• WELKOM OP DEZE UNIEKE BLOG

  Welkom op deze geweldige Blog

  Award Winning blogIk ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

 • TRANSLATE INTO 110 LANGUAGES

Wat is er nieuw in WordPress 5.4 (functies en schermafbeeldingen) || WHAT’S NEW IN WORDPRESS 5.4 (FEATURES AND SCREEN IMAGES)

TRANSLATE HERE

Eerste een beschrijving van WordPress is en daaronder hoe de nieuwe WordPress werkt

Prachtig design, krachtige functies en de vrijheid om alles te bouwen wat je wilt. WordPress is tegelijkertijd gratis en onbetaalbaar.

Vertrouwd door de besten

35% van het internet gebruikt WordPress, van persoonlijke blogs tot de grootste nieuwssites online.

Ontdek meer sites die gebouwd zijn met WordPress

Krachtige functies

Ongekend veel mogelijkheden. Wat ga jij er mee maken?

 • Aanpasbare
  designs
 • Zoekmachine
  vriendelijk
 • Responsive
  mobiele websites
 • Hoge
  performance
 • Gebruik het
  op elk apparaat
 • Hoge
  veiligheid
 • Krachtig
  Mediabeheer
 • Eenvoudig en
  toegankelijk

Breid WordPress uit met meer dan 55.000 plugins om aan je wensen te voldoen. Voeg een webshop, galerijen, mailinglijsten, forums, statistieken en nog heel veel meer toe.

Community

Honderdduizenden ontwikkelaars, content schrijvers en website eigenaren verzamelen zich wereldwijd in maandelijkse meetups in 817 plaatsen.Vind een lokale WordPress community

WordPress 5.4 is eerder vandaag uitgebracht en het is de eerste grote release van 2020.

Deze nieuwe release zit boordevol functies, waarvan er vele gericht zijn op de WordPress-blokeditor . Deze release zal de manier waarop u inhoud op uw websites maakt enorm verbeteren.

In dit artikel delen we wat er nieuw is in WordPress 5.4 en welke functies je moet proberen na het updaten van je websites.

Wat is nieuw in WordPress 5.4

WordPress 5.4 is een belangrijke release en tenzij u een beheerde WordPress-hostingservice gebruikt, moet u de update handmatig starten.

Belangrijk: vergeet niet om een ​​volledige WordPress-back-up te maken voordat u de update start.

Nieuwe en verbeterde Block Editor in WordPress 5.4

WordPress 5.4 is gericht op het verbeteren van de inhoudseditor . Dit omvat nieuwe functies, verbeteringen en nieuwe blokken.

Laten we eerst beginnen met de verbeteringen.

Fullscreen Editor is standaard in WordPress 5.4

WordPress 5.4 geeft standaard de blokeditor weer in de modus volledig scherm .

WordPress fullscreen editor

Deze wijziging is merkbaar op nieuwe WordPress-installaties of als u het WordPress-beheergebied opent vanaf een nieuw apparaat, een nieuwe browser of in de incognitomodus.

Als u een upgrade uitvoert van WordPress 5.3 met dezelfde browser en hetzelfde apparaat dat u regelmatig gebruikt, wordt uw editor geopend met de laatste modus die u had ingeschakeld.

U kunt de modus voor volledig scherm verlaten door op de instellingen van de Editor te klikken en de optie ‘Modus volledig scherm’ uit te schakelen.

Schakel de modus voor volledig scherm uit in WordPress

Update: als u de modus voor volledig scherm permanent wilt uitschakelen, bekijk dan onze tutorial over het uitschakelen van de editor voor volledig scherm in WordPress .

Nieuwe blokken in WordPress 5.4

WordPress 5.4 biedt twee nieuwe blokken die u kunt gebruiken tijdens het schrijven van inhoud.

1. Het blok met sociale pictogrammen

Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u met het blok Sociale pictogrammen pictogrammen voor sociale media toevoegen aan uw berichten en pagina’s.

Sociale pictogrammen blokkeren in WordPress 5.4

Daarna kunt u op de knop Toevoegen klikken en een sociaal netwerk selecteren dat u wilt toevoegen. Vervolgens kunt u op het pictogram van het sociale netwerk klikken en de link naar uw profiel geven.

Een sociaal netwerk toevoegen

Met het blok met sociale pictogrammen kunt u alleen pictogrammen voor sociale media toevoegen met links naar uw profielen. Het voegt geen knoppen voor sociaal delen toe. Daarvoor heb je nog steeds een plug-in voor sociale media nodig met functies voor delen.

2. Het knoppenblok

WordPress 5.4 introduceert het knoppenblok dat het knoppenblok zal vervangen. Zoals je kunt raden aan de naam van het nieuwe blok, kun je meerdere knoppen naast elkaar toevoegen.

Knoppen in WordPress 5.4

U kunt voor elke knop de achtergrond- of verloopkleuren selecteren en kiezen uit twee verschillende stijlen.

Verloopknoppen in WordPress 5.4

Verbeterde blokken die je zou moeten proberen in WordPress 5.4

Verschillende blokken in WordPress 5.4 zijn verbeterd met nieuwe verbeteringen. Dit zijn de belangrijkste veranderingen die een groot verschil zullen maken in uw schrijfervaring.

Meer kleuropties voor blokken

WordPress 5.4 biedt nieuwe kleuropties voor meerdere blokken. Hierdoor kunt u aantrekkelijkere lay-outs maken voor uw berichten en pagina’s.

Voorheen konden gebruikers alleen de kleur van alle tekst in een alinea wijzigen. Met WordPress 5.4 kunt u nu de kleur van elke tekst binnen een alineablok wijzigen.

Verander de tekstkleur in een alineablok

U kunt ook tekst- en achtergrondkleuren kiezen met verlopen voor het omslagblok, en u kunt zelfs achtergrond- en tekstkleuren kiezen voor alle blokken binnen een groepsblok.

Achtergrondkleuren gebruiken voor alle blokken in een groep

Als u regelmatig het Kolommenblok gebruikt, kunt u ook kleuren gebruiken om kolommen van gewone alinea’s te scheiden.

Kolomkleuren in WordPress 5.4

Blokselectietool

Met een nieuwe knop in de werkbalk kun je nu gemakkelijk blokken selecteren. Dit is een erg handige tool, vooral als je geneste blokken binnen een groepsblok hebt.

Selecteer blok tool in WordPress 5.4

Klik eenvoudig op het selectiegereedschap en breng vervolgens uw muis naar het blok dat u wilt selecteren.

Geselecteerd blok

Sleep en plaats om een ​​uitgelichte afbeelding toe te voegen

Voorheen moest u handmatig selecteren om te uploaden en de aanbevolen afbeelding in te stellen. Dit kwam niet overeen met het slepen en neerzetten van de inhoudeditor.

Nu kunt u met WordPress 5.4 eenvoudig een afbeelding slepen en neerzetten in de sectie met afgebeelde afbeeldingen .

Uitgelichte afbeelding slepen en neerzetten

Betere mobiele werkbalk voor Block Editor

Eerder, als je een blogbericht moest bewerken met een mobiel apparaat, dan heb je misschien gemerkt hoe de werkbalk met blokinstellingen zich heeft verplaatst.

Dit maakte het behoorlijk moeilijk om de editor op mobiele apparaten te gebruiken. WordPress 5.4 heeft dit opgelost met een vaste werkbalk bovenaan.

Mobiele werkbalk in WordPress 5.4

Selecteer Afbeeldingsformaten in het galerijblok

Voorheen kon u geen afbeeldingsformaten selecteren voor afbeeldingen in het afbeeldingengalerijblok . Nu kunt u de afbeeldingsgrootte rechtstreeks selecteren in de galerijblokinstellingen.

Fotoformaten van galerij

Verbeterd blok met laatste berichten

Voorheen bevatte het blok Laatste berichten niet de aanbevolen afbeeldingen. U kunt ook de grootte en uitlijning kiezen voor de weergegeven afbeelding. Dit maakt het blokkeren van de nieuwste berichten een stuk aantrekkelijker en nuttiger.

Laatste berichten blokkeren

U kunt TikTok-video’s nu insluiten in WordPress

WordPress 5.4 bevat oEmbed-ondersteuning voor TikTok-video’s. Kortom, je kunt nu TikTok-video’s toevoegen aan je WordPress-berichten en -pagina’s, net zoals je YouTube-video’s zou insluiten .

TikTok embed in WordPress 5.4

Plak gewoon de video-URL en WordPress zal deze automatisch insluiten.

Bijgewerkte privacyhulpmiddelen in WordPress 5.4

WordPress 5.4 brengt verbeteringen aan de ingebouwde privacytools. Export van persoonlijke gegevens omvat nu sessietokens, locatie van community-evenementen en aangepaste gebruikersmeta.

Exportbestand van persoonlijke gegevens

Het exporteren van persoonlijke gegevens komt nu in twee bestanden in HTML en JSON. Het HTML-bestand bevat bovenaan een inhoudsopgave voor eenvoudigere navigatie.

Ontwikkelaarswijzigingen in WordPress 5.4

WordPress 5.4 heeft verschillende verbeteringen voor ontwikkelaars. Deze verbeteringen zijn vooral van invloed op ontwikkelaars van thema’s en plug-ins.

Met nieuwe hooks in WordPress 5.4 kunnen ontwikkelaars aangepaste velden toevoegen aan navigatiemenu-items. ( Details )

Ontwikkelaars kunnen nu sneltoetsen toevoegen aan de blokeditor. ( Details )

WordPress 5.4 verandert de HTML-uitvoer voor de kalenderwidget. Het verplaatst de navigatielinks naar een <nav> HTML-element direct na het <table> -element om geldige HTML te produceren. ( # 39763 )

Er apply_shortcodes()is nu een nieuwe functie beschikbaar als alias voor de do_shortcode()functie. ( # 37422 )

Sommige ongebruikte customizer-klassen zijn nu formeel verouderd in WordPress 5.4. ( # 42364 )

We hopen dat deze gids je heeft geholpen om te leren wat er nieuw is in WordPress 5.4. We zijn enthousiast over de nieuwe functies en verbeteringen in de blokeditor, met name kleuropties en knoppenblok.

Wat is je favoriete functie in WordPress 5.4? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Voeg je bij 5.084 andere abonnees

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.084 andere abonnees

 • EERSTE MAAL OP DEZE BLOG? BEKIJK DAN DEZE VIDEO

 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.084 andere abonnees

 • DE TALRIJKE “GRATIS” TIPS EN ADVIEZEN KOSTEN TIJD EN GELD

  Steun deze blog met een kleine Bijdrage

  Het bijhouden van deze Blog kost Tijd, Energie en Geld. Elke "Vrijwillige" bijdrage kan me helpen om nog betere diensten te verlenen waar Iedereen van mee-geniet en zodat deze Prachtige Stad Wereldwijd bekend geraak. Alvast bedankt Theo-Herbots

  €5,00