• WELKOM OP DEZE UNIEKE BLOG

  Welkom op deze geweldige Blog

  Award Winning blogIk ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

 • TRANSLATE INTO 110 LANGUAGES

Kweikersdag Tienen

Kweikersdag transformeert op 10 oktober

Kweikersdag 29 september 2020

In 2020 stond de Kweikersparade op het programma. Corona besliste jammer genoeg anders. opgewekTienen en de stad Tienen bleven niet bij de pakken zitten en werkten een leuk alternatief digitaal programma uit voor de Tiense feestdag op 10 oktober!

BEKIJK HIER BENEDEN DE VIDEO KWEIKERSDAG 2015

Online uitzending Kweikersdag – Vanaf 10.10 uur

Geen groot evenement dit jaar, maar een live uitzending via http://www.kweikersdag.be met o.m. lokaal muzikaal talent, een verrassingsconcert in een Tiense wijk, filmpjes over de deelnemende contreien aan de Lazuur, de voorbereidingen van de Kweikersparade 2021 en de geboorte van het reuzenkindje van Tiske en Nieke. Eén ding kunnen we alvast verklappen, het wordt een zoontje. Ergens tussendoor zal er ook een ‘Gouden Dame’ verschijnen.

De online uitzending kan ook gevolgd worden in Pand 10, Plan B, Costa Hoppa Bijzonder en Zomers Zoet.

Romeincraft – Van 10.00 tot 17.00 uur, Erfgoedsite, Grote Markt 6

Bouw samen met gamers en archeologen aan de Romeinse vicus van Tienen met het computerprogramma Minecraft. Voor kinderen en volwassenen die spelenderwijs het Romeinse leven in Tienen willen ontdekken. Inschrijven per bubbel van maximaal 3 personen (minimum leeftijd is 8 jaar) voor een halfuur gratis en leerrijk spelplezier.

Meer info en inschrijven via www.archeologiedagen.be

Daar zijn de reuzen – Namiddag

Daar zijn de reuzen – Namiddag

Geen Kweikersdag zonder de Tiense reuzen. In de loop van de namiddag trekken ze eropuit in de Tiense binnenstad. En wie weet, misschien is het nieuwe reuzenspruitje wel meteen mee van de partij.

Vrolijke beiaardmuziek – Van 16.00 tot 16.30 uur

Vrolijke beiaardmuziek – Van 16.00 tot 16.30 uur

Stadsbeiaardier Luc Rombouts luistert de Tiense feestdag op met vrolijke beiaardmuziek. Het Tiense reuzenlied en het stadslied ‘Tienen in Wit en Blauw’ zullen alvast de revue passeren. Ideale luisterplekjes: het Apostelenhof of al kuierend door de stad.

Online party met dj Voltage – Vanaf 20.30 uur

De Tiense feestdag wordt vanaf 20.30 uur feestelijk afgesloten met een online party op http://www.kweikersdag.be, gehost door dj Voltage. Deze jonge dj uit Kumtich werd vorige maand nog uitgeroepen tot winnaar van ‘Start to DJ’ op MNM.

Versier je woning in de kleuren van Tienen én met de Kweikerstekening!

Begin oktober krijgen de leerlingen van de Tiense basisscholen een raamtekening mee naar huis, volledig in het teken van de Kweikersdag. Geef kleur aan Tienen door deze tekening in te kleuren en voor je raam te hangen op 10 oktober. Versier je huis in de blauw-witte kleuren van Tienen, maak er een foto van en deel deze op de sociale media met #kweikersdag of mail hem naar kweikersdag@tienen.be. De drie mooiste huizen winnen een mand vol streekproducten ter waarde van 50 euro. 

Nacht van de duisternis

Nacht van de duisternis

Tijdens de ‘Nacht van de duisternis’, dit jaar ook op zaterdag 10 oktober ’20, dooft de stad Tienen de openbare en monumentale verlichting. Plaats een kaars voor je raam en maak de Tiense feestdag extra gezellig!

Kweikersdag 2020 is een initiatief van opgewekTienen en de stad Tienen i.s.m. Academie Regio Tienen, RZ Heilig Hart Tienen, Alexianen Zorggroep Tienen, Residentie Twee Poorten, Plan B, Tiense Wereldvrouwen, Kneph, Theater Bonkitasi, Danja Cauwbergs, Studentenclub Freya, Costa Hoppa, Zomers Zoet, Begijnhoeve Oorbeek, Tibeau Reynaerts en JK Events.

GESCHIEDENIS

Kweikersdag

Op 10 oktober 2015 trok de Kweikersparade door de straten van Tienen naar aanleiding van 1.000 jaar stadsrechten. Het werd een fantastisch spektakel waaraan honderden Tienenaars hun medewerking verleenden en dat vroeg gewoon om een vervolg …

Daarom roepen we 10 oktober officieel uit tot ‘Kweikersdag’, een Tiense feestdag met evenementen die elk jaar op een andere locatie zullen plaatsvinden. Uiteraard zullen Thuinas en de Tiense reuzen ook niet ontbreken … Om de 5 jaar halen we draak Oswaldus uit zijn hol en gaat de Kweikersparade uit.

De toegang is volledig gratis. Alleen je goede humeur en Tiens fierheidsgevoel zijn vereist. Op termijn hopen we dat steeds meer buurten en dorpen meevieren en hun eigen activiteiten ontplooien. Want samen maken wij onze stad nóg leuker!

CONTACT

Meer reportages over Tienen

Waarom ik deze berichten breng en hoe

MEER REPORTAGES OVER TIENEN

LEES MEER OVER
Reportages die ik over Tienen
heb gemaakt

LEES MEER
Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.072 andere abonnees

 • EERSTE MAAL OP DEZE BLOG? BEKIJK DAN DEZE VIDEO

 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.072 andere abonnees

 • DE TALRIJKE “GRATIS” TIPS EN ADVIEZEN KOSTEN TIJD EN GELD

  Steun deze blog met een kleine Bijdrage

  Het bijhouden van deze Blog kost Tijd, Energie en Geld. Elke "Vrijwillige" bijdrage kan me helpen om nog betere diensten te verlenen waar Iedereen van mee-geniet en zodat deze Prachtige Stad Wereldwijd bekend geraak. Alvast bedankt Theo-Herbots

  €5,00