Seed Compositions Soul and Core Seed Feeding //:Zaadsamenstellingen Soul en Core Zadenvoeding

Advertenties

 

1) SOUL

 

ZWARTE KOMIJNZAAD

Zwarte komijn (ook bekend als zwart zaad, of nigella sativa) heeft een geschiedenis die meer dan 2500 jaar terug gaat, wat maakt dat dit ingrediënt kan worden beschouwd als een veilig plantenextract voor menselijke consumptie. Zwarte komijnzaad is een adaptogeen – wat betekent dat het is staat is de weerstand in het lichaam te verhogen, waardoor het beschermt tegen diverse gezondheidskwalen.

Klinische testen laten zien dat olie uit de zwarte komijn helpt om het bloedsuikerniveau en cholesterolgehalte binnen acceptabele grenzen te houden, tezamen met een aantal andere gezondheidsvoordelen, en wordt daarom gezien als één van de meest gezondheidsbevorderende kruiden die er zijn.*

ZWARTE FRAMBOOSZAAD

Zwarte frambooszaden bevatten antioxidantachtige phytonutrienten zoals ellagitannine en anthocyanine, welke krachtige antioxidanten zijn die veel lichaamsfuncties en een algemene goede gezondheid ondersteunen.*

Antioxidanten zoeken en vernietigen stoffen die de cellen beschadigen, vrije radicalen genoemd. Vrije radicalen komen van nature in het lichaam voor, of vanwege blootstelling aan giftige stoffen.

Hoewel ellagitannine te vinden is in de meeste bessen, bramen en frambozen e.d., bevat de zwarte framboos de meest krachtige.

ZADEN VAN DE CHARDONNAY DRUIF

Het zaad van de druif bevat een overvloedige bron aan flavonoïden, genaamd proanthocyanide. Dit is belangrijk voor de gezondheid van de hersenen vanwege het effect van de vrije radicaal bestrijdende antioxidanten en van de collageenbescherming.*

Proanthocyaniden blijken een merkbare vertraging te bewerkstelligen bij het ontstaan van lipideperoxidatie, alsmede de chemische van vorming van ijzerdeeltjes te bevorderen. Vrije ijzerdeeltjes behoren tot de meest sterke veroorzakers van lipideperoxide, waterstofperoxide en de productie van hydroxyl radicalen, welke de gezondheid van het brein ondersteunen.

D-RIBOSE

D-Ribose is een vijf-koolstof suiker, te vinden in elke cel van ons lichaam, die gecombineerd met zuurstof en ATP (adenosine triphoshate) energie levert aan elke cel. Ribose is ook te vinden in RNA (ribonucleïnezuur), één van de belangrijkste informatiedragers van levende organismen.

Oxidatieve stress is de mate van beschadiging van cellen door vrije radicalen. Gelukkig is ons lichaam gewend dagelijks met dit probleem om te gaan. Echter, wanneer ons lichaam een abnormale toename van vrije radicalen ervaart door sporten, dagelijkse stress, overmatig roken, overtollig verzadigd vet, onderdrukt immuunsysteem, veroudering, etc., dan raakt ons lichaam vermoeid en wordt het minder efficiënt in het produceren van D-Ribose om de cellen van energie te voorzien. Daarom moeten we D-Ribose aanvullen om het energiesysteem van onze cellen te regenereren.*

2) CORE

Hoe gezonder iemand is, hoe minder hij betaalt voor zijn doktersrekening. Na Soul is Core het tweede product dat door Rain International wordt geïntroduceerd. Het bevat voedingsstoffen een hoge kwaliteit groenten en een grof mengsel van zaden, samengebracht in een sachet van 30 ml. Core heeft een klinische reputatie verkregen voor het bevorderen van gezondheidsfuncties en werkt samen met Soul om je lichaam te geven wat het nodig heeft.

Rain Core zit vol met voedingsstoffen uit opmerkelijke zaden en groenten. Rain Core bevat: bladgroen, aloë vera, spirulina, tarwegras, veenbeszaad, mariadistelzaad, zwarte komijnzaad, kool, chlorella en paardenbloem.

Elk van deze ingrediënten dragen bij aan een goede gezondheid en hebben een krachtig effect op de organen in je lichaam. Spirulina bevordert het functioneren van de hersenen, terwijl kool helpt bij het verteren van vet en paardenbloem zorgt voor een gezonde huid voor een algehele verbetering van je welzijn. Aloë vera zorgt voor vitamines en ontgifting.*

Chlorofylline is een van chlorofyl afgeleid semisynthetisch voedingsadditief met als brutoformule C34H31CuN4Na3O6. Chlorofylline is een goed in water oplosbare verbinding (in tegenstelling tot chlorofyl) en heeft het E-nummer E140 en als koperzout E141. Het wordt aangewend als groene kleurstof.

Omdat chlorofyl zelf niet oplosbaar is in water, zal het vrijwel geen mutagene verbindingen aan zich binden. Chlorofylline is wel wateroplosbaar en kan mutagene stoffen, zoals benzo[a]pyreen, wel binden. Deze binding verloopt bij chlorofylline ongeveer 20 keer beter dan bij resveratrol en 1000 keer beter dan bij xanthines. Daardoor kan chlorofylline in zekere zin als een preventief middel tegen kanker gebruikt worden.[1]

De geneeskrachtige werking van Aloë vera

0

Over Aloë vera is al het nodige geschreven, zowel feiten als fabels.
Daarom vonden wij het nodig om eens een artikel te wijden aan deze geneeskrachtige plant en zo haar potentie aan te tonen.

De werking van Aloë vera is tevens een van de weinige die werkelijk wetenschappelijk bewezen is.

Herkomst

Aloë vera komt voor op plekken rond de Middellandse Zee, en andere warme/tropische klimaten, die overeenkomsten hebben met deze plek, zoals bijvoorbeeld Indonesië en ook de Nederlandse Antillen. Oorspronkelijk zou het afkomstig zijn van het Arabisch Schiereiland.Aloë vera is de gel van de bladeren. Deze worden reeds lang toegepast, en zijn overal te koop, onder andere in natuurwinkels. Aloë vera wordt verwerkt in een breed scala aan producten,zowel bestemd voor consumptie, als ook in producten voor de huid en in diverse shampoo’s. Sommigen gebruiken de aloë vera-gel om hun huid in te smeren om onregelmatigheden of een droge huid tegen te gaan.

Wat zijn de bestandelen van Aloë vera?

In de galoë vera gel zitten, naast water, 20 verschillende soorten mineralen, 12 vitamines, 18 aminozuren en maar liefst 200 actieve plantenstoffen, zoals enzymen en polysachariden. Wie dit leest denkt nu waarschijnlijk dat deze plant dus vol te zit met allerlei stoffen, die allen gezond zijn op hun eigen wijze. Maar, dit gaat eigenlijk op voor elke soort groente en fruit. Zijn de stoffen die in aloë vera zitten echt beter, meer divers, of zit er gewoon meer in?

Voordelen van het gebruik van aloë vera

Aloë vera is vooral werkzaam tegen darm en huidklachten, zoals bijvoorbeeld roos en psoriasis. Er wordt beweerd dat de plant een laxerend effect heeft en dus helpt bij de spijsvertering en goed is tegen verstopping. Aloë vera is tevens werkzaam tegen diabetes, en helpt bij een verhoogd cholesterol. Tevens werkt het verlichtend bij spier- en gewrichtspijn. Zelf bij kanker is de heilzame werking van Aloë vera algemeen bekend bij diegenen die de natuurlijke geneeskunsten beoefenen. De pure gel is erg goed voor de huid. en daarom kan dezde worden gebruikt op wondjes, met name vanwege de antiseptische kwaliteiten, en beschermd tegen bacteriën. Zo kan aloë vera helpen ontstekingen te stoppen. Op dezelfde wijze heeft het een positief effect bij gebruik op de aangetaste huid door acné.

Is Aloë vera een Superfood?

De eigenschappen van Aloë vera zijn inderdaad wetenschappelijk bewezen. Uiteraard betekent dit niet gelijk dat u meteen van kanker genezen zult wanneer u het gebruikt, wanneer u maar genoeg aloë vera tot u neemt, maar het betekend wel dat Aloë vera het verschil kan maken. Echter, gaat dit alleen op wanneer u verse en onbewerkte aloë vera gebruikt. Wanneer een product aloë vera bevat, is dat doorgaans niet genoeg om werkelijk een effect te sorteren. Aloë vera kan dus worden beschouwd als superfood, in tegenstelling tot veel andere producten die de classificatie ‘superfood’ dragen. Dit komt puur omdat de geneeskrachtige werking van Aloë vera wetenschappelijk is bewezen.

 

Spirulina

Spirulina (Arthrospira) is een blauwgroene zoutwateralg met een voorkeur voor een alkalisch milieu. Het is populair als voedingssupplement ter bevordering van de gezondheid. Als supplement wordt het meestal in pil- of poedervorm geconsumeerd. Van nature groeit spirulina in mineraalrijke meren. De grootste concentraties zijn tegenwoordig te vinden in Mexico, in Centraal-Afrika en in Oost-Afrika. De meeste commerciële spirulina wordt vandaag de dag echter gekweekt in speciale buitentanks in delen van Noord-Amerika en Azie. Spirulina is rijk aan vitaminen, eiwitten, essentiële aminozuren, omega 3-vetzuren, essentiële vetzuren en allerlei mineralen. Het wordt over de hele wereld verkocht als voedingssupplement.

Spirulina is een van de rijkste bronnen van proteïnen. Het eiwitgehalte is ongeveer 60–70%.[1]

In tegenstelling tot veel andere cyanobacteriën die veelal giftig zijn, heeft spirulina dergelijke eigenschappen niet. In dierexperimenteel onderzoek naar eventuele mutageniteit, toxiciteit en teratogeniciteit is aangetoond dat spirulina geen enkel veiligheidsrisico had, ook niet in hoge doseringen. Integendeel, spirulina bleek vissen te beschermen tegen giftige concentraties van sommige chemische stoffen.[1]

In 2009 werd wereldwijd ongeveer 3000 ton spirulina gekweekt voor commerciële doelen.[1]

Er zijn diverse therapeutische toepassingen van spirulina. Het heeft onder meer een leverbeschermende werking, welke samenhangt met de antioxidatieve eigenschappen van spirulina, Deze antioxidatieve activiteit wordt vooral toegeschreven aan de aanwezigheid van twee phycobiliproteïnen: phycocyanine en allophycocyanine.[1] In onderzoek blijkt deze antioxidatieve werking bij te dragen aan bescherming tegen diabetische nierschade.[1]

Spirulina is rijk aan bladgroen, waar ontgiftende eigenschappen aan toegekend worden. In onderzoek bleek spirulina muizen te beschermen tegen de teratogene werking van cadmium.[1]

Verder heeft spirulina een gunstig effect op het totale cholesterol bij mensen en bij dieren. Een daling van het LDL cholesterol en de triglyceriden werd vastgesteld. Ook antivirale en schimmelwerende eigenschappen kunnen onder de effecten van deze algen gerekend worden. Waaronder een beschermende werking op de lever bij hepatitis C patiënten en een schimmelwerend effect bij candida. Daardoor worden ook nog eens de natuurlijke lichaamseigen bacteriën gestimuleerd. [2]

In onderzoek bleek het nemen van een voedingssupplement met spirulina het optreden van anemie tijdens de zwangerschap en borstvoeding te kunnen verminderen.[1]

Spirulina (Arthrospira Platensis) wordt door de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA onderzocht in bioreactoren om op lange termijn te gebruiken in langeafstandsmissies met astronauten. Hierbij zouden de cellen in een reactor (laatste compartiment in een reeks van vier compartimenten) gebruikt worden om zuurstof en voedsel aan te maken. De nutriënten die de cellen nodig hebben voor hun groei worden dan geleverd door afvalstoffen (menselijke faeces, urine, papier en oneetbare plantendelen) te verwerken in de drie voorgaande compartimenten. Alle stappen in dit proces worden onderzocht in het MELiSSA project van ESA.

Tarwegras

Tarwegras bestaat uit de de jonge scheuten van gewone tarwe (Triticum aestivum). Door tarwekorrels te laten ontkiemen en daarna in aarde te laten groeien, ontstaan de scheuten. Dit zijn plantjes met lijnvormige grasbladeren.

Veenbessen

De teelt en verwerking van cranberry’s op Terschelling

Het gebruik van de cranberry als medicinale plant is al bekend bij de Noord-Amerikaanse indianen. In de Verenigde Staten van Amerika en in Canada ontstonden er in de loop van de negentiende eeuw commerciële cranberryculturen, met name in de Amerikaanse staten Massachusetts, Wisconsin en New Jersey. In 1864 had Massachusetts al meer dan 3000 hectare cranberryvelden. Omdat de cranberry op lange zeereizen gebruikt werd als middel tegen scheurbuik, was er ook in Europa belangstelling voor commerciële teelt van de cranberry. De eerste pogingen werden ondernomen in de negentiende eeuw in Engeland en Duitsland. Na de ontdekking van de cranberry op Terschelling ontstond ook in Nederland belangstelling voor commerciële teelt. In 1885 bezocht de kweker G.J. Borgesius uit Musselkanaal Terschelling, en kreeg van de gemeente Terschelling toestemming plantmateriaal mee naar zijn woonplaats te nemen. Van dit plantmateriaal begon hij in Bovensmilde in Drenthe een cranberrykweek die tot 1935 in stand werd gehouden. Nadien verdween de kweek hier snel.

Op Terschelling was er aanvankelijk sprake van pluk van in het wild voorkomende bessen. Tussen 1886 en 1900 werd de pluk door de heren Wichers, (onderwijzer op Terschelling) en Mulder (gepensioneerd technicus en inwoner van Terschelling) bevorderd. De groeiplaatsen in de duinen van Terschelling waren toen nog in eigendom van de gemeente Terschelling. De bessen werden na de pluk opgekocht en geëxporteerd naar Engeland. Na 1909 kwamen de duinen van Terschelling in beheer bij Staatsbosbeheer en werd de pluk verpacht aan enkele cranberrybedrijven. De cranberryvegetaties hadden echter te lijden onder verdroging als gevolg van de aanleg van ontwateringssloten door Staatsbosbeheer. Tussen 1917 en 1920 kreeg pachter C. Bloem de kans enkele duinvalleien, het Studentenplak en het Waterplak, te ontginnen en te beplanten met cranberrystekken. Ook een goed waterbeheer werd hier mogelijk gemaakt. Veenbesvelden werden soms bezand met een dun laagje duinzand om de wortelvorming van de planten te verbeteren. Na de Tweede Wereldoorlog verruigden de cranberryvelden door overwoekering met andere planten. Terschelling heeft nog steeds bijna 50 hectare cranberryvegetaties. De oogst kan variëren van enkele honderden kilo’s in zeer slechte jaren (bij nachtvorstschade) tot meer dan 200 ton in zeer goede jaren. Van de cranberry worden talloze producten gemaakt, die op Terschelling vooral door toeristen worden gekocht.

Gebruik

Neem het voorbehoud bij medische informatie in acht.
Raadpleeg bij gezondheidsklachten een arts.

Cranberry’s

Bereidingen van cranberry’s (bijvoorbeeld gedroogd of als cranberrysap) zijn effectief in de preventie[5][6] en behandeling[7] van blaasontsteking.[8][9]. Er zijn drie soorten verbindingen in cranberry’s die verantwoordelijk worden gehouden voor dit effect. De proanthocyanidines in cranberry’s remmen de aanmaak van de bacteriële celwand en voorkomen de expressie van de haartjes (pili) waarmee de E. coli zich probeert te hechten aan het epitheel in de urinebuis.[10] De proanthocyanidines zijn in cranberry op een andere wijze (A-type) gebonden in vergelijking met die in andere fruitsoorten (B-type). Juist deze type A-proanthocyanidines zijn effectief in het voorkomen van kolonisatie door E. coli.[11] Ook fructose in cranberry’s heeft enige anti-adhesieve eigenschappen,[12] maar vooral mannose vermindert de hechting van pathogene bacteriën. Daardoor verminderen de kolonisatiemogelijkheden van deze bacteriën, waardoor ze via de urinestroom naar buiten worden gespoeld.[8]

Cranberry’s kunnen op diverse manieren gebruikt worden:[13]

 • vers,
 • gedroogd,
 • als cranberrysap,
 • gekookt (cranberrycompote,)
 • als capsules[6].

Inhoudsstoffen

Mineralen

De cranberry bevat de volgende mineralen (in parts per million)

 • kalium 530
 • natrium 20
 • calcium 130
 • fosfor 80
 • magnesium 55
 • jodium 0,05
 • zwavel 50
 • chloride 40
 • ijzer 4
 • mangaan 6
 • koper 4

Vitaminen

In de cranberry komen de volgende vitaminen voor:

Overige inhoudsstoffen

De cranberry bevat behalve vitamine C ook proanthocyanidinen (onder meer epicatechine). De bessen bevatten ook oxaalzuur, benzoëzuur en isoforon[14].

De voordelen van Melkdistel

 

De melkdistel is eigenlijk een netelachtige plant met een rozige bloem, die al duizenden jaren gebruikt wordt voor zijn geneeskrachtige eigenschappen. Vroeger groeide deze enkel in het Middellandse-Zeegebied, maar momenteel vind je deze over de hele wereld.

Deze plant wordt door velen aanzien als een onkruid dat op vele bermen naast straten en beken gevonden wordt. Oorspronkelijk werd het gebruikt als voedingssupplement om de borstvoeding bij jonge moeders te bevorderen, bij menstruele problemen, depressies en om de symptomen van spataderen te verlichten. Momenteel is deze plant erg gegeerd bij de behandeling en preventie van leverziekten.

De menselijke lever kan beschadigd raken door ziekte, milieutoxines of te leiden hebben aan de gevolgen van alcohol of drugs. Melkdistel helpt om leverschade te voorkomen of te verzachten. De voordelen van de melkdistel zijn ronduit geweldig.

Onderzoekers noemen het een slim kruid, omdat het lijkt te weten wanneer nieuwe cellen moeten geproduceerd worden en wanneer ze de productie van slechte cellen, zoals kankercellen een halt moeten toeroepen.

 

Werkzame bestanddelen in de melkdistel

Silymarin is het voornaamste werkzame bestanddeel in de melkdistel. Silymarin is zowel een anti-inflammatoire bestanddeel als een krachtig antioxidant. Melkdistel dankt zijn naam aan de melkachtig witte vloeistof die uit de bladeren van de plant komen, wanneer zij worden verpletterd.

Het zijn echter vooral de zaden die gebruikt worden als heilzaam kruidenmiddel.

 

Het gebruik van de melkdistel

De melkdistel wordt soms gebruikt als een natuurlijke behandeling voor leverproblemen. Deze leverproblemen omvatten cirrose, geelzucht, hepatitis en galblaas aandoeningen. Sommigen beweren dat de melkdistel ook helpt bij: de bescherming van hart en bloedvaten door het verlagen van de cholesterol niveaus.

Zou ook helpen bij mensen met diabetes van het type 2, levercirrose verminderen en de groei van kankercellen in borstkanker, baarmoederhalskanker en prostaatkanker verminderen.

 

Hoe werkt de melkdistel?

 1. De zaden van de melkdistel bevatten complexe bioflavonoïden die beter bekend zijn als Silymarin. Silymarin, het actieve ingrediënt is gewoon het gezuiverde extract van de vruchten (zaden) van de melkdistel plant. Het is verantwoordelijk voor de belangrijkste medische voordelen van de melkdistel en is samengesteld uit drie belangrijke flavonoïden:
  1. silybin: bekend als silibinin
  2. silydianin: bekend als silidianin
  3. silychristin: bekend als silicristin
 2. De melkdistel is een medicinale plant die therapeutisch uiterst nuttig is omdat het de celmembraan stabiliseert en de eiwitsynthese stimuleert terwijl het proces van regeneratie in het beschadigde leverweefsel versnelt. Deze effecten zijn een belangrijke therapeutische werking van melkdistel.
 3. Zoals alle andere flavonoïden is melkdistel een krachtig antioxidant die het lichaam beschermt tegen schade door vrije radicalen en lipiden peroxidatie. Net zoals druiven en rode wijn, is de melkdistel een uitstekende bron van antioxidanten.

 

Voordelen voor diabetes patiënten

Melkdistel, gecombineerd met een traditionele behandeling, kan diabetes verbeteren. Studies toonden een daling van de bloedsuikerspiegel en een verbetering in cholesterol bij mensen met een type 2 diabetes. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat de melkdistel de insuline resistentie verbetert, een belangrijk probleem bij type 2 diabetes.

Diabetes is een ernstige aandoening en het gebruik van melkdistel naast de gebruikelijke behandeling moet in overleg met de behandelende geneesheer gebeuren.

 

Voordelen voor hart en bloedvaten

Melkdistel zou het slechte LDL cholesterol aanzienlijk verlagen en onrechtstreeks dus ook het HDL cholesterol verhogen. Deze werking is zeer gunstig en verlaagt de kans op hart en vaatziekten.

 

Nevenwerkingen van de melkdistel

In tegenstelling tot sommige andere natuurlijke producten zijn alle delen van de melkdistel veilig te gebruiken. Sommige mensen ervaren een licht laxerend effect, maar iedereen, zelfs zwangere en zogende vrouwen kunnen het product veilig gebruiken.

De geneeskracht van boerenkool

25 nov 2013

Boerenkool is één van de meest gezonde groenten. Het biedt een rijke verscheidenheid aan nutriënten die allemaal in grote hoeveelheden in deze groente voorkomen.

Boerenkool wordt regelmatig getest op antikankerwerking; er zijn nu 5 kankersoorten waarvan het bekend is dat boerenkool er tegen helpt. Boerenkool is een razend populaire groente in de VS, wat vooral komt door zijn nieuwe status als superfood, welke is gebaseerd op de enorme hoge voedingswaarde en de uiteenlopende mogelijkheden die boerenkool heeft voor topkoks. In de VS wordt boerenkool kale of borencole genoemd.

Boerenkool is in Nederland al jaren een begrip als groenten. Maar New York heeft boerenkool de afgelopen jaren ontdekt. In exquise restaurants in hip New York werd de boerenkool ineens als een trendy groente beschouwd en verkocht men boerenkoolsla, boerenkoolsoep, gefrituurde boerenkool, boerenkoolquiches en gebruikte men boerenkool als garnituur.

 

Bijzonder hoge vitamines en mineralen
Er zitten ontzettend veel vitaminen in boerenkool in 250 gram boerenkool zit: 2600% van de ADH voor vitamine K, 700% van de ADH voor vitamine A, 180% van de ADH voor vitamine C, 52% van de ADH voor mangaan, 20% van de ADH voor koper en 20% van de ADH voor calcium.

Komijn als medicijn

De witte komijn is de meest bekende komijnsoort. Dit is de komijnsoort die in de keuken wordt gebruikt. Maar er bestaat ook een zwarte variant, ook wel ‘zwart zaad’ of Nigella sativa genoemd. Deze zaden heten ook komijn, maar zijn geen familie van de komijnsoort die je als smaakmaker in gerechten gebruikt. De olie uit zwarte komijn is echter al eeuwenlang een waardevol medicijn. Het zwarte zaad zou een wondermiddel zijn tegen bijna alle aandoeningen. De geneeskrachtige werking wordt al decennia lang door vele culturen onderschreven.

Zwarte komijn geneest!

De olie uit zwarte komijn olie heeft diverse geneeskrachtige eigenschappen en (langdurig) gebruik ervan geeft geen ongewenste bijwerkingen. Zwarte komijnolie stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam waardoor veel ziekten beter of sneller genezen.

De zwart komijnzaad bevat ongeveer 21% eiwit, 35% vet en 38% koolhydraten. Meer dan 50% van zwarte komijnzaadolie bestaat uit essentiële vetzuren. Deze helpen het lichaam infecties te bestrijden, versterken het immuunsysteem en gaan allergische reacties tegen. De vluchtige oliën uit het zwarte zaad zijn namelijk sterke antihistaminica (tegen allergieën), anti-infectiva (tegen ontstekingen) en antioxidanten (stoffen die werkzaam zijn tegen oxidatieve stress).

Zwarte komijnolie als wondermiddel

De olie uit zwarte komijn helpt tegen luchtwegaandoeningen, maag- en darmproblemen, een verzwakt immuunsysteem, nier- en leveraandoeningen, huidziekten, ontstekingen en artritis.

Meer dan 200 internationale onderzoeken hebben daarnaast bevestigd dat er effectieve antibacteriële en schimmelwerende stoffen in zwarte komijn olie zitten. Ook beschermt de olie lichaamscellen tegen virussen en is het in staat om kankercellen te vernietigen. Tot slot verhoogt zwarte komijnolie de productie van antilichamen.

Maar de olie kan meer! Wist je dat zwarte komijn olie ook helpt de bloedsuikerspiegel in het bloed te verlagen?

Komijn kan het!

Ben je op zoek naar een natuurlijke remedie tegen allerhande kwalen? Gebruik dan de olie uit zwarte komijn. Zowel inwendig gebruik als de uitwendige toepassing is mogelijk.

Paardenbloem: De Geneeskrachtige Werking Van Paardenbloem

De paardenbloem komt uit de composietenfamilie of in het latijn Asteraceae. Dit is een familie waar de bloemen zeer samen geplakt staan in een soort hoofdje.

Ze komen heel vaak voor, startende van maart, april tot het einde van de zomer. Ze zijn bijna overal te vinden, langs de graskant van de straat, in de tuin, op alle pleintjes…

De plant komt oorspronkelijk uit Afrika en Azië en kleine delen van Europa. Maar is sinds het verspreiden van de mens overal te vinden. In India worden ze zelfs expliciet geteeld om vooral leverproblemen te gaan behandelen.

Paardenbloem voordelen

De plant werd het eerst gebruikt als een medicijn in de werken van Arabische Genezers van de tiende en de elfde eeuw. Zij spraken over een soort wilde andijvie. En gaven het de naam Taraxcacon.

Bij ons werd het ook reeds gebruikt in de middeleeuwen om allerlei kwaaltjes te verhelpen.

Enkele van de voordelen van paardenbloem zijn:

 • Reinigt de lever
 • Stimuleert de nieren
 • Stimuleert de urine (vochtafdrijvende werking)
 • Kan gebruikt worden om neveneffecten van medicijnen te verlichten
 • Wordt gebruikt bij hepatitis en levercirrose
Verwante Topic: Vochtafdrijvende Kruiden: Welke Zijn Er Allemaal?

Paardenbloem eten

De bladeren van de plant, net als de bloemen zelf zijn eetbaar en niet giftig. Zelfs niet in grote hoeveelheden. Ze zijn echter zeer bitter en worden om die reden in onze landen niet zo vaak gebruikt.

In landen waar voedsel niet voor iedereen toegankelijk is worden ze wel heel vaak gebruikt in salades.

Deze salade heet molsla. In België en Nederland niet zo vaak te vinden. Toch is deze salade ondanks zijn bittere smaak zeer gezond voor het lichaam.

Geneeskrachtige werking

De wortels van de plant worden al heel lang gebruikt in Europa. De plant wordt zelfs op grote schaal gekweekt in India om bepaalde problemen met de lever te behandelen.

Volgens Dokter Daniel Mowrey de auteur van “The scientific Validation of Herbal Medicine” behoort de paardenbloem tot de beste voedingsmiddelen voor de lever.

Het kruid wordt ook gebruikt om artritis te behandelen en het geel worden van de huid als gevolg van problemen met de lever zoals cirrose en hepatitis.

Moderne alternatieve genezers gebruiken de plant om de lever te ontgiften en bepaalde neveneffecten van medicijnen te verlichten. Ook wanneer sterke medicatie gebruikt moet worden, die schade aan de lever toebrengt kan de paardenbloem de lever helpen reinigen.

DE SYNERGIE IN CORE

Wereldwijd hebben wetenschappers studies gedaan naar, en blijven zij steeds maar nieuwe voordelen vinden van, de ingrediënten die we terug vinden in Rain Core. Eén van de vele ingrediënten in Rain Core is al zo heilzaam dat er bedrijven zijn hun volledige business bouwen op dat ene enkele ingrediënt. Rain heeft ondervonden dat de combinatie van meerdere voedingsstoffen veel krachtiger zijn dan één enkele. Door synergie worden betere resultaten ontdekt en behaald.

Take Our Poll

“Bezoek de Officiële Site voor alle  inlichtingen”

Indien U nog vragen heeft Contacteer ons voor

 •  “ALLE” informatie,
 • maken afspraken,
 • delen documenten,
 • Nieuwsbrief…
 • Beschrijving producten
 • en nog “VEEL”, “VEEL” MEER !!!!!

    Bew

Bron: Visceral

Theo Herbots the voice from #Tienen

Theo Herbots Onafhankelijk Rain-Distributeur

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

One thought on “Seed Compositions Soul and Core Seed Feeding //:Zaadsamenstellingen Soul en Core Zadenvoeding

 1. beathirion – Tienen – Ik ben een christen,ik lees de Bijbel,het Woord van God,en probeer te doen wat er in staat,met vallen en opstaan lukt het wel,ik leer alle dagen bij,dank zij Jezus Christus de Gekruisigde en de Heilige Geest en God de Vader alle eer aan Hem
  beathirion 24 augustus 2017 at 15:39

  kruiden is heel goed en gezond

  Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%