Video Theo-Herbots-Natuur en Landschapsfotografie

J

Join the World’s Best Photo Contests

Bron: A beautiful collection of Nature photos photos_Theo-Herbots – ViewBug.com

Verschillende manieren om landschapsfotografie te benaderen

Landschapsfotografie is meer dan alleen een overweldigende epische foto. Wat? Ben je het er niet mee eens? Hoewel de definitie van landschap is: ‘alle zichtbare kenmerken van een gebied van platteland of land, vaak beschouwd in termen van hun esthetische aantrekkingskracht’, denk ik dat we die definitie kunnen toepassen op meer dan alleen het grote geheel.

Het grote landschap

Als we aan landschapsfotografie denken, denken we meestal aan het hele plaatje – de zeer brede, vaak panoramische beelden die ons een ongelooflijke scène laten zien. Majestueuze bergen met prachtige bloemen op de voorgrond, natuurlijke monumenten van stenen bogen, bossen en meren behoren tot de verbazingwekkende landschapsfoto’s die we regelmatig zien. Deze afbeeldingen geven ons een algemeen beeld, ze helpen ons het gevoel te geven dat we daar staan ​​en naar hetzelfde uitzicht kijken als de fotograaf.

Lake Tahoe Sand Harbor

Maar er zijn andere manieren om naar landschapsfotografie te kijken die je kunnen helpen om je verhaal te vertellen, naar mijn mening.

De tussenliggende of middenklasse foto’s

Het is zo gemakkelijk om verstrikt te raken in het grote geheel, waar we zijn en alles proberen vast te leggen dat nieuw voor ons is. Wanneer we dit doen, missen we stukjes van het verhaal van de locatie. Dit is iets wat ik doe als ik reis. Neem de tijd om rond te kijken, rond te dwalen en je camera even neer te zetten. Wat zie je nog meer waarmee je anderen meer kunt laten zien dan alleen de algehele plaats? Wat valt je op?

Lake Tahoe Sand Harbor
Lake Tahoe Sand Harbor
Lake Tahoe Sand Harbor
groenblijvende boom

Als u foto’s uit het middensegment maakt, worden delen van uw algehele landschap weergegeven die helpen bij het overbrengen van het idee van waar u bent en wat u ziet. Zoek en fotografeer delen van het geheel – delen van het landschap die een beetje dichter bij je staan, maar toch bijdragen aan wat je ziet en voelt wanneer je op die plek bent.

De landschapsdetails

Om nog verder te gaan, vergeet de kleinere details niet. Wat zie je nog meer als je rondkijkt waar je staat? Zijn er interessante planten, rotsen of andere natuurlijke formaties? Dit zijn nog steeds landschappen. Kleine intieme landschappen.

Als je niet gewend bent om deze kleinere details te zien en te fotograferen, kan het even duren voordat je interessante onderwerpen en composities vindt. Praktijk. Deze kleinere delen van een grote scène worden soms abstract van aard, of ze kunnen ook iets lijken te zijn dat ze niet zijn door met het perspectief te spelen.

Ice Lake Tahoe Sand Harbor
sneeuw bank
ijspegels
Lake Tahoe Sand Harbor landschap

Al deze dingen samen creëren het landschap waar je in de eerste plaats naar werd aangetrokken, dus vergeet niet het hele verhaal vast te leggen.

Theo-Herbots-Natuur en Landschapsfotograaf: avonturen mee naar huis brengen

Waar ontdekking nooit stopt

Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren.

Mijn camera en ik

De wereld ontdekken

Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds 1972 heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

Hoe het allemaal begon

De sensatie van fotografie

Fotograferen begon als een hobby, maar door jarenlang hard werken en toewijding heb ik er een mooie carrière van gemaakt. Ik reis al sinds 1972 de wereld rond en heb tijdens mijn reizen de schoonheid en unieke eigenschappen van verschillende bestemmingen weten vast te leggen.

Fotografie is de belangrijkste manier waarop ik mijn ervaringen met de wereld deel en ik hoop dat jij net zo geniet van het bladeren door mijn foto’s als ik geniet van het nemen ervan. Mijn doel is om zoveel mogelijk van de wereld te fotograferen en de prachtige plaatjes van onze planeet te delen met iedereen die met mij mee wil reizen.

Meer over mezelf

Mijn doelen

Ik reis al sinds 1972 de wereld rond en heb tijdens mijn reizen de schoonheid en unieke eigenschappen van verschillende bestemmingen weten vast te leggen. Ik zie reisfotografie als een geweldig avontuur; een avontuur dat zowel stimulerend als uitdagend is. Ik wil zoveel mogelijk van de wereld fotograferen, waarbij ik de schatten van deze ongelooflijke planeet met al mijn volgers deel.

Mijn verhaal

Het leven achter de lens

Vanaf het moment dat ik mijn eerste camera vasthield, was ik verslaafd. In 2000 ging ik op mijn eerste grote reis naar het buitenland en de combinatie van mijn obsessie voor fotografie met mijn nieuw gevonden liefde voor reizen was een perfecte match.

Als een Hobby Landschapsfotograaf is het mijn doel om de ongelooflijke en inspirerende taferelen en mensen die ik tegenkom te fotograferen en te documenteren voor de komende generaties. Ik ben er trots op dat mijn werk met zoveel lof is ontvangen en dat ik mijn dagen mag besteden aan het doen van de twee dingen waar ik het meeste van houd: reizen en fotograferen.

BEDANKT VOOR UW BEZOEK

MAAR VOORALEER U DEZE SITE VERLAAT, NEEM OOK EENS EEN KIJKJE HIER BENEDEN

VERNEEM MEER OVER MIJN BLOG & FOTOGRAFIE

KLIK OP DE AFBEELDING HIER BENEDEN

Hier vindt U meteen ook een duidelijk en aantrekkelijk overzicht van mijn laatste berichten

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

5 reacties op Video Theo-Herbots-Natuur en Landschapsfotografie

 1. Pingback:53 PRACHTIGE NATUURFOTO'S! ||53 BEAUTIFUL NATURE PHOTOS! - Theo-Herbots-Freelance-Fotografie

 2. Pingback:Het verhaal over mijn Fotografie || The story about my Photography - Theo-Herbots-Freelance-#Fotografie in #Tienen

 3. Pingback:Mijn 19de Foto-Top-Award ||My 19th Photo Award - Theo-Herbots-Freelance-#Fotografie in #Tienen

 4. Pingback:10 dingen om te overwegen bij het fotograferen van kleurrijke landschappen - Theo-Herbots-Freelance-#Fotografie in #Tienen

 5. Pingback:5 tips voor landschapsfotografie ||5 tips for landscape photography - Theo-Herbots-Freelance-#Fotografie in #Tienen

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • NEEM GERUST CONTACT

 • WAT U HIER BENEDEN ALLEMAAL KAN DOEN

 • BEZOEK DE HOMEPAGINA

  BEKIJK HET HIER

  En verneem het
  Hoe van deze Blog.
  Het waarom van deze Blog.
  EEN BLOG
  Voor U
  Samen met U
  Samen door U