• Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  WORD LID 😀😍
  DOE MEE 💙
  Het heeft veel voordelen om lid te worden van deze Blog✅
  Wilt u weten wat ons bezighoudt? ✅.
  U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief. ✅
  We houden onze abonnees op de hoogte van Het laatste nieuws,✅
  Aankomende evenementen,✅
  Allerlei tips,✅
  speciale activiteiten✅
  En nog veel meer.✅
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U ✅
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden;✅
  U ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN ❗❗

  Voeg je bij 5.167 andere abonnees

Nog nooit gezien: Irma heeft nu al 34 uur lang windsnelheden van 300 km per uur en ravage is navenant

Never seen yet: Irma has wind speed of 300 km per hour for 34 hours and ravage is named

Orkaan Irma heeft nu al 34 uur lang windsnelheden van 185 mijl per uur (297 km per uur) en dat is een record: dat is nog nooit gezien sinds 1966, toen begonnen werd met het tracken van orkanen via satelliet. De schade is dan ook navenant: op onder meer Sint Maarten zijn er apocalyptische taferelen. Het eiland Barbuda is voor 90% verwoest. En om het allemaal nog wat erger te maken: vanaf zaterdag krijgen de getroffen gebieden een nieuwe orkaan over zich heen, Jose.

Meer dan honderdduizend inwoners van Miami en omgeving hebben de opdracht gekregen om te vertrekken met het oog op de komst van Irma. Gouverneur Rick Scott van Florida reisde woensdag door het kustgebied van het zuiden van Florida om te waarschuwen voor de verwoestingen die de orkaan zou kunnen aanrichten.

De orkaan heeft inmiddels Puerto Rico bereikt, waar zeker zeshonderdduizend inwoners zonder stroom zitten. In de hoofdstad San Juan zijn tal van bomen bezweken door de harde regen en sterke wind.

Irma heeft op het Caribische eilandje Barbuda een spoor van verwoesting achtergelaten. Premier Gaston Browne van het land Barbuda en Antigua bezocht Barbuda woensdag na het passeren van de storm, en vreest dat negentig procent van het eiland compleet verwoest is. “De wederopbouw zal jaren duren”, zei Browne. Barbuda telt ongeveer 1.700 inwoners, en ligt zo’n honderdvijftig kilometer ten oosten van Sint-Maarten.

Orkaan Irma heeft zeker zes levens geëist in het Franse Caribische gebiedsdeel Saint-Martin. Dat heeft de zender Franceinfo gemeld op gezag van de Franse autoriteiten. Saint-Martin is het Franse deel van het eiland waar ook Sint-Maarten deel van uitmaakt. Over slachtoffers in het Nederlandse deel is niets bekend.

De Franse autoriteiten melden dat er daar ook twee mensen zwaargewond zijn. Op Barbuda viel door Irma zeker één dode, een kind van twee, en op Barbados kwam een surfer om het leven.

Op het eiland Sint Maarten is sprake van zéér grote materiële schade.

Overal op het Caribische eiland zijn daken van huizen gewaaid, bomen ontworteld en lichtmasten omvergeblazen. De communicatielijnen waren tot in de Nederlandse ochtend onbruikbaar. Zo is ook het politiebureau in Philipsburg niet te bereiken. Eilandbewoners zijn op zichzelf aangewezen

Dat zegt ook de Nederlandse commandant Andre van der Kamp na een helikoptervlucht over de eilanden. “Veel omgewaaide bomen, huizen zonder daken en plezierboten op het land is het beeld. In de haven van Sint Maarten liggen de containers over het terrein verspreid”, schrijft het Nederlandse ministerie van Defensie in een persbericht.

Er zijn nu ook berichten dat er op Sint Maarten geplunderd wordt: vandalen hebben geprobeerd misbruik te maken van de ordeloze situatie.

Nog maar het begin

De komende dagen trekt de orkaan via de Dominicaanse Republiek en Cuba in de richting van Florida. De Verenigde Naties schatten dat in totaal zo’n 37 miljoen mensen getroffen zullen worden door Irma. De VN heeft een team naar Barbados gestuurd, om vanuit daar de Caribische rampenbestrijdingsorganisaties bij te staan.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft voor de Amerikaanse Maagdeneilanden, Puerto Rico en de staat Florida de noodtoestand uitgeroepen in verband met de orkaan Irma.

Hij maakte dat woensdag via Twitter bekend. Hierdoor komen onder meer federale gelden vrij waarmee de bevolking en de autoriteiten kunnen worden geholpen. Irma bereikt naar verwachting woensdag (plaatselijke tijd) de Maagdeneilanden en zal daarna onder andere langs Puerto Rico richting Florida gaan.

Jose komt eraan

Volgens het National Hurricane Center is de storm Jose inmiddels ook uitgegroeid tot een orkaan die onderweg is naar de Caraïben. Volgens de jongste berichten zal ook die orkaan de Nederlandse Antillen zal bereiken, wellicht vanaf zaterdag.

Enkele beelden van de ravage op Sint Maarten:

Bron: Nog nooit gezien: Irma heeft nu al 34 uur lang windsnelheden van 300 km per uur en ravage is navenant

Theo Herbots the voice from #Tienen

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Welkom bij Theo-Herbots- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen 💙Mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.💥 Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal ik ook jouw eigen passies doen ontbranden.❤ VERGEET NIET HIER BENEDEN EEN REACTIE TE GEVEN ZODAT IK WEET WAT U HET MEESTE BOEIT EN WELKE AANPASSINGEN AAN DE BLOG KAN AANBRENGEN✅✅ EN OOK EENS VOLLEDIG NAAR BENEDEN TE SCHROLLEN, ZODAT U GEEN BELANGRIJKE INFORMATIE 💌 MIST THEO 😀😍

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt! Als ervaren en bedreven Fotojournalist streeft Theo-Herbots-Foto-Journalist er altijd naar om zijn services zo goed mogelijk te verbeteren. Feedback helpt Theo-Herbots-Foto-Journalist beter te begrijpen waar zijn Lezers naar op zoek zijn, zoals de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek. Gezondheid of eender wat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • MEER OVER MIJ

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 5.167 andere abonnees

 • MIJN BLOG IS MINDER LEUK ZONDER U
  IK BEN EEN STUDENT VAN HET LEVEN; IK ZIE SCHOONHEID IN DE NATUUR, MENSEN EN DE WERELD OM ME HEEN, KLEINE DETAILS EN COMPLEET ZICHT. 
  ZONDER HET VERMOGEN OM EEN IDEE OF CONCEPT TE VERWEZENLIJKEN, ZOU KUNST NIET BESTAAN. 
  MIJN WERK IS EEN CONSTANTE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE MANIER OM DE IDEEËN DIE IK HEB OVER MEZELF EN DE WERELD WAARIN IK LEEF TE INTERPRETEREN. 
  IK BEPERK ME NIET TOT ÉÉN MEDIUM, STIJL OF CONCEPT. 
  INSPIRATIE EN IDEEËN VERANDEREN. 
  MIJN KENNIS VERANDERT EN GROEIT. ELK STUK DAT IK MAAK, IS TEGELIJKERTIJD EEN VERLENGSTUK VAN HET VERLEDEN, WAAR IK VANDAAN KOM EN WAT IK HEB GELEERD, EN EEN VOORUITBLIK OP DE TOEKOMST, WAAR IK HEEN GA. 
  IK BESCHOUW MEZELF NIET ALLEEN ALS EEN FOTOGRAAF, ZOALS SOMMIGEN MISSCHIEN DENKEN ALS ZE NAAR MIJN WERK KIJKEN.
  IK BEN EEN SCHRIJVER, EEN FOTOGRAAF, EEN KUNSTENAAR EN GEZONDHEIDSADVISEUR. 
  ALS EEN BEZOEKER EVEN STILSTAAT OM EEN FOTO, EEN FOTOCOLLAGE OF EEN ANDER WERK DAT IK HEB GEMAAKT OP MIJN BLOG, TE BEKIJKEN EN EROVER NA TE DENKEN, DAN BEN IK IN MIJN WERK GESLAAGD.
  BEKIJK DIT HELE BERICHT AUB
 • BLIJF GEÏNFORMEERD

  ABONNEER JE OP DIT BLOG D.M.V. E-MAIL
  WILT U WETEN WAT ONS BEZIGHOUDT? .
  U KUNT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN VAN DEZE WEBSITE DOOR U AAN TE MELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

  WE HOUDEN ONZE ABONNEES OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANKOMENDE EVENEMENTEN, ALLERLEI TIPS, SPECIALE ACTIVITEITEN EN NOG VEEL MEER.

  WIJ HOUDEN EVENMIN VAN “SPAM” ALS U UW GEGEVENS WORDEN “NIET” GEDEELD AAN DERDEN

  VOEG JE BIJ DE MEER DAN 5.000 ANDERE ABONNEES

  DOE ZOALS ZIJ

 • IK HEB OOK REEDS IN DEZE GEPUBLICEERD

 • weinigen hebben er in geloofd

 • Meest recente berichten