• Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  WORD LID 😀😍
  DOE MEE 💙
  Het heeft veel voordelen om lid te worden van deze Blog✅
  Wilt u weten wat ons bezighoudt? ✅.
  U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief. ✅
  We houden onze abonnees op de hoogte van Het laatste nieuws,✅
  Aankomende evenementen,✅
  Allerlei tips,✅
  speciale activiteiten✅
  En nog veel meer.✅
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U ✅
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden;✅
  U ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN ❗❗

  Voeg je bij 5.167 andere abonnees

Uilenman Eric Pardon houdt demonstratie tegen roofvogelverbod | HLN Tienen // Eric Pardon holds a demonstration against predators

Click on the drawing to read the message
WordPress Readers, You can read this message on my blog in 110 languages

Uilenman Eric Pardon (69) betoogde donderdagavond op het Heldenplein tegen het nakende verbod om met roofvogels in het openbaar te verschijnen. Hij kreeg de steun van een twintigtal sympathisanten en collega-valkeniers uit Berlaar en Dendermonde. – Tienen

De Milieuadviesraad (MAR) van Tienen had na overleg met de Vogelbescherming Vlaanderen aan het schepencollege gevraagd om een politiereglement goed te keuren. Dat moet roofvogelshows verbieden in Tienen en je mag met de dieren ook niet meer op publieke plaatsen komen. “Ze viseren mij met dit verbod”, zegt Pardon. Hij heeft twaalf uilen, waarmee hij dagelijks door de stad wandelt. “Ik krijg niets dan positieve reacties. Mensen spreken mij aan vol bewondering voor de dieren. Ik zie de ogen van kinderen glinsteren. Ik word gevraagd om met mijn uilen voorstellingen te geven op scholen en in rusthuizen.”

Op Facebook kreeg Pardon 700 reacties. “Eric is door iedereen geliefd. Zijn uilen doen geen vlieg kwaad”, zeggen omstaanders op het plein. Pardon begrijpt niet waarom Natuurpunt en de MAR zich druk maken. “Die dieren hebben allemaal een certificaat en zijn beschermd door het Ministerie van Volksgezondheid. Ik mag er overal in de EU mee komen, waarom niet in Tienen?”

“De stad is kortzichtig als ze dit verbod goedkeurt”, zegt Albert De Braekeleer uit Bost, die met zijn Europese oehoe Dietoe naar de betoging is gekomen. “Het is dankzij telers dat deze soort overleeft.”

“Het certificaat zegt wel dat je een roofvogel mag houden, maar er staat niet in bepaald wat de levensbehoeften zijn van die dieren”, reageert Marcel Jonckers, voorzitter van de MAR. “Pardon zegt steeds dat het huisdieren zijn, maar ze horen niet thuis in gevangenschap. De term valkenier zou in Vlaanderen gereglementeerd moeten worden.” Jonckers verwacht dat het verbod er komt. “De beslissing ligt nu in handen van het stadsbestuur. Zij hebben contact gehad met Antwerpen, waar hetzelfde reglement werd goedgekeurd. Meerdere steden zullen volgen. Circusdieren worden op veel plaatsen immers ook niet meer gedoogd.” (VDWT)

Bron: Uilenman Eric Pardon houdt demonstratie tegen roofvogelverbod | HLN Tienen

Bewaren

Voetnoot auteur

Ik ben het eens met Marcel Jonckers, voorzitter van de MAR. als hij zegt: “Het certificaat zegt wel dat je een roofvogel mag houden, maar er staat niet in bepaald wat de levensbehoeften zijn van die dieren” dat hier iets moet aan gedaan worden.

MAAR !!!: ik heb in het verleden meerdere gesprekken gehad met Eric EN…..ik heb Eric net bijna hetzelfde horen zeggen

Er zijn er velen die uilen houden, zonder enige kennis hoe zij met deze dieren moeten omgaan, daar zou men veel strenger in moeten zijn

Ik vindt het dan ook jammer dat net iemand die dergelijke instelling heeft het slachtoffer wordt van zijn eigen positieve ingesteldheid, iemand die strijd tegen mistoestanden, dat net zo iemand het slachtoffer wordt van zijn eigen doelstellingen.

Net doordat Eric met zijn uilen door de stad trekt, probeert hij de aandacht te trekken op MISTOESTANDEN. En geloof me, Eric heeft een uitgebreide kennis wat betreft verzorging van deze dieren maar ook wat betreft roofvogels in de vrije natuur.

Mensen die niet geloven dat er een echte en hechte band kan ontstaan tussen een roofvogel en een mens, die hebben het mis. De oehoe waar ik Eric regelmatig mee zie, heeft zo een scherpe en sterke bek dat hij makkelijk met één hap iemand zijn vinger kan afbijten en toch….heb ik het reeds regelmatig gezien dat Eric zijn wang richt tot zijn oehoe en dat deze dan met zijn scherpe bek Erics wang vastneemt zonder dat er ook maar één schrammetje overblijft.

𝔳𝔞𝔫 𝔩𝔦𝔢𝔣𝔡𝔢 𝔱𝔲𝔰𝔰𝔢𝔫 𝔢𝔢𝔫 𝔯𝔬𝔬𝔣𝔳𝔬𝔤𝔢𝔩 𝔢𝔫 𝔢𝔢𝔫 𝔪𝔢𝔫𝔰 𝔤𝔢𝔰𝔭𝔯𝔬𝔨𝔢𝔫 💕

Daar waar het de natuur en herstel van het leefmilieu  betreft sta ik volledig achter verenigingen zoals Natuurpunt en VELT om van Tienen een groene oase te maken en om van #Tienen een voorbeeld  te maken voor gans Vlaanderen, zelfs voor de rest van de wereld,  maar wat betreft om Eric te verbieden om met zijn uilen door de stad te trekken NIET !!! omdat Eric net een promotor kan zijn om ons leefmilieu te beschermen en verbeteren.

Ik wil hier Marcel Jonckers, voorzitter van de MAR. geen verwijten maken, ik weet dat zijn bedoelingen goed zijn, ik weet dat er vele mistoestanden zijn die grondig moeten worden aangepakt, maar ik denk dat er hier een ernstig misverstand is, mede in het leven geroepen door mensen die om welke reden dan ook een pik hebben op Eric.

DAAROM

Bij deze een warme oproep tot de milieuraad en het stadsbestuur, vooraleer een overhaaste beslissing te nemen omtrent Eric en zijn uilen, nodig hem eens uit tot een gesprek (samen met een van zijn uilen), laat hem eens een uitleg komen doen van het HOE en het WAAROM

Ik ben er zeker van dat jullie tot een andere mening zullen komen.

BOVENDIEN

Ik ben het eens met Albert De Braekeleer uit Bost als hij zegt:”Het is dankzij telers dat deze soort overleeft.”.

Het is in het verleden reeds meermaals geweest dat bedreigde diersoorten door allerlei kweekprogramma’s in gesloten ruimten (zoals de ZOO van Antwerpen), toch in stand kunnen worden gehouden, meer nog door het terug in de natuur brengen van deze op dergelijke manier gekweekte soorten de soort zich terug herstelt in de vrije natuur. Dit gebeurt ook bij kwekers van Uilen zoals Eric.

Nogmaals

Dat ik het hier niet wil opnemen tegen Noch tegen de milieuraad, noch tegen Natuurpunt, noch tegen VELT kan ik bewijzen door de sites die ik heb gemaakt rond tuinieren (zie link hier beneden)

https://mijntuin2016.com/

En mijn site rond Permacultuur (zie link hier beneden)

https://permacultuursite.net/

En mijn steun die ik geef aan de vergroening van onze stad zie mijn artikel

https://groetenuittienen.blog/2627-2/

Vriendelijke Groet

Theo Herbots the voice from #Tienen

Bron: Magnet

EBewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Getagd , , , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Welkom bij Theo-Herbots- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen 💙Mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.💥 Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal ik ook jouw eigen passies doen ontbranden.❤ VERGEET NIET HIER BENEDEN EEN REACTIE TE GEVEN ZODAT IK WEET WAT U HET MEESTE BOEIT EN WELKE AANPASSINGEN AAN DE BLOG KAN AANBRENGEN✅✅ EN OOK EENS VOLLEDIG NAAR BENEDEN TE SCHROLLEN, ZODAT U GEEN BELANGRIJKE INFORMATIE 💌 MIST THEO 😀😍

Één reactie op Uilenman Eric Pardon houdt demonstratie tegen roofvogelverbod | HLN Tienen // Eric Pardon holds a demonstration against predators

 1. Pingback:#Theo Herbots #Natuurfotografie | Uilen – #Theo-Herbots | #Tienen | #Blog-#Natuurfotografie

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt! Als ervaren en bedreven Fotojournalist streeft Theo-Herbots-Foto-Journalist er altijd naar om zijn services zo goed mogelijk te verbeteren. Feedback helpt Theo-Herbots-Foto-Journalist beter te begrijpen waar zijn Lezers naar op zoek zijn, zoals de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek. Gezondheid of eender wat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • MEER OVER MIJ

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 5.167 andere abonnees

 • MIJN BLOG IS MINDER LEUK ZONDER U
  IK BEN EEN STUDENT VAN HET LEVEN; IK ZIE SCHOONHEID IN DE NATUUR, MENSEN EN DE WERELD OM ME HEEN, KLEINE DETAILS EN COMPLEET ZICHT. 
  ZONDER HET VERMOGEN OM EEN IDEE OF CONCEPT TE VERWEZENLIJKEN, ZOU KUNST NIET BESTAAN. 
  MIJN WERK IS EEN CONSTANTE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE MANIER OM DE IDEEËN DIE IK HEB OVER MEZELF EN DE WERELD WAARIN IK LEEF TE INTERPRETEREN. 
  IK BEPERK ME NIET TOT ÉÉN MEDIUM, STIJL OF CONCEPT. 
  INSPIRATIE EN IDEEËN VERANDEREN. 
  MIJN KENNIS VERANDERT EN GROEIT. ELK STUK DAT IK MAAK, IS TEGELIJKERTIJD EEN VERLENGSTUK VAN HET VERLEDEN, WAAR IK VANDAAN KOM EN WAT IK HEB GELEERD, EN EEN VOORUITBLIK OP DE TOEKOMST, WAAR IK HEEN GA. 
  IK BESCHOUW MEZELF NIET ALLEEN ALS EEN FOTOGRAAF, ZOALS SOMMIGEN MISSCHIEN DENKEN ALS ZE NAAR MIJN WERK KIJKEN.
  IK BEN EEN SCHRIJVER, EEN FOTOGRAAF, EEN KUNSTENAAR EN GEZONDHEIDSADVISEUR. 
  ALS EEN BEZOEKER EVEN STILSTAAT OM EEN FOTO, EEN FOTOCOLLAGE OF EEN ANDER WERK DAT IK HEB GEMAAKT OP MIJN BLOG, TE BEKIJKEN EN EROVER NA TE DENKEN, DAN BEN IK IN MIJN WERK GESLAAGD.
  BEKIJK DIT HELE BERICHT AUB
 • BLIJF GEÏNFORMEERD

  ABONNEER JE OP DIT BLOG D.M.V. E-MAIL
  WILT U WETEN WAT ONS BEZIGHOUDT? .
  U KUNT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN VAN DEZE WEBSITE DOOR U AAN TE MELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

  WE HOUDEN ONZE ABONNEES OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANKOMENDE EVENEMENTEN, ALLERLEI TIPS, SPECIALE ACTIVITEITEN EN NOG VEEL MEER.

  WIJ HOUDEN EVENMIN VAN “SPAM” ALS U UW GEGEVENS WORDEN “NIET” GEDEELD AAN DERDEN

  VOEG JE BIJ DE MEER DAN 5.000 ANDERE ABONNEES

  DOE ZOALS ZIJ

 • IK HEB OOK REEDS IN DEZE GEPUBLICEERD

 • weinigen hebben er in geloofd

 • Meest recente berichten