• WELKOM OP DEZE UNIEKE BLOG

  Welkom op deze geweldige Blog

  Award Winning blogIk ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

 • TRANSLATE INTO 110 LANGUAGES

#Theo-Herbots | #Tienen | #Blog-#Natuurfotografie #Theo-Herbots | Deze NASA Time-Lapse toont één jaar van het leven op aarde van 1 miljoen mijl afstand | This NASA Time-Lapse shows one year of life on Earth of 1 million miles away

Deze NASA Time-Lapse toont één jaar van het leven op aarde van 1 miljoen mijl afstand

epische 1b 20171202133137 afbeelding Image Credit: NASA Goddard Space Flight Center

Nu 2017 snel ten einde loopt, heb ik erover nagedacht hoe snel de tijd vliegt.

In fotografische termen lijkt het net gisteren dat ik mijn Nikon D800 kocht (in 2012). Het lijkt nog niet zo lang geleden dat ik nog steeds op film fotografeerde (in 2003).

En wanneer u een time-lapse bekijkt, ziet u in slechts enkele ogenblikken een enorme tijd voorbijgaan.

De video hierboven is zo’n time-lapse.

Gevangen door de EPIC-camera op de DSCOVR-satelliet van de National Oceanic and Atmospheric Administration, toont deze video de schoonheid van de aarde op een afstand van ongeveer 1 miljoen mijl afstand.

De time-lapse is gecreëerd door ongeveer 3000 afzonderlijke foto’s die zijn gemaakt tussen juli 2015 en juli 2016. De resultaten zijn, zoals u ziet, adembenemend.

Dat komt gedeeltelijk door het feit dat de DSCOVR-satelliet op hetzelfde punt draait – altijd tussen de aarde en de zon – waar het perfect in evenwicht is tussen de zwaartekrachten van de twee lichamen. Dat betekent dat het consistente gezichtspunt een unieke kijk biedt op het leven op planeet Aarde.

12312 Twitter beeld juni2016

Image Credit: NASA Goddard Space Flight Center

De EPIC-camera maakt elke twee uur een reeks foto’s. Met dat interval kun je de beweging van de kenmerken van de planeet zien – wolken en weersystemen – evenals de statische kenmerken – zoals de oceanen en continenten.

EPIC ziet ook de zonsopgang en zonsondergang minstens 13 keer per dag.

mrstarguybanner afbeelding

Zoals je kunt zien in de onderstaande schermafbeelding, is er ook een waas te zien rond de planeet.

Die waas is een verstrooiing van moleculen in de atmosfeer van de aarde. Daarom ziet de hemel er overdag blauw uit en verandert hij bij zonsondergang in verschillende kleuren rood.

haze afbeelding YouTube-schermafbeelding / NASA Goddard Space Flight Center

De afbeeldingen die worden gebruikt om de time-lapse te maken, worden ingekleurd met afbeeldingen die op verschillende golflengten zijn gemaakt.

In het bijzonder worden de foto’s genomen op de rode, groene en blauwe spectra gecombineerd om het gekleurde beeld van de planeet hieronder te creëren.

epische 1b 20171202223153 afbeelding Image Credit:  NASA Goddard Space Flight Center

Hoewel de kleurenbeelden voor ons geweldig zijn om naar te kijken, bieden ze wetenschappers de mogelijkheid om zaken als weerpatronen en ozonniveaus in de atmosfeer te monitoren.

De EPIC-camera is ook belast met het opnemen van aërosolniveaus in de atmosfeer, hoe hoge wolken boven het aardoppervlak en de ultraviolette reflectiviteit van de planeet reiken.

De camera zelf maakt gebruik van een 2048×2048 pixel Charge Coupled Device (CCD) -detector die gepaard gaat met een Cassegrain-telescoop met een diafragma van 30 cm.

EPIC heeft een gezichtsveld van 0,6 graden, wat meer dan genoeg ruimte geeft om de hele aarde te vangen.

episch beeld

mage Credit: NASA Goddard Space Flight Center

Wat de grootte betreft, is elke pixel in deze foto’s ongeveer gelijk aan 8 x 8 kilometer bij de evenaar.

Die grootte neemt toe naarmate de afstand van de evenaar toeneemt. Op een breedte van 60 graden is elke pixel ongeveer 16×16 kilometer.

Omdat de afbeeldingen die EPIC maakt zoveel gegevens bevatten, worden ze feitelijk verwerkt aan boord, waarbij vier pixels worden gemiddeld om een ​​uiteindelijk beeld van 1024×1024 op te leveren dat terug naar de aarde wordt gestraald.

Afbeelding 006 afbeelding

Image Credit:  NASA Goddard Space Flight Center

EPIC heeft zelfs een dubbel filterwiel (hierboven afgebeeld) dat is uitgerust met 10 verschillende filters die kunnen worden bestuurd via het grondcommando.

Met andere woorden, dit is niet je gewone DSLR die rondzweven in de ruimte!

U kunt meer afbeeldingen bekijken die met EPIC zijn gemaakt en ook de functies en functies ervan verkennen .

Via NASA Goddard en YouTube

 

BEZOEK OOK EENS MIJN FOTOBLOG EN MIJN FOTOMAGAZINES

Er wordt nog aan de lay-Out gewerkt, maar het loont toch reeds de moeite om eens een kijkje te nemen, klik op de tekening hier beneden voor onmiddellijke toegang

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.080 andere abonnees

 • EERSTE MAAL OP DEZE BLOG? BEKIJK DAN DEZE VIDEO

 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.080 andere abonnees

 • DE TALRIJKE “GRATIS” TIPS EN ADVIEZEN KOSTEN TIJD EN GELD

  Steun deze blog met een kleine Bijdrage

  Het bijhouden van deze Blog kost Tijd, Energie en Geld. Elke "Vrijwillige" bijdrage kan me helpen om nog betere diensten te verlenen waar Iedereen van mee-geniet en zodat deze Prachtige Stad Wereldwijd bekend geraak. Alvast bedankt Theo-Herbots

  €5,00