• WELKOM OP DEZE UNIEKE BLOG

  Welkom op deze geweldige Blog

  Award Winning blogIk ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

 • TRANSLATE INTO 110 LANGUAGES

Wereld Suïcide Preventie Dag | World Suicide Prevention Day

TRANSLATE THIS BLOG HERE

 

gebied: Wereld

Internationale Dag ter voorkoming van Zelfdoding. Op 10 september is het ‘Wereld Suïcide Preventie Dag’ (World Suicide Prevention Day). Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding en voor geestelijke gezondheidsproblemen.

Mensen branden op 10 september om 20:00 voor het raam een kaars om steun te betuigen aan het voorkomen van zelfmoord, voor de dierbaren die door suïcide verloren zijn gegaan en voor de overlevenden van een zelfmoordpoging.

Zelfmoord is een van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld. Jaarlijks sterven een miljoen mensen door zelfmoord. Dat is meer dan het aantal mensen dat in oorlogen of bij terroristische aanslagen om het leven komt of vermoord wordt. In 2020 zal het aantal zelfdodingen tot 1,5 miljoen mensen per jaar zijn gestegen

En wat met de nabestaanden?

Als U een dierbaar iemand verliest door ziekte of ongeval, dan is dat zeer pijnlijk.

Evenwel iemand verliezen door zelfdoding weegt nog veel zwaarder door omdat men altijd met vragen en schuldgevoelens blijft zitten.

Ik kan er over mee-spreken. Zelfs als er vele mensen me zeggen: “Theo, maak U geen zelfverwijten, gij hebt alles gedaan wat mogelijk was voor M. en zij heeft er zelf voor gekozen”; toch zal ik de rest van mijn leven ergens met vragen blijven zitten.

Hoe diep die pijn na al die jaren blijft zitten kan U vinden in mijn artikel “Al wat ik mis is Liefde”==>>

Daarom deze Boodschap

Een) aan diegenen die het leven nietmeer zien zitten en overwegen om uit het leven te stappen, denk aan de pijn en het verdriet waar diegenen die achterblijven mee zitten

Twee) aan alle anderen, meestal geven mensen die suïcide willen plegen signalen dat zij hulp nodig hebben, negeer die signalen niet, U kan een leven redden

Drie) Negeer het gezegde :”iemand die zelfdoding wilt plegen,zegt dit niet op voorhand” In vele gevallen is dit een noodoproep en als deze noodoproep genegeerd wordt kan dit vaak aanleiding geven tot het effectief uitvoeren van de zelfdoding.

Vier) Ik wens veel sterkte toe aan de nabestaanden van Familie en Vrienden van iemand die zelfdoding hebben gepleegd, ik weet hoe hard en pijnlijk het is. mensen die dit niet hebben meegemaakt, kunnen er wel begrip (?) voor hebben voor hetgeen U meemaakt, maar het aanvoelen kunnen alleen diegenen die die pijn zelf hebben gevoeld.

Groetjes

Theo-Herbots

x

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

Één reactie op Wereld Suïcide Preventie Dag | World Suicide Prevention Day

 1. perdebytjie zeggen:

  Dankie vir die mooi woorde oor hierdie baie hartseer onderwerp. Gelukkig het ek nog nie ‘n geliefde op so ‘n manier verloor nie, maar dit het amper gebeur en ek kon betyds keer. Ek ken egter heelparty mense wat nie so gelukkig was nie. Mens moet altyd waak en op die uitkyk wees daarvoor. Ek brand my kersie vanaand vir jou ook, Theo.

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.080 andere abonnees

 • EERSTE MAAL OP DEZE BLOG? BEKIJK DAN DEZE VIDEO

 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.080 andere abonnees

 • DE TALRIJKE “GRATIS” TIPS EN ADVIEZEN KOSTEN TIJD EN GELD

  Steun deze blog met een kleine Bijdrage

  Het bijhouden van deze Blog kost Tijd, Energie en Geld. Elke "Vrijwillige" bijdrage kan me helpen om nog betere diensten te verlenen waar Iedereen van mee-geniet en zodat deze Prachtige Stad Wereldwijd bekend geraak. Alvast bedankt Theo-Herbots

  €5,00