• Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  WORD LID 😀😍
  DOE MEE 💙
  Het heeft veel voordelen om lid te worden van deze Blog✅
  Wilt u weten wat ons bezighoudt? ✅.
  U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief. ✅
  We houden onze abonnees op de hoogte van Het laatste nieuws,✅
  Aankomende evenementen,✅
  Allerlei tips,✅
  speciale activiteiten✅
  En nog veel meer.✅
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U ✅
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden;✅
  U ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN ❗❗

  Voeg je bij 5.160 andere abonnees

Tienen Feest

Tienen feest, een hele zomer lang!

22 mei 2019

Zomer in Tienen, dat staat voor zonnige terrasjes, gezellig samenzijn, maar vooral een goedgevulde agenda. ‘Tienen feest’ staat garant voor een hele resem evenementen, van de stad en andere organisatoren, waarbij een uitgebreide versie van Tienen kermis de aftrap geeft.

Vorig jaar ging de nieuwe kermisleider Bart Persoons aan de slag bij de stad. Zijn opdracht: nieuw leven in ’Tienen kermis’ blazen, een taak die hij voor 200 % ter harte neemt. Van vrijdag 21 juni t/m maandag 1 juli ’19 mag je je verwachten aan een programma met optredens van Bart Kaëll, Salim Seghers, Sha-Na, Sammy Moore én Ghost Rockers, aan een jaarmarkt met animatie zoals je die nog nooit zag en originele activiteiten zoals ‘Kermis goes back to the 80’s’.

wereldfeest ‘TirleMonde’.

Op zaterdag 22 juni ’19 is het gezelligheid troef op het kleurrijke wereldfeest ‘TirleMonde’. Dit wereldfeest, ontstaan uit het participatietraject ‘De Tien’, is alweer aan zijn derde editie toe. Gerechten uit alle windstreken, muziek en info- en themastanden zijn de ingrediënten.

‘Movie open air’

Ook op Heldenland: ‘Movie open air’ op woensdag 26 juni ‘19. Met ‘Paw Patrol mighty pups’, ‘Ralph breaks the internet’ en ‘Mary Poppins returns’ stelde de jeugddienst een programma met voor elk wat wils samen.

‘Sweet City Festival powered by Vanthienen’.

De zomervakantie wordt ingezet met een stevig feestje op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli ’19 met het ‘Sweet City Festival powered by Vanthienen’. Op vrijdag gaan we o.m. met Jan Vervloet terug in de tijd met ‘I love the 90’s’. Op zaterdag maken Disco Dasco, Midnight Criminals en Macha het mooie weer.

‘Zomerschilderen’.

Op de woensdagen 3, 17 en 31 juli en 14 en 28 augustus ’19 krijgen kunstenaars de mogelijkheid hun creativiteit te uiten op mooie locaties in Tienen tijdens ‘Zomerschilderen’. Het gezelschap trekt deze keer naar Heldenland, het kasteel van Oorbeek, Huize Nazareth, ’t Schip en de drie tumuli.

Het gezellige HAP Foodtruck Festival palmt dit jaar het Vianderdomein in op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli ‘19. Een 25-tal mobiele keukentjes en foodtrucks toveren het park om tot één groot openluchtrestaurant, waar akoestische muzikanten en dj’s vanaf 20.00 uur zorgen voor de sfeer. Op vrijdag 12 juli ’19 voorziet de stad een Nederlandstalige act in het kader van de Vlaamse feestdag.

‘Jazz Tienen’.

Op zondag 21 juli ’19 presenteren Jazz Tienen en de stad de eerste editie van het jazzfestival ‘Jazz Tienen’. Wat begon met enkele jamsessies, maakt nu plaats voor het grotere werk. In het sfeervolle en unieke kader van de ruïne van de Paterskerk is het genieten van Jamfred, de groep rond pianist Fred Boyen. Nadien spelen met Jos Moons Little Big Band en MoonExpress twee formaties met internationale uitstraling. 

beiaardconcert

Iedere woensdagavond kan je onder de Sint-Germanustoren luisteren naar een beiaardconcert. Stadsbeiaardier Luc Rombouts verwelkomt de stadsbeiaardiers van Geraardsbergen en Grimbergen en het Tiens Koperensemble. Op woensdag 3 juli en woensdag 28 augustus ’19 is er een begeleid torenbezoek.

’Suikerrock’

Het laatste weekend van juli is steevast gereserveerd voor ’Suikerrock’. Deze parel der festivals zet Tienen weer internationaal op de kaart met op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli ’19 o.m. volgende kleppers van formaat: Arsenal, Bazart, Dimitri Vegas & Like Mike, Goose en Marco Borsato. In de rand natuurlijk heel wat animatie en ook muziek van jong en akoestisch talent.

’Vianderfeesten’

De ’Vianderfeesten’ krijgen dit jaar een update. Op zaterdag 17 augustus ’19 zorgt de ‘Kids & Fun on tour’ met opblaasbare constructies, reuzegrote gezelschapsspellen, een knutseltent en peuterhoek voor heel wat pret voor kinderen en jongeren van 3 tot 15 jaar. Clown Dirky en Sientje zijn te gast en De Bende  brengt een spetterend optreden. ’s Avonds wordt het domein omgevormd tot de ‘Joe Live Box’ met Raf van Brussel en zijn liveband. Een oude traditie wordt terug opgenomen want we gaan de nacht in met een (diervriendelijk) vuurwerk boven de vijvers. Op zondag 18 augustus ’19 slaan de uitbaters van de pop-up zomerbar ‘Zomers Zoet’ en verenigingen de handen in elkaar om een programma samen te stellen.

‘Vlaanderen zingt’

We sluiten de zomer af met ‘Vlaanderen zingt’ op zaterdag 31 augustus ’19. De sfeer wordt er stevig ingebracht met een coverband. Daarna zingen we uit volle borst mee met Vlaamse en andere klassiekers. Een volksfeest voor jong en oud!

De toegang tot alle activiteiten is gratis (met uitzondering van de mainstage van Suikerrock). Meer info over de activiteiten vind je in de programmabrochure die via de lokale handelaars en stadsdiensten verspreid zal worden.

DOCUMENTEN

THEO-HERBOTS (DEN-THEO)

HEET U VAN HARTE WELKOM IN ZIJN PRACHTIGE STAD TIENEN;

LEES ALLES WAT IK REEDS GEPUBLICEERD HEB OVER MIJN PRACHTIGE STAD

 

Get Started giphyaawe love tienen

DE BESTE PLAATS OP AARDE

LEES AL DE ARTIKELEN

Read More

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Welkom bij Theo-Herbots- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen 💙Mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.💥 Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal ik ook jouw eigen passies doen ontbranden.❤ VERGEET NIET HIER BENEDEN EEN REACTIE TE GEVEN ZODAT IK WEET WAT U HET MEESTE BOEIT EN WELKE AANPASSINGEN AAN DE BLOG KAN AANBRENGEN✅✅ EN OOK EENS VOLLEDIG NAAR BENEDEN TE SCHROLLEN, ZODAT U GEEN BELANGRIJKE INFORMATIE 💌 MIST THEO 😀😍

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt! Als ervaren en bedreven Fotojournalist streeft Theo-Herbots-Foto-Journalist er altijd naar om zijn services zo goed mogelijk te verbeteren. Feedback helpt Theo-Herbots-Foto-Journalist beter te begrijpen waar zijn Lezers naar op zoek zijn, zoals de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek. Gezondheid of eender wat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • MEER OVER MIJ

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 5.160 andere abonnees

 • MIJN BLOG IS MINDER LEUK ZONDER U
  IK BEN EEN STUDENT VAN HET LEVEN; IK ZIE SCHOONHEID IN DE NATUUR, MENSEN EN DE WERELD OM ME HEEN, KLEINE DETAILS EN COMPLEET ZICHT. 
  ZONDER HET VERMOGEN OM EEN IDEE OF CONCEPT TE VERWEZENLIJKEN, ZOU KUNST NIET BESTAAN. 
  MIJN WERK IS EEN CONSTANTE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE MANIER OM DE IDEEËN DIE IK HEB OVER MEZELF EN DE WERELD WAARIN IK LEEF TE INTERPRETEREN. 
  IK BEPERK ME NIET TOT ÉÉN MEDIUM, STIJL OF CONCEPT. 
  INSPIRATIE EN IDEEËN VERANDEREN. 
  MIJN KENNIS VERANDERT EN GROEIT. ELK STUK DAT IK MAAK, IS TEGELIJKERTIJD EEN VERLENGSTUK VAN HET VERLEDEN, WAAR IK VANDAAN KOM EN WAT IK HEB GELEERD, EN EEN VOORUITBLIK OP DE TOEKOMST, WAAR IK HEEN GA. 
  IK BESCHOUW MEZELF NIET ALLEEN ALS EEN FOTOGRAAF, ZOALS SOMMIGEN MISSCHIEN DENKEN ALS ZE NAAR MIJN WERK KIJKEN.
  IK BEN EEN SCHRIJVER, EEN FOTOGRAAF, EEN KUNSTENAAR EN GEZONDHEIDSADVISEUR. 
  ALS EEN BEZOEKER EVEN STILSTAAT OM EEN FOTO, EEN FOTOCOLLAGE OF EEN ANDER WERK DAT IK HEB GEMAAKT OP MIJN BLOG, TE BEKIJKEN EN EROVER NA TE DENKEN, DAN BEN IK IN MIJN WERK GESLAAGD.
  BEKIJK DIT HELE BERICHT AUB
 • BLIJF GEÏNFORMEERD

  ABONNEER JE OP DIT BLOG D.M.V. E-MAIL
  WILT U WETEN WAT ONS BEZIGHOUDT? .
  U KUNT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN VAN DEZE WEBSITE DOOR U AAN TE MELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

  WE HOUDEN ONZE ABONNEES OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANKOMENDE EVENEMENTEN, ALLERLEI TIPS, SPECIALE ACTIVITEITEN EN NOG VEEL MEER.

  WIJ HOUDEN EVENMIN VAN “SPAM” ALS U UW GEGEVENS WORDEN “NIET” GEDEELD AAN DERDEN

  VOEG JE BIJ DE MEER DAN 5.000 ANDERE ABONNEES

  DOE ZOALS ZIJ

 • IK HEB OOK REEDS IN DEZE GEPUBLICEERD

 • weinigen hebben er in geloofd

 • Meest recente berichten