• WELKOM OP DEZE UNIEKE BLOG

  Welkom op deze geweldige Blog

  Award Winning blogIk ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

 • TRANSLATE INTO 110 LANGUAGES

HET VERHAAL VAN EEN STAD VERTELLEN ||TELL THE STORY OF A CITY

Het verhaal van een stad vertellen 

İlkin Karacan Karakuş 

“Dankzij reisfotografie kunnen we op afstand genieten van prachtige delen van de wereld,” zegt İlkin Karacan Karakuş, “maar een echt goede reisfoto zorgt ervoor dat de kijker direct op het vliegtuig wil stappen.”

Hoewel İlkin voor zijn werk de hele wereld over heeft gereisd, kent hij zijn thuisstad Istanbul het best. Hier heeft hij ook een aantal van zijn mooiste foto’s gemaakt. İlkin heeft jarenlang in deze legendarische stad gefotografeerd en zijn werk is het bewijs dat je nog interessantere foto’s kunt maken als je een plek heel goed kent.

İlkin legt uit: “Ik analyseer de eigenschappen van een bepaalde plek en het effect dat het licht en de seizoenen erop hebben. Kan ik de historische Ortaköy-moskee en de Bosporusbrug bijvoorbeeld het best bij zonsondergang fotograferen, of toch beter bij zonsopkomst? Je moet met al die factoren rekening houden en ervoor zorgen dat je op het juiste moment en met de juiste apparatuur op locatie bent. Dan maak je pas echt kans om mensen te raken.”

İlkin Karacan Karakuş sony A7RM3 timelapse van een bloedmaan boven een moskee in istanbul

© İlkin Karacan Karakuş | Sony α7R III + FE 70-200mm f/4 G OSS | 0.4s @ f/8.0, ISO 400

Een goed voorbeeld van deze analytische aanpak is İlkins timelapsefoto van een bloedmaan die achter de beroemde Galatatoren ondergaat. Zo’n bloedmaan komt maar eens in de 149 jaar voor. İlkin gebruikte een kader van 200 mm en gaf de maan genoeg ruimte in de compositie om door het beeld te bewegen terwijl hij onderging. Voor deze afbeelding gebruikte hij de intervalopnamefunctie van de Alpha 7R III.

Hij stelde de sluiter zo in dat er elke paar minuten een foto werd gemaakt. İlkin legt uit: “Ik heb de afbeeldingen tijdens de nabewerking samengevoegd. Het lastige stukje was natuurlijk om de benodigde foto’s te schieten.

Ik ben ruim van tevoren begonnen met mijn onderzoek naar de locatie. Ik was al vaak op die plek geweest om de maan in andere standen te fotograferen, dus ik wist wat zou werken en waar ik precies moest zijn. Toen ik de volgende dag wakker werd, zag ik dat veel nationale en internationale media mijn beelden hadden gebruikt en daar werd ik heel blij van,” herinnert hij zich, “vooral omdat ik de wereld zo kennis kon laten maken met de stad waar ik ben geboren en getogen en waar ik nog steeds woon.”

İlkin Karacan Karakuş sony A7RM2 een tram in de regen in istanbul

© İlkin Karacan Karakuş | Sony α7R II + FE 70-200mm f/4 G OSS | 1/160s @ f/4.0, ISO 1600

“In prachtige, levendige steden zoals Istanbul,” geeft İlkin toe, “is het niet moeilijk om op straat goede subjecten te vinden.

Neem bijvoorbeeld een maïsverkoper, voetballende kinderen of de stadstram in de regen. Er is meer dan genoeg keuze, maar als je foto’s wilt maken die emoties oproepen bij de kijker, moet je het juiste licht vinden of wachten tot de omstandigheden kloppen. Zonsopkomst en zonsondergang zijn goede momenten om te fotograferen. De laaghangende zon zorgt voor betoverende lichtbrekingen, weerkaatst op de stenen voor een mooi lichteffect in portretten of laat de rook van grills bij restaurants zien waardoor het straatbeeld door nevel wordt doorbroken.”

İlkin Karacan Karakus sony A7RM2 zonsondergang boven de bosporus in istanbul

© İlkin Karacan Karakuş | Sony α7R II + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 1/100s @ f/4.0, ISO 640

Tijdens zonsopkomst en zonsondergang kan het wel lastig zijn om de belichting helemaal te laten kloppen. Daarom vertrouwt İlkin op het uitzonderlijke dynamische bereik en de bitdiepte van de Sony α7R III. Hij legt uit: “Ik fotografeer het liefst in de handmatige modus en gebruik de EVF als richtlijn. Dat levert geweldige resultaten op, maar ik fotografeer ook in RAW, wat betekent dat ik tijdens de nabewerking makkelijker met de hooglichten en schaduwen kan spelen. De niet-gecomprimeerde 14-bits RAW-bestanden bevatten allerlei gegevens, dus jij bepaalt de rest. De bewerkingsmogelijkheden zijn eindeloos.”

İlkin Karacan Karakuş sony A7RM2 zittende man met een hand vol rode hartjesballonnen

© İlkin Karacan Karakuş | Sony α7R II + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/40s @ f/2.8, ISO 3200

“Met zulke apparatuur,” vervolgt hij, “is de kans groter dat je dit soort vluchtige momenten op straat, die je nooit meer opnieuw kunt beleven, toch kunt vastleggen. Zo kun je sneller reageren en vergroot je de kans op technisch perfecte resultaten. De camera’s van Sony zijn ook zo compact en licht dat ik ze overal mee naartoe neem. Ik kan met gemak twee camera’s inclusief lenzen meedragen.

Voor één camera gebruik ik bijvoorbeeld de 16-35 mm f/4 ZA OSS-lens en voor de andere een 24-70 mm f/2.8 GM-lens, zodat ik geen tijd hoef te verspillen aan het verwisselen van lenzen, maar toch in een handomdraai van beeld kan wisselen.” 

İlkin Karacan Karakuş sony A7RM3 de zon die ondergaat boven de bosporus, gezien door een stervormige opening in een balustrade

© İlkin Karacan Karakuş | Sony α7R III + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/125s @ f/3.2, ISO 250

İlkin zegt tot slot: “Istanbul is een fascinerende plek. Het is een van de oudste steden ter wereld en de geschiedenis van deze stad zit vol met verschillende culturen, geloven, ideeën, kunsten en wetenschappen. Als je door de straten van Istanbul loopt, vertelt de stad je zijn verhaal. En ik denk dat ik, als iemand die hier al van kleins af aan tussen de moskeeën, kerken, scholen, stranden en eeuwenoude gebouwen woont, nog betere foto’s heb weten te maken doordat ik de stad op mijn duimpje ken, maar dankzij mijn Sony-camera’s is het nog makkelijker om dat verhaal te vertellen.”

Verneem hier beneden meer over mijn Fotografie

Theo-Herbots-Een Nieuwe manier van Fotografie

Verneem alles over
Het hoe en het waarom
Ik Fotografeer
LAAT U BEKOREN

VERNEEM MEER

FOTOGRAFIE-CURSUSSEN

Wilt U uitblinken met Uw Foto’s?
Volg deze cursussen

VERNEEM MEER

Natuurfotografie

Bekijk de video en de beschrijving
Waarom ik het doe

VERNEEM MEER

DIEREN-FOTOGRAFIE

Bekijk de video
En de beschrijving

VERNEEM MEER

HUWELIJKS-FOTOGRAFIE

BEKIJK DE VIDEO
En alle informatie

VERNEEM MEER

PORTRET-FOTOGRAFIE

Bekijk de prachtige Foto’s

VERNEEM MEER

STRAAT-FOTOGRAFIE

Moeilijker dan U denkt
Bekijk de video
En de uitleg

VERNEEM MEER

BLOEMEN-FOTOGRAFIE

Is er iet mooiers dan Bloemen?
Bekijk het hier

verneem meer

STILLEVEN-FOTOGRAFIE

Bekijk de video
En de beschrijving

VERNEEM MEER

EVENEMENTEN-FOTOGRAFIE

Bekijk de volledige uitleg

VERNEEM MEER

KINDER-FOTOGRAFIE

Een zeer geliefd onderwerp
voor iedereen

VERNEEM MEER

AWARDS

VERNEEM MEER
Over mijn AWARDS

VERNEEM MEER

FOTOWEDSTRIJDEN

Doe mee aan de Fotowedstrijden

Read More
Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.073 andere abonnees

 • EERSTE MAAL OP DEZE BLOG? BEKIJK DAN DEZE VIDEO

 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.073 andere abonnees

 • DE TALRIJKE “GRATIS” TIPS EN ADVIEZEN KOSTEN TIJD EN GELD

  Steun deze blog met een kleine Bijdrage

  Het bijhouden van deze Blog kost Tijd, Energie en Geld. Elke "Vrijwillige" bijdrage kan me helpen om nog betere diensten te verlenen waar Iedereen van mee-geniet en zodat deze Prachtige Stad Wereldwijd bekend geraak. Alvast bedankt Theo-Herbots

  €5,00