#Theo-Herbots-Blogger & Fotograaf -Photographer

#Theo-Herbots mijn ideale week || my ideal week

flatlay photo of weekly planner #Theo-Herbots mijn ideale week

-Herbots mijn ideale week

Dagelijkse schrijfopdracht
Beschrijf je ideale week.

-Herbots mijn ideale week

‘Hoe ziet een ideale week er volgens mij uit’


Een ideale week is een ‘blauwdruk’ voor een week zoals u hem graag zou zien, en waarin u tijd reserveert voor alles wat onderdeel is van uw leven: ongestoord werken, sport, sociale activiteiten, lezen, reistijd, eten, de volgende dag plannen, enzovoort.

Het gaat erom dat je je volgende week voorstelt. Wat ga je dan allemaal doen? Heb je nog ruimte in je agenda? Of zit je van ‘s morgens tot ‘s avonds vast in meetings? Bedenk hoe je graag zou hebben dat je volgende week er zou uitzien.

Het resultaat van je droomsessie komt in één van vier lijsten of je kalender. Tijdens het dromen van je ideale week doe je geen acties en komt er niks op je wachten op lijst.

Vul je lijstje “Actielijst deze week” met de startacties die je gaat doen om je ideale week te bekomen. Laat nog wat ruimte voor de extra opportuniteiten de komende week.


-Herbots mijn ideale week

Hoe ik mijn ideale week plan?

Het plannen van je ideale week kan een uitdaging zijn, maar hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je te helpen:

  1. Plan vaste rustmomenten: Voorkom dat je een te volle planning maakt door als eerste vaste ontspannings- en rustmomenten in te plannen.
  2. Bepaal je prioriteiten: Plan vervolgens wat voor jou het meest belangrijk is of dingen die echt moeten gebeuren.
  3. Reflecteer en pas aan: Zorg aan het einde van de dag of week voor een terugblik.
  4. Bedenk hoe je je weekplanner wilt gebruiken: Er zijn verschillende manieren hoe je je weekplanner kunt gebruiken. Sta er even bij stil wat je graag wilt bereiken met je weekplanning.
  5. Vul je planner in: Door per dag in te plannen wat je doet zie je in één oogopslag hoe je balans is.

Onthoud dat balans voor iedereen iets anders betekent. Wat voor jou goed werkt, brengt een ander misschien helemaal uit balans. Het is belangrijk om een planning te maken die bij jou past en die je helpt om je doelen te bereiken.


-Herbots mijn ideale week

Wat zijn volgens mij de voordelen van het hebben van een ideale week?

Het hebben van een ideale week kan veel voordelen hebben. Hier zijn enkele voordelen van het opstellen van een ideale week:

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en wat voor de één werkt, hoeft niet per se voor de ander te werken. Het is daarom belangrijk om een ideale week te creëren die bij jou past en die je helpt om je doelen te bereiken.


-Herbots mijn ideale week

Hoe ik prioriteiten stel in mijn planning?

Het stellen van prioriteiten in je planning kan een uitdaging zijn, maar het is een essentiële vaardigheid om je tijd effectief te beheren. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

  1. Bepaal wat jij belangrijk vindt: Dit is de eerste stap in het stellen van prioriteiten. Denk na over wat voor jou het belangrijkste is en wat je wilt bereiken.
  2. Maak een lijst: Schrijf alle taken op die je moet doen. Dit geeft je een duidelijk overzicht van wat er moet gebeuren.
  3. Bepaal de urgentie bij iedere activiteit: Niet alle taken zijn even urgent. Bepaal welke taken onmiddellijk moeten worden gedaan en welke kunnen wachten1.
  4. Bepaal het belang van de taken: Naast urgentie is ook het belang van een taak cruciaal bij het stellen van prioriteiten. Bepaal welke taken het meest bijdragen aan je doelen1.
  5. Gebruik de Eisenhower matrix: Deze tool kan je helpen bij het stellen van prioriteiten. Het is een schema met vier kwadranten: belangrijk en urgent, belangrijk maar niet urgent, niet belangrijk maar wel urgent, en niet belangrijk en niet urgent2.
  6. Wees flexibel: Prioriteiten kunnen veranderen, dus wees bereid om je planning aan te passen als dat nodig is1.

Onthoud dat het stellen van prioriteiten een vaardigheid is die oefening vereist, maar op de lange termijn zul je er de vruchten van plukken3.


-Herbots mijn ideale week

wat zijn volgens mij de nadelen van een strakke weekplanning

Een strakke weekplanning kan zeker voordelen hebben, zoals het bieden van structuur en het helpen bij het bereiken van doelen. Maar er zijn ook enkele nadelen verbonden aan een strakke weekplanning:

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen structuur en flexibiliteit bij het plannen van je week. Een goede weekplanning houdt rekening met je prioriteiten, maar laat ook ruimte voor spontaniteit en ontspanning1.


Onze nieuwsbrief staat bomvol geweldige Deals, Tips en Adviezen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor toffe tips, campagnes en nieuwe dingen. Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden.

Vergeet niet om na inschrijving naar Uw mailbox te gaan om op de bevestigingslink te drukken. Dit is zo ingebouwd om U te beveiligen tegen Spam

.

Voeg je bij 18K andere abonnees

  1. Door Jouw inschrijving en reacties ben Jij mijn grootste inspiratiebron.
  2. Wat mij drijft om te innoveren en te evolueren.
  3. Wat mij motiveert om er elke dag voluit voor te gaan. Want Jij verdient enkel het allerbeste

Wij zijn ook aanwezig op Sociale Media hier beneden.


Jouw reactie hier beneden (onder gerelateerde berichten) is zeer welkom

Omdat door Jouw opmerkingen ik informatie verzamel om deze Blog nog te verbeteren.


Statistieken liegen niet, Bekijk hier beneden in hoeveel landen de site reeds is bezocht en hoeveel bezoekers er reeds zijn geweest.

Het widget hier beneden heb ik pas geplaatst op 1 maart 2022 en geven dus pas de statistieken weer sedert die datum

In de tool die ik hiervoor gebruik worden de cijfers om de 10 minuten automatisch aangepast



Hier beneden de (volgens mezelf) belangrijkste berichten


Het internet wordt al meer het dorpsplein voor de wereldse stad van morgen.

― Bill Gates
Amerikaans zakenman (medeoprichter Microsoft) en filantroop 1955-


Wat Begon uit:

  • Nieuwsgierigheid
  • Werd een Hobby en
  • Daarna een passie
  • Ik ga geen enkel onderwerp uit de weg

Volg en Deel via Sociale-Media hier beneden ⬇️⬇️

Mobiele versie afsluiten