw eigen passies doen ontbranden.❤ VERGEET NIET HIER BENEDEN EEN REACTIE TE GEVEN ZODAT IK WEET WAT U HET MEESTE BOEIT EN WELKE AANPASSINGEN AAN DE BLOG KAN AANBRENGEN✅✅ EN OOK EENS VOLLEDIG NAAR BENEDEN TE SCHROLLEN, ZODAT U GEEN BELANGRIJKE INFORMATIE 💌 MIST THEO 😀😍

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt! Als ervaren en bedreven Fotojournalist streeft Theo-Herbots-Foto-Journalist er altijd naar om zijn services zo goed mogelijk te verbeteren. Feedback helpt Theo-Herbots-Foto-Journalist beter te begrijpen waar zijn Lezers naar op zoek zijn, zoals de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek. Gezondheid of eender wat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • MEER OVER MIJ

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 5.167 andere abonnees

 • MIJN BLOG IS MINDER LEUK ZONDER U
  IK BEN EEN STUDENT VAN HET LEVEN; IK ZIE SCHOONHEID IN DE NATUUR, MENSEN EN DE WERELD OM ME HEEN, KLEINE DETAILS EN COMPLEET ZICHT. 
  ZONDER HET VERMOGEN OM EEN IDEE OF CONCEPT TE VERWEZENLIJKEN, ZOU KUNST NIET BESTAAN. 
  MIJN WERK IS EEN CONSTANTE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE MANIER OM DE IDEEËN DIE IK HEB OVER MEZELF EN DE WERELD WAARIN IK LEEF TE INTERPRETEREN. 
  IK BEPERK ME NIET TOT ÉÉN MEDIUM, STIJL OF CONCEPT. 
  INSPIRATIE EN IDEEËN VERANDEREN. 
  MIJN KENNIS VERANDERT EN GROEIT. ELK STUK DAT IK MAAK, IS TEGELIJKERTIJD EEN VERLENGSTUK VAN HET VERLEDEN, WAAR IK VANDAAN KOM EN WAT IK HEB GELEERD, EN EEN VOORUITBLIK OP DE TOEKOMST, WAAR IK HEEN GA. 
  IK BESCHOUW MEZELF NIET ALLEEN ALS EEN FOTOGRAAF, ZOALS SOMMIGEN MISSCHIEN DENKEN ALS ZE NAAR MIJN WERK KIJKEN.
  IK BEN EEN SCHRIJVER, EEN FOTOGRAAF, EEN KUNSTENAAR EN GEZONDHEIDSADVISEUR. 
  ALS EEN BEZOEKER EVEN STILSTAAT OM EEN FOTO, EEN FOTOCOLLAGE OF EEN ANDER WERK DAT IK HEB GEMAAKT OP MIJN BLOG, TE BEKIJKEN EN EROVER NA TE DENKEN, DAN BEN IK IN MIJN WERK GESLAAGD.
  BEKIJK DIT HELE BERICHT AUB
 • BLIJF GEÏNFORMEERD

  ABONNEER JE OP DIT BLOG D.M.V. E-MAIL
  WILT U WETEN WAT ONS BEZIGHOUDT? .
  U KUNT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN VAN DEZE WEBSITE DOOR U AAN TE MELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

  WE HOUDEN ONZE ABONNEES OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANKOMENDE EVENEMENTEN, ALLERLEI TIPS, SPECIALE ACTIVITEITEN EN NOG VEEL MEER.

  WIJ HOUDEN EVENMIN VAN “SPAM” ALS U UW GEGEVENS WORDEN “NIET” GEDEELD AAN DERDEN

  VOEG JE BIJ DE MEER DAN 5.000 ANDERE ABONNEES

  DOE ZOALS ZIJ

 • IK HEB OOK REEDS IN DEZE GEPUBLICEERD

 • weinigen hebben er in geloofd

 • Meest recente berichten