• Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  WORD LID 😀😍
  DOE MEE 💙
  Het heeft veel voordelen om lid te worden van deze Blog✅
  Wilt u weten wat ons bezighoudt? ✅.
  U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief. ✅
  We houden onze abonnees op de hoogte van Het laatste nieuws,✅
  Aankomende evenementen,✅
  Allerlei tips,✅
  speciale activiteiten✅
  En nog veel meer.✅
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U ✅
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden;✅
  U ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN ❗❗

  Voeg je bij 5.166 andere abonnees

carte blanche tijdens kerstdagen ||carte blanche during Christmas

Kerstdiner

© Aangeboden door Newsmonkey Kerstdiner

carte blanche tijdens kerstdagen in België

Over precies één maand is het kerstavond. Dat feest met de hele familie vieren, zit er dit jaar niet in. Daarom heeft de Universiteit Gent een bevraging gelanceerd met verschillende scenario’s over hoe de kerstdagen er dit jaar uit zouden kunnen zien. Uit die ondervraging bleek dat amper 8 procent vrij spel wil, zonder maatregelen.

De Gentse universiteit hield een ondervraging bij in totaal 5.690 respondenten. Ze stelden hen vier scenario’s voor de feestdagen voor, telkens met andere maatregelen. In het strengste scenario bleven de maatregelen ongewijzigd en mag je dus enkel je huisgenoten en één knuffelcontact uitnodigen. In het meest vrije scenario krijg je carte blanche en mag je dus zoveel mensen uitnodigen als je wil.

Vier scenario’s

Vier scenario’s

Dit zijn de vier scenario’s die werden voorgelegd aan de ondervraagden:

 1. Huidige maatregelen: behalve je huisgenoten mag je op je kerstfeest nog één extra persoon (een knuffelcontact) thuis uitnodigen.
 2. Twee extra bezoekers: je viert kerst met je huisgenoten, je knuffelcontact + twee extra bezoekers waarmee je de coronaregels respecteert (afstand houden, ventileer je huis en spreek bij voorkeur buiten af)
 3. Vier extra bezoekers: je viert kerst met je huisgenoten, je knuffelcontact + vier extra bezoekers waarmee je de coronaregels respecteert
 4. Carte blanche: naast je huisgenoten, mag je onbeperkt mensen uitnodigen

Amper 8 procent wil carte blanche

Amper 8 procent wil carte blanche

Van de 5.690 ondervraagden koos amper 8 procent voor het vierde scenario waarbij je dus vrij spel krijgt tijdens de kerstdagen. 92 procent van de ondervraagden wil dus dat er nog steeds reguleringen zijn tijdens de feestdagen.

Daarbij zijn de meeste ondervraagden (35 procent) fan van het voorstel waarbij je naast je knuffelcontact nog vier extra mensen mag uitnodigen met wie je de coronamaatregelen moet respecteren. 30 procent van de ondervraagden wil de huidige maatregelen behouden en de overige 27 procent is tevreden met twee extra genodigden bovenop het knuffelcontact.

De respondenten zijn het er wel over eens dat het voorstel met twee extra bezoekers psychologisch het beste in balans is. Daarbij kijken ze naar het belang van strenge maatregelen, vergeleken bij de nood aan gezelligheid in de kerstperiode. Met dat scenario zou een nieuwe golf vermeden kunnen worden, terwijl er wel ruimte is voor een (kleinschalig) kerstfeest.

Motivatie stijgt

Motivatie stijgt

De UGent registreert ook de motivatie van de bevolking om zich aan de maatregelen te houden. Daaruit blijkt dat de stijging de afgelopen week toegenomen is. Op dit moment is 65 procent van de ondervraagden bereid om zich te houden aan de coronamaatregelen.

Als de huidige maatregelen tijdens de feestdagen behouden blijven, dan zegt 63 procent van de ondervraagden zich daar ook aan te houden. Bij de scenario’s met twee of vier extra genodigden zegt 62 zich aan de maatregelen te houden. Als de regering ons carte blanche zou geven tijdens de feestdagen zou amper 34 procent zich “daaraan houden”. Daarmee willen ze zeggen dat ze zelf hun verantwoordelijkheid zouden opnemen en dus geen grootschalig feest zouden organiseren.

The post Amper 8 procent van de Vlamingen wil carte blanche tijdens kerstdagen appeared first on Newsmonkey.

Bekijk BLOG THEO-HERBOTS tot gans beneden

Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Welkom bij Theo-Herbots- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen 💙Mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.💥 Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal ik ook jouw eigen passies doen ontbranden.❤ VERGEET NIET HIER BENEDEN EEN REACTIE TE GEVEN ZODAT IK WEET WAT U HET MEESTE BOEIT EN WELKE AANPASSINGEN AAN DE BLOG KAN AANBRENGEN✅✅ EN OOK EENS VOLLEDIG NAAR BENEDEN TE SCHROLLEN, ZODAT U GEEN BELANGRIJKE INFORMATIE 💌 MIST THEO 😀😍

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt! Als ervaren en bedreven Fotojournalist streeft Theo-Herbots-Foto-Journalist er altijd naar om zijn services zo goed mogelijk te verbeteren. Feedback helpt Theo-Herbots-Foto-Journalist beter te begrijpen waar zijn Lezers naar op zoek zijn, zoals de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek. Gezondheid of eender wat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • MEER OVER MIJ

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 5.166 andere abonnees

 • MIJN BLOG IS MINDER LEUK ZONDER U
  IK BEN EEN STUDENT VAN HET LEVEN; IK ZIE SCHOONHEID IN DE NATUUR, MENSEN EN DE WERELD OM ME HEEN, KLEINE DETAILS EN COMPLEET ZICHT. 
  ZONDER HET VERMOGEN OM EEN IDEE OF CONCEPT TE VERWEZENLIJKEN, ZOU KUNST NIET BESTAAN. 
  MIJN WERK IS EEN CONSTANTE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE MANIER OM DE IDEEËN DIE IK HEB OVER MEZELF EN DE WERELD WAARIN IK LEEF TE INTERPRETEREN. 
  IK BEPERK ME NIET TOT ÉÉN MEDIUM, STIJL OF CONCEPT. 
  INSPIRATIE EN IDEEËN VERANDEREN. 
  MIJN KENNIS VERANDERT EN GROEIT. ELK STUK DAT IK MAAK, IS TEGELIJKERTIJD EEN VERLENGSTUK VAN HET VERLEDEN, WAAR IK VANDAAN KOM EN WAT IK HEB GELEERD, EN EEN VOORUITBLIK OP DE TOEKOMST, WAAR IK HEEN GA. 
  IK BESCHOUW MEZELF NIET ALLEEN ALS EEN FOTOGRAAF, ZOALS SOMMIGEN MISSCHIEN DENKEN ALS ZE NAAR MIJN WERK KIJKEN.
  IK BEN EEN SCHRIJVER, EEN FOTOGRAAF, EEN KUNSTENAAR EN GEZONDHEIDSADVISEUR. 
  ALS EEN BEZOEKER EVEN STILSTAAT OM EEN FOTO, EEN FOTOCOLLAGE OF EEN ANDER WERK DAT IK HEB GEMAAKT OP MIJN BLOG, TE BEKIJKEN EN EROVER NA TE DENKEN, DAN BEN IK IN MIJN WERK GESLAAGD.
  BEKIJK DIT HELE BERICHT AUB
 • BLIJF GEÏNFORMEERD

  ABONNEER JE OP DIT BLOG D.M.V. E-MAIL
  WILT U WETEN WAT ONS BEZIGHOUDT? .
  U KUNT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN VAN DEZE WEBSITE DOOR U AAN TE MELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

  WE HOUDEN ONZE ABONNEES OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANKOMENDE EVENEMENTEN, ALLERLEI TIPS, SPECIALE ACTIVITEITEN EN NOG VEEL MEER.

  WIJ HOUDEN EVENMIN VAN “SPAM” ALS U UW GEGEVENS WORDEN “NIET” GEDEELD AAN DERDEN

  VOEG JE BIJ DE MEER DAN 5.000 ANDERE ABONNEES

  DOE ZOALS ZIJ

 • IK HEB OOK REEDS IN DEZE GEPUBLICEERD

 • weinigen hebben er in geloofd

 • Meest recente berichten