• Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  WORD LID 😀😍
  DOE MEE 💙
  Het heeft veel voordelen om lid te worden van deze Blog✅
  Wilt u weten wat ons bezighoudt? ✅.
  U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief. ✅
  We houden onze abonnees op de hoogte van Het laatste nieuws,✅
  Aankomende evenementen,✅
  Allerlei tips,✅
  speciale activiteiten✅
  En nog veel meer.✅
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U ✅
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden;✅
  U ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN ❗❗

  Voeg je bij 5.167 andere abonnees

Wat betekent het taxshift-akkoord voor u?‏

 Wat betekent het taxshift-akkoord voor u?‏

Lagere lasten voor zelfstandigen en KMO’s
We verlagen de lasten voor KMO’s en zelfstandigen. “Meer netto verdienen, minder bruto kosten,” dat is de essentie van dit akkoord zegt Voorzitter Rutten. “Minder lasten op werk, betekent meer jobs,” benadrukt minister van Volksgezondheid Maggie De Block. “Dit gaat over fundamentele hervormingen van de sociale zekerheid.”
CONCREET:
 • De persoonlijke sociale bijdragen van zelfstandigen dalen van 22% naar 20,5%, ofwel met 0,5% per jaar vanaf 2016.
 • Daarnaast verhoogt ook de investeringsaftrek van 4% naar 8%, zodat ondernemingen minder vennootschapsbelasting betaalt.
 • De werkgeversbijdragen die werkgevers betalen op personeel, dalen van 33% naar 25%. De social profitsector krijgt een injectie om extra jobs te creëren én we steunen tegelijkertijd de ziekenhuizen.
 • Ook aanwerven wordt goedkoper: we stellen de werkgeversbijdragen voor een nieuwe eerste aanwerving vrij en verminderen de lasten voor de 2e tot 6e aanwerving.
 • De roerende voorheffing stijgt wel van 25% naar 27%. De 10% op de liquidatiereserve, dé pensioenspaarpot als zelfstandige, blijft bewaard.
 • We zetten een historische stap. Weldra zal de loonkloof met onze buurlanden een herinnering uit het verleden zijn.
Meer netto voor iedereen die werkt
In de taxshift zit een duidelijke mix aan koopkracht maatregelen. “Dat komt neer op een verlaging van de personenbelasting. Iedereen die werkt gaat erop vooruit, de helft van de mensen zelfs met 100 euro of meer per maand,” verduidelijkt vicepremier Alexander De Croo.

CONCREET:

 • De verhoging van de forfaitaire beroepskosten – dat is het standaardbedrag aan kosten dat werknemers mogen aftrekken als ze hun werkelijke kosten niet bewijzen – zorgt voor meer nettoloon.
 • Ook de belastingvrije som, het deel van het inkomen waarop geen belastingen moeten betaald worden, gaat omhoog.
 • Belangrijke Open Vld stempel  op het akkoord is de vereenvoudiging van de belastingschijven. Door de schrapping van de belastingschijf van 30% blijft wie belastingen betaalt, langer in de schijf van 25%. In 2018 en 2019 verhogen we ook de ondergrens van de schijf van 45%. Vanaf dat moment blijf je ook langer in de schijf van 40% belastingen in plaats van 45%.
 • Het tijdelijk verlaagde BTW-tarief op elektriciteit loopt af en komt terug op het niveau van twee jaar geleden. De accijnzen op alchohol, tabak en frisdranken gaan omhoog. Hiermee maakt de regering slimme keuzes voor een gezonder beleid. Iedereen heeft de zekerheid van meer netto, en te optie om al dan niet voor duurdere producten te kiezen.

CONCREET VOOR GEPENSIONEERDEN:

 • Belastingverlagingen die de regering doorvoert in de personenbelasting hebben ook een positieve impact voor gepensioneerden die belastingen betalen. Gepensioneerden met een hoger pensioen zullen net zoals werknemers profiteren van de afschaffing van de 30% schijf en het optrekken van de ondergrens van de 45% schijf.
 • Bovendien is het ook zo dat de regering-Michel de welvaartsenveloppe 100% uitbetaalt. Dat was niet het geval onder de vorige regering. Met dat geld worden de oudste en laagste pensioenen verhoogd. We verhogen de minimumpensioenen met 2%. De regering heeft ook opnieuw 50 miljoen uitgetrokken voor sociale correcties, die onder meer naar de pensioenen gaat.
 • Op lange termijn versterken we ons pensioensysteem. Het probleem is niet de betaalbaarheid van die pensioenen, maar wél om voldoende mensen aan de slag te houden om die pensioenen effectief te betalen. Net daarom nemen we met deze regering maatregelen die jobcreatie stimuleren. Dat houdt de economie draaiende. En garandeert de betaalbaarheid van de pensioenen.
Meer nettoloon. Bekijk hier wat dat voor u betekent.
Langer in lagere belastingschijf. Hoe werkt dat?
Loonkost daalt: concrete maatregelen.
Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Welkom bij Theo-Herbots- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen 💙Mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.💥 Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal ik ook jouw eigen passies doen ontbranden.❤ VERGEET NIET HIER BENEDEN EEN REACTIE TE GEVEN ZODAT IK WEET WAT U HET MEESTE BOEIT EN WELKE AANPASSINGEN AAN DE BLOG KAN AANBRENGEN✅✅ EN OOK EENS VOLLEDIG NAAR BENEDEN TE SCHROLLEN, ZODAT U GEEN BELANGRIJKE INFORMATIE 💌 MIST THEO 😀😍

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt! Als ervaren en bedreven Fotojournalist streeft Theo-Herbots-Foto-Journalist er altijd naar om zijn services zo goed mogelijk te verbeteren. Feedback helpt Theo-Herbots-Foto-Journalist beter te begrijpen waar zijn Lezers naar op zoek zijn, zoals de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek. Gezondheid of eender wat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • MEER OVER MIJ

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 5.167 andere abonnees

 • MIJN BLOG IS MINDER LEUK ZONDER U
  IK BEN EEN STUDENT VAN HET LEVEN; IK ZIE SCHOONHEID IN DE NATUUR, MENSEN EN DE WERELD OM ME HEEN, KLEINE DETAILS EN COMPLEET ZICHT. 
  ZONDER HET VERMOGEN OM EEN IDEE OF CONCEPT TE VERWEZENLIJKEN, ZOU KUNST NIET BESTAAN. 
  MIJN WERK IS EEN CONSTANTE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE MANIER OM DE IDEEËN DIE IK HEB OVER MEZELF EN DE WERELD WAARIN IK LEEF TE INTERPRETEREN. 
  IK BEPERK ME NIET TOT ÉÉN MEDIUM, STIJL OF CONCEPT. 
  INSPIRATIE EN IDEEËN VERANDEREN. 
  MIJN KENNIS VERANDERT EN GROEIT. ELK STUK DAT IK MAAK, IS TEGELIJKERTIJD EEN VERLENGSTUK VAN HET VERLEDEN, WAAR IK VANDAAN KOM EN WAT IK HEB GELEERD, EN EEN VOORUITBLIK OP DE TOEKOMST, WAAR IK HEEN GA. 
  IK BESCHOUW MEZELF NIET ALLEEN ALS EEN FOTOGRAAF, ZOALS SOMMIGEN MISSCHIEN DENKEN ALS ZE NAAR MIJN WERK KIJKEN.
  IK BEN EEN SCHRIJVER, EEN FOTOGRAAF, EEN KUNSTENAAR EN GEZONDHEIDSADVISEUR. 
  ALS EEN BEZOEKER EVEN STILSTAAT OM EEN FOTO, EEN FOTOCOLLAGE OF EEN ANDER WERK DAT IK HEB GEMAAKT OP MIJN BLOG, TE BEKIJKEN EN EROVER NA TE DENKEN, DAN BEN IK IN MIJN WERK GESLAAGD.
  BEKIJK DIT HELE BERICHT AUB
 • BLIJF GEÏNFORMEERD

  ABONNEER JE OP DIT BLOG D.M.V. E-MAIL
  WILT U WETEN WAT ONS BEZIGHOUDT? .
  U KUNT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN VAN DEZE WEBSITE DOOR U AAN TE MELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

  WE HOUDEN ONZE ABONNEES OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANKOMENDE EVENEMENTEN, ALLERLEI TIPS, SPECIALE ACTIVITEITEN EN NOG VEEL MEER.

  WIJ HOUDEN EVENMIN VAN “SPAM” ALS U UW GEGEVENS WORDEN “NIET” GEDEELD AAN DERDEN

  VOEG JE BIJ DE MEER DAN 5.000 ANDERE ABONNEES

  DOE ZOALS ZIJ

 • IK HEB OOK REEDS IN DEZE GEPUBLICEERD

 • weinigen hebben er in geloofd

 • Meest recente berichten