• WELKOM OP DEZE UNIEKE BLOG

  Welkom op deze geweldige Blog

  Award Winning blogIk ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

 • TRANSLATE INTO 110 LANGUAGES

#Theo-Herbots-Wix-NL |Opvallende Landschaps-Foto’s van over heel de wereld | Striking Landscape Photos from all over the world

 

Een nieuwe tentoonstelling toont een aantal van ‘s werelds toonaangevende landschapsfotografen, met afbeeldingen over de hele wereld – van IJsland tot Kirgizië. Reisfotograaf Graeme Green verklaart de aantrekkingskracht van het vastleggen van de natuurlijke wereld.

“Het uitzicht over de Val d’Orcia kijkt uit van net onder Castiglione d’Orcia in Toscane. Er is vaak laagliggende mist als de zon opkomt “- Phil Malpas (Credit: Phil Malpas)

Voor zijn Red Chimneys-foto, genomen in de Straat van Gibraltar, moest Waite ook een ‘wachtspel’ spelen. “Ik raakte er erg bezorgd over dat er maar één brekende golf zou vallen die over de hele breedte van de foto viel”, legt hij uit. “Dus ik wachtte daar al een tijdje, dat is het grillige karakter van golven.”

(Tegoed: Charlie Waite)

“Het was de asymmetrische aard van deze vormen die me aansprak. De duivelse rode schoorstenen leken iets toe te voegen aan de eigenaardigheid van het beeld “- Charlie Waite (tegoed: Charlie Waite)

Niet alle foto’s zijn met zoveel zorg of geduld genomen. Net zoals de verschuiving van vinyl naar cd’s en downloads werd beschuldigd van het verliezen van de ‘ziel’ van muziek, is er vaak een moe “iedereen is een fotograaf” reactie van professionele fotografen op de digitale revolutie en de overdaad aan foto’s gemaakt op smartphones of digitale camera’s en gedeeld via sociale media, velen van hen arm en haastig genomen. Veel foto’s die online verschijnen, zijn ook zo zwaar bewerkt met behulp van computersoftware dat ze er vreselijk uitzien: onwerkelijke scènes met oververzadigde kleuren; voorgronden die niet overeenkomen met de luchtomstandigheden; witte halo’s van licht rond objecten en andere effecten.

(Tegoed: Paul Sanders)

“De paarden liepen snel, dus ik rende terug langs de weg en over een veld om een ​​uitkijkpunt te krijgen waar ze in het frame konden lopen” – Paul Sanders (Credit: Paul Sanders)

Maar een van de dingen waar Evolving Landscapes naar kijkt, is hoe digitale technologie ook nieuwe technieken heeft ontsloten om landschapsfotografie in creatieve nieuwe richtingen te duwen. Paul Sanders foto van Tup, Kirgizië, werd bijvoorbeeld geproduceerd door zeven verticale foto’s te nemen en deze vervolgens samen te voegen in Lightroom om een ​​episch panorama te vormen.

(Credit: Doug Chinnery)

“Ik werd aangetrokken door de vorm van de boom, samen met de prachtige zachte grijzen in de schors” – Doug Chinnery (Credit: Doug Chinnery)

Doug Chinnery werkt samen met, en geeft workshops over, technieken, zoals Intentional Camera Movement (ICM) en meervoudige belichting (twee opnamen of meer superponeren om een ​​enkele afbeelding te maken). Zijn foto Argentum Streng, genomen in de Hodge Close Quarry in Cumbria, is een afbeelding met meervoudige belichting, samengesteld uit ongeveer vijf frames. “Door meerdere belichtingen in lagen te plaatsen, was de vederachtige aard van de takken overdreven en ik vond het effect van het centraal plaatsen van de boom, waardoor de boom de ster van de show is,” legt Chinnery uit. “Later, terug op de computer, kon ik de zilvertonen in de schors overdrijven en de prachtige, rijke rode kleuren in de rotswand erachter opkrabbelen tegen het web van takken.”

(Tegoed: Sam Gregory)

Dankzij nieuwe technieken kon Sam Gregory abstracte beelden maken, die “de vloeiendheid van het landschap onthulden, gevormd door de elementen gedurende miljoenen jaren” (Credit: Sam Gregory)

Sam Gregory is een andere fotograaf die technische innovaties gebruikt om te verkennen wat er mogelijk is met een camera. Zijn foto Mesozoic X is een macroafbeelding genomen op Jurassic Coast in Dorset. Maar elders in zijn werk gebruikt Sam ICM, meerdere belichtingen en meer. “Deze nieuwe creatieve benaderingen stellen fotografen in staat om van representatieve beelden over te stappen naar iets meer abstracts, of een scène die onmogelijk te zien is met het menselijk oog, door technieken te gebruiken zoals lange blootstelling aan scènes gedurende vele seconden of minuten, of een macro die ons laat zien de wereld in verbazingwekkende details, “zegt Gregory. “Met het gebruik van ICM en meervoudige belichting kan landschapsfotografie zijn visuele grenzen verleggen. Ik heb ontdekt dat bepaalde technieken me in staat hebben gesteld om hele nieuwe werelden van abstracte beelden te creëren die echt uniek zijn. ”

Voorspellen hoe die technieken (en anderen die nog moeten worden uitgevonden) in 25 jaar in landschapsfotografie zullen verschijnen, is moeilijk. Maar er zal ongetwijfeld een centraal element overblijven. “De fundamentele impuls om landschappen te willen fotograferen is nu hetzelfde als altijd,” concludeert Waite. “Compositie blijft in de voorhoede van de zorgen van mensen. Mensen willen nog steeds hun menselijke reactie op de wereld om hen heen uiten. ”

Als je commentaar wilt op dit verhaal of iets anders dat je op BBC Culture hebt gezien, ga dan naar onze  Facebook-  pagina of stuur ons een bericht op  Twitter .

En als je dit verhaal leuk vond,  meld je dan aan voor de wekelijkse bbc.com-functies nieuwsbrief , genaamd “If You Only Read 6 Things This Week”. Een zorgvuldig uitgekozen selectie verhalen van BBC Future, Culture, Capital and Travel, elke vrijdag in uw inbox afgeleverd.

Bron: http://www.bbc.com/culture/story/20180712-striking-landscape-photos-from-around-the-world

Ik haal de inspiratie van dergelijke artikels uit mijn eigen Magazines

 1. #Mooiste Plaatsen op aarde,==>>
 2. #Natuurfoto’s,==>>
 3. #Romantische Muziek,==>>
 4. #Daily English Information,==>>
 5. #Nederlandstalige topartikelen,==>>
 6. #Aarde-Opwarming,==>>
 7. #Alles over het #Internet,==>>
 8. #Alles over #Social-Media,==>>
 9. #Top-Tien over Alles,==>>
 10. #Politiek,Eerder toevallig heb ik deze mogelijkheid op het internet ontdekt ==>>

Verneem meer hoe het werkt ==>>

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.084 andere abonnees

 • EERSTE MAAL OP DEZE BLOG? BEKIJK DAN DEZE VIDEO

 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.084 andere abonnees

 • DE TALRIJKE “GRATIS” TIPS EN ADVIEZEN KOSTEN TIJD EN GELD

  Steun deze blog met een kleine Bijdrage

  Het bijhouden van deze Blog kost Tijd, Energie en Geld. Elke "Vrijwillige" bijdrage kan me helpen om nog betere diensten te verlenen waar Iedereen van mee-geniet en zodat deze Prachtige Stad Wereldwijd bekend geraak. Alvast bedankt Theo-Herbots

  €5,00