Waarom ? / Why?

Advertenties

 

Waarom ik hier de berichtgeving van de sites van Stad Tienen ga herbloggen

Onze Prachtige Stad Tienen, waar het goed is om leven, wordt de laatste jaren  overspoeld door inwijkelingen uit andere landen, andere Culturen, Andere talen.

Ik ga me hier niet aansluiten, noch uitspreken , noch met voorstanders, noch met tegenstanders.

Ik wil hier enkel helpen om onze Stad Tienen leefbaar te houden.

Ik ben absoluut voorstander dat mensen van andere culturen die hier komen wonen zich aanpassen aan onze Belgische wetgeving en ook onze taal leren.

Let wel, ik vraag niet dat zij de cultuur van afkomst verzaken, integendeel. Er zijn in het verleden, massa’s oorlogen gevoerd rond kleine culturele verschillen, daar waar men veel van mekaar kan leren.

Een uitspraak van een Afrikaan onlangs;

 

Men kan niets van iemand aannemen met een gesloten vuist”

 

Ik ga hier later een uitgebreider artikel over schrijven.

Waar het me nu om gaat is om meer uitleg te geven van het herbloggen van de artikels van Stad Tienen.

Sinds de strijd tussen Vlamingen en Franstaligen is er in België een zeer strenge taalwetgeving ontstaan.

Daarom mogen de websites van een officiële dienst in Vlaanderen enkel in het Nederlands worden opgesteld, mogen de personeelsleden van openbare diensten enkel de Nederlandse taal gebruiken.

Dit heeft enorme nadelige gevolgen !!!!

Niet alleen intern voor de bevolking van Tienen zelf maar ook naar buiten toe (Toerisme)

Ik ken heel wat mensen van andere culturen in Tienen, die zelfs al zijn zij ondertussen de Nederlandse taal machtig, meer aandacht geven aan berichten als zij dit ook in hun taal kunnen lezen.

Toen ik vorige zondag op de nieuwjaarsreceptie van Stad Tienen aanwezig was, zag ik heel veel volk, maar “NIEMAND” afkomstig uit andere culturen, (uitgezonderd één die deel uitmaakt van ons Stadsbestuur, om deontologische redenen noem ik hier geen naam, ik haal het enkel als positief voorbeeld dat integratie kan)

Bovendien, niemand in andere landen zal aandacht geven aan de vele prachtige activiteiten van Stad Tienen als zij op een site terechtkomen, enkel in het Nederlands opgesteld.

Daarom

Gezien “ik” geen functie bekleed als ambtenaar aan Stad Tienen, hoef ik me niet aan de taalwetgeving te houden als het gaat om deze site.

Ik dupliceer berichten van de Stad Tienen, breng daar het Google-Vertaalwidget boven aan (Deze vertalingen zijn weliswaar nog niet optimaal, maar ik zie in een snel tempo steeds betere vertalingen) en kan veel meer mensen bereiken.

Kijk maar eens naar de home-pagina, daar kan U zien in hoeveel landen deze site reeds is bezocht en hoeveel bezoeker s ik reeds heb gehad.

Dus samengevat, waarom

  1. Integratie van nieuwkomers in Stad Tienen
  2. Toerisme bevorderen
  3. Stad Tienen houden zoals het altijd is geweest : “Een stad waar het aangenaam is om leven” “Tienen Tintelende stad”

Vriendelijke Groet

Een fiere inwoner van Stad Tienen

 

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%