• Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  WORD LID 😀😍
  DOE MEE 💙
  Het heeft veel voordelen om lid te worden van deze Blog✅
  Wilt u weten wat ons bezighoudt? ✅.
  U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief. ✅
  We houden onze abonnees op de hoogte van Het laatste nieuws,✅
  Aankomende evenementen,✅
  Allerlei tips,✅
  speciale activiteiten✅
  En nog veel meer.✅
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U ✅
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden;✅
  U ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN ❗❗

  Voeg je bij 5.166 andere abonnees

Kweikersdag Tienen

Kweikersdag transformeert op 10 oktober

Kweikersdag 29 september 2020

In 2020 stond de Kweikersparade op het programma. Corona besliste jammer genoeg anders. opgewekTienen en de stad Tienen bleven niet bij de pakken zitten en werkten een leuk alternatief digitaal programma uit voor de Tiense feestdag op 10 oktober!

BEKIJK HIER BENEDEN DE VIDEO KWEIKERSDAG 2015

Online uitzending Kweikersdag – Vanaf 10.10 uur

Geen groot evenement dit jaar, maar een live uitzending via http://www.kweikersdag.be met o.m. lokaal muzikaal talent, een verrassingsconcert in een Tiense wijk, filmpjes over de deelnemende contreien aan de Lazuur, de voorbereidingen van de Kweikersparade 2021 en de geboorte van het reuzenkindje van Tiske en Nieke. Eén ding kunnen we alvast verklappen, het wordt een zoontje. Ergens tussendoor zal er ook een ‘Gouden Dame’ verschijnen.

De online uitzending kan ook gevolgd worden in Pand 10, Plan B, Costa Hoppa Bijzonder en Zomers Zoet.

Romeincraft – Van 10.00 tot 17.00 uur, Erfgoedsite, Grote Markt 6

Bouw samen met gamers en archeologen aan de Romeinse vicus van Tienen met het computerprogramma Minecraft. Voor kinderen en volwassenen die spelenderwijs het Romeinse leven in Tienen willen ontdekken. Inschrijven per bubbel van maximaal 3 personen (minimum leeftijd is 8 jaar) voor een halfuur gratis en leerrijk spelplezier.

Meer info en inschrijven via www.archeologiedagen.be

Daar zijn de reuzen – Namiddag

Daar zijn de reuzen – Namiddag

Geen Kweikersdag zonder de Tiense reuzen. In de loop van de namiddag trekken ze eropuit in de Tiense binnenstad. En wie weet, misschien is het nieuwe reuzenspruitje wel meteen mee van de partij.

Vrolijke beiaardmuziek – Van 16.00 tot 16.30 uur

Vrolijke beiaardmuziek – Van 16.00 tot 16.30 uur

Stadsbeiaardier Luc Rombouts luistert de Tiense feestdag op met vrolijke beiaardmuziek. Het Tiense reuzenlied en het stadslied ‘Tienen in Wit en Blauw’ zullen alvast de revue passeren. Ideale luisterplekjes: het Apostelenhof of al kuierend door de stad.

Online party met dj Voltage – Vanaf 20.30 uur

De Tiense feestdag wordt vanaf 20.30 uur feestelijk afgesloten met een online party op http://www.kweikersdag.be, gehost door dj Voltage. Deze jonge dj uit Kumtich werd vorige maand nog uitgeroepen tot winnaar van ‘Start to DJ’ op MNM.

Versier je woning in de kleuren van Tienen én met de Kweikerstekening!

Begin oktober krijgen de leerlingen van de Tiense basisscholen een raamtekening mee naar huis, volledig in het teken van de Kweikersdag. Geef kleur aan Tienen door deze tekening in te kleuren en voor je raam te hangen op 10 oktober. Versier je huis in de blauw-witte kleuren van Tienen, maak er een foto van en deel deze op de sociale media met #kweikersdag of mail hem naar kweikersdag@tienen.be. De drie mooiste huizen winnen een mand vol streekproducten ter waarde van 50 euro. 

Nacht van de duisternis

Nacht van de duisternis

Tijdens de ‘Nacht van de duisternis’, dit jaar ook op zaterdag 10 oktober ’20, dooft de stad Tienen de openbare en monumentale verlichting. Plaats een kaars voor je raam en maak de Tiense feestdag extra gezellig!

Kweikersdag 2020 is een initiatief van opgewekTienen en de stad Tienen i.s.m. Academie Regio Tienen, RZ Heilig Hart Tienen, Alexianen Zorggroep Tienen, Residentie Twee Poorten, Plan B, Tiense Wereldvrouwen, Kneph, Theater Bonkitasi, Danja Cauwbergs, Studentenclub Freya, Costa Hoppa, Zomers Zoet, Begijnhoeve Oorbeek, Tibeau Reynaerts en JK Events.

GESCHIEDENIS

Kweikersdag

Op 10 oktober 2015 trok de Kweikersparade door de straten van Tienen naar aanleiding van 1.000 jaar stadsrechten. Het werd een fantastisch spektakel waaraan honderden Tienenaars hun medewerking verleenden en dat vroeg gewoon om een vervolg …

Daarom roepen we 10 oktober officieel uit tot ‘Kweikersdag’, een Tiense feestdag met evenementen die elk jaar op een andere locatie zullen plaatsvinden. Uiteraard zullen Thuinas en de Tiense reuzen ook niet ontbreken … Om de 5 jaar halen we draak Oswaldus uit zijn hol en gaat de Kweikersparade uit.

De toegang is volledig gratis. Alleen je goede humeur en Tiens fierheidsgevoel zijn vereist. Op termijn hopen we dat steeds meer buurten en dorpen meevieren en hun eigen activiteiten ontplooien. Want samen maken wij onze stad nóg leuker!

CONTACT

Meer reportages over Tienen

Waarom ik deze berichten breng en hoe

MEER REPORTAGES OVER TIENEN

LEES MEER OVER
Reportages die ik over Tienen
heb gemaakt

LEES MEER
Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Welkom bij Theo-Herbots- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen 💙Mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.💥 Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal ik ook jouw eigen passies doen ontbranden.❤ VERGEET NIET HIER BENEDEN EEN REACTIE TE GEVEN ZODAT IK WEET WAT U HET MEESTE BOEIT EN WELKE AANPASSINGEN AAN DE BLOG KAN AANBRENGEN✅✅ EN OOK EENS VOLLEDIG NAAR BENEDEN TE SCHROLLEN, ZODAT U GEEN BELANGRIJKE INFORMATIE 💌 MIST THEO 😀😍

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt! Als ervaren en bedreven Fotojournalist streeft Theo-Herbots-Foto-Journalist er altijd naar om zijn services zo goed mogelijk te verbeteren. Feedback helpt Theo-Herbots-Foto-Journalist beter te begrijpen waar zijn Lezers naar op zoek zijn, zoals de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek. Gezondheid of eender wat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • MEER OVER MIJ

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 5.166 andere abonnees

 • MIJN BLOG IS MINDER LEUK ZONDER U
  IK BEN EEN STUDENT VAN HET LEVEN; IK ZIE SCHOONHEID IN DE NATUUR, MENSEN EN DE WERELD OM ME HEEN, KLEINE DETAILS EN COMPLEET ZICHT. 
  ZONDER HET VERMOGEN OM EEN IDEE OF CONCEPT TE VERWEZENLIJKEN, ZOU KUNST NIET BESTAAN. 
  MIJN WERK IS EEN CONSTANTE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE MANIER OM DE IDEEËN DIE IK HEB OVER MEZELF EN DE WERELD WAARIN IK LEEF TE INTERPRETEREN. 
  IK BEPERK ME NIET TOT ÉÉN MEDIUM, STIJL OF CONCEPT. 
  INSPIRATIE EN IDEEËN VERANDEREN. 
  MIJN KENNIS VERANDERT EN GROEIT. ELK STUK DAT IK MAAK, IS TEGELIJKERTIJD EEN VERLENGSTUK VAN HET VERLEDEN, WAAR IK VANDAAN KOM EN WAT IK HEB GELEERD, EN EEN VOORUITBLIK OP DE TOEKOMST, WAAR IK HEEN GA. 
  IK BESCHOUW MEZELF NIET ALLEEN ALS EEN FOTOGRAAF, ZOALS SOMMIGEN MISSCHIEN DENKEN ALS ZE NAAR MIJN WERK KIJKEN.
  IK BEN EEN SCHRIJVER, EEN FOTOGRAAF, EEN KUNSTENAAR EN GEZONDHEIDSADVISEUR. 
  ALS EEN BEZOEKER EVEN STILSTAAT OM EEN FOTO, EEN FOTOCOLLAGE OF EEN ANDER WERK DAT IK HEB GEMAAKT OP MIJN BLOG, TE BEKIJKEN EN EROVER NA TE DENKEN, DAN BEN IK IN MIJN WERK GESLAAGD.
  BEKIJK DIT HELE BERICHT AUB
 • BLIJF GEÏNFORMEERD

  ABONNEER JE OP DIT BLOG D.M.V. E-MAIL
  WILT U WETEN WAT ONS BEZIGHOUDT? .
  U KUNT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN VAN DEZE WEBSITE DOOR U AAN TE MELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

  WE HOUDEN ONZE ABONNEES OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANKOMENDE EVENEMENTEN, ALLERLEI TIPS, SPECIALE ACTIVITEITEN EN NOG VEEL MEER.

  WIJ HOUDEN EVENMIN VAN “SPAM” ALS U UW GEGEVENS WORDEN “NIET” GEDEELD AAN DERDEN

  VOEG JE BIJ DE MEER DAN 5.000 ANDERE ABONNEES

  DOE ZOALS ZIJ

 • IK HEB OOK REEDS IN DEZE GEPUBLICEERD

 • weinigen hebben er in geloofd

 • Meest recente berichten