De kunst van e-mailmarketing | THE ART OF EMAIL MARKETING

E-mailmarketing 101

Op zoek naar een krachtige manier om relaties met uw klanten op te bouwen en uw bedrijf te laten groeien? Zeg hallo tegen e-mailmarketing! 

Als een van de meest effectieve tactieken die u kunt gebruiken om uw merk te stimuleren en uw boodschap te verspreiden, maakt e-mailmarketing het eenvoudig om in één keer verbinding te maken met duizenden nieuwe en potentiële klanten. Maar geloof ons niet alleen - maar liefst 86% van de ondervraagde bedrijven gebruikt het regelmatig, 56% van deze bedrijven vinden het het beste kanaal voor klantenbinding en 72% van de klanten willen dat bedrijven contact houden met hen via e-mail.

Kortom, deze veelzijdige, alles-in-één tool maakt het eenvoudig om uw bereik te maximaliseren en tegelijkertijd uw producten, diensten, evenementen en meer te promoten. 

Blijf lezen om te leren hoe u een succesvolle e-mailmarketingcampagne kunt maken.  

Het begint allemaal met een geweldig plan

Eerste dingen eerst: start uw plan. Hier zijn de belangrijkste aandachtspunten:

 • Wie is je publiek? 
 • Voor welke uitdagingen staan ​​ze? 
 • Hoe kunt u hen helpen? 

PubliekHet maakt niet uit in welk bedrijf je actief bent, je hebt een specifieke doelgroep van klanten en fans. Zoek uit wie ze zijn en welke kenmerken ze hebben. 

 • Ben je een weddingplanner? Uw doelgroep is verloofde paren. 
 • Verkoopt u kinderschoenen? Je wilt ouders aanspreken. 

Personaliseer uw berichten door uw publiek in subgroepen te verdelen. Op deze manier kunt u gerichte e-mails verzenden die echt relevante informatie bieden. 

 • Groepeer uw klanten op de maand van hun huwelijk.  
 • Groepeer ouders volgens de leeftijd van hun kinderen.  

UitdagingenIdentificeer de unieke uitdagingen waarmee uw publiek wordt geconfronteerd. 

 • Bruiden van juni willen meer te weten komen over de beste buitenevenementen in de omgeving.
 • Ouders van peuters willen zachte zachte schoenen van goede kwaliteit kopen.

Hoe je kan helpenU hebt uw doelgroep bepaald en u weet welke problemen ze hebben. Denk nu eens na over de verschillende manieren waarop uw bedrijf hen kan helpen.

 • Stuur de bruiden van juni een nieuwsbrief met recensies van uw favoriete lokale locaties.
 • Bied ouders exclusieve kortingsbonnen voor de nieuwste stijlen voor nieuwe wandelaars. 

Organiseer uw mailinglijst

Een mailinglijst is een uiterst belangrijk kenmerk van de strategie van een goede e-mailmarketeer. Het bestaat uit abonnees , mensen die zich persoonlijk aanmelden (dat is fancy lingo voor aanmelding). Volg deze 3 eenvoudige stappen om uw lijst van de grond te krijgen.

Bouw hetMaak het mensen gemakkelijk om zich te abonneren op uw e-mails door aanmeldingsformulieren toe te voegen aan uw website , blog en e-mailcampagnes .  

Vergeet niet dat als het op je lijst aankomt, je altijd organisch moet zijn. Het moet bestaan ​​uit mensen die zich hebben aangemeld en e-mails van u willen ontvangen. Het vormen van werkelijke relaties met abonnees die in het verleden met u hebben samengewerkt, verhoogt uw open-, weergave- en klikpercentages.

Segmenteer hetUw abonnees opsplitsen in subgroepen is een geweldige (en handige!) Manier om exclusieve, op maat gemaakte inhoud te verzenden. Bijvoorbeeld: Segmenteer klanten in verjaardagslijsten zodat u elk een exclusieve coupon kunt sturen tijdens hun speciale maand. Deze boeiende, persoonlijke aanraking zal laten zien dat je om je geeft - en hun aandacht zal trekken met je creatieve aanpak. 

Regel hetWe weten dat u veel in uw lijst investeert, dus we willen u helpen er goed voor te zorgen. 

 • Houd uw mailinglijst schoon. Verwijder e-mailadressen die stuiteren - wat betekent dat uw e-mail niet bij die ontvanger is afgeleverd - en voeg geen afmeldingen opnieuw toe.
 • Pas op dat u niet in het zwarte gat van de spammap valt. Neem alleen contact op met mensen die zich abonneren op uw e-mails en koop geen massalijsten van ontvangers die zich niet hebben geabonneerd.

Maak Killer Content

Laat uw klanten zien dat u zaken bedoelt door ze relevante, interessante en nuttige inhoud te sturen. Leer hoe u uw creatieve sappen kunt laten stromen met deze tips.

Zorg dat ze om u gevenGeef abonnees een kijkje in de coole dingen die je doet met nieuwsbrieven, uitnodigingen voor evenementen, verkooppromoties, aankondigingen van nieuwe producten en meer. Wil je ze vertellen over je vakantieverkoop? Geef ze een exclusieve korting. Wil je fans uitnodigen voor je evenement? Bied een weggevertje aan de eerste mensen die RSVP.  

Zeg het, schrijf hetJe inhoud moet klinken zoals jij, dus schrijf terwijl je spreekt - je kunt de tekst later altijd aanscherpen. Stel je voor dat je een informeel gesprek hebt met je publiek. Zorg ervoor dat u aantrekkelijke call-to-action-knoppen (CTA) toevoegt die hen motiveren om te klikken, zoals 'Meer informatie' of 'Duik recht in'. 

Houd het kort en krachtigIedereen - inclusief uw abonnees - neigt naar het scannen van e-mails, dus breng uw bericht in zo min mogelijk woorden naar buiten. Veel te zeggen? Links opnemen! En zorg ervoor dat je korte, leuke titels gebruikt die de aandacht trekken. 
Raak geïnspireerd door deze geweldige voorbeelden: 

Snelle weg naar succes

Zodra je campagne uit gaat, neem je een minuut om je overwinningsdans te doorbreken - en begin je je resultaten te analyseren. Een groot deel van e-mailmarketing is het meten van uw succes. Dit helpt u zich te concentreren op gebieden die u moet verbeteren, of het nu gaat om onderwerpregels, inhoud, CTA's of iets anders.  
Klaar om wat cijfers te kraken? Dit zijn de belangrijkste statistieken die u moet bijhouden:

Verzonden e-mailsDit is uw startpunt - het totale aantal ontvangers waarnaar u uw e-mailcampagne heeft gestuurd.

E-mails afgeleverd Het volgende is het aantal e-mails dat daadwerkelijk is afgeleverd. Als het lager is dan het cijfer 'E-mails verzonden', komt dat waarschijnlijk omdat sommige e-mailadressen zijn teruggekaatst - een goede indicator dat u uw lijst moet opschonen en verouderde moet verwijderen.

E-mail wordt geopend en klik op TarievenGa dieper in op de engagementstatistieken van uw e-mail door te kijken hoeveel abonnees uw e-mail hebben geopend en erop hebben geklikt. 

Totaal aantal weergavenOntdek hoeveel mensen uw campagne hebben bekeken via e-mail en internet en krijg een beter inzicht in de kwaliteit van uw campagne. Hoe aantrekkelijker de inhoud en het ontwerp, hoe meer het de aandacht van uw publiek zal trekken. 

Totaal aantal klikkenBekijk hoeveel mensen op uw e-mail hebben geklikt. Als dit aantal laag is, bedenk dan nieuwe manieren om uw CTA's wat meer pit te geven. Maak de tekst vriendelijker ("Lees mij!", "Ontdek hoe") en verplaats de knop naar de bovenkant van de campagne. Vergeet niet dat je overal een paar CTA's kunt opnemen om lezers meer kansen te geven om te klikken.  

Breng uw bericht gemakkelijk over

Van het promoten van uw bedrijf tot het ontwikkelen van sterke relaties met klanten, e-mailmarketing maakt het gemakkelijk om alles te weten te komen over alle leuke dingen die u doet. Probeer het vandaag nog!  In dit artikel

Hier beneden een voorbeeld van mijn laatste Template die ik heb gemaakt

Wintermagie in Tienen Beleef van vrijdag 6 december t/m zondag 5 januari wintermagische tijden in Tienen! Je vindt alle info ook op http://www.wint

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • NEEM GERUST CONTACT

 • WAT U HIER BENEDEN ALLEMAAL KAN DOEN

 • BEZOEK DE HOMEPAGINA

  BEKIJK HET HIER

  En verneem het
  Hoe van deze Blog.
  Het waarom van deze Blog.
  EEN BLOG
  Voor U
  Samen met U
  Samen door U