Het zal toch niet waar zijn: nieuwe orkaan Maria is op komst, en ze lijkt dezelfde route als Irma te volgen

You can read this message on my blog in 110 languages

Het orkaanseizoen schakelt nog een versnelling hoger. Een week nadat Irma op Florida beukte, hangen er alweer drie zware stormen boven de Atlantische Oceaan. Jose is al een tijdje een orkaan, en intussen is er ook de tropische storm Lee. Maar interessanter is de nieuwste tropische storm Maria. Verwacht wordt dat zij een orkaan zal worden, en ze zou het pad van Irma wel eens kunnen volgen.

Maria is de volgende orkaan die we in de gaten moeten houden. Nu is het nog een tropische storm die zich gisteren boven het westen van de Atlantische Oceaan vormde. Maria is nu onderweg naar de Caraïben, waar ze nog steeds aan het bekomen zijn van orkaan Irma. Op dit moment haalt de storm rukwinden van 100 kilometer per uur en meer, maar de komende 48 uur zal Maria aan kracht winnen. Het nationale orkaancentrum van de VS voorspelt dat Maria heel snel een orkaan zal worden.

Volgt Maria Irma?

Het slechtste nieuws is dat Maria momenteel het pad van Irma lijkt te gaan volgen en sommige gebieden zich dus schrap moeten zetten voor nog een orkaan. Binnen twee tot drie dagen zouden de Leeward Islands getroffen worden, en een dag later kan Puerto Rico aan de beurt zijn. Tegen het einde van deze week zou Maria dan Haïti en de Dominicaanse Republiek kunnen treffen.

© Aangeboden door Newsmonkey

© Aangeboden door Newsmonkey

Heel wat gebieden krijgen intussen een waarschuwing en daar zijn ook enkele rampgebieden van Irma bij. Ook Sint-Maarten zou bezoek van Maria kunnen krijgen. Experts verwachten dat Maria een gevaarlijke storm kan worden, die veel wind en regen, en ook hoge golven met zich mee kan brengen.

Jose en Lee

Over die andere twee stormen komt er intussen wat beter nieuws. Jose is nog een orkaan van categorie 1. Hij haalt nog steeds rukwinden met een kracht van zo'n 120 kilometer uur. Morgen zou Jose ook nog steeds een orkaan blijven. Vooral de oostkust van de VS kan ermee te maken krijgen, van North Carolina tot New England. Jose zou gelukkig niet aan land gaan, maar uiteraard moeten de kustgebieden rekening houden met de impact die de orkaan kan veroorzaken.

En dan is er nog de tropische storm Lee. Die heeft zich ook gisteren gevormd. Lee bevindt zich aan het noordwesten van de Afrikaanse kust. Momenteel zijn er stevige rukwinden mogelijk, maar Lee zal wellicht geen orkaan worden. Tegen dinsdag zou de tropische storm afzwakken tot een depressie.

Bron: Het zal toch niet waar zijn: nieuwe orkaan Maria is op komst, en ze lijkt dezelfde route als Irma te volgen

Bron: Sting

Theo Herbots the voice from #Tienen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Advertenties
Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

(You can read this message on my blogs in 110 languages) Ik heb reeds meer dan 100 websites gemaakt, U kunt in dit profiel er enkele van terugvinden. Ze allemaal weergeven zou teveel zijn Ik ga me vooral beginnen te specialiseren in Restaurant-Websites. Wij maken Uw website Bedankt voor Uw bezoek en het vertrouwen Vriendelijke Groet THEO HERBOTS PS. vanaf nu kan U zelf uw websites maken met Theo-Herbots-Wix-Websites (NL)

Één reactie op Het zal toch niet waar zijn: nieuwe orkaan Maria is op komst, en ze lijkt dezelfde route als Irma te volgen

  1. beathirion zeggen:

    Dit is zo verschrikkelijk erg voor die mensen,alles weg,kapot,dood,vernieling,door de grille van de natuur,en er staat al een andere klaar,en als ik dan lees in het Woord van God: de Heilige Schrift,de Bijbel,komen er nog veel ergere dingen,daarom roep ik massa mensen op, om niet alleen te bidden voor hen,maar organisatie die naar daar gaan om hen te helpen en bij te staan.

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.