• WELKOM OP DEZE UNIEKE BLOG

  Welkom op deze geweldige Blog

  Award Winning blogIk ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

 • TRANSLATE INTO 110 LANGUAGES

Toon respect voor je Ouders

Toon Respect voor Je Ouders en help hen

Vaak is het zo als in de foto hier beneden, Familie komt nog wel samen bij een overlijden, maar niet als je in bittere eenzaamheid vertoeft

In de ogen van een kind zijn Ouders soms moeilijk te begrijpen.

Er bestaat zoiets als een generatiekloof, maar dat hoef eerlijk gezegd geen onoverkomelijke barrière te zijn.

Als je zwak bent is het verleidelijk om je heil te zoeken in leugens en uitvluchten en dat is het juist waardoor er een muur wordt opgetrokken.

Kinderen zijn best in staat om meningsverschillen met hun Ouders bij te leggen.

Voor je een grote mond opzet, kun je misschien een poging doen om de zaak rustig te bespreken.

Als een kind oprecht en eerlijk is kan het niet anders of er wordt naar hen geluisterd. Het is vaak echt wel mogelijk om tot een compromis te komen, waardoor er van beide kanten begrip en overeenstemming kan bereikt worden.

Het is niet altijd makkelijk om goed met anderen te kunnen omspringen, maar je zou het wel moeten proberen.

Je mag niet over het hoofd zien dat Ouders bijna altijd handelen vanuit hun sterk verlangen om te doen wat volgens hun he beste is voor het kind.

Kinderen zijn hun Ouders dank verschuldigd omdat ze hen hebben grootgebracht- als ze hun inderdaad hebben grootgebracht.

Hoewel sommige Ouders zo gesteld zijn op hun onafhankelijkheid dat ze geen tegenprestatie wilen accepteren, zal er toch vaak een tijd komen dat het de beurt is van de jngere generatie om zorg te dragen voor hun Ouders.

Wat er ook gebeurt we moeten in gedachten houden dat onze Ouders de enig Ouders zijn die we hebben.

En als zodanig behoren we onder alle omstandigheden respect voor hen te hebben

Tot de weg naar een Gelukkig Leven hort ook dat je op goede voet staat met je Ouders of met diegenen door wie je bent opgevoed”

Diegenen die mij kennen zullen bij het lezen van deze tekst zich afvragen hoe het dan komt dat het met mijn kinderen zo is misgelopen.

In mijn vorig bericht zorg voor je kinderen heb ik er het over gehad over de verschillende manieren van kinderen opvoeden, op een van die manieren waarop het bij mij is misgelopen wil ik hier even terugkomen

“1)Sommige ouders proberen hun kinderen net zo op te voeden als ze zelf zijn opgevoed, 2)anderen proberen net het tegenovergestelde te doen 3)en er zijn er ook veel ouders die vast houden aan het idee dat je kinderen helemaal niet vrij moet laten

Bij mij was het zo dat ik koos voor het tweede, ik wilde mijn kinderen opvoeden tegenovergesteld als hoe ik werd opgevoed.

Op een privé-Website ben ik mijn autobiografie aan het schrijven, eenmaal dit voltooid, ga ik dit volledig overbrengen naar deze website.

Ik ga toch even kort vermelden dat ik in zeer harde omstandigheden ben opgegroeid.

Mijn Vader was een zeer hardwerkende man (dat moet gezegd), hij was alle dagen van 12u ‘s middags tot 12u’s nachts van huis weg om in Luik in een staalfabriek gaan te werken en bovendien had hij de boerderij van zijn Ouders geërfd en dat moest ook nog gerund worden.

Ik heb hierover in het verleden reeds en korte reportage gemaakt

bekijk de foto’s en lees het verhaal

Er liep wel het een en het ander grondig mis:

Er liep wel het een en het ander grondig mis:

Hoewel er door de dubbele job van mijn Vader er veel geld binnenkwam, leefden mijn Moeder, mijn Zus en mijn Broers in bittere armoede.

Mijn Moeder kreeg maar een zeer karig budget om het gezin te runnen want mijn Vader spaarde zoveel mogelijk geld om steeds maar meer landbouwgrond bij te kopen.

Hij nam wel op zondag ontspanning, door na De Zondagsviering op café met de kaarten gaan te spelen.

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit van mijn Ouders ook maar eenmaal een vorm van affectie heb gekregen.

Nogmaals, dit komt binnenkort allemaal zeer uitgebreid terug in mijn autobiografie

Maar ik heb me toen voorgenomen, dat als ik ooit zou trouwen, mijn Vrouw en mijn kinderen een totaal ander leven zouden krijgen.

En daar is het misgegaan

Toen ik op 27-jarige leeftijd gehuwd ben, ging mijn vrouw nog mee werken.
Toen ik 29 was werd ons eerste kind geboren en toen stond ik erop dat zij thuisbleef om op het kind te passen.
Dat was nog geen fout, de fouten begonnen pas nadat er een tweede kind was en ik mijn Vrouw en de kinderen begon te overladen met enorm veel luxe en comfort.
Om dit te bekostigen was een wedde niet genoeg, ik begon bovenop mijn job bij De Post ook nog eens in levensvezekeringen en gaf les in Oosters Krijgskunsten.


Met twee bijkomende fouten

Met twee bijkomende fouten


1) ik had geen tijd meer voor mijn vrouw en kinderen. Zij kregen enorm veel materiële rijkdom maar kregen morele rijkdom
2) om dit alles aan te kunnen had ik veel energie nodig en die zocht en vond ik in de alcohol, maar hieruit vloeide een alcoholverslaving voort
Ik heb hierover ook reeds een artikel geschreven.

Toen uiteindelijk na 26 jaar huwelijk mijn Vrouw me in de steek liet voor een andere man en ik daardoor materieel alles kwijt was, verloor ik niet alleen mijn Vrouw, maar ook mijn kinderen.

De enige echte band die er tussen mij en de kinderen was, was de materiële band en vermits dat die wegviel, viel alles weg.
Toen ik na enkele jaren gehuwd ben met een andere Vrouw, voelde ik me terug gelukkig, maar toen ik Haar in dramatische omstandgheden verloor (lees het artikel), kwam ik in bittere eenzaamheid terecht en daar zit ik nu nog steeds in.

Waarom ik uiteindelijk dit alles neerschrijf?

Om mensen tot inzicht te brengen dat materiële rijkdom, geen garantie is tot geluk, morele rijkdom echter wel.

Als ik vroeger zag als mensen oud werden, dan vonden zij altijd een plaatsje bij een van de kinderen, of kwam een van de kinderen bij hun inwonen.
Deze mensen hielpen nog mee in het huishouden, zover ze konden, kwamen samen met buren en familie en “LEEFDEN” tot hun laatste snik.
als ik nu zie hou Ouderen in een zorgcentrum worden “GEDUMPT”
Weggerukt uit hun huizeke waar ze hun ganse leven hebben gewoond.

Weg van hun meubeltjes die ze hun leven hebben gekoesterd, vaak weg van hun troeteldiertjes waar ze vele jaren liefde en genegenheid hebben van ontvangen.
In een klein kamertje, met weinig meubeltjes en weinig spulletjes,
Totaal uitgeblust.
Overdag weliswaar in zalen tussen andere mensen, omringd door verpleegkundigen die weliswaar hun uiterste best doen om deze mensen op te vangen, maar door gebrek aan personeel en middelen vaak niet in staat om deze mensen op te vangen zoals het hoort.
En deze mensen zijn stervende.
Meer nog, in het we als zij uitkijken naar het bezoek van hun kinderen komen deze vaak niet, WANT
Deze moeten de ganse week met twee gaan werken, om hun dure huizen, dure wagens, dure meubels, dure reizen…..enz te kunnen bekostigen en in het we zeggen ze dan tegen Pa en Ma, “wij kunnen U niet komen bezoeken, want wij werken alle twee de ganse week en hebben in het we tijd nodig om te kunnen ontspannen”.
Ook is het zo dat vroeger er altijd een van de Ouders was om ‘s morgens voor school en ‘s avonds na school de kinderen op te vangen en dat dat tegenwoordig nietmeer is.
Kinderen worden veel te vroeg uit hun slaap gehaald om weggebracht te worden naar een onthaalmoeder, vaak komen ze zelfs op school zonder dat zij ontbijt hebben gehad
Als zij ‘s avonds thuiskomen hebben de Ouders vaak ook geen tijd en worden de kinderen ergens in een hoekje geduwd met GSM of andere dure spullen.


De Gemiddelde mens in onze Westerse Wereld is materieel nog nooit zo rijk geweest, maar moreel nog nooit zo arm.


Het volgende artikel in deze reeks 6) GEEF HET GOEDE VOORBEELD

LEES AL DE BERICHTEN IN DEZE SERIE

MOTIVATIE-SPECIALIST

Vandaag is de dag
Theo-Herbots is een bekende en zeer geprezen Motiverende spreker

VERNEEM MEER

Theo-Herbots-Schrijver

Een beroemde Korte verhalen schrijver in Hart en Ziel

VERNEEM MEER

THEO-HERBOTS-PSYCHO-THERAPEUT

HEET U VAN HARTE WELKOM
Uw welzijn is in goede handen

Read More

WAT IS HET DAT EENIEDER DRIJFT IN DEZE GEKKE WERELD VAN VANDAAG

VOOR MIJ IS HET DEZE BLOG- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen
Welkom bij Theo-Herbots-Blog, mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.
Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal Theo-Herbots-Blogging-Advies ook jouw eigen passies doen ontbranden.

VERNEEM MEER KLIK ==>>HIER

VERKEN DE BLOG VAN THEO-HERBOTS

Enig en Uniek

VERNEEM MEER

Welkom op Blog-Theo-Herbots

Een Blog
Voor U
Door U
Samen met U

VERNEEM MEER

ZOEK NIET LANGER OP HET INTERNET

Als U Het hier niet vindt
Vindt U het nergens

VERNEEM MEER

EEN ENIGE EN UNIEKE PRESENTATIE

Short Description

Read More

BEKIJK DE SLIDER

Een “ENIGE”
En “UNIEKE”
SLIDER-PRESENTATIE

VERNEEM MEER

THEO-HERBOTS DANKT U

VOOR UW BEZOEK
EN UW VERTROUWEN

VERNEEM MEER
Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

Één reactie op Toon respect voor je Ouders

 1. Pingback:Toon respect voor je Ouders – Mellissify

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.073 andere abonnees

 • EERSTE MAAL OP DEZE BLOG? BEKIJK DAN DEZE VIDEO

 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.073 andere abonnees

 • DE TALRIJKE “GRATIS” TIPS EN ADVIEZEN KOSTEN TIJD EN GELD

  Steun deze blog met een kleine Bijdrage

  Het bijhouden van deze Blog kost Tijd, Energie en Geld. Elke "Vrijwillige" bijdrage kan me helpen om nog betere diensten te verlenen waar Iedereen van mee-geniet en zodat deze Prachtige Stad Wereldwijd bekend geraak. Alvast bedankt Theo-Herbots

  €5,00