• WELKOM OP DEZE UNIEKE BLOG

  Welkom op deze geweldige Blog

  Award Winning blogIk ben hier om te helpen

  Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig maakt


  Dat is Wat Theo-Herbots
  Doet voor U
  Samen met U
  Samen door U

  Neem daarbij mijn Rebelse karakter om dingen “ANDERS” te doen dan “ANDEREN” En U komt tot een “ENIG” en “UNIEKE INHOUD EN UNIEK CONCEPT

  THEO-HERBOTS-COFOUNDER VAN DIT UNIEK CONCEPT

 • TRANSLATE INTO 110 LANGUAGES

Tienen Feest

Tienen feest, een hele zomer lang!

22 mei 2019

Zomer in Tienen, dat staat voor zonnige terrasjes, gezellig samenzijn, maar vooral een goedgevulde agenda. ‘Tienen feest’ staat garant voor een hele resem evenementen, van de stad en andere organisatoren, waarbij een uitgebreide versie van Tienen kermis de aftrap geeft.

Vorig jaar ging de nieuwe kermisleider Bart Persoons aan de slag bij de stad. Zijn opdracht: nieuw leven in ’Tienen kermis’ blazen, een taak die hij voor 200 % ter harte neemt. Van vrijdag 21 juni t/m maandag 1 juli ’19 mag je je verwachten aan een programma met optredens van Bart Kaëll, Salim Seghers, Sha-Na, Sammy Moore én Ghost Rockers, aan een jaarmarkt met animatie zoals je die nog nooit zag en originele activiteiten zoals ‘Kermis goes back to the 80’s’.

wereldfeest ‘TirleMonde’.

Op zaterdag 22 juni ’19 is het gezelligheid troef op het kleurrijke wereldfeest ‘TirleMonde’. Dit wereldfeest, ontstaan uit het participatietraject ‘De Tien’, is alweer aan zijn derde editie toe. Gerechten uit alle windstreken, muziek en info- en themastanden zijn de ingrediënten.

‘Movie open air’

Ook op Heldenland: ‘Movie open air’ op woensdag 26 juni ‘19. Met ‘Paw Patrol mighty pups’, ‘Ralph breaks the internet’ en ‘Mary Poppins returns’ stelde de jeugddienst een programma met voor elk wat wils samen.

‘Sweet City Festival powered by Vanthienen’.

De zomervakantie wordt ingezet met een stevig feestje op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli ’19 met het ‘Sweet City Festival powered by Vanthienen’. Op vrijdag gaan we o.m. met Jan Vervloet terug in de tijd met ‘I love the 90’s’. Op zaterdag maken Disco Dasco, Midnight Criminals en Macha het mooie weer.

‘Zomerschilderen’.

Op de woensdagen 3, 17 en 31 juli en 14 en 28 augustus ’19 krijgen kunstenaars de mogelijkheid hun creativiteit te uiten op mooie locaties in Tienen tijdens ‘Zomerschilderen’. Het gezelschap trekt deze keer naar Heldenland, het kasteel van Oorbeek, Huize Nazareth, ’t Schip en de drie tumuli.

Het gezellige HAP Foodtruck Festival palmt dit jaar het Vianderdomein in op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli ‘19. Een 25-tal mobiele keukentjes en foodtrucks toveren het park om tot één groot openluchtrestaurant, waar akoestische muzikanten en dj’s vanaf 20.00 uur zorgen voor de sfeer. Op vrijdag 12 juli ’19 voorziet de stad een Nederlandstalige act in het kader van de Vlaamse feestdag.

‘Jazz Tienen’.

Op zondag 21 juli ’19 presenteren Jazz Tienen en de stad de eerste editie van het jazzfestival ‘Jazz Tienen’. Wat begon met enkele jamsessies, maakt nu plaats voor het grotere werk. In het sfeervolle en unieke kader van de ruïne van de Paterskerk is het genieten van Jamfred, de groep rond pianist Fred Boyen. Nadien spelen met Jos Moons Little Big Band en MoonExpress twee formaties met internationale uitstraling. 

beiaardconcert

Iedere woensdagavond kan je onder de Sint-Germanustoren luisteren naar een beiaardconcert. Stadsbeiaardier Luc Rombouts verwelkomt de stadsbeiaardiers van Geraardsbergen en Grimbergen en het Tiens Koperensemble. Op woensdag 3 juli en woensdag 28 augustus ’19 is er een begeleid torenbezoek.

’Suikerrock’

Het laatste weekend van juli is steevast gereserveerd voor ’Suikerrock’. Deze parel der festivals zet Tienen weer internationaal op de kaart met op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli ’19 o.m. volgende kleppers van formaat: Arsenal, Bazart, Dimitri Vegas & Like Mike, Goose en Marco Borsato. In de rand natuurlijk heel wat animatie en ook muziek van jong en akoestisch talent.

’Vianderfeesten’

De ’Vianderfeesten’ krijgen dit jaar een update. Op zaterdag 17 augustus ’19 zorgt de ‘Kids & Fun on tour’ met opblaasbare constructies, reuzegrote gezelschapsspellen, een knutseltent en peuterhoek voor heel wat pret voor kinderen en jongeren van 3 tot 15 jaar. Clown Dirky en Sientje zijn te gast en De Bende  brengt een spetterend optreden. ’s Avonds wordt het domein omgevormd tot de ‘Joe Live Box’ met Raf van Brussel en zijn liveband. Een oude traditie wordt terug opgenomen want we gaan de nacht in met een (diervriendelijk) vuurwerk boven de vijvers. Op zondag 18 augustus ’19 slaan de uitbaters van de pop-up zomerbar ‘Zomers Zoet’ en verenigingen de handen in elkaar om een programma samen te stellen.

‘Vlaanderen zingt’

We sluiten de zomer af met ‘Vlaanderen zingt’ op zaterdag 31 augustus ’19. De sfeer wordt er stevig ingebracht met een coverband. Daarna zingen we uit volle borst mee met Vlaamse en andere klassiekers. Een volksfeest voor jong en oud!

De toegang tot alle activiteiten is gratis (met uitzondering van de mainstage van Suikerrock). Meer info over de activiteiten vind je in de programmabrochure die via de lokale handelaars en stadsdiensten verspreid zal worden.

DOCUMENTEN

THEO-HERBOTS (DEN-THEO)

HEET U VAN HARTE WELKOM IN ZIJN PRACHTIGE STAD TIENEN;

LEES ALLES WAT IK REEDS GEPUBLICEERD HEB OVER MIJN PRACHTIGE STAD

 

giphyaawe love tienen

DE BESTE PLAATS OP AARDE

LEES AL DE ARTIKELEN

Read More

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Theo Herbots

Fotografie: avonturen mee naar huis brengen Waar ontdekking nooit stopt Als een professionele Landschapsfotograaf met een thuisbasis in Tienen, is mijn camera altijd mijn gids. Ik heb vele jaren besteed aan het perfectioneren van mijn fotografietechnieken, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Mijn camera en ik De wereld ontdekken Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds mijn jeugd heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik mijn reizen gaandeweg gedocumenteerd.

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.080 andere abonnees

 • EERSTE MAAL OP DEZE BLOG? BEKIJK DAN DEZE VIDEO

 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Wilt u weten wat ons bezighoudt? . U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
  We houden onze abonnees op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende evenementen, allerlei tips, evenementen , speciale activiteiten en nog veel meer.
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden

  Voeg je bij 5.080 andere abonnees

 • DE TALRIJKE “GRATIS” TIPS EN ADVIEZEN KOSTEN TIJD EN GELD

  Steun deze blog met een kleine Bijdrage

  Het bijhouden van deze Blog kost Tijd, Energie en Geld. Elke "Vrijwillige" bijdrage kan me helpen om nog betere diensten te verlenen waar Iedereen van mee-geniet en zodat deze Prachtige Stad Wereldwijd bekend geraak. Alvast bedankt Theo-Herbots

  €5,00