• Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  WORD LID 😀😍
  DOE MEE 💙
  Het heeft veel voordelen om lid te worden van deze Blog✅
  Wilt u weten wat ons bezighoudt? ✅.
  U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief. ✅
  We houden onze abonnees op de hoogte van Het laatste nieuws,✅
  Aankomende evenementen,✅
  Allerlei tips,✅
  speciale activiteiten✅
  En nog veel meer.✅
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U ✅
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden;✅
  U ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN ❗❗

  Voeg je bij 5.160 andere abonnees

Kweikersdag op 10/10: raadpleeg hier het programma! – Stad Tienen

Kweikersdag at 10/10: see the program here! – City Tienen

Op dinsdag 10 oktober ‘17 is het opnieuw zover: dan wordt de Tiense feestdag gevierd. Dit jaar palmt de Kweikersdag de stationsomgeving in met een indrukwekkend programma. Het hoogtepunt wordt een feestelijke optocht met de Tiense reuzen.

Bekijk de video’s van vorig jaar

Op 10 oktober ’15 ging de eerste Kweikersparade uit. Samen met de stad Tienen, maakte OpgewekTienen er een spektakel van met meer dan 400 figuranten, de grootste drakenreus van Europa en 10.000 toeschouwers. De Tienenaars keken toe en waren fier.

De volgende Kweikersparade wordt gepland in 2020, maar om het vuur warm te houden, werd 10 oktober officieel uitgeroepen tot ‘Kweikersdag’. De Kweikersdag is nu dé officiële feestdag van onze stad die elk jaar opnieuw gevierd wordt, telkens op een andere locatie, met de Kweikersparade om de 5 jaar als hoogtepunt.

Voor de tweede editie werd de stationsomgeving als locatie gekozen. Tienenaar Bran Bolleire zorgde dit jaar voor het campagnebeeld.

Programma

Feestelijke intrede (vanaf 20.00 uur)

Geen feestdag zonder de Tiense reuzen! Het hoogtepunt van de dag vormt een feestelijke optocht met meer dan 100 figuranten met o.m. de Kweikerskoppen, Thuinas, de Tiense Koetsiers, de reuzenbegeleiders, de Tiense reusjes, de Fellinifanfare en de Reuzenharmonie, narren …

De optocht start op de Grote Markt ter hoogte van de muziekacademie. Het parcours loopt van de Grote Markt naar de Leuvensestraat, Vierde Lansierslaan en het Stationsplein. Aankomst op het stationsplein omstreeks 20.30 uur waar de reuzen op de noten van de Reuzenharmonie zullen dansen.

Info en inschrijving figuranten: kweikersdag@tienen.be.

 

Doorlopend van 16.00 tot 22.00 uur (tenzij anders aangegeven)

Straattheater
 • Betoverende steltlopers
 • Tist den artist (18.00 en 20.00 uur)

Een verdwaalde circusartiest passeert met zijn koffertje vol attributen en komt helemaal in zijn element wanneer hij het publiek ziet. Een eenmanscircusact met veel gejongleer en gekheid.

 • Sulky M1 (17.00 en 20.00 uur)

Een hilarische, spectaculaire straattheatervoorstelling over eenzaamheid. Hartverwarmend, en niet alleen omdat er gespeeld wordt met vuur.

Samen zingen we het stadslied (omstreeks 20.30 uur)
Circusacts en -workshops
 • Open piste (16.30 – 19.45 uur, vanaf 4 jaar)

Inschrijven is niet noodzakelijk, je kan doorlopend aansluiten.

Onze circuspiste boordevol circusmateriaal ligt op jou te wachten! We rollen de piste uit, waarna iedereen vrij kan deelnemen en al het materiaal kan komen uitproberen. Bij deze workshop mag je vrij in en uit lopen. Allerlei circustechnieken komen aan bod en worden door de lesgevers van Circus Atelier Salto gedemonstreerd en aangeleerd.

 • Luchtacro & luchtspektakel (16.30 – 19.45 uur, vanaf 6 jaar)

Inschrijven is niet noodzakelijk, je kan doorlopend aansluiten.

Een spannende workshop voor jong en oud. Je krijgt de kans om aan een trapeze te hangen of in een doek te klimmen, zoals in het circus. Onze lesgevers leren je de kneepjes van het vak. Tussendoor presenteren artiesten enkele acts in trapeze en doek, hoog in de lucht. Kom dat zien, kom dat doen!

Shop tot 20.00 uur en maak kans op een cadeaubon ter waarde van 200 euro via de Sweet Tienen.pas.
Ontdek de geschiedenis van de stationsbuurt en bezoek een unieke woonst (17.00 en 19.00 uur)

Wandeling met vertrek op het Stationsplein. Duurtijd: 1,5 uur.

Onder begeleiding van de Tiense Gidsenbond kom je meer te weten over het stationsgebouw en de buurt en bezoek je de prachtige 19de eeuwse woning van Peter Loosen.

De Kweikerstrip: interactieve busrit en workshop

Inschrijven is niet noodzakelijk, je kan doorlopend aansluiten.

Kom mee op een spannende roadtrip met onze (stilstaande) bus. We houden halt bij allerlei toeristische trekpleisters in onze stad. Rondom onze bus kan je de stad van je dromen bouwen, knutselen, schilderen. De Kweikerstrip: een belevenis voor jong en oud!

Foodtrucks en Tiense lekkernijen

Met Riad Foodtruck, PepeRosso, Mesjeu Croc, Foo, Soepcafé, Tiense Tattepoemen door Ann Koekepan en hamburgers met zelfgemaakte Tiense kaas door Siegfried Tuts.

Stadsnatuur: ontdek welke vogels vertoeven in de binnenstad

Vogelwerkgroep Oost-Brabant vertelt je over huiszwaluwen en andere vogels die broeden en leven in het stadscentrum.

Waarom is de Romeinse godin Fortuna boos op de Tienenaars?

Kom luisteren naar haar verhaal en ontdek de schatten uit de tweede grootste vindplaats van ons Gallo-Romeins verleden.

Muzikale verwelkoming van de treinreizigers door The Swinckle Brothers en de Fellini-fanfare (16.00 – 19.00 uur)
Mysteries uit het grote drakenboek (19.00, 19.45 en 21.00 uur)

Duurtijd: 30 minuten, vanaf 4 jaar.

Draak Oswaldus werd tijdens de Kweikersparade 2015 op het nippertje verslagen door Thuinas, de beschermer van de stad. De drakenvrouw vertelt uit het grote drakenboek over het ontstaan van de Tiense draak en het gevaar dat om de hoek loert.

Kunst van bij ons
 • De stoasse vàn Tîene: foto’s van het leven zoals het in en rond het station is door stadsfotograaf Steven Massart
 • Groepstentoonstelling ‘Treinen en Tienen’ door Art-X
 • Schilderijen van Peter Reynaers
 • Creaties in het teken van de trein van Margit Loedts, Joeri Minnart, Geert Delattin, Wilfried Pulinckx, Bert Dewil, Ans Hauben, Jo Foulon en leerlingen ART
Workshop Tiense postkaarten maken (16.00, 18.00 en 19.30 uur)

Duurtijd: 1 uur, vanaf 14 jaar.

Geen inschrijvingen. Voor maximaal 10 deelnemers. Vol = vol.

Onder begeleiding van Sara Truyens uit Kumtich creëer je op basis van enkele voorbeelden je eigen postkaart. Na afloop krijgt elke deelnemer een houder mee naar huis om de postkaarten in tentoon te stellen.

DJ’s Alert, Chronic & Boogie en Jill Stels geven het beste van zichzelf
Probeer het Tiens Struifspel uit onder begeleiding van spellenclub DoKaPi
Laat je fotograferen in een Tiens kader (17.00 – 22.00 uur)

Roelof Pantjes fotografeert je voor een vrije bijdrage. De opbrengst gaat naar opgewekTienen. Na de feestdag kan je je foto’s online terugvinden.

Volg de Kweikersdag op de voet en deel jouw ervaringen

Stadsblog TienenTroef blogt live de gebeurtenissen tijdens de Kweikersdag vanuit Pand 10. Deel jouw ervaringen en schrijf er samen met ons een verhaal of gedicht over.  #Kweikersdag

Muziek @ Pand 10 (oud stationsbuffet)
 • Bempt Band van Stichting M. M. Delacroix  (18.30 uur)
 • Voorstelling Pand 10-lied door Herman Vandermeulen (19.30 uur)
 • Thiunas Koor (21.00 uur)

Samen tattepoemen maken (09/10)

Workshop op maandag 9 oktober ‘17 om 19.00 uur in Pand 10 (oud stationsbuffet).

Deelname is gratis. Inschrijven is niet noodzakelijk en bakervaring is geen vereiste.

Met de tips en hulp van Ann Koekepan leer je alle kneepjes om je familie en vrienden op fruittaarten en flappen te trakteren. Breng best volgende spullen mee: schort, eventueel deegrol en een doosje om jouw tattepoemen mee naar huis te nemen. Onze bakcreaties worden de dag nadien ook aangeboden op de Kweikersdag. Meer info: welkom@pand10.be.

Kweikersdag
Dinsdag 10 oktober ‘17
Van 16.00 tot 22.00 uur op het Stationsplein Tienen
Info: kweikersdag@tienen.be of tel 016 80 56 86 (dienst toerisme), www.kweikersdag.be
Posters en flyers kunnen gratis opgehaald worden in de Streekshop op de Grote Markt.

Bereikbaarheid: tussen 16.00 en 18.00 uur wordt aangeraden om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Vanaf 18.00 uur is de parking aan de voor- en achterzijde van het station een mogelijk alternatief.

De Kweikersdag is een initiatief van de stad Tienen en opgewekTienen i.s.m. Provincie Vlaams-Brabant, Kom Winkelen in Tienen/KWIXX, NMBS, Tiense Gidsenbond, Circus Atelier Salto, Vogelwerkgroep Oost-Brabant, Vrienden van de Stedelijke Musea Tienen, Stichting M. M. Delacroix, Academie Regio Tienen, Huis Baeyens, Kringwinkel Hageland, TienenTroef, Thiunas Koor, CBM koor, Collectief Het Raam, Art-X, Reuzengilde Bolderberg, Ridders van Brunengeruz, Tiense Koetsiers, De Tien, Ronde Tafel Tienen, K.H. Sint-Genoveva, Hagelands Fanfareorkest, Foo, Steven Massart, Bran Bolleire, Peter Reynaers, Ronny Roofthooft, Visual Affairs, Pascale Rodijns, Benny Degeest, Mesjeu Croc, Rode Kruis Tienen, Koen Vits, Bart Vandermeulen, Kathleen Devos, The Swinckle Brothers, Bart Ipers, Wim Van Aeken, Jill Stels, Glamournet, PepeRosso, Ann Koekepan, Siegfried Tuts, Riad Foodtruck, Circus in Beweging, Tist den Artist, Fellinifanfare, Sulky M1, Margit Loedts, Joeri Minnart, Geert Delattin, Wilfried Pulinckx, Bert Dewil, Ans Hauben, Jo Foulon.

 


OPROEP

Voortaan zal er elk jaar op de Kweikersdag een kleine optocht gehouden worden en zullen de Tiense reuzen met toeters en bellen hun statige intrede maken. Om kinderen en jongeren te betrekken bij de optocht, wordt er per leeftijdscategorie een apart tafereel uitgewerkt, volledig gekostumeerd. Jaar na jaar wordt dit verder uitgebouwd zodat de kinderen en jongeren als het ware ‘meegroeien’ met de stoet en, wie weet, ooit zelf de reuzen op hun schouders zullen dragen.

Heb jij zin om mee te lopen? Lijkt dit iets voor jouw (klein)kinderen? Goed nieuws, want we zoeken figuranten tussen 6 en 20 jaar! Geef een seintje via kweikersdag@tienen.be. De optocht gaat uit op dinsdag 10 oktober ’17 vanaf 20.00 uur en duurt ongeveer een uurtje. Het vertrek wordt voorzien op de Grote Markt.

 

Bron: Kweikersdag op 10/10: raadpleeg hier het programma! – Stad Tienen

Bron: Infuse

Theo Herbots the voice from #Tienen

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Welkom bij Theo-Herbots- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen 💙Mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.💥 Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal ik ook jouw eigen passies doen ontbranden.❤ VERGEET NIET HIER BENEDEN EEN REACTIE TE GEVEN ZODAT IK WEET WAT U HET MEESTE BOEIT EN WELKE AANPASSINGEN AAN DE BLOG KAN AANBRENGEN✅✅ EN OOK EENS VOLLEDIG NAAR BENEDEN TE SCHROLLEN, ZODAT U GEEN BELANGRIJKE INFORMATIE 💌 MIST THEO 😀😍

Één reactie op Kweikersdag op 10/10: raadpleeg hier het programma! – Stad Tienen

 1. Pingback:INTERNATIONALE KOFFIEDAG || INTERNATIONAL COFFEE DAY - Theo-Herbots-Blogger & Fotograaf

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt! Als ervaren en bedreven Fotojournalist streeft Theo-Herbots-Foto-Journalist er altijd naar om zijn services zo goed mogelijk te verbeteren. Feedback helpt Theo-Herbots-Foto-Journalist beter te begrijpen waar zijn Lezers naar op zoek zijn, zoals de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek. Gezondheid of eender wat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • MEER OVER MIJ

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 5.160 andere abonnees

 • MIJN BLOG IS MINDER LEUK ZONDER U
  IK BEN EEN STUDENT VAN HET LEVEN; IK ZIE SCHOONHEID IN DE NATUUR, MENSEN EN DE WERELD OM ME HEEN, KLEINE DETAILS EN COMPLEET ZICHT. 
  ZONDER HET VERMOGEN OM EEN IDEE OF CONCEPT TE VERWEZENLIJKEN, ZOU KUNST NIET BESTAAN. 
  MIJN WERK IS EEN CONSTANTE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE MANIER OM DE IDEEËN DIE IK HEB OVER MEZELF EN DE WERELD WAARIN IK LEEF TE INTERPRETEREN. 
  IK BEPERK ME NIET TOT ÉÉN MEDIUM, STIJL OF CONCEPT. 
  INSPIRATIE EN IDEEËN VERANDEREN. 
  MIJN KENNIS VERANDERT EN GROEIT. ELK STUK DAT IK MAAK, IS TEGELIJKERTIJD EEN VERLENGSTUK VAN HET VERLEDEN, WAAR IK VANDAAN KOM EN WAT IK HEB GELEERD, EN EEN VOORUITBLIK OP DE TOEKOMST, WAAR IK HEEN GA. 
  IK BESCHOUW MEZELF NIET ALLEEN ALS EEN FOTOGRAAF, ZOALS SOMMIGEN MISSCHIEN DENKEN ALS ZE NAAR MIJN WERK KIJKEN.
  IK BEN EEN SCHRIJVER, EEN FOTOGRAAF, EEN KUNSTENAAR EN GEZONDHEIDSADVISEUR. 
  ALS EEN BEZOEKER EVEN STILSTAAT OM EEN FOTO, EEN FOTOCOLLAGE OF EEN ANDER WERK DAT IK HEB GEMAAKT OP MIJN BLOG, TE BEKIJKEN EN EROVER NA TE DENKEN, DAN BEN IK IN MIJN WERK GESLAAGD.
  BEKIJK DIT HELE BERICHT AUB
 • BLIJF GEÏNFORMEERD

  ABONNEER JE OP DIT BLOG D.M.V. E-MAIL
  WILT U WETEN WAT ONS BEZIGHOUDT? .
  U KUNT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN VAN DEZE WEBSITE DOOR U AAN TE MELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

  WE HOUDEN ONZE ABONNEES OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANKOMENDE EVENEMENTEN, ALLERLEI TIPS, SPECIALE ACTIVITEITEN EN NOG VEEL MEER.

  WIJ HOUDEN EVENMIN VAN “SPAM” ALS U UW GEGEVENS WORDEN “NIET” GEDEELD AAN DERDEN

  VOEG JE BIJ DE MEER DAN 5.000 ANDERE ABONNEES

  DOE ZOALS ZIJ

 • IK HEB OOK REEDS IN DEZE GEPUBLICEERD

 • weinigen hebben er in geloofd

 • Meest recente berichten