Waterpeil in Houston zakt eindelijk, maar explosie in chemische fabriek “niet meer te vermijden”

Praying for Texas

In Houston schijnt vandaag voor het eerst in dagen weer een schraal zonnetje. Ook het water is eindelijk aan het zakken. Bewoners en hulpdiensten inventariseren de schade. En die is niet min. Groter dan die bij Katrina volgens de gouverneur van Texas, die overigens waarschuwt dat “het ergste nog niet voorbij is”. Een ceo van een chemische fabriek die ten noordoosten van Houston ligt, heeft gewaarschuwd dat in het complex vrijwel zeker een ontploffing zal plaatsvinden.

 

Eerder waren mensen in een straal van 2,5 kilometer rond de fabriek al geëvacueerd. Volgens ceo Rich Rowe kan de temperatuur niet meer gereguleerd worden vanwege het uitvallen van de stroom. Een explosie zou leiden tot een enorme brand, luidt zijn waarschuwing. Het water staat er inmiddels bijna twee meter hoog.

In het grensgebied van de staten Texas en Louisiana kunnen bovendien nieuwe overstromingen ontstaan, waarschuwt het National Hurricane Center.

Harvey, sinds zondag afgezwakt tot tropische storm, kwam gisteren voor de tweede keer aan land. Dat gebeurde in de staat Louisiana. De windsnelheden zijn gedaald tot maximaal 70 km per uur. In de plaatsen Beaumont en Port Arthur, beide in Texas, moesten mensen worden geëvacueerd.

Het dodental in Texas is opgelopen naar ten minste 33, maar de vrees is dat het de komende dagen verder zal toenemen als het overstroomde gebied zichtbaarder én toegankelijker wordt.

Gisteren werd zo een auto gevonden die door de waterstroom van een brug in Houston was geveegd en in modderig, ondiep water terecht was gekomen. In het wrak bleken alle inzittenden – vier kinderen en twee grootouders van één hen – te zijn omgekomen.

“Erger dan Katrina”

Volgens gouverneur Abbott van Texas heeft Harvey een nog grotere impact dan orkaan Katrina, die in 2005 huishield in New Orleans. De overheid kwam toen met 125 miljard over de brug voor de wederopbouw. Gezien de omvang van de schade in Houston en verre omstreken denkt Abbott dat er nu nog aanzienlijk meer nodig zal zijn.

Ook burgemeester Sylvester Turner van Houston heeft de federale overheid intussen opgeroepen zo snel mogelijk financiële hulp te bieden. De gemeente is niet in staat om zulke enorme bedragen voor te schieten, zei Turner.

Het federale bureau noodhulp (FEMA) heeft inmiddels 37 miljoen toegezegd als eerste bijstand voor de slachtoffers en meer dan vijf miljoen maaltijden geregeld. De gouverneur vertelde dat ruim 32.000 Texanen die huis en haard moesten verlaten in de opvangcentra zitten.

De hulp van de Mexicaanse regering, die heeft aangeboden boten, voertuigen en voedsel te leveren, is in dank aanvaard, vermeldde hij ook. Mexico, weetjewel, dat Donald Trump wil afsluiten met een muur.

© Aangeboden door Newsmonkey © Aangeboden door Newsmonkey

Bron: Waterpeil in Houston zakt eindelijk, maar explosie in chemische fabriek “niet meer te vermijden”

Theo Herbots the voice from #Tienen

Bron: Memorize

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%