• WELKOM OP DEZE UNIEKE BLOG

  Welkom op deze geweldige Blog

  Award Winning blogIk ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

 • TRANSLATE INTO 110 LANGUAGES

Wat betekent het taxshift-akkoord voor u?‏

 Wat betekent het taxshift-akkoord voor u?‏

Lagere lasten voor zelfstandigen en KMO’s
We verlagen de lasten voor KMO’s en zelfstandigen. “Meer netto verdienen, minder bruto kosten,” dat is de essentie van dit akkoord zegt Voorzitter Rutten. “Minder lasten op werk, betekent meer jobs,” benadrukt minister van Volksgezondheid Maggie De Block. “Dit gaat over fundamentele hervormingen van de sociale zekerheid.”
CONCREET:
 • De persoonlijke sociale bijdragen van zelfstandigen dalen van 22% naar 20,5%, ofwel met 0,5% per jaar vanaf 2016.
 • Daarnaast verhoogt ook de investeringsaftrek van 4% naar 8%, zodat ondernemingen minder vennootschapsbelasting betaalt.
 • De werkgeversbijdragen die werkgevers betalen op personeel, dalen van 33% naar 25%. De social profitsector krijgt een injectie om extra jobs te creëren én we steunen tegelijkertijd de ziekenhuizen.
 • Ook aanwerven wordt goedkoper: we stellen de werkgeversbijdragen voor een nieuwe eerste aanwerving vrij en verminderen de lasten voor de 2e tot 6e aanwerving.
 • De roerende voorheffing stijgt wel van 25% naar 27%. De 10% op de liquidatiereserve, dé pensioenspaarpot als zelfstandige, blijft bewaard.
 • We zetten een historische stap. Weldra zal de loonkloof met onze buurlanden een herinnering uit het verleden zijn.
Meer netto voor iedereen die werkt
In de taxshift zit een duidelijke mix aan koopkracht maatregelen. “Dat komt neer op een verlaging van de personenbelasting. Iedereen die werkt gaat erop vooruit, de helft van de mensen zelfs met 100 euro of meer per maand,” verduidelijkt vicepremier Alexander De Croo.

CONCREET:

 • De verhoging van de forfaitaire beroepskosten – dat is het standaardbedrag aan kosten dat werknemers mogen aftrekken als ze hun werkelijke kosten niet bewijzen – zorgt voor meer nettoloon.
 • Ook de belastingvrije som, het deel van het inkomen waarop geen belastingen moeten betaald worden, gaat omhoog.
 • Belangrijke Open Vld stempel  op het akkoord is de vereenvoudiging van de belastingschijven. Door de schrapping van de belastingschijf van 30% blijft wie belastingen betaalt, langer in de schijf van 25%. In 2018 en 2019 verhogen we ook de ondergrens van de schijf van 45%. Vanaf dat moment blijf je ook langer in de schijf van 40% belastingen in plaats van 45%.
 • Het tijdelijk verlaagde BTW-tarief op elektriciteit loopt af en komt terug op het niveau van twee jaar geleden. De accijnzen op alchohol, tabak en frisdranken gaan omhoog. Hiermee maakt de regering slimme keuzes voor een gezonder beleid. Iedereen heeft de zekerheid van meer netto, en te optie om al dan niet voor duurdere producten te kiezen.

CONCREET VOOR GEPENSIONEERDEN:

 • Belastingverlagingen die de regering doorvoert in de personenbelasting hebben ook een positieve impact voor gepensioneerden die belastingen betalen. Gepensioneerden met een hoger pensioen zullen net zoals werknemers profiteren van de afschaffing van de 30% schijf en het optrekken van de ondergrens van de 45% schijf.
 • Bovendien is het ook zo dat de regering-Michel de welvaartsenveloppe 100% uitbetaalt. Dat was niet het geval onder de vorige regering. Met dat geld worden de oudste en laagste pensioenen verhoogd. We verhogen de minimumpensioenen met 2%. De regering heeft ook opnieuw 50 miljoen uitgetrokken voor sociale correcties, die onder meer naar de pensioenen gaat.
 • Op lange termijn versterken we ons pensioensysteem. Het probleem is niet de betaalbaarheid van die pensioenen, maar wél om voldoende mensen aan de slag te houden om die pensioenen effectief te betalen. Net daarom nemen we met deze regering maatregelen die jobcreatie stimuleren. Dat houdt de economie draaiende. En garandeert de betaalbaarheid van de pensioenen.
Meer nettoloon. Bekijk hier wat dat voor u betekent.
Langer in lagere belastingschijf. Hoe werkt dat?
Loonkost daalt: concrete maatregelen.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.080 andere abonnees

 • EERSTE MAAL OP DEZE BLOG? BEKIJK DAN DEZE VIDEO

 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.080 andere abonnees

 • DE TALRIJKE “GRATIS” TIPS EN ADVIEZEN KOSTEN TIJD EN GELD

  Steun deze blog met een kleine Bijdrage

  Het bijhouden van deze Blog kost Tijd, Energie en Geld. Elke "Vrijwillige" bijdrage kan me helpen om nog betere diensten te verlenen waar Iedereen van mee-geniet en zodat deze Prachtige Stad Wereldwijd bekend geraak. Alvast bedankt Theo-Herbots

  €5,00