• Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  WORD LID 😀😍
  DOE MEE 💙
  Het heeft veel voordelen om lid te worden van deze Blog✅
  Wilt u weten wat ons bezighoudt? ✅.
  U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief. ✅
  We houden onze abonnees op de hoogte van Het laatste nieuws,✅
  Aankomende evenementen,✅
  Allerlei tips,✅
  speciale activiteiten✅
  En nog veel meer.✅
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U ✅
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden;✅
  U ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN ❗❗

  Voeg je bij 5.166 andere abonnees

Hommage aan Louis Neefs

TER NAGEDACHTENIS LOUIS NEEFS 40 JAAR GELEDEN VERONGELUKT OP KERSTDAG

DEZE REEKS VIDEO’S

© Belga

Connie Neefs herinnert zich kerstdag 1980 nog zeer goed. Louis, die in Mechelen woonde, was op weg naar familie in de Kempen waar hij Kerst zou vieren. Onderweg, op de ring rond Lier, gebeurde het ongeluk. Louis was op slag dood en zijn vrouw Liliane overleed een uur later in het ziekenhuis. Beiden waren toen 43 jaar oud. Zoon Gunther, toen 15, raakte zwaargewond en verbleef een maand in het ziekenhuis.

Het was Connie (toen 27) die door de politie op de hoogte werd gebracht van het overlijden van Ludwig (officiële naam van Louis Neefs) en zijn vrouw. Dit tragische overlijden zette haar leven overhoop. Ze verhuisde naar Mechelen om voor de zonen van Louis, Ludwig en Gunther, te zorgen tot deze 21 werden. De steun van ouders en jeugdvrienden van Ludwig en Gunther zal ze nooit vergeten. “Dat was een godsgeschenk. Dat zijn mensen met wie we nog altijd contact hebben”, zegt Connie. Zoon Ludwig (58) was nog een tijdje schepen in Mechelen en is nu al jaren actief in vastgoed. Gunther (55) trad in de voetsporen van zijn vader. We herkennen in zijn stem het warme timbre van zijn vader.

Louis Neefs zit in ons aller collectief geheugen. Zijn bekendste liedjes zijn Mijn vriend Benjamin, Ik heb zorgen, Jennifer Jennings, Margrietje en Laat ons een bloem. Dit laatste lied is opnieuw actueel, mede door de muzikale Ketnet-reeks #LikeMe, die het liedje in een modern jasje stak.

“Ik ben met de muziek, de beelden en de verhalen over de broer van mijn mama opgegroeid”, zegt Hannelore Candries, de dochter van Connie, in Het Nieuwsblad. “Ook al heb ik hem jammer genoeg niet gekend, daardoor heb ik wel het gevoel dat ik hem ken. Zijn liedjes worden doorgegeven van generatie op generatie. Veertig jaar later is hij nog altijd bekend. Ik vind dat wel straf.” Samen met haar moeder staat ze zelf op het podium in Louis Neefs, wat een leven, een hommage die ze brengen met musicalster Hans-Peter Janssens en het trio Eric De Vos.

Nu heeft Connie het lied Susa Nina samen met haar dochter Hannelore ingezongen.

“Gene Thomas heeft er een mooie clip bij gemaakt. Ook die konden we in de studio niet opnemen zoals dat anders gebeurt. Het is een collage geworden met vooral oude foto’s van mijn broer. Op die manier konden we in dit betekenisvolle jaar voor onze familie toch nog iets ondernemen”, vertelt Connie. Omdat optreden er door corona voorlopig niet inzit, is de clip online te bekijken op YouTube. Het lied is ook te beluisteren op streamingdiensten. “Wij zien het nummer als een eerbetoon waar wij mensen een warm gevoel mee willen bezorgen in deze kille dagen”, zegt Hannelore. “Het mooie aan het nummer is dat het assorteert met Stille nacht. Het is dus een echt kerstlied”, zegt Connie in Het Nieuwsblad. “Als er iets is dat ik door de gebeurtenissen met mijn broer en schoonzus heb geleerd, dan is het dat je van elke dag moet genieten. Vandaag is dat zeker geen evidentie, maar probeer positief te blijven en de moed nooit te verliezen.” Zodra het mogelijk is, staan zij en Hannelore klaar met ’t Is een mooi verhaal, een nieuw programma voor de Vlaamse cultuurcentra en theaters.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

THEO-HERBOTS

BEDANKT VOOR

 • UW BEZOEK
 • UW VERTROUWEN
 • UW REACTIES
 • UW INSCHRIJVING OP DE NIEUWSBRIEF
 • EN DELEN OP SOCIAL-MEDIA
VERNEEM MEER OVER MIJ
Klik hier
Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Welkom bij Theo-Herbots- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen 💙Mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.💥 Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal ik ook jouw eigen passies doen ontbranden.❤ VERGEET NIET HIER BENEDEN EEN REACTIE TE GEVEN ZODAT IK WEET WAT U HET MEESTE BOEIT EN WELKE AANPASSINGEN AAN DE BLOG KAN AANBRENGEN✅✅ EN OOK EENS VOLLEDIG NAAR BENEDEN TE SCHROLLEN, ZODAT U GEEN BELANGRIJKE INFORMATIE 💌 MIST THEO 😀😍

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt! Als ervaren en bedreven Fotojournalist streeft Theo-Herbots-Foto-Journalist er altijd naar om zijn services zo goed mogelijk te verbeteren. Feedback helpt Theo-Herbots-Foto-Journalist beter te begrijpen waar zijn Lezers naar op zoek zijn, zoals de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek. Gezondheid of eender wat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • MEER OVER MIJ

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 5.166 andere abonnees

 • MIJN BLOG IS MINDER LEUK ZONDER U
  IK BEN EEN STUDENT VAN HET LEVEN; IK ZIE SCHOONHEID IN DE NATUUR, MENSEN EN DE WERELD OM ME HEEN, KLEINE DETAILS EN COMPLEET ZICHT. 
  ZONDER HET VERMOGEN OM EEN IDEE OF CONCEPT TE VERWEZENLIJKEN, ZOU KUNST NIET BESTAAN. 
  MIJN WERK IS EEN CONSTANTE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE MANIER OM DE IDEEËN DIE IK HEB OVER MEZELF EN DE WERELD WAARIN IK LEEF TE INTERPRETEREN. 
  IK BEPERK ME NIET TOT ÉÉN MEDIUM, STIJL OF CONCEPT. 
  INSPIRATIE EN IDEEËN VERANDEREN. 
  MIJN KENNIS VERANDERT EN GROEIT. ELK STUK DAT IK MAAK, IS TEGELIJKERTIJD EEN VERLENGSTUK VAN HET VERLEDEN, WAAR IK VANDAAN KOM EN WAT IK HEB GELEERD, EN EEN VOORUITBLIK OP DE TOEKOMST, WAAR IK HEEN GA. 
  IK BESCHOUW MEZELF NIET ALLEEN ALS EEN FOTOGRAAF, ZOALS SOMMIGEN MISSCHIEN DENKEN ALS ZE NAAR MIJN WERK KIJKEN.
  IK BEN EEN SCHRIJVER, EEN FOTOGRAAF, EEN KUNSTENAAR EN GEZONDHEIDSADVISEUR. 
  ALS EEN BEZOEKER EVEN STILSTAAT OM EEN FOTO, EEN FOTOCOLLAGE OF EEN ANDER WERK DAT IK HEB GEMAAKT OP MIJN BLOG, TE BEKIJKEN EN EROVER NA TE DENKEN, DAN BEN IK IN MIJN WERK GESLAAGD.
  BEKIJK DIT HELE BERICHT AUB
 • BLIJF GEÏNFORMEERD

  ABONNEER JE OP DIT BLOG D.M.V. E-MAIL
  WILT U WETEN WAT ONS BEZIGHOUDT? .
  U KUNT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN VAN DEZE WEBSITE DOOR U AAN TE MELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

  WE HOUDEN ONZE ABONNEES OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANKOMENDE EVENEMENTEN, ALLERLEI TIPS, SPECIALE ACTIVITEITEN EN NOG VEEL MEER.

  WIJ HOUDEN EVENMIN VAN “SPAM” ALS U UW GEGEVENS WORDEN “NIET” GEDEELD AAN DERDEN

  VOEG JE BIJ DE MEER DAN 5.000 ANDERE ABONNEES

  DOE ZOALS ZIJ

 • IK HEB OOK REEDS IN DEZE GEPUBLICEERD

 • weinigen hebben er in geloofd

 • Meest recente berichten