• Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  WORD LID 😀😍
  DOE MEE 💙
  Het heeft veel voordelen om lid te worden van deze Blog✅
  Wilt u weten wat ons bezighoudt? ✅.
  U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief. ✅
  We houden onze abonnees op de hoogte van Het laatste nieuws,✅
  Aankomende evenementen,✅
  Allerlei tips,✅
  speciale activiteiten✅
  En nog veel meer.✅
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U ✅
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden;✅
  U ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN ❗❗

  Voeg je bij 5.167 andere abonnees

 #Theo-Herbots-Wix-NL_Landschapsfotografie Tips: bergen fotograferen // #Theo-Herbots-Wix-NL Landscape photography Tips: photographing mountains

 

Landschapsfotografie Tips: bergen fotograferen

bergfotografie tips afbeelding

Weet u niet zeker waarom uw foto’s van bergen er niet zo goed uitzien?

Nou, het kan zijn vanwege een aantal eenvoudige fouten die uw vermogen om de beste opnamen te krijgen verminderen.

Ik zou zelfs zeggen dat de meeste fouten in de landschapsfotografie precies dat zijn – eenvoudige fouten die een grote negatieve impact hebben.

Met dat in gedachten, volgen hier een paar tips om bergen op de juiste manier te fotograferen.

Hoe bergen te fotograferen: let op het licht

kronkelende bergpas weg in de Alpen afbeelding id687506718 afbeelding

Misschien is het meest voorkomende probleem bij het fotograferen van bergen eenvoudigweg geen aandacht schenken aan het licht.

Het hele punt van het fotograferen van een berg is om zijn ruige schoonheid tentoon te stellen, en sommige soorten verlichting voorkomen gewoon dat je dat doet.

Voorverlichting, of wanneer de zon achter u is en direct op de bergen schijnt, elimineert elke hoop op het zien van de texturen en details van de bergen.

Dit is met name het geval wanneer de foto midden op de dag wordt gemaakt wanneer de kwaliteit van het zonlicht het ergst is, zoals hierboven weergegeven.

hoe bergen afbeelding te fotograferen

Zoek in plaats daarvan naar mogelijkheden om bergen te fotograferen met behulp van stadslicht.

Met het zonlicht dat van links of rechts de scène binnenkomt, heb je niet alleen licht dat de texturen van de bergen accentueert, maar je hebt ook de mogelijkheid om lange, vegende schaduwen op te nemen in de opname.

Dit samenspel tussen schaduw en licht geeft bergfoto’s veel meer drama, vooral als je in de vroege ochtend of late avond fotografeert wanneer zonlicht een veel warmere en aantrekkelijkere kwaliteit krijgt.

Dus waar de zon ook is, draai 90 graden en begin met fotograferen. Je zult eindigen met veel meer dramatische foto’s!

Kom meer te weten:

Filters zijn een must voor bergfotografie

afgestudeerd neutraldensiteitsfilter in de lucht Afbeelding id806555854

Zelfs wanneer u fotografeert in het beste daglicht, zult u vaak merken dat uw beelden van bergen nog steeds een beetje hulp nodig hebben bij het regelen van het contrast.

Dat wil zeggen, het landschap is meestal donkerder dan de lucht erboven, en je camera kan moeite hebben om te begrijpen hoe je dat moet regelen. In sommige gevallen is de lucht goed belicht, maar het landschap is te donker. In andere gevallen is het landschap mogelijk goed belicht, maar de lucht is te helder.

Je kunt deze obstakels overwinnen door een van een schaalverdeling voorziene filter met neutrale dichtheid te gebruiken, zoals hierboven.

geroldsee bij zonsondergang garmisch patenkirchen alpen foto id664931928 afbeelding

Deze filters zijn donker aan de bovenkant, waardoor een deel van de helderheid van de lucht wordt geblokkeerd, zonder dat dit van invloed is op het onderliggende landschap.

Het resultaat is een meer gelijkmatige belichting van boven naar beneden, zoals hierboven te zien is.

En het beste deel? Je zorgt voor dit probleem in het veld terwijl je naar een prachtig landschap staart in plaats van naar nabewerking terwijl je in je kelder bent gebogen over je computer. Het is een win-win!

Tip van de redactie: voeg ook een polarisatiefilter toe aan uw cameratas. Polarisatoren helpen het contrast in de lucht te verhogen, verminderen de glans van het water en minimaliseren de atmosferische waas.

Mountain Photography Tip: stop met fotograferen op f / 22

DSC 7256 afbeelding

Een misvatting bij veel fotografen die van landschappen houden, is dat ze hun diafragma tot f / 22 moeten indrukken om de beste scherptediepte te krijgen.

Het probleem hierbij is dat geen enkele lens – zelfs niet duur, professionele – het scherpst is bij het minimale of maximale diafragma. Dat betekent dat wanneer je op f / 22 fotografeert, je scherpte opoffert in de opname.

In plaats daarvan krijg je betere resultaten door een groter diafragma te gebruiken.

Zolang er niets direct voor je in de scène staat, kun je virtueel zo breed gaan als je wilt met het diafragma en nog steeds een goede scherptediepte hebben.

De beste resultaten komen echter van het fotograferen op de sweet spot van uw lens of van het diafragma waarbij de lens het scherpst is.

De sweet spot is anders voor elke lens, maar een goede vuistregel is dat deze in het f / 8-f / 11 bereik is.

Leer hoe je de goede plek van je lens kunt vinden en begin met het maken van scherpere foto’s van bergen.

Kom meer te weten:

Tips voor het fotograferen van bergen: van tevoren plannen

het beeld van de dolomieten

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk planning is voor het fotograferen van bergen (of wat voor onderwerp dan ook).

Als u niet vooruit plant, zult u merken dat u te maken heeft met slecht licht, slecht weer, verdwaald raken, niet over de juiste versnelling beschikken en andere factoren die uw vermogen om hoogwaardige foto’s te maken afremmen.

Dat is de reden waarom deelname aan een fototour zo geweldig is.

Denk er over na…

Wanneer u deelneemt aan een fotografietour, wordt alle planning geregeld. U hoeft geen hotelreserveringen of Google Maps van de ene plek naar de andere te maken. U hoeft ook geen locaties te verkennen of uit te zoeken welke locaties u absoluut moet zien om te fotograferen.

In plaats daarvan kun je achterover leunen, ontspannen en je richten op het aanscherpen van je vak en leren van bekwame fotografen terwijl ze de tour leiden.

landschapsfotografie tips afbeelding

Voor mijn geld is er geen betere manier om te leren bergen te fotograferen dan met een fotografietour zoals ApertureXplorer’s Zuid-Frankrijk, de Zwitserse Alpen en de Tour Dolomieten .

Als het gaat om iconische bergen, wordt het niet beter dan de Alpen.

Tussen de Matterhorn, de Dolomieten en alle valleien, meren, bossen, gletsjers en rivieren ertussen bieden de Alpen eindeloze mogelijkheden voor het fotograferen van landschappen.

En om te zeggen dat je in stijl zult reizen, is een understatement …

matterhorn3 afbeelding

ApertureXplorers besteedt niet alleen de tijd aan het leren van nieuwe vaardigheden en het uitbreiden van je vaardigheden als fotograaf, maar ze zorgen er ook voor dat je geniet van het platteland wandelen, genieten van uitstekend eten, de schilderachtige dorpjes en bruisende steden in deze regio’s verkennen en de prachtige lokale bevolking ontmoeten.

Op de Noord-Italiaanse etappe van de reis neemt de wereldberoemde landschapsfotograaf Nico Rinaldi deel aan de tour en neemt je mee naar enkele van de beste locaties in de Alpen voor het vastleggen van adembenemende foto’s.

Misschien nog beter, deze fotografie tour gaat niet alleen over de bergen.

Je zult tijd doorbrengen in Genève, Milaan, Pisa en Monaco, evenals de adembenemende lavendelvelden in Zuid-Frankrijk.

aperturexplorer alps tour afbeelding

Als klap op de vuurpijl biedt een fotografie-tour als deze je de kans om een ​​betere fotograaf te worden en die vaardigheden meteen op de proef te stellen.

Met persoonlijke fotografie-lessen, tijd om te leren hoe afbeeldingen te verwerken en mogelijkheden om foto’s met de groep te delen en te bekritiseren, is dit een echte fotografie-leerervaring.

Als je je mountain-fotografiespel wilt uitbreiden, ga dan naar ApertureXplorers om je aan te melden voor hun Alpenfoto-tour . De reis is 29 augustus – 7 september 2018, dus tijd is van essentieel belang!

Tip van de redactie: IJsland is een van de meest adembenemende landschappen op aarde. Ontdek waarom je IJsland met je camera moet verkennen .

Vindt meer van deregelijke prachtige foto’s en artikelen op MAGAZINE NATUURFOTOGRAFIE ==>>

 1. #Mooiste Plaatsen op aarde,==>>
 2. #Natuurfoto’s,==>>
 3. #Romantische Muziek,==>>
 4. #Daily English Information,==>>
 5. #Nederlandstalige topartikelen,==>>
 6. #Aarde-Opwarming,==>>
 7. #Alles over het #Internet,==>>
 8. #Alles over #Social-Media,==>>
 9. #Top-Tien over Alles,==>>
 10. #Politiek,Eerder toevallig heb ik deze mogelijkheid op het internet ontdekt ==>>

Getagd , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Welkom bij Theo-Herbots- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen 💙Mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.💥 Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal ik ook jouw eigen passies doen ontbranden.❤ VERGEET NIET HIER BENEDEN EEN REACTIE TE GEVEN ZODAT IK WEET WAT U HET MEESTE BOEIT EN WELKE AANPASSINGEN AAN DE BLOG KAN AANBRENGEN✅✅ EN OOK EENS VOLLEDIG NAAR BENEDEN TE SCHROLLEN, ZODAT U GEEN BELANGRIJKE INFORMATIE 💌 MIST THEO 😀😍

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt! Als ervaren en bedreven Fotojournalist streeft Theo-Herbots-Foto-Journalist er altijd naar om zijn services zo goed mogelijk te verbeteren. Feedback helpt Theo-Herbots-Foto-Journalist beter te begrijpen waar zijn Lezers naar op zoek zijn, zoals de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek. Gezondheid of eender wat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • MEER OVER MIJ

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 5.167 andere abonnees

 • MIJN BLOG IS MINDER LEUK ZONDER U
  IK BEN EEN STUDENT VAN HET LEVEN; IK ZIE SCHOONHEID IN DE NATUUR, MENSEN EN DE WERELD OM ME HEEN, KLEINE DETAILS EN COMPLEET ZICHT. 
  ZONDER HET VERMOGEN OM EEN IDEE OF CONCEPT TE VERWEZENLIJKEN, ZOU KUNST NIET BESTAAN. 
  MIJN WERK IS EEN CONSTANTE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE MANIER OM DE IDEEËN DIE IK HEB OVER MEZELF EN DE WERELD WAARIN IK LEEF TE INTERPRETEREN. 
  IK BEPERK ME NIET TOT ÉÉN MEDIUM, STIJL OF CONCEPT. 
  INSPIRATIE EN IDEEËN VERANDEREN. 
  MIJN KENNIS VERANDERT EN GROEIT. ELK STUK DAT IK MAAK, IS TEGELIJKERTIJD EEN VERLENGSTUK VAN HET VERLEDEN, WAAR IK VANDAAN KOM EN WAT IK HEB GELEERD, EN EEN VOORUITBLIK OP DE TOEKOMST, WAAR IK HEEN GA. 
  IK BESCHOUW MEZELF NIET ALLEEN ALS EEN FOTOGRAAF, ZOALS SOMMIGEN MISSCHIEN DENKEN ALS ZE NAAR MIJN WERK KIJKEN.
  IK BEN EEN SCHRIJVER, EEN FOTOGRAAF, EEN KUNSTENAAR EN GEZONDHEIDSADVISEUR. 
  ALS EEN BEZOEKER EVEN STILSTAAT OM EEN FOTO, EEN FOTOCOLLAGE OF EEN ANDER WERK DAT IK HEB GEMAAKT OP MIJN BLOG, TE BEKIJKEN EN EROVER NA TE DENKEN, DAN BEN IK IN MIJN WERK GESLAAGD.
  BEKIJK DIT HELE BERICHT AUB
 • BLIJF GEÏNFORMEERD

  ABONNEER JE OP DIT BLOG D.M.V. E-MAIL
  WILT U WETEN WAT ONS BEZIGHOUDT? .
  U KUNT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN VAN DEZE WEBSITE DOOR U AAN TE MELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

  WE HOUDEN ONZE ABONNEES OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANKOMENDE EVENEMENTEN, ALLERLEI TIPS, SPECIALE ACTIVITEITEN EN NOG VEEL MEER.

  WIJ HOUDEN EVENMIN VAN “SPAM” ALS U UW GEGEVENS WORDEN “NIET” GEDEELD AAN DERDEN

  VOEG JE BIJ DE MEER DAN 5.000 ANDERE ABONNEES

  DOE ZOALS ZIJ

 • IK HEB OOK REEDS IN DEZE GEPUBLICEERD

 • weinigen hebben er in geloofd

 • Meest recente berichten