• WELKOM OP DEZE UNIEKE BLOG

  Welkom op deze geweldige Blog

  Award Winning blogIk ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

 • TRANSLATE INTO 110 LANGUAGES

Code rood voor de natuur // Code red for nature

Code rood voor de natuur: teken de petitie

De Vlinderstichting

26-OKT-2017 – Het was volop in het nieuws de afgelopen dagen: insecten gaan sterk achteruit. Dat heeft veel mensen doen schrikken. Want als er 75 procent minder insecten zijn, kan dat niet zonder gevolgen zijn voor de rest van de natuur. En, wat voor sommigen vooral belangrijk is, voor onszelf. Natuurorganisaties roepen met een petitie het nieuwe kabinet op tot actie.

Deel deze pagina

De argusvlinder, die sterk achteruit gaatDe argusvlinder, die sterk achteruit gaat (Bron: Kars Veling)Het is alarmfase ‘rood’ voor de biodiversiteit in Nederland: de aantallen insecten hollen achteruit. We hebben harde gegevens over de sterke achteruitgang van de vlinders in ons land, maar recent onderzoek uit Duitsland duidt erop dat het aantal vliegende insecten de afgelopen 27 jaar met 75 procent is afgenomen. Er is weinig reden aan te nemen dat dit in Nederland anders is. Onlangs werd ook bekend dat sinds 1980 het aantal vogels in Noordwest-Europa met meer dan 400 miljoen is afgenomen. Het gaat schrikbarend slecht met alles wat vliegt in Nederland; dat is onder andere te wijten aan de vele bestrijdingsmiddelen die worden gebruikt. Insecten zijn enorm belangrijk voor het leven op aarde. Ze zijn de bestuivers van bloemen en vormen de voornaamste voedselbron van vogels en veel zoogdieren. Als daar driekwart van verdwijnt, heeft dat een enorme impact op de natuur en uiteindelijk ook op onszelf. Hier moeten we wat aan doen. Nu het nog kan.

Het nieuwe kabinet presenteert het regeerakkoord als ‘het groenste ooit’, maar hoe dat uitpakt voor natuur is nog niet helder. Gelukkig zijn er wel stappen aangekondigd om de negatieve effecten op de natuur terug te dringen, en nu is het moment om hier gezamenlijk de schouders onder te zetten. Wij roepen het kabinet en al onze volksvertegenwoordigers daarom op de handen ineen te slaan om een einde te maken aan de dramatische daling van de biodiversiteit: het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen moet drastisch omlaag. Omwille van een gezonde leefomgeving én een mooie natuur. Een groot aantal natuurorganisaties heeft een petitie opgesteld waarin zij het kabinet oproepen daar nu serieus mee aan de gang te gaan: actie dus. De petitie ging woensdag online en is al door veel mensen ondertekend. De petitie zal komende dinsdag worden aangeboden aan de Kamercommissie; de deelnemende organisaties zullen er op toezien dat deze niet in een bureaulade verdwijnt, maar dat er nu echt actie wordt ondernomen. Het is code rood voor de natuur!

Teken hier de petitie.

Tekst (op basis van persbericht) en foto’s: Kars Veling, De Vlinderstichting

Theo Herbots the voice from #Tienen

Bron: Simmer

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.080 andere abonnees

 • EERSTE MAAL OP DEZE BLOG? BEKIJK DAN DEZE VIDEO

 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.080 andere abonnees

 • DE TALRIJKE “GRATIS” TIPS EN ADVIEZEN KOSTEN TIJD EN GELD

  Steun deze blog met een kleine Bijdrage

  Het bijhouden van deze Blog kost Tijd, Energie en Geld. Elke "Vrijwillige" bijdrage kan me helpen om nog betere diensten te verlenen waar Iedereen van mee-geniet en zodat deze Prachtige Stad Wereldwijd bekend geraak. Alvast bedankt Theo-Herbots

  €5,00