Intro Het levensverhaal van Theo-Herbots

Dit is een korte intro en tegelijkertijd een welkomstwoord op deze site.

Ik dank U voor Uw Bezoek en Uw vertrouwen

Er is geen betere tijd dan het heden!

Geweldig dat U na het bekijken van de video ook de rest vande Tekst en de site wilt bekijken

Video afspelen

TRANSLATE THIS BLOG HERE

Ik ben Theo-Herbots uit Tienen

Geboren op 20 februari 1953 in St-Truiden (België) Mijn Ouders waren hardwerkende mensen. Mijn vader was 12u per dag van huis om in Luik in de staalindustrie te werken, maar daarbuiten hadden we ook nog een boerderij. Dat was daar in de streek de gewoonte. De vaders gingen werken in de staalindustrie omdat dit wel zwaar werk, maar goed betaald was maar daarbuiten deden ze toch niet graag afstand van de boerderij die zij van hun voorouders hadden geërfd. Dat waren in die tijd geen boerderijen van honderden hectaren die door enorm grote machines en met allerlei sproeistoffen werden bewerkt. 3 a 4 melkkoeien, die in de zomer buiten liepen in hoogstamboomgaarden en in de winter op stal waren, een paard , een paar varkens en kippen. De moeders gingen niet mee werken, zij hadden hun handen reeds meer dan vol genoeg met hun kroost, bovendien moesten zij ook nog meehelpen op de boerderij. In die tijd was kinderarbeid nog toegelaten, meer nog de schoolvakanties waren er niet om de kinderen op strandvakantie of skivakantie te laten gaan, maar net om hun te laten meehelpen op de boerderij.

  • Paasvakantie: voorbereiden grond en planten aardappelen
  • Grote vakantie: inhalen van de oogst.
  • Kerstvakantie, bomen hakken, houtzagen enz. want in die tijd was er nog geen centrale verwarming of elektriciteit werd nog maar heel weinig aangewend. Ik kom hier later op terug.

Het was harde arbeid

Koeien melken was nog handenarbeid

Elke koe moest nog apart worden gemolken, de emmers werden dan in kruiken gegoten en die moesten vanuit de weilanden vaak van kilometers ver van de boerderij, naar huis worden gedragen

Het land werd geploegd met een paard. Niet zoals het nu gaat een zware tractor met zes schelpen, airco in de zomer, verwarming in de winter.

Elke voor moest worden afgestapt achter het paard en telkens op de hoek moest de zware ploeg met de hand worden gedraaid.

Alle arbeid was nog handenarbeid

Ik kom hier later op terug in mijn autobiografie waar ik volop aan bezig ben

In elk geval, ondanks dat ik na school eerst op de boerderij moest helpen vooraleer ik aan mijn schoolhuiswerk kon beginnen,vond ik toch nog tijd om te lezen en te schrijven.

Ik haalde, boeken in de bibliotheek en alles wat met geschiedenis te maken had boeide me enorm, bovendien schreef ik zelf ook graag verhalen.

Toen ik twaalf was heb ik zelfs een toneelstukje geschreven waar ik de eerste prijs mee behaald heb en dat zelfs is uitgegeven op TV Ik denk dat er toen de basis is gelegd waarom ik nu zo graag Blog

Op school was er een leraar die geboeid was door fotografie

Hij heeft toen mijn interesse gewekt rond alles wat fotografie betreft en mede daardoor is dit ook een belangrijke hobby voor mij geworden.

Alhoewel ik reeds een tijdje geen foto's meer geplaatst heb op deze Blog, zal dit binnenkort zeker en vast terug gebeuren

Oosterse Krijgskunsten

mijn biografie, maar waar het nu om gaat is dat er daar in die school ook iemand was die overal werd uitgesloten omdat het een vechtersbaas was die voor het minste geringste op de vuist ging en dat iedereen er schrik van had.

Zo was het ook een gegeven ogenblik toen de andere leerlingen me aan het slagen waren dat plots die gast er tussenkwam en meteen ook op de vuist.

Gesterkt hierdoor begon ik plots ook mee te vechten, dat was de eerste maal in mijn leven.

Toen er dan een andere gymleraar in die school werd aangesteld die bovendien zwarte gordel Karate had en onder de middagpauze Karateles begon te geven, was alles compleet.

Samen met die vechtersbaas die ondertussen mijn beste vriend was geworden, volgde ik (zonder het medeweten van mijn ouders) elke middag Karateles.

Toen ik dan op 18 jaar de school verliet en begon te werken had ik geld genoeg om heel intensief Oosterse krijgskunsten te beoefenen.

Van Karate, tot Judo, Aikido en Hakku-Ryu. Meer hierover komt ook in mijn levensverhaal.

In het Hakku-Ryu worden drukpunten gebruikt uit het Koho-Shiatsu (Japanse drukpuntmassage) en zo ben ik er toe gekomen om later een heel intensieve cursus Shiatsu te volgen.. Wat ik hier heb vermeld is de reden geweest van mijn boek Gezond Bewegen  

Handboek Gezond Bewegen

Waarom ik ook schrijf over Gezondheid

Eind 2010, na een verkeerde dokersdiagnose met een zware operatie tot gevolg, kreeg ik zware problemen met voedselopname.

Mijn twaalfvingerige darm was volledig weggenomen, stukken van mijn dunne darm, stukken van mijn dikke darm en mijn endeldarm.

Ik mocht nog wel alles eten, maar drie vierde van wat ik at verdween onverteerd in de WC .

Om dit te compenseren ben ik allerhande shakes beginnen te maken, die ik dan vlak na het gewone eten inneem.

Om de prijs hiervan te drukken, heb ik me daar laten inschrijven als Onafhankelijk Distributeur

Om dit alles nog beter te leren kennen, ben ik grondig beginnen te studeren omtrent alles wat met voeding te maken heeft en ik heb daar ook meteen een tweede boek over geschreven Gezond eten

Handboek gezond eten. Levensverhaal Theo-Herbots

Eind 2010 had ik niet alleen die gezondheidsproblemen, in 2011 verloor ik onder dramatische omstandigheden ook nog eens mijn Vrouw

Ook hier ga ik meer brengen in de categorie mijn levensverhaal.

Ik haal dit hier enkel aan wat de reden is geweest waarom ik websites beginnen te maken ben.

Tijdens de eenzame dagen en avonden, verviel ik in gepieker, dat me op de rand van een depressie bracht.

Omdat ik altijd graag gestudeerd heb, ben ik beginnen te leren hoe websites te maken, dit vroeg zoveel aandacht dat ik geen tijd had om te piekeren.

Momenteel ben ik zo ver dat ik zelf templates kan aanmaken op een manier dat vele websitebouwers er jaloers zouden op zijn.

Ik ben dan ook van plan om dit in de toekomst op een professionele manier beginnen te doen. Meer hierover KLIK ==>>> HIER

Fijn dat u dit alles willen lezen hebt.

Bekijk ook eens hier beneden in welke rubrieken ik publiceer

Vergeet niet om U in te schrijven op de nieuwsbrief

U ontvangt steeds als allereerste het allerlaatste nieuws

Voeg je bij 4.586 andere abonnees

Waarom deze slider?

KLIK GEWOON OP DE AFBEELDING

EN U KOMT OP DE PAGINA OF HET ARTIKEL

Nederlandstalige waarom inschrijven op de nieuwsbrief

BELOW ENGLISH VIDEO WHY SUBSCRIBE NEWSLETTER

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 4.586 andere abonnees

Advertenties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.