• Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  WORD LID 😀😍
  DOE MEE 💙
  Het heeft veel voordelen om lid te worden van deze Blog✅
  Wilt u weten wat ons bezighoudt? ✅.
  U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief. ✅
  We houden onze abonnees op de hoogte van Het laatste nieuws,✅
  Aankomende evenementen,✅
  Allerlei tips,✅
  speciale activiteiten✅
  En nog veel meer.✅
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U ✅
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden;✅
  U ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN ❗❗

  Voeg je bij 5.166 andere abonnees

Bijna 1 op de 10 Amerikanen zegt Facebook-account te verwijderen, maar andere cijfers zullen Zuckerberg meer zorgen baren

Bijna 1 op de 10 Amerikanen zegt Facebook-account te verwijderen, maar andere cijfers zullen Zuckerberg meer zorgen baren

Facebook is sinds het privacyschandaal in een spiraal van negatief nieuws beland. Wat de impact daarvan zal zijn op lange termijn voor het sociale netwerk is nog moeilijk in te schatten, maar een eerste enquête toont toch verontrustende cijfers voor CEO Mark Zuckerberg.

De kritiek op hoe Facebook omgaat met de privacy van zijn gebruikers begon ongeveer een maand geleden toen bekend raakte dat het bedrijf Cambridge Analytica gegevens van zo’n 87 miljoen mensen zonder toestemming zou hebben verzameld via Facebook en die dan hebben doorverkocht.

“We hebben geen betekenisvolle impact vastgesteld”

De hashtag #deletefacebook was al snel trending op Twitter en CEO Mark Zuckerberg mocht het gaan uitleggen in het Amerikaanse Congres. Daar hield hij zich al bij al goed staande en liet hij weten “geen betekenisvolle impact” te hebben vastgesteld op de activiteit op Facebook sinds het schandaal.

Dat blijkt volgens een onderzoek van Carolina Milanesi (Creative Strategies) en onderzoeksbureau Techpinions niet helemaal te kloppen. Zij namen een enquête af bij 1.000 Amerikanen die representatief zijn voor de hele VS en merkten een vrij negatief beeld over Facebook.

Gebruikers verwijderen Facebook-account

Het meest opmerkelijke resultaat van het onderzoek is dat 17 procent de applicatie van Facebook op zijn smartphone verwijderde en maar liefst 9 procent zijn account zelfs helemaal zou hebben verwijderd. Wie dat probeert te doen, krijgt van Facebook trouwens te zien dat “de meeste dingen die je hebt gedeeld worden verwijderd”, niet alles dus.

Het onderzoek wijst er wel op dat er verschil kan zijn tussen wat de ondervraagden zeggen en wat ze ook effectief doen. Bovendien krijg je ook nog tijd om je te bedenken en je account terug te activeren.

© Aangeboden door Newsmonkey

Interactie cruciaal voor businessmodel Facebook

Het zijn echter niet die cijfers die CEO Mark Zuckerberg zorgen zullen baren. Om het huidige businessmodel van Facebook staande te kunnen houden, heeft de website actieve leden nodig die dingen posten, liken, reageren en delen. Zo kan het bedrijf informatie verzamelen om bedrijven gericht te laten adverteren.

39 procent van de ondervraagden zegt sinds het schandaal voorzichtiger te zijn met wat ze liken en posten op Facebook en 35 procent gebruikt het sociale medium minder dan voordien. Ook hier is de vraag hoelang gebruikers dit zullen volhouden.

Gebruikers vragen transparantie

Hoe Facebook de imagoschade kan herstellen, blijkt een veel moeilijkere vraag. 15 procent beweert zelfs dat het bedrijf niets kan doen om het vertrouwen terug te herstellen, terwijl 28 procent zegt Facebook gewoon nooit vertrouwd te hebben.

Gebruikers lijken vooral meer transparantie te vragen van het sociale medium. Dat is voor hen belangrijker dan de mogelijkheid om privacyinstellingen aan te passen. Ook tijdens de hoorzitting kreeg Mark Zuckerberg daarover een opmerking van senator John Kennedy met de ondertussen bekende uitspraak “Your user agreement sucks“.

Geen alternatief voor Facebook

Wat heel het schandaal op lange termijn te weeg zal brengen voor Facebook en Mark Zuckerberg is moeilijk in te schatten. In het Amerikaanse Congres sloot hij niet uit dat er ooit een betalende versie van de website komt zonder advertenties en met betere bescherming van de privacy. Amper 41 procent van de ondervraagden bleek dat te zien zitten.

Het blijft ook maar de vraag wat het alternatief is. Facebook heeft op het gebied van sociale netwerken en manieren om te communiceren met vrienden via je smartphone bijna een monopolie met ook WhatsApp en Instagram in hun portefeuille. Zuckerberg slaagde er tijdens zijn hoorzitting niet eens zelf in om een concurrent te noemen. Zolang er geen alternatief is, lijkt de kans dat gebruikers zich volledig keren tegen Facebook eerder klein.

Alternatief voor Facebook? KLIK ==>>HIER<<

Eerder verschenen: “Google heeft 10 keer meer data over jou dan Facebook”

Bron: Bijna 1 op de 10 Amerikanen zegt Facebook-account te verwijderen, maar andere cijfers zullen Zuckerberg meer zorgen baren

via Glimmer

#Theo|Herbots|Magazines

https://theoherbotstv2.fn.xyz/company

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Welkom bij Theo-Herbots- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen 💙Mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.💥 Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal ik ook jouw eigen passies doen ontbranden.❤ VERGEET NIET HIER BENEDEN EEN REACTIE TE GEVEN ZODAT IK WEET WAT U HET MEESTE BOEIT EN WELKE AANPASSINGEN AAN DE BLOG KAN AANBRENGEN✅✅ EN OOK EENS VOLLEDIG NAAR BENEDEN TE SCHROLLEN, ZODAT U GEEN BELANGRIJKE INFORMATIE 💌 MIST THEO 😀😍

2 reacties op Bijna 1 op de 10 Amerikanen zegt Facebook-account te verwijderen, maar andere cijfers zullen Zuckerberg meer zorgen baren

 1. rianne62 zeggen:

  Om inbreuk van privacy te voorkomen zal je weer terug moeten naar het steentijdperk. (Als ik naar info kijk voor bijvoorbeeld een koelkast en twee minuten later inlog bij de Telegraaf, krijg ik allemaal reclame. Drie maal raden van wat!) 😃

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt! Als ervaren en bedreven Fotojournalist streeft Theo-Herbots-Foto-Journalist er altijd naar om zijn services zo goed mogelijk te verbeteren. Feedback helpt Theo-Herbots-Foto-Journalist beter te begrijpen waar zijn Lezers naar op zoek zijn, zoals de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek. Gezondheid of eender wat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • MEER OVER MIJ

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 5.166 andere abonnees

 • MIJN BLOG IS MINDER LEUK ZONDER U
  IK BEN EEN STUDENT VAN HET LEVEN; IK ZIE SCHOONHEID IN DE NATUUR, MENSEN EN DE WERELD OM ME HEEN, KLEINE DETAILS EN COMPLEET ZICHT. 
  ZONDER HET VERMOGEN OM EEN IDEE OF CONCEPT TE VERWEZENLIJKEN, ZOU KUNST NIET BESTAAN. 
  MIJN WERK IS EEN CONSTANTE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE MANIER OM DE IDEEËN DIE IK HEB OVER MEZELF EN DE WERELD WAARIN IK LEEF TE INTERPRETEREN. 
  IK BEPERK ME NIET TOT ÉÉN MEDIUM, STIJL OF CONCEPT. 
  INSPIRATIE EN IDEEËN VERANDEREN. 
  MIJN KENNIS VERANDERT EN GROEIT. ELK STUK DAT IK MAAK, IS TEGELIJKERTIJD EEN VERLENGSTUK VAN HET VERLEDEN, WAAR IK VANDAAN KOM EN WAT IK HEB GELEERD, EN EEN VOORUITBLIK OP DE TOEKOMST, WAAR IK HEEN GA. 
  IK BESCHOUW MEZELF NIET ALLEEN ALS EEN FOTOGRAAF, ZOALS SOMMIGEN MISSCHIEN DENKEN ALS ZE NAAR MIJN WERK KIJKEN.
  IK BEN EEN SCHRIJVER, EEN FOTOGRAAF, EEN KUNSTENAAR EN GEZONDHEIDSADVISEUR. 
  ALS EEN BEZOEKER EVEN STILSTAAT OM EEN FOTO, EEN FOTOCOLLAGE OF EEN ANDER WERK DAT IK HEB GEMAAKT OP MIJN BLOG, TE BEKIJKEN EN EROVER NA TE DENKEN, DAN BEN IK IN MIJN WERK GESLAAGD.
  BEKIJK DIT HELE BERICHT AUB
 • BLIJF GEÏNFORMEERD

  ABONNEER JE OP DIT BLOG D.M.V. E-MAIL
  WILT U WETEN WAT ONS BEZIGHOUDT? .
  U KUNT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN VAN DEZE WEBSITE DOOR U AAN TE MELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

  WE HOUDEN ONZE ABONNEES OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANKOMENDE EVENEMENTEN, ALLERLEI TIPS, SPECIALE ACTIVITEITEN EN NOG VEEL MEER.

  WIJ HOUDEN EVENMIN VAN “SPAM” ALS U UW GEGEVENS WORDEN “NIET” GEDEELD AAN DERDEN

  VOEG JE BIJ DE MEER DAN 5.000 ANDERE ABONNEES

  DOE ZOALS ZIJ

 • IK HEB OOK REEDS IN DEZE GEPUBLICEERD

 • weinigen hebben er in geloofd

 • Meest recente berichten