• WELKOM OP DEZE UNIEKE BLOG

  Welkom op deze geweldige Blog

  Award Winning blogIk ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

 • TRANSLATE INTO 110 LANGUAGES

Hoe win je foto wedstrijden ||HOW TO WIN PHOTO CONTESTS

Hoe win je foto wedstrijden, volgens de experts

Ik publiceer dit artikel naar aanleiding van

Mijn 20ste Top-Award bij Vieuwbug

Fotografie is een passie. Voor velen van ons in deze gemeenschap, het geeft ons een kans om onszelf te uiten en ontdek andere grote creatieven.

Hier bij ViewBug willen we dat je je creaties deelt en je helpt je vaardigheden onderweg te ontwikkelen.

Hoe win je een fotowedstrijd, volgens de experts

Of je nu meedoet aan onze fotowedstrijden of ergens anders meedoet aan een wedstrijd, er zijn een paar dingen die je moet weten.

Blijf lezen voor een aantal grote adviezen over het triomferen in een foto wedstrijd.

Zeg iets

Zoals het gezegde gaat, een foto is meer waard dan duizend woorden, en fotografie is alles over expressie. Gebruik uw afbeeldingen om een bericht te verspreiden – en een krachtige op dat.

Misschien wilt u een licht schijnen op een bepaald onderwerp. Misschien wilt u iets benadrukken waarvan u denkt dat het over het hoofd wordt gezien of onbekend is.

Om te slagen in een fotowedstrijd, moet je foto een punch inpakken. Maria Mann, hoofdredacteur van het Europees Persbureau, zegt: “Het eerste wat een foto moet doen is om je iets te laten voelen, of het nu goed, slecht, lelijk, gelukkig […] Als het onverschillig is, ben je verloren”. We konden het niet eens meer.

Neem de tijd

Bij het fotograferen van de natuur, Het kan moeilijk zijn om de perfecte foto te krijgen. De verlichting kan niet goed zijn, de dieren kunnen niet zijn waar je ze wilt, of het weer kan een probleem vormen.

Natuurfotografie, zoals bij alle fotografie, vereist geduld. Je kan niet verwachten om op te komen en de perfecte foto te krijgen recht uit de vleermuis. Stuart Byles, de winnaar van onze “Water and The Night Photo Contest” deed precies dat.

Wees Uniek

Hij wachtte tot de verlichting en omstandigheden perfect waren voor het schot dat hij wilde nemen en won de hoofdprijs met “The Lifeboat Station“.

Het is belangrijk om uniek te zijn als je een fotowedstrijd wilt winnen. Uw werk moet echt opvallen en een snede boven de rest.

Nog belangrijker, het moet trouw aan je zijn.

Als te veel mensen dezelfde soort foto’s nemen met behulp van hetzelfde onderwerp, is het onwaarschijnlijk dat een soortgelijke inzending van u de prijs zal. Natuurfotografen Joe en Mary-Ann MacDonald adviseren fotografen om hun niche te vinden.

Neem de tijd om uit te vinden waar je graag foto’s van maakt. Zoek een aantal ongewone onderwerpen of locaties, en wees bereid om te denken buiten de doos.

Zeggen ze niet dat daar de magie gebeurt?

Compositie is de sleutel

Compositie is de sleutel

Heb je ooit een foto gezien waar de focus lijkt af te zijn? Misschien wel het belangrijkste of meest interessante element van de foto is shunted aan de zijkant, verborgen of wazig. Het leren van geweldige foto compositie is belangrijk als je een foto wedstrijd wilt winnen.

Je moet hebben gespeeld tic-tac-toe – dat is noughts en kruisen voor onze Britse vrienden – op een bepaald punt, toch?

Nou, volgens Nikon,moet je dit spel in gedachten houden bij het nemen van foto’s.

Stel je voor dat de zoeker of monitor van uw digitale camera is verdeeld in vierkanten, zoals een raster. Voor een geweldige compositie, zorg ervoor dat het onderwerp van uw foto is gecentreerd op het kruispunt van vier van deze denkbeeldige rasters.

Breek de bank niet

Breek de bank niet

Geld is niet alles: Je hoeft niet de duurste apparatuur of een ongelooflijk high-end camera hebben om te slagen – dat is niet wat wedstrijden rechter! Zolang je de basis en de bereidheid hebt om te doen wat nodig is om een geweldig beeld te nemen, zal u slagen. U zelfs geweldige foto’s maken met uw telefoon.

Het is de visie, inspanning en emoties die u uitlokt van uw fotografie die tellen.

Geef niet op

Geef niet op

Je wint niet elke wedstrijd die je meedoet. Wat belangrijk is, is de passie, drive en vastberadenheid om door te gaan.

Je hebt hard gewerkt om je niche te vinden, een schot te nemen en, nog belangrijker, zet het daar in de wereld. Het is belangrijk om te blijven, zelfs als je niet slaagt van de eerste keer.

Het ontwikkelen van uw ambacht; gefocust blijven; voortdurend bouwen aan uw vaardigheden – dit zijn de manieren waarop je je sterke punten op te bouwen als fotograaf en het verhogen van uw kansen om te winnen de volgende keer.

Fotografie gaat immers over creativiteit en passie.

Als je wilt opgeven omdat je de eerste wedstrijd die je invoert niet wint, overweeg dan of fotografie iets is waar je echt van geniet. Als je doorgaat met het slijpen en koesteren van je vaardigheden, zal je tijd komen.

Doe nu mee aan een van onze fotowedstrijden  om fantastische prijzen te winnen. Als je de kneepjes van het vak leert, kun je je aanmelden voor onze fotografiecursussen. Succes!

Wil je weten hoe je een fotowedstrijd kan winnen? Neem dit geweldige advies van bekroonde natuurfotografen om erachter te komen hoe je de hoofdprijs krijgen.

Welkom bij mijn VieuwBug-Account

Wie we zijn

Onze twee mede-oprichters (en fotofanaten) kwamen samen om een oplossing te vinden om makers in een leuke en veilige omgeving te versterken.

We hebben een unieke fotografie community en foto sharing site die samenwerking bevordert en creativiteit beloont.

Wij geloven in de kracht van creativiteitWat we doen

We verbinden miljoenen visuele makers in een community met fotografietools om hen te helpen hun ambacht te verkennen en te laten groeien. 

Hoe we het doen

Hoe we het doen

Door middel van onze unieke set van producten – fotowedstrijdenfoto-uitdagingenportfolio websitesfotografie logo’s en fotografie klassen – geven we fotografen over de hele wereld de beste tools om creatief te zijn en showcase hun kunst.

Waarom we het doen

Waarom we het doen

Wij zijn fotografieliefhebbers en zijn verliefd op deze vorm van beeldende kunst. Onze missies zijn eenvoudig: we willen de beste tools bieden om fotografen wereldwijd sterker te maken. 

Bekijk eens de Prijzen van Theo-Herbots-Fotografie

Had dit zelf nooit durven dromen

Het belangrijkste onderdeel van een camera is de twaalf centimeter erachter.

Theo-Herbots
Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

Één reactie op Hoe win je foto wedstrijden ||HOW TO WIN PHOTO CONTESTS

 1. Pingback:Tips over fotowedstrijden ||Tips about photo competitions - Theo-Herbots-Blogger & Fotograaf

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • ZEKER OOK BEZOEKEN

  AB Square Placeholder

  BEZOEK OOK EENS MIJN PRESENTATIE-PAGINA

  Hier krijgt U een totaal overzicht

  van wat ik doe op deze website

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.071 andere abonnees

 • EERSTE MAAL OP DEZE BLOG? BEKIJK DAN DEZE VIDEO

 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.071 andere abonnees

 • DE TALRIJKE “GRATIS” TIPS EN ADVIEZEN KOSTEN TIJD EN GELD

  Steun deze blog met een kleine Bijdrage

  Het bijhouden van deze Blog kost Tijd, Energie en Geld. Elke "Vrijwillige" bijdrage kan me helpen om nog betere diensten te verlenen waar Iedereen van mee-geniet en zodat deze Prachtige Stad Wereldwijd bekend geraak. Alvast bedankt Theo-Herbots

  €5,00