• WELKOM OP DEZE UNIEKE BLOG

  Welkom op deze geweldige Blog

  Award Winning blogIk ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

 • TRANSLATE INTO 110 LANGUAGES

Nog nooit gezien: Irma heeft nu al 34 uur lang windsnelheden van 300 km per uur en ravage is navenant

Never seen yet: Irma has wind speed of 300 km per hour for 34 hours and ravage is named

Orkaan Irma heeft nu al 34 uur lang windsnelheden van 185 mijl per uur (297 km per uur) en dat is een record: dat is nog nooit gezien sinds 1966, toen begonnen werd met het tracken van orkanen via satelliet. De schade is dan ook navenant: op onder meer Sint Maarten zijn er apocalyptische taferelen. Het eiland Barbuda is voor 90% verwoest. En om het allemaal nog wat erger te maken: vanaf zaterdag krijgen de getroffen gebieden een nieuwe orkaan over zich heen, Jose.

Meer dan honderdduizend inwoners van Miami en omgeving hebben de opdracht gekregen om te vertrekken met het oog op de komst van Irma. Gouverneur Rick Scott van Florida reisde woensdag door het kustgebied van het zuiden van Florida om te waarschuwen voor de verwoestingen die de orkaan zou kunnen aanrichten.

De orkaan heeft inmiddels Puerto Rico bereikt, waar zeker zeshonderdduizend inwoners zonder stroom zitten. In de hoofdstad San Juan zijn tal van bomen bezweken door de harde regen en sterke wind.

Irma heeft op het Caribische eilandje Barbuda een spoor van verwoesting achtergelaten. Premier Gaston Browne van het land Barbuda en Antigua bezocht Barbuda woensdag na het passeren van de storm, en vreest dat negentig procent van het eiland compleet verwoest is. “De wederopbouw zal jaren duren”, zei Browne. Barbuda telt ongeveer 1.700 inwoners, en ligt zo’n honderdvijftig kilometer ten oosten van Sint-Maarten.

Orkaan Irma heeft zeker zes levens geΓ«ist in het Franse Caribische gebiedsdeel Saint-Martin. Dat heeft de zender Franceinfo gemeld op gezag van de Franse autoriteiten. Saint-Martin is het Franse deel van het eiland waar ook Sint-Maarten deel van uitmaakt. Over slachtoffers in het Nederlandse deel is niets bekend.

De Franse autoriteiten melden dat er daar ook twee mensen zwaargewond zijn. Op Barbuda viel door Irma zeker één dode, een kind van twee, en op Barbados kwam een surfer om het leven.

Op het eiland Sint Maarten is sprake van zéér grote materiële schade.

Overal op het Caribische eiland zijn daken van huizen gewaaid, bomen ontworteld en lichtmasten omvergeblazen. De communicatielijnen waren tot in de Nederlandse ochtend onbruikbaar. Zo is ook het politiebureau in Philipsburg niet te bereiken. Eilandbewoners zijn op zichzelf aangewezen

Dat zegt ook de Nederlandse commandant Andre van der Kamp na een helikoptervlucht over de eilanden. “Veel omgewaaide bomen, huizen zonder daken en plezierboten op het land is het beeld. In de haven van Sint Maarten liggen de containers over het terrein verspreid”, schrijft het Nederlandse ministerie van Defensie in een persbericht.

Er zijn nu ook berichten dat er op Sint Maarten geplunderd wordt: vandalen hebben geprobeerd misbruik te maken van de ordeloze situatie.

Nog maar het begin

De komende dagen trekt de orkaan via de Dominicaanse Republiek en Cuba in de richting van Florida. De Verenigde Naties schatten dat in totaal zo’n 37 miljoen mensen getroffen zullen worden door Irma. De VN heeft een team naar Barbados gestuurd, om vanuit daar de Caribische rampenbestrijdingsorganisaties bij te staan.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft voor de Amerikaanse Maagdeneilanden, Puerto Rico en de staat Florida de noodtoestand uitgeroepen in verband met de orkaan Irma.

Hij maakte dat woensdag via Twitter bekend. Hierdoor komen onder meer federale gelden vrij waarmee de bevolking en de autoriteiten kunnen worden geholpen. Irma bereikt naar verwachting woensdag (plaatselijke tijd) de Maagdeneilanden en zal daarna onder andere langs Puerto Rico richting Florida gaan.

Jose komt eraan

Volgens het National Hurricane Center is de storm Jose inmiddels ook uitgegroeid tot een orkaan die onderweg is naar de CaraΓ―ben. Volgens de jongste berichten zal ook die orkaan de Nederlandse Antillen zal bereiken, wellicht vanaf zaterdag.

Enkele beelden van de ravage op Sint Maarten:

Bron: Nog nooit gezien: Irma heeft nu al 34 uur lang windsnelheden van 300 km per uur en ravage is navenant

Theo Herbots the voice from #Tienen

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Blijf geΓ―nformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.080 andere abonnees

 • EERSTE MAAL OP DEZE BLOG? BEKIJK DAN DEZE VIDEO

 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Blijf geΓ―nformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.080 andere abonnees

 • DE TALRIJKE “GRATIS” TIPS EN ADVIEZEN KOSTEN TIJD EN GELD

  Steun deze blog met een kleine Bijdrage

  Het bijhouden van deze Blog kost Tijd, Energie en Geld. Elke "Vrijwillige" bijdrage kan me helpen om nog betere diensten te verlenen waar Iedereen van mee-geniet en zodat deze Prachtige Stad Wereldwijd bekend geraak. Alvast bedankt Theo-Herbots

  €5,00