• WELKOM OP DEZE UNIEKE BLOG

  Welkom op deze geweldige Blog

  Award Winning blogIk ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

 • TRANSLATE INTO 110 LANGUAGES

Vliegende dokter is een feit ||Flying doctor is a fact

Videospeler van: YouTube (PrivacybeleidVoorwaarden)

© Aangeboden door Business AM

In de afgelegen onherbergzame regio van Lake District in Noord-Engeland hebben artsen een zogenaamde jet-pack getest dat hen naar mensen kan brengen die in gevaar verkeren. Ze doen dat in een fractie van de tijd die het zou kosten om dat per auto of te voet te doen.

Vergelijkingen met een James Bond-film zijn gerechtvaardigd: op videobeelden (zie onder) is te zien hoe uitvinder Richard Browning een paar meter boven de grond zweeft en voorwaarts beweegt. Op zijn armen en op zijn rug zijn kleine motoren gemonteerd.

De technologie is ontwikkeld door de Britse Gravity Industries en zorgt voor een drastische vermindering van de reactietijd in onherbergzame omgevingen. Dat moet toelaten levens te redden.

“Het potentieel is gewoon enorm,” aldus Andy Mawson, die normaal noodvluchten per helikopter uitvoert.

90 seconden i.p.v. 25 minuten

In een testsimulatie moest een 10-jarig meisje dat van de rotsen was gevallen worden geholpen. Ze was bij haar val ernstig gewond geraakt aan haar benen. Nadat hij de coördinaten van het slachtoffer had gekregen bereikte Browning met zijn jet-pack het meisje in amper 90 seconden. Hij vloog daarbij over rotsachtige heuvels en ruwe landschappen.

De arts kon dan haar verwondingen beoordelen en zorgen voor behandeling ter plaatse. Volgens een woordvoerder van het bedrijf zouden hulpverleners te voet 25 minuten over het traject hebben gedaan.

De jet-pack heeft een maximale snelheid van 51 kilometer per uur en kan tot 3.600 meter hoog vliegen.

Het Lake District in Noord-Engeland is populair is bij wandelaars, ondanks het ruwe terrein en de snel veranderende weersystemen. Volgens de Lake District Search en Mountain Rescue Association waren er in 2019 ruim 584 noodoproepen om hulp.

The post Vliegende dokter is een feit appeared first on Business AM.

Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

2 reacties op Vliegende dokter is een feit ||Flying doctor is a fact

 1. shivatje zeggen:

  Ik zag het ook gisteren op tv. Kan wel van pas komen om snel te handelen.

  Aum Shanthi

  • Theo Herbots zeggen:

   Ja maar het enige waar ik voor vrees is dat het ook verder zal ontwikkeld worden voor militaire doeleinden of zelfs als het in handen valt van terroristen, voor terroristische aanslagen.
   Groetjes, Theo
   en bedankt voor Uw reactie

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.084 andere abonnees

 • EERSTE MAAL OP DEZE BLOG? BEKIJK DAN DEZE VIDEO

 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.084 andere abonnees

 • DE TALRIJKE “GRATIS” TIPS EN ADVIEZEN KOSTEN TIJD EN GELD

  Steun deze blog met een kleine Bijdrage

  Het bijhouden van deze Blog kost Tijd, Energie en Geld. Elke "Vrijwillige" bijdrage kan me helpen om nog betere diensten te verlenen waar Iedereen van mee-geniet en zodat deze Prachtige Stad Wereldwijd bekend geraak. Alvast bedankt Theo-Herbots

  €5,00