• WELKOM OP DEZE UNIEKE BLOG

  Welkom op deze geweldige Blog

  Award Winning blogIk ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

 • TRANSLATE INTO 110 LANGUAGES

 • OVER WAT U HIER KAN VINDEN

MOTOR TOURING CLUB THE LOST COYOTE #TIENEN BELGIUM

MOTOR TOURING CLUB THE LOST COYOTE TIENEN BELGIUM

In mijn jeugd ben ik lid geweest van een MOTOR TOURING CLUB, toen ik vorig weekend voorbij de ruines van de afgebrande begijnhofkerk van Tienen kwam en ik deze prachtige motoren zag, ging mijn hart sneller slaan.

Ik kon het niet laten om er enkele foto's van te maken en heb deze mensen beloofd om binnenkort een ganse reportage te maken over hun MOTOR TOURING CLUB net zoals ik in het verleden ook reeds andere verenigingen in de kijker heb geplaatst

Ik ga vanaf nu ook terug meerdere artikelen over mijn Prachtige Stad #Tienen

Ondertussen heb ik toch reeds deze foto's gepubliceerd

Ondertussen hier beneden wat meer uitleg over motorclubs

Activiteiten en doelstelling

De activiteiten en doelstelling van motorclubs kunnen sterk verschillen en zijn ook afhankelijk van de doelgroep. Men moet dan denken aan gezamenlijke toertochtenpuzzelrittenoriëntatieritten etc., bezoeken aan andere motorclubs, motortreffens enz. De clubkas wordt gespekt met contributie van leden, maar ook door het organiseren van evenementen die openstaan voor andere motorrijders. Ook worden vaak goede doelen gesteund en ritten voor gehandicapten in zijspannen georganiseerd. Maar niet alle evenementen hoeven gerelateerd te zijn aan motorrijden. Tijdens de wintermaanden kan men contact houden met feestavonden, spelavonden, lezingen enz.

Bestuur

Een motorclub heeft in het algemeen een gekozen bestuur zoals elke vereniging, met een voorzitterpenningmeester enz. Meestal is echter één bestuurslid belast met de organisatie of coördinatie van motorevenementen. Dit is de toercommissaris. Soms is hij/zij het hoofd van een toercommissie.

Leden

De leden van een motorclub betalen net als bij de meeste verenigingen contributie, maar nemen in veel gevallen ook een deel van de organisatie voor hun rekening. Zo zijn er leden die zich bezighouden met het organiseren van evenementen, een clubblad, beheer van een website, contacten met andere verenigingen, plaatselijke overheid en (plaatselijke) pers.

Clubblad

Veel, met name grotere, motorclubs brengen op gezette tijden een clubblad uit. Dit bevat verslagen van gehouden evenementen, notulen van vergaderingen en andere wetenswaardigheden. Bij merkenclubs wordt uiteraard bijgehouden welke nieuwe ontwikkelingen er van het betreffende motorfietsmerk te melden zijn en zijn er soms ook bijdragen van de landelijke importeur. Sommige clubbladen doen qua lay-out en presentatie nauwelijks onder voor landelijke motorbladen, maar verschijnen in het algemeen minder vaak (bijvoorbeeld per kwartaal).

Motorclubs voor bepaalde doelgroepen

Merken en typen van motorfietsen

Van vrijwel alle merken van motorfietsen bestaan clubs. Dit is bij historische merken interessant vanwege de uitwisseling van moeilijk verkrijgbare onderdelen en het delen van de technische kennis om de machines rijdend te houden. Bij nog bestaande merken speelt dit probleem niet, maar toch zijn er grote verenigingen van motorrijders die hetzelfde merk en type motor berijden.

Fanclubs

Fanclubs zijn vaak gewijd aan een motorsporter en bestaan niet veel langer dan de sportcarrière van deze persoon duurt. Echter ziet men steeds vaker dat fans van bepaalde motormerken initiatief nemen om het internet te gebruiken om hun passie te delen. Soms kan dat uitgroeien tot het oprichten van een heuse motorclub, maar meestal is het doel simpelweg het delen van informatie met andere liefhebbers.

Overige doelgroepen

BACA; kinderen, linedancers en motorrijders zamelen geld in, 22-05-2010, Katwijk, Nederland

Verder zijn er motorclubs voor:

Toenemende problemen

Vergrijzing

De gemiddelde leeftijd van motorrijders ligt inmiddels[(sinds) wanneer?] ver boven de veertig. De motorclubs vergrijzen daardoor. Bovendien sluiten jongeren zich steeds minder vaak aan bij een vereniging, van welke aard ook. De organisatie van evenementen wordt daardoor steeds vaker problematisch.

Internet en gps

Het organiseren van toertochten wordt, met gebruikmaking van routeplanners en gps, eenvoudiger. Het is voor motorrijders ook vaak gemakkelijk via internetfora een geplande rit op te sporen en daaraan deel te nemen. Lidmaatschap van een vereniging is hiervoor niet vereist.

Georganiseerde tochten en vakanties

Motortoertochten en (korte) vakanties worden ook aangeboden door reisorganisaties, waardoor ook het animo om lid te worden van een motorclub afneemt.

“Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn.”

Theo-Herbots-De Weg naar een Gelukkig leven

Van Harte Bedankt

voor Uw bezoek

uw vertrouwen

Uw inschrijving op de nieuwsbrief

en het delen met uw volgers

Klaar om meer te weten te komen over Theo-Herbots Royal Blogging en Fotografie Academy?

NEEM GERUST CONTACT VOOR VRAGEN, OPMERKINGEN, AFSPRAKEN EN VEEL MEER

VIA DEZE UNIEKE WEBSITE

ALLES VAN OP EEN PLAATS

TIJD EN MOEITE GESPAARD VOOR U

 

 

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • EERSTE MAAL OP DEZE BLOG? BEKIJK DAN DEZE VIDEO

 • VERNEEM MEER VAN WAT IK DOE

  WAT IS HET DAT EENIEDER DRIJFT IN DEZE GEKKE WERELD VAN VANDAAG

  VOOR MIJ IS HET DEZE BLOG- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen
  Welkom bij Theo-Herbots-Blog, mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.
  Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal Theo-Herbots-Blogging-Advies ook jouw eigen passies doen ontbranden.

  VERNEEM MEER KLIK ==>>HIER

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.077 andere abonnees