Wereld Suïcide Preventie Dag | World Suicide Prevention Day

TRANSLATE THIS BLOG HERE

 

gebied: Wereld

Internationale Dag ter voorkoming van Zelfdoding. Op 10 september is het ‘Wereld Suïcide Preventie Dag’ (World Suicide Prevention Day). Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding en voor geestelijke gezondheidsproblemen.

Mensen branden op 10 september om 20:00 voor het raam een kaars om steun te betuigen aan het voorkomen van zelfmoord, voor de dierbaren die door suïcide verloren zijn gegaan en voor de overlevenden van een zelfmoordpoging.

Zelfmoord is een van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld. Jaarlijks sterven een miljoen mensen door zelfmoord. Dat is meer dan het aantal mensen dat in oorlogen of bij terroristische aanslagen om het leven komt of vermoord wordt. In 2020 zal het aantal zelfdodingen tot 1,5 miljoen mensen per jaar zijn gestegen

En wat met de nabestaanden?

Als U een dierbaar iemand verliest door ziekte of ongeval, dan is dat zeer pijnlijk.

Evenwel iemand verliezen door zelfdoding weegt nog veel zwaarder door omdat men altijd met vragen en schuldgevoelens blijft zitten.

Ik kan er over mee-spreken. Zelfs als er vele mensen me zeggen: “Theo, maak U geen zelfverwijten, gij hebt alles gedaan wat mogelijk was voor M. en zij heeft er zelf voor gekozen”; toch zal ik de rest van mijn leven ergens met vragen blijven zitten.

Hoe diep die pijn na al die jaren blijft zitten kan U vinden in mijn artikel “Al wat ik mis is Liefde”==>>

Daarom deze Boodschap

Een) aan diegenen die het leven nietmeer zien zitten en overwegen om uit het leven te stappen, denk aan de pijn en het verdriet waar diegenen die achterblijven mee zitten

Twee) aan alle anderen, meestal geven mensen die suïcide willen plegen signalen dat zij hulp nodig hebben, negeer die signalen niet, U kan een leven redden

Drie) Negeer het gezegde :”iemand die zelfdoding wilt plegen,zegt dit niet op voorhand” In vele gevallen is dit een noodoproep en als deze noodoproep genegeerd wordt kan dit vaak aanleiding geven tot het effectief uitvoeren van de zelfdoding.

Vier) Ik wens veel sterkte toe aan de nabestaanden van Familie en Vrienden van iemand die zelfdoding hebben gepleegd, ik weet hoe hard en pijnlijk het is. mensen die dit niet hebben meegemaakt, kunnen er wel begrip (?) voor hebben voor hetgeen U meemaakt, maar het aanvoelen kunnen alleen diegenen die die pijn zelf hebben gevoeld.

Groetjes

Theo-Herbots

x

Advertenties
Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over #Theo-Herbots-Fotografie-Blog ||#Tienen

(You can read this message on my blogs in 110 languages) Ik heb reeds meer dan 100 websites gemaakt, U kunt in dit profiel er enkele van terugvinden. Ze allemaal weergeven zou teveel zijn Ik ga me vooral beginnen te specialiseren in Restaurant-Websites. Wij maken Uw website Bedankt voor Uw bezoek en het vertrouwen Vriendelijke Groet THEO HERBOTS PS. vanaf nu kan U zelf uw websites maken met Theo-Herbots-Wix-Websites (NL)

Één reactie op Wereld Suïcide Preventie Dag | World Suicide Prevention Day

  1. perdebytjie zeggen:

    Dankie vir die mooi woorde oor hierdie baie hartseer onderwerp. Gelukkig het ek nog nie ’n geliefde op so ’n manier verloor nie, maar dit het amper gebeur en ek kon betyds keer. Ek ken egter heelparty mense wat nie so gelukkig was nie. Mens moet altyd waak en op die uitkyk wees daarvoor. Ek brand my kersie vanaand vir jou ook, Theo.

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.