• Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  WORD LID 😀😍
  DOE MEE 💙
  Het heeft veel voordelen om lid te worden van deze Blog✅
  Wilt u weten wat ons bezighoudt? ✅.
  U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief. ✅
  We houden onze abonnees op de hoogte van Het laatste nieuws,✅
  Aankomende evenementen,✅
  Allerlei tips,✅
  speciale activiteiten✅
  En nog veel meer.✅
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U ✅
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden;✅
  U ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN ❗❗

  Voeg je bij 5.166 andere abonnees

Caritas Vrijwilligerswerk | Caritas Volunteering

Wat doet present?

You can translate this message into 110 languages at the top of my Website. Ps be patient when opening, because this translation program takes a while before the message opens on the website

Vrijwilligers: geen overbodige luxe

Vrijwilligers hebben tijd om de patiënten en bewoners die individuele extra aandacht te geven die ze soms nodig hebben. In de gezondheids- en welzijnszorg gaat de aandacht vooral naar de “ziekte” van de patiënt, de “kwalen” van de ouderdom of naar de “problemen” van de cliënt. De werkdruk is hoog en de zorg wordt alsmaar complexer. Echte kwaliteit gaat veel verder dan enkel een goede verzorging of een degelijke dienstverlening. Hierin spelen vrijwilligers een grote rol. Juist door hun betrokkenheid op de mens, zijn vrijwilligers dikwijls het antwoord op de vaak té technische benadering door de beroepskrachten. Door hun eigen invalshoek bekijken zij veel minder de hulpvrager als probleem. Hun eigenheid is dat zij niet als specialist naar de zieke, persoon met een handicap of oudere gaan, maar “gewoon”, vanuit een niet-professionele invalshoek. De relatie tussen de vrijwilliger en de mens die ziek of oud is of een handicap heeft, is niet zozeer een relatie hulpverlener-hulpvrager, maar eerder een “gewone” relatie van mens tot mens. En dit gewone is heel speciaal! Bovendien kunnen zij extra TIJD maken voor de patiënten of bewoners. Dit geheel geeft de vrijwilliger een eigen plaats en een eigen bijdrage in de dienstverlening van de voorziening; een bijdrage die een meerwaarde betekent in de totaalzorg. Zo geven ze de patiënten of bewoners onder andere kansen om tot rust te komen, zorgen te delen, eenzaamheid te doorbreken of opnieuw een gevoel van eigenwaarde te krijgen.

Praktisch: wat doen vrijwilligers?

Om het persoonlijk contact met de mens die ziek of oud is of een handicap heeft, vlotter te laten verlopen krijgen vrijwilligers een aantal kleine taken. Ze nemen geen taken over van het personeel, maar ondersteunen de beroepskrachten. Bij elk van die taken staat het contact van mens tot mens centraal. Zo werken ze mee aan een menselijker klimaat in de voorzieningen en bieden zo een meerwaarde in de dienstverlening aan de patiënten of bewoners.

Vrijwilligers mogen dus bijvoorbeeld geen medicatie geven. Wél helpen ze onder andere bij het intern vervoer, vangen ze patiënten en bezoekers op aan het onthaal, helpen ze bij de maaltijdbegeleiding en in de cafetaria, bij de animatie en ergotherapie, helpen ze met pastorale taken, dragen ze hun steentje bij in de palliatieve zorg en zoveel meer. Ze hebben hierbij oog voor de kleine wensen en het eigen tempo van de patiënten en bewoners. Zo kunnen ze al eens een babbeltje slaan of luisteren naar het verhaal van de persoon die ze bezoeken.

Vrijwilligers worden begeleid

Elke voorziening waarmee Present samenwerkt, verbindt zich ertoe plaatselijk zijn vrijwilligers te begeleiden. Met praktische vragen of moeilijkheden kan de vrijwilliger steeds terecht bij de plaatselijke “verantwoordelijke van het vrijwilligerswerk” in de voorziening. Deze verantwoordelijke zorgt ervoor dat vrijwilligers plaatselijk begeleid en opgevolgd worden. Maar een ruimere ondersteuning is zeker geen overbodige luxe. Daarom biedt Present een ondersteuningsprogramma, gaande van een basisvorming, regelmatige bijscholingen, een tijdschrift en ontmoetingsactiviteiten, tot een degelijke verzekering en administratieve ondersteuning (bijvoorbeeld voor werklozen).

Bekijk de video hier beneden

Emotionele video om na te denken over hoe een gelukkig leven echt samen moet zijn met onze buurman.

Ik wil God danken voor het feit dat hij me de gelegenheid heeft gegeven om zo’n leuke boodschap te delen en omdat hij me de vaardigheden geeft om dit met je te delen en hoewel ik weet dat ik nog veel te leren heb, hoop ik dat je het leuk vindt
Groeten aan iedereen

Ps. omdat mijn levensstijl volledig overeenkomt met wat U in de video zal zien, heb ik me opgegeven bij Present Caritas Vrijwilligerswerk.

Onder de video kan U rechtstreeks toegang krijgen tot de officiële website.

Klik gewoon op de vragen en U heeft onmiddellijke toegang tot de Website

Meer ove Present vindt U op hun Website

Missie, doel en strategie

“Het is beter om iemand te kunnen helpen, dan moeten geholpen worden”
― Theo-Herbots
Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Welkom bij Theo-Herbots- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen 💙Mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.💥 Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal ik ook jouw eigen passies doen ontbranden.❤ VERGEET NIET HIER BENEDEN EEN REACTIE TE GEVEN ZODAT IK WEET WAT U HET MEESTE BOEIT EN WELKE AANPASSINGEN AAN DE BLOG KAN AANBRENGEN✅✅ EN OOK EENS VOLLEDIG NAAR BENEDEN TE SCHROLLEN, ZODAT U GEEN BELANGRIJKE INFORMATIE 💌 MIST THEO 😀😍

Één reactie op Caritas Vrijwilligerswerk | Caritas Volunteering

 1. Bea Thirion zeggen:

  Dat was heel mooi.
  Het voelt inderdaad goed aan om te helpen.
  Gods zegen in je leven.
  Groetjes Bea

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt! Als ervaren en bedreven Fotojournalist streeft Theo-Herbots-Foto-Journalist er altijd naar om zijn services zo goed mogelijk te verbeteren. Feedback helpt Theo-Herbots-Foto-Journalist beter te begrijpen waar zijn Lezers naar op zoek zijn, zoals de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek. Gezondheid of eender wat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • MEER OVER MIJ

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 5.166 andere abonnees

 • MIJN BLOG IS MINDER LEUK ZONDER U
  IK BEN EEN STUDENT VAN HET LEVEN; IK ZIE SCHOONHEID IN DE NATUUR, MENSEN EN DE WERELD OM ME HEEN, KLEINE DETAILS EN COMPLEET ZICHT. 
  ZONDER HET VERMOGEN OM EEN IDEE OF CONCEPT TE VERWEZENLIJKEN, ZOU KUNST NIET BESTAAN. 
  MIJN WERK IS EEN CONSTANTE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE MANIER OM DE IDEEËN DIE IK HEB OVER MEZELF EN DE WERELD WAARIN IK LEEF TE INTERPRETEREN. 
  IK BEPERK ME NIET TOT ÉÉN MEDIUM, STIJL OF CONCEPT. 
  INSPIRATIE EN IDEEËN VERANDEREN. 
  MIJN KENNIS VERANDERT EN GROEIT. ELK STUK DAT IK MAAK, IS TEGELIJKERTIJD EEN VERLENGSTUK VAN HET VERLEDEN, WAAR IK VANDAAN KOM EN WAT IK HEB GELEERD, EN EEN VOORUITBLIK OP DE TOEKOMST, WAAR IK HEEN GA. 
  IK BESCHOUW MEZELF NIET ALLEEN ALS EEN FOTOGRAAF, ZOALS SOMMIGEN MISSCHIEN DENKEN ALS ZE NAAR MIJN WERK KIJKEN.
  IK BEN EEN SCHRIJVER, EEN FOTOGRAAF, EEN KUNSTENAAR EN GEZONDHEIDSADVISEUR. 
  ALS EEN BEZOEKER EVEN STILSTAAT OM EEN FOTO, EEN FOTOCOLLAGE OF EEN ANDER WERK DAT IK HEB GEMAAKT OP MIJN BLOG, TE BEKIJKEN EN EROVER NA TE DENKEN, DAN BEN IK IN MIJN WERK GESLAAGD.
  BEKIJK DIT HELE BERICHT AUB
 • BLIJF GEÏNFORMEERD

  ABONNEER JE OP DIT BLOG D.M.V. E-MAIL
  WILT U WETEN WAT ONS BEZIGHOUDT? .
  U KUNT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN VAN DEZE WEBSITE DOOR U AAN TE MELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

  WE HOUDEN ONZE ABONNEES OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANKOMENDE EVENEMENTEN, ALLERLEI TIPS, SPECIALE ACTIVITEITEN EN NOG VEEL MEER.

  WIJ HOUDEN EVENMIN VAN “SPAM” ALS U UW GEGEVENS WORDEN “NIET” GEDEELD AAN DERDEN

  VOEG JE BIJ DE MEER DAN 5.000 ANDERE ABONNEES

  DOE ZOALS ZIJ

 • IK HEB OOK REEDS IN DEZE GEPUBLICEERD

 • weinigen hebben er in geloofd

 • Meest recente berichten