• WELKOM OP DEZE UNIEKE BLOG

  Welkom op deze geweldige Blog

  Award Winning blogIk ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

 • TRANSLATE INTO 110 LANGUAGES

#Theo-Herbots | #Tienen | #Blog-#Natuurfotografie | Hoe u uw landschapsfotosamenstellingen inlijst | How to frame your landscape photo compositions

 

Landschappen inkaderen

Foto door skeeze / CC0

Compositie is een van de belangrijkste elementen van de fotografische kunst. Om uw afbeeldingen een echte impact te geven, moet u ze zorgvuldig inlijsten en ervoor zorgen dat de juiste elementen zich binnen het kader bevinden. Het is een kunst die een leven lang kan duren om te leren – maar de enige plaats om aan de slag te gaan is aan het begin. Deze tips zullen je een basis geven in het inlijsten, je foto’s direct opheffen en je helpen de reis naar meesterschap te beginnen.

→ Verwante literatuur: handige compositie regels voor landschapsfotografie

Een frame maken

Samenstelling bevat alle elementen die op de foto te zien zijn, of dit nu de voorgrond of de achtergrond is en of ze zich in het kader bevinden, worden afgesneden of als een rand worden gebruikt. De termen rand en kader zijn vaak uitwisselbaar, althans in de zin dat er iets is rond de buitenranden van een foto .

Meestal bevat de onderkant van de foto de grond. Natuurlijk zijn er veel manieren waarop deze regel kan worden doorbroken, maar onder normale omstandigheden is dat je startpunt.

Dit laat nog drie zijden van de foto achter die je op veel manieren kunt overwegen. Hen openlaten, zonder een visueel kader binnenin de foto, is zeker een optie. Dit kan in veel gevallen een gevoel van ruimte en vrijheid creëren. Het kan de foto echter ook ongedefinieerd laten en kan betekenen dat het oog van de kijker doelloos ronddoolt. In het geval dat u een bepaald punt wilt maken, hun ogen naar een bepaalde plaats wilt richten , of een ander gevoel wilt creëren, kan een frame helpen.

Er zijn ook verschillende manieren om een ​​kader te gebruiken. Uw kader hoeft niet alle vier de randen van de foto te bedekken – en het hoeft niet hetzelfde te zijn dat alle zijden omkadert. Een duidelijk voorbeeld hiervan zou zijn om een ​​foto in te kaderen met de nevenschikking van de natuurlijke en door de mens gemaakte wereld. Een boom die aan de ene kant van het beeld groeit en een bakstenen muur aan het andere, geeft een sterke context aan alles wat je midden in het beeld fotografeert. Deze compositie kan de takken van de boom bovenaan het beeld bevatten om alles in te sluiten, of de lucht open laten om een ​​indruk van hoogte te creëren.

Wanneer je een afbeelding neemt, als je nog niet gewend bent om in te lijsten, helpt het om jezelf te stabiliseren en gewoon rond te kijken. Wat staat er uiterst links? Wat staat er aan de rechterkant? U kunt de hoek van de camera of de positie waarin u staat wijzigen om uw kader te maken. Wees niet bang om rond te lopen en je landschap vanuit verschillende gezichtspunten te beschouwen in plaats van de foto te nemen zodra je het ziet.

Landscape Legend Lightroom Presets : bespaar tijd en krijg verbluffende resultaten met onze presets! Landscape Legend is de meest uitgebreide verzameling Lightroom-presets die speciaal is gemaakt voor landschaps- en natuurfoto’s. Nu in de uitverkoop!

Wanneer u op het punt komt uw montuur te maken, is het belangrijk om uw camera heel voorzichtig te plaatsen. Dit is gemakkelijker met een statief. Als u de camera in uw handen houdt, probeer dan uzelf te stabiliseren met uw ellebogen tegen uw lichaam. Dit verkleint de kans dat de camera trilt wanneer u op de trekker drukt en uw kader beweegt.

Als je hiermee worstelt, kun je overwegen een stapje terug te doen of uit te zoomen. Wanneer u uw foto op uw computer uploadt, kunt u deze altijd naar een beter kader terugsnoeien.

Natuurlijke frames

Landschappen inkaderen

Foto door Marc Andre

Welke dingen kun je uit de natuurlijke wereld gebruiken om je beeld in te kaderen? Bomen zijn een heel voor de hand liggend voorbeeld, omdat ze zowel in de hoogte als in de breedte zijn – en zo de exacte vorm creëren die je nodig hebt om zowel de zijkant als de bovenkant van een afbeelding te bedekken.

Je kunt ook bomen gebruiken die natuurlijke bogen vormen als een eenvoudige manier om je landschap in te kaderen. Misschien moet je van hoek veranderen als de bomen groot zijn: maak jezelf zo lang mogelijk zodat je naar beneden kunt schieten, waarbij je zowel het landschap als de top van de boog in hetzelfde beeld vastlegt.

Bomen zijn niet de enige natuurlijke formatie die je kunt gebruiken. Hoge rotsen zijn geweldig voor de zijkant van je frame en je kunt zelfs rotsachtige ontsluitingen gebruiken om een ​​frame langs de onderkant van je afbeelding te vormen. Heuvels en kliffen kunnen ook fantastisch zijn om de zijkanten van uw afbeelding in te kaderen.

Landschapssamenstellingen inlijsten

Foto door Casey Horner / CC0

Wat je ook kunt zien dat hoog, breed en laag, of breed en hoog is, kan als kader worden gebruikt. Je kunt zelfs door dingen heen kijken – dichtbij een boom komen en door de takken schieten, zodat ze langs alle kanten een verwrongen frame vormen.

Framesamenstellingen

Foto door Simon Migaj / CC0

Natuurlijke frames zijn een geweldige manier om echt in een landschap te komen en een gevoel van diepte te creëren. Als er geen door de mens gemaakte objecten in beeld zijn, kunnen ze ook een gevoel van wildheid en majesteit creëren.

Door de mens gemaakte frames

Je kunt ook door de mens gemaakte items gebruiken als frames voor je landschappen, waardoor je foto’s een heel ander gevoel en verhaal krijgen. Een venster of boog is meestal de perfecte optie, omdat je er doorheen kunt kijken om een ​​landschap te fotograferen dat daarachter ligt.

Inlijsten met een venster

Foto door Dawid Zawila / CC0

Voel je echter niet beperkt door dit idee. Je kunt ook muren, palen, palen en hekken gebruiken als frames aan de zijkant. Verkeersborden, elk onderdeel van een gebouw en zelfs voertuigen kunnen fantastische frames maken. Zelfs in gebieden die aan de natuur zijn gewijd, kun je vaak borden, een bezoekerscentrum, een parkeerplaats en dergelijke vinden die door mensen gemaakte elementen bevatten die je kunt gebruiken. Dan zijn er mensen zelf, die op strategische plaatsen kunnen staan!

HDR Hero Lightroom Presets : Krijg direct verbluffende HDR-effecten met elke foto! Nu in de uitverkoop!

Framing-opties

Foto door Georgi Nikolov / CC0

Een door de mens gemaakt kader geeft ons het verhaal van mens versus natuur, en kan een punt maken over onze impact op het landschap. Een afbrokkelend, verwoest kasteelraam kon vertellen over de levensduur van de natuur en de vergankelijkheid van de mens. Een torenraam kan vertellen over onze dominantie van het landschap en het verlies van natuurlijke habitats.

Uw foto's inlijsten

Foto door Paul Hermann / CC0

Kies zorgvuldig je kader en je kunt elk verhaal vertellen dat je leuk vindt. Dit is een geweldige manier om de betekenis van je foto te veranderen of een interessanter aspect te geven dat kijkers kunnen bewonderen.

Hoe landschapsfoto composities te kadreren

 

BEZOEK OOK EENS MIJN FOTOBLOG EN MIJN FOTOMAGAZINES

Er wordt nog aan de lay-Out gewerkt, maar het loont toch reeds de moeite om eens een kijkje te nemen, klik op de tekening hier beneden voor onmiddellijke toegang

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.080 andere abonnees

 • EERSTE MAAL OP DEZE BLOG? BEKIJK DAN DEZE VIDEO

 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.080 andere abonnees

 • DE TALRIJKE “GRATIS” TIPS EN ADVIEZEN KOSTEN TIJD EN GELD

  Steun deze blog met een kleine Bijdrage

  Het bijhouden van deze Blog kost Tijd, Energie en Geld. Elke "Vrijwillige" bijdrage kan me helpen om nog betere diensten te verlenen waar Iedereen van mee-geniet en zodat deze Prachtige Stad Wereldwijd bekend geraak. Alvast bedankt Theo-Herbots

  €5,00