• TRANSLATE HERE

 • WELKOM OP DEZE UNIEKE BLOG

  Welkom op deze geweldige Blog

  Award Winning blog Ik ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.167 andere abonnees

Ochtend en Avondfotografie ||Morning and Evening Photography

Ochtend en Avondfotografie ||Morning and Evening Photography

Hier beneden een voorbeeld van een les. Bekijk de ganse reeks via de knop onderaan het bericht

De vreugde van de vroege ochtend fotografie voor landschappen

Zonsopgang versus zonsondergang, wat het beste is voor landschapsfotografie? Het hangt ervan af. Echter, in het algemeen, geef ik de voorkeur zonsopgang om tal van redenen.

Mooi licht

Iets wat zowel zonsopgang en zonsondergang landschapsfotografie hebben gaan voor hen is het potentieel voor uitstekend licht. Voor zonsopgang, en na zonsondergang, u uitstekend blauw uur licht. Als de voorwaarden samenwerken, kan zonsopgang produceren vele uitstekende kleuren en mooie omstandigheden. De atmosfeer is meer kans om dikker bij zonsondergang, die kan resulteren in meer kleuren, maar dat wil niet zeggen dat zonsopgang niet het potentieel voor een kleurrijke hemel hebben.

Net als zonsondergang kan zonsopgang levendig en warm zijn.

Terwijl zonsopgang kan zeker bieden een verscheidenheid aan warme kleuren, kan het ook vaak bieden displays van koeler licht. Vooral bij het fotograferen met een polariserend filter en/of een gegradueerd neutraal dichtheidsfilter, kun je diepe blues vastleggen in je zonsopgangbeelden. Vooral in de zomermaanden, wanneer de lucht is hazier, zonsopgang biedt meestal diepere tinten dan zonsondergang.

Maar andere keren, en vaker dan zonsondergang, is het een beetje koeler van kleur.

Minder mensen

Hoewel er altijd uitzonderingen zullen zijn, is het mijn ervaring in de afgelopen tien jaar dat er minder mensen rond tijdens zonsopgang dan zonsondergang. Dit geldt zowel voor niet-fotografen als fotografen. Zelfs op populaire locaties is het niet ongebruikelijk om voor zonsopgang aan te komen en niemand in de buurt te zien.

Bij zonsondergang is dit veel minder waarschijnlijk het geval. Met minder mensen in de buurt, is het veel gemakkelijker om te werken. Als je andere mensen tegenkomt bij zonsopgang, is het waarschijnlijk dat ze collega-fotografen zijn die wederzijdse waardering en respect hebben voor zowel het gebied als andere fotografen.

Sunrise
Sunset

Een goed voorbeeld daarvan zijn deze beelden van Bass Harbor Light in Acadia National Park. Deze locatie werkt goed bij zonsopgang (links) en zonsondergang (rechts), hoewel ik de richting van licht bij zonsopgang liever.

De zonsopgang beeld werd vastgelegd tijdens het toeristische seizoen. Ondanks dat, was ik helemaal alleen. Enkele weken later, bezocht ik Bass Harbor om te schieten bij zonsondergang, en er waren tientallen mensen rond. Op deze locatie, en vele anderen langs de kust, kan het een uitdaging zijn om te werken wanneer er mensen voortdurend komen en gaan.

Vroege vogels hebben meer mogelijkheden

Soms zijn de omstandigheden voor en tijdens zonsopgang gewoon niet uit te werken. Totdat er een waterdichte voorspelling voor grote fotografie voorwaarden, opvallend uit is slechts een deel van het proces.

Echter, een slechte zonsopgang betekent niet altijd slechte ochtend fotografie. Er zijn vele malen geweest wanneer een zonsopgang underwhelmed maar de rest van de ochtend gepresenteerd interessante fotografische mogelijkheden.

Als zonsondergang slecht is, heb je pech, tenzij je klaar bent voor nachtfotografie. Sommige locaties kunnen goed werken bij zonsopgang en zonsondergang, zodat u later die dag een tweede kans krijgen op prachtige opnamen.

Ik werd heel vroeg wakker om naar de kust te gaan om te fotograferen bij zonsopgang. Goede omstandigheden nooit gematerialiseerd bij zonsopgang, maar omdat ik al uit was, bezocht ik een lokale tuin voordat u naar huis. Uiteindelijk heb ik het vastleggen van dit beeld, dat blijft een van mijn favoriete foto’s. Als ik die ochtend niet vroeg was geweest voor zonsopgang, had ik dit beeld nooit kunnen vastleggen. Deze zelfde situatie is vele malen gebeurd door de jaren heen.

Een ander voordeel van het zijn uit voor zonsopgang is dat daarna, u de locatie scout in helderder licht om te zien of er misschien andere mogelijkheden voor een andere reis. Tegen de tijd dat het een paar uur na zonsopgang is, heb je hopelijk al een productieve dag gehad. Je krijgt naar huis te gaan met foto’s en nuttige scouting informatie als je geluk hebt. Na een zonsopgang foto-avontuur, heb je de rest van de dag voor je.

Ander weer

Er kunnen natuurlijk zeer winderige ochtenden zijn. Er kunnen ook wazige ochtenden zijn. Echter, in vergelijking met zonsondergang, in mijn ervaring, wind en nevel zijn veel minder waarschijnlijk tijdens de zonsopgang. Als je veel tijd besteedt aan het fotograferen van scènes met water, kunnen kalme omstandigheden prachtige reflecties produceren.

Verder, als u een beetje sfeer in uw beelden wilt, bent u meer kans om mist getuige in de ochtend.

De oceaan is zelden rustig langs de kust van Maine. Het was echter rustig op deze bijzondere ochtend.

Sommige locaties zijn beter bij zonsopgang

Met meer mensen fotograferen bij zonsondergang dan zonsopgang, soms grote zonsopgang locaties vliegen enigszins onder de radar. Het is ook mogelijk dat een locatie die je bij zonsondergang leuk vindt, een locatie is waar je graag zou houden bij zonsopgang. Mijn punt is eenvoudig – sommige plekken bieden meer gelegenheid met het licht uit het oosten.

Dit is Sandy Stream Pond in Baxter State Park in Maine. Het is een locatie die ik vele malen heb bezocht, waaronder soms bij zonsondergang. Het werkt alleen goed bij zonsopgang, wat betekent dat je heel vroeg opstaat.

Zonsondergang is ook geweldig, natuurlijk

Sommige locaties zijn beter bij zonsondergang dan zonsopgang. Zonsondergang heeft ook andere voordelen. De meest voor de hand liggende is dat het niet nodig om vroeg wakker te worden. Vooral in de zomermaanden is het niet gemakkelijk om vroeg op te staan om te reizen en zonsopgangfotografie op te zetten. Zelfs als ik opgewonden ben om foto’s te maken, kan het zeer uitdagend zijn om om 2 uur ‘s nachts wakker te worden om op een locatie te zijn voordat de zon om 5 uur opkomt. Immers, als het gemakkelijk was, zouden locaties zo druk bij zonsopgang als ze bij zonsondergang zijn.

Samengevat

Ik geniet echt van zonsopgang fotografie om verschillende redenen:

 1. Ik geef de voorkeur aan het licht en de kleuren bij zonsopgang.
 2. In bijna alle gevallen zijn er veel minder mensen in de buurt, wat zorgt voor veel gemakkelijker e.a. en meer ontspannen fotografie.
 3. Als de omstandigheden bij zonsopgang niet goed zijn, heb ik nog steeds de hele dag voor me om te proberen voor betere beelden of op zijn minst scout locaties voor toekomstige beelden in het daglicht.
 4. ‘s Ochtends zijn meestal minder winderig. Verder heb je meer kans op mooie mist (hoewel soms te veel mist) in de ochtend.
 5. Als een locatie niet goed werkt bij zonsondergang, is het de moeite waard om te overwegen of het misschien beter is bij zonsopgang.

Naast de fotografische voordelen die ik bij zonsopgang vind, is er ook iets te zeggen over buiten zijn en vroeg op de dag actief zijn. Ongeacht de uitkomst in termen van mijn beelden, het is ontspannend en rustig om naar de zonsopgang te kijken. Er is geen betere manier om de dag te beginnen.

Uit voor een rustige ochtend van fotografie is een geweldige manier om elke dag te beginnen.

Jeremy Gray

Jeremy Gray is een bekroonde landschaps- en natuurfotograaf gevestigd in Maine. Naast een time-out in het veld, jeremy is het schrijven over fotografie sinds 2014, met een focus op het testen van camera’s en lenzen.www.jeremypgrayphotography.com/

Bekijk al de cursussen fotografie

Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Welkom bij Theo-Herbots- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen 💙Mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.💥 Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal ik ook jouw eigen passies doen ontbranden.❤ VERGEET NIET HIER BENEDEN EEN REACTIE TE GEVEN ZODAT IK WEET WAT U HET MEESTE BOEIT EN WELKE AANPASSINGEN AAN DE BLOG KAN AANBRENGEN✅✅ EN OOK EENS VOLLEDIG NAAR BENEDEN TE SCHROLLEN, ZODAT U GEEN BELANGRIJKE INFORMATIE 💌 MIST THEO 😀😍

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • SPECIAAL VOOR U

  REAGEER HIERBOVEN (ONDERAAN ELK BERICHT EN ELKE PAGINA)

  (zie vermelding Bedankt voor het langskomen – Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!)

  Elke reactie is belangrijk voor mij zodat ik weet,

  wat mijn Volgers vinden over deze Blog en

  zodat ik daar in de toekomst rekening kan mee houden

 • MISSCHIEN VINDT U DIT OOK LEUK,

  Exclusieve aanbieding

  GEZOND, GEZONDER, GEZONDST

  Wie houdt er nou niet Van een Gezonde Levensstijl?

  U toch ook?

  Bezoek deze Website ✅ speciaal voor Uw Gezondheid ✅

  VERGEET NIET OM NA HET INLOGGEN OP DEZE UNIEKE WEBSITE, RECHTSBOVEN UW LAND EN TAAL TE KIEZEN

  BEKIJK DE VIDEO’S HIER BENEDEN EN U WEET WAAROVER HET GAAT

  BIO-ONLINE-WINKEL

  ZOEK NIET LANGER NAAR HET IDEALE KERSTGESCHENK

  ALS u HET HIER “NIET” VINDT VINDT U HET “NERGENS”

  ORGANO™ is een wereldwijd netwerkmarketingbedrijf met een missie. Die bestaat eruit om via onze premium producten en zakelijke mogelijkheden mensen te helpen een nieuw niveau van evenwicht, vrijheid en welzijn te bereiken
  VERGEET .NIET OM NA HET INLOGGEN RECHTSBOVEN “UW” LAND EN TAAL TE KIEZEN

 • Populaire berichten & pagina’s

 • DE VIJFTIEN LAATSTE REACTIES OP DEZE BLOG VOEG ER DE UWE BIJ

  Recept gebraden kalk… op Kerstdiner voor één ||Christma…
  Theo Herbots op COVID19 EN DE BIJBEL
  Bea Thirion op COVID19 EN DE BIJBEL
  Theo Herbots op Overbevolking, Natuur’s…
  henk50 op Overbevolking, Natuur’s…
  Theo Herbots op Is het nu lente of Herfst in V…
  Theo Herbots op WORKOUT-VIDEO’S VAN THUI…
  susiesopinions op WORKOUT-VIDEO’S VAN THUI…
  GEZONDE RECEPTEN om… op Nieuwe categorie “GEZOND…
  Wandelen is gezond |… op Waarom fotografeer je? ||Why d…
  Theo Herbots op Is het nu lente of Herfst in V…
  Marc De decker op Is het nu lente of Herfst in V…
  Theo Herbots op Is het nu lente of Herfst in V…
  Marc De decker op Is het nu lente of Herfst in V…
  DE JOB VAN UW LEVEN… op Zoek Niet Langer Naar Het Idea…
 • SPECIAAL VOOR U

  WAT U HIER KAN VINDEN!

  REGELMATIG

  BERICHTEN ROND

  • Fotografie, Fotografie-lessen , Fotowedstrijden
  • Gezondheid
  • Bloggen
  • NIEUW !!! SMAKELIJKE GERECHTEN
  • ONLINE BIOWINKEL

  VERNEEM MEER

  OPGELET U VERLAAT DEZE WEBSITE KIES NA HET INLOGGEN RECHTSBOVEN UW LAND EN TAAL

  Groetjes, Theo

  KORT OVERZICHT

 • JAARLIJKSE TRADITIE

  WELKOM OP DEZE BLOG

  AWARD WINNING BLOG Ik ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

  BEZOEK OOK DE PRESENTATIEPAGINA

  DANKUWEL

  ONDANKS COVID19

  HOU IK ME AAN MIJN JAARLIJKSE TRADITIE OM OP HET EIND VAN HET JAAR MIJN BLOG IN EEN FEESTSTEMMING TE BRENGEN

  LATEN WE MEKAAR BEMOEDIGEN

  BEKIJK DEZE PRACHTIGE VIDEO. DE TEKST IS WELISWAAR IN HET NEDERLANDS, MAAR U KAN ALTIJD GENIETEN VAN DE MUZIEK

  THEO-HERBOTS DANKT U

  • UW BEZOEK
  • EN UW VERTROUWEN
  • EN UW INSCHRIJVING OP DE NIEUWSBRIEF
 • MEER OVER MIJ

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 5.167 andere abonnees

 • INLEIDEND WOORD AUTEUR

  Fotografie-Fanclub heet je welkom
  De nummer 1 Fotografie fanclub
  Welkom, beste fan.
  Deze site is speciaal voor jou gemaakt. Theo-Herbots-Fotografie-Fanclub is een plek om bijeen te komen, te creëren, te delen en te inspireren.
  We zijn een groep fans en supporters die samen zijn gekomen om onze passie te delen in een fantastische omgeving.
  Als je hier net zoveel om geeft als wij en je steun wilt tonen, kun je je bij ons aansluiten!

 • ZEKER OOK BEZOEKEN

  AB Square Placeholder

  BEZOEK OOK EENS MIJN PRESENTATIE-PAGINA

  Hier krijgt U een totaal overzicht

  van wat ik doe op deze website

 • MIJN BLOG IS MINDER LEUK ZONDER U
  IK BEN EEN STUDENT VAN HET LEVEN; IK ZIE SCHOONHEID IN DE NATUUR, MENSEN EN DE WERELD OM ME HEEN, KLEINE DETAILS EN COMPLEET ZICHT. 
  ZONDER HET VERMOGEN OM EEN IDEE OF CONCEPT TE VERWEZENLIJKEN, ZOU KUNST NIET BESTAAN. 
  MIJN WERK IS EEN CONSTANTE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE MANIER OM DE IDEEËN DIE IK HEB OVER MEZELF EN DE WERELD WAARIN IK LEEF TE INTERPRETEREN. 
  IK BEPERK ME NIET TOT ÉÉN MEDIUM, STIJL OF CONCEPT. 
  INSPIRATIE EN IDEEËN VERANDEREN. 
  MIJN KENNIS VERANDERT EN GROEIT. ELK STUK DAT IK MAAK, IS TEGELIJKERTIJD EEN VERLENGSTUK VAN HET VERLEDEN, WAAR IK VANDAAN KOM EN WAT IK HEB GELEERD, EN EEN VOORUITBLIK OP DE TOEKOMST, WAAR IK HEEN GA. 
  IK BESCHOUW MEZELF NIET ALLEEN ALS EEN FOTOGRAAF, ZOALS SOMMIGEN MISSCHIEN DENKEN ALS ZE NAAR MIJN WERK KIJKEN.
  IK BEN EEN SCHRIJVER, EEN FOTOGRAAF, EEN KUNSTENAAR EN GEZONDHEIDSADVISEUR. 
  ALS EEN BEZOEKER EVEN STILSTAAT OM EEN FOTO, EEN FOTOCOLLAGE OF EEN ANDER WERK DAT IK HEB GEMAAKT OP MIJN BLOG, TE BEKIJKEN EN EROVER NA TE DENKEN, DAN BEN IK IN MIJN WERK GESLAAGD.
  BEKIJK DIT HELE BERICHT AUB
 • BLIJF GEÏNFORMEERD

  ABONNEER JE OP DIT BLOG D.M.V. E-MAIL
  WILT U WETEN WAT ONS BEZIGHOUDT? .
  U KUNT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN VAN DEZE WEBSITE DOOR U AAN TE MELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

  WE HOUDEN ONZE ABONNEES OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANKOMENDE EVENEMENTEN, ALLERLEI TIPS, SPECIALE ACTIVITEITEN EN NOG VEEL MEER.

  WIJ HOUDEN EVENMIN VAN “SPAM” ALS U UW GEGEVENS WORDEN “NIET” GEDEELD AAN DERDEN

  VOEG JE BIJ DE MEER DAN 5.000 ANDERE ABONNEES

  DOE ZOALS ZIJ

 • IK HEB OOK REEDS IN DEZE GEPUBLICEERD

 • weinigen hebben er in geloofd

 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • DE TALRIJKE “GRATIS” TIPS EN ADVIEZEN KOSTEN TIJD EN GELD

  Steun deze blog met een kleine Bijdrage

  Het bijhouden van deze Blog kost Tijd, Energie en Geld. Elke "Vrijwillige" bijdrage kan me helpen om nog betere diensten te verlenen waar Iedereen van mee-geniet en zodat deze Prachtige Stad Wereldwijd bekend geraak. Alvast bedankt Theo-Herbots

  €5,00

 • Meest recente berichten

 • Enkele van mijn meer dan 800 Community-Leden. Er komen dagelijks 50 andere in Beeld

  • Wp Pro Support
  • Vangoidsenhoven Agnes
  • allinfoto
  • yassine 93
  • tornado1961
  • Julie Hyde
  • IgnisDIARY
  • Yolanda - Aspergers syndrom - Diktande - Annorlundaskap
  • Anna Liwun
  • natuurfreak3
  • Joankags
  • Bilgiakvaryum
  • prophetpedia
  • annabellas
  • A.
  • werkveilig - 6s4s
  • Nigel Zara
  • Priest Louise Herbalist
  • Tripti Pandit
  • DG
  • Sohair
  • James Smith
  • Sarah's Attic of Treasures
  • Charly W. Karl
  • Arham Jamil
  • paul0704
  • imperialvanities
  • friedmont
  • Patricia de Boer
  • Zamadlomo Mkhabela
  • 𝑀𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 𝐵𝑢̈𝑟𝑔𝑒𝑟
  • Corné
  • Tweris
  • avanover
  • Quran Chapters
  • Anne
  • Theo-Herbots-Blogger & Fotografie een nieuwe manier van Bloggen en Fotografie
  • Palescue
  • Map Tribune
  • versesinked
  • Guy_VO
  • Marc De decker
  • Sebastián Iturralde
  • Samreen Asad
  • kjorgen
  • priyeshbanerjeept
  • penser studypoint
  • henk50
  • daniellecobbaertbe
  • Highwaypay
 • Bezoek ons op Facebook

 • Volg me op Twitter

 • BEKIJK EENS MIJN PROFIEL EN OOK MIJN ANDERE BELANGRIJKE WEBSITES

  Theo-Herbots-Blogger & Fotografie een nieuwe manier van Bloggen en Fotografie

  Theo-Herbots-Blogger & Fotografie een nieuwe manier van Bloggen en Fotografie

  Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil op deze Blog al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in categorieën alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

  Geverifieerde services

  Bekijk volledig profiel →

 • IK PUBLICEER IN DEZE CATEGORIEÊN