Het zal toch niet waar zijn: nieuwe orkaan Maria is op komst, en ze lijkt dezelfde route als Irma te volgen

You can read this message on my blog in 110 languages

Het orkaanseizoen schakelt nog een versnelling hoger. Een week nadat Irma op Florida beukte, hangen er alweer drie zware stormen boven de Atlantische Oceaan. Jose is al een tijdje een orkaan, en intussen is er ook de tropische storm Lee. Maar interessanter is de nieuwste tropische storm Maria. Verwacht wordt dat zij een orkaan zal worden, en ze zou het pad van Irma wel eens kunnen volgen.

Maria is de volgende orkaan die we in de gaten moeten houden. Nu is het nog een tropische storm die zich gisteren boven het westen van de Atlantische Oceaan vormde. Maria is nu onderweg naar de Caraïben, waar ze nog steeds aan het bekomen zijn van orkaan Irma. Op dit moment haalt de storm rukwinden van 100 kilometer per uur en meer, maar de komende 48 uur zal Maria aan kracht winnen. Het nationale orkaancentrum van de VS voorspelt dat Maria heel snel een orkaan zal worden.

Volgt Maria Irma?

Het slechtste nieuws is dat Maria momenteel het pad van Irma lijkt te gaan volgen en sommige gebieden zich dus schrap moeten zetten voor nog een orkaan. Binnen twee tot drie dagen zouden de Leeward Islands getroffen worden, en een dag later kan Puerto Rico aan de beurt zijn. Tegen het einde van deze week zou Maria dan Haïti en de Dominicaanse Republiek kunnen treffen.

© Aangeboden door Newsmonkey

© Aangeboden door Newsmonkey

Heel wat gebieden krijgen intussen een waarschuwing en daar zijn ook enkele rampgebieden van Irma bij. Ook Sint-Maarten zou bezoek van Maria kunnen krijgen. Experts verwachten dat Maria een gevaarlijke storm kan worden, die veel wind en regen, en ook hoge golven met zich mee kan brengen.

Jose en Lee

Over die andere twee stormen komt er intussen wat beter nieuws. Jose is nog een orkaan van categorie 1. Hij haalt nog steeds rukwinden met een kracht van zo’n 120 kilometer uur. Morgen zou Jose ook nog steeds een orkaan blijven. Vooral de oostkust van de VS kan ermee te maken krijgen, van North Carolina tot New England. Jose zou gelukkig niet aan land gaan, maar uiteraard moeten de kustgebieden rekening houden met de impact die de orkaan kan veroorzaken.

En dan is er nog de tropische storm Lee. Die heeft zich ook gisteren gevormd. Lee bevindt zich aan het noordwesten van de Afrikaanse kust. Momenteel zijn er stevige rukwinden mogelijk, maar Lee zal wellicht geen orkaan worden. Tegen dinsdag zou de tropische storm afzwakken tot een depressie.

Bron: Het zal toch niet waar zijn: nieuwe orkaan Maria is op komst, en ze lijkt dezelfde route als Irma te volgen

Bron: Sting

Theo Herbots the voice from #Tienen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

One thought on “Het zal toch niet waar zijn: nieuwe orkaan Maria is op komst, en ze lijkt dezelfde route als Irma te volgen

  1. beathirion – Tienen – Ik ben een christen,ik lees de Bijbel,het Woord van God,en probeer te doen wat er in staat,met vallen en opstaan lukt het wel,ik leer alle dagen bij,dank zij Jezus Christus de Gekruisigde en de Heilige Geest en God de Vader alle eer aan Hem
    beathirion 18 september 2017 at 08:04

    Dit is zo verschrikkelijk erg voor die mensen,alles weg,kapot,dood,vernieling,door de grille van de natuur,en er staat al een andere klaar,en als ik dan lees in het Woord van God: de Heilige Schrift,de Bijbel,komen er nog veel ergere dingen,daarom roep ik massa mensen op, om niet alleen te bidden voor hen,maar organisatie die naar daar gaan om hen te helpen en bij te staan.

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%